arkadaşlar pazar gecesınden buyana msn & face gıremıyorum
msn hata kodu :80048823 yalnız 4msn adresımde aynı sorun var msn gızlı sorularımı bılıyorum fakat yınde sonuc alamıyorum
facebook ıse 2 tane adresım vardı gırdıgım ıkısınede erısım saglayamıyorum
sanırsam faceden bır virüs yedik
Malwarebytes' Anti-Malware ıle sıstemı tarattım 3 tane buldu sıldım sıstemdede kurulu eset nod 32 var
sızlerden rıcam bu olaydan nasıl kurtulurum bana yardımcı olmanızı rıca edıyorum
yokmu arkadaslar bır yardım elı uzatacak
Avira premium ile güvenli kipte başlatarak tam tarama yaptırırmısın? Combofix ve hijackthis raporlarını kendi konularının altına yaz ordanda bir çözüm bulunabilinir.
acaba soyle bır vırus cesıdı varmı benım sısteme bulasıp daha sonra uye oldugum maıl face ınternet sıtelerıne benım aynı ısım ve sıfremı engelleyecek bır virus varmı acaba cunkı format attım yıne sorun duzelmedı
combofix ve hijackthis
ile taratıp raporları yazacagım buraya
Ya bir spy programı girip hesaplarını öğrendi hackledi, yada bilgisayarında tek sürücüyü formatladın tekrar açıldığında bulaştı bu iki ihtimal arasında kaldım. Ama senin dediğin gibi bir virüs çeşidi yok henüz.
ama dısardan gırıyorum face msn yıne aynı kapalı yanı sıfre hatası verıyor
bugun hastane ıle ugrastım taramayı yapamadım ama yapacam ve eklıyecem
HijackThis tarama sonucu
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2 Scan saved at 01:49:By Leo Brain, on 22.01.2010 Platform: Windows XP SP3 (WinNT 5.01.2600) MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.20935) Boot mode: Normal
Msn’e giremeyip 80048823 hata kodu çıkıyorsa yapmanız gereken işlemler >>>
1. Bilgisayarın saatinin doğru olması gerekiyor — saate çift tıklayıp 2. Eğer şifre hatırla işaretli değil ise şifreyi doğru yazdığına emin ol (büyük harf küçük harf- önce notepad e falan yaz orda gör doğru yazdığını sonra onu kopyala ve yapıştır). 3. Şifreni 10-12 karakterden az olacak şekilde değiştirhttp://memberservicesnet.passport.com/memberservice.srf 4. ZoneAlarm Norton Internet Security gibi bir güvenlik duvarı kullanıyorsan MSN in bloklanıp bloklanmadığını kontrol et. Internet izninin olması gerekiyor. İzin verilen programlar listesine ekle. 5. Güvenlik duvarını kapatarak öyle dene. Gerekirse uninstall et sistemden kaldır makineyi restart et öyle dene. Güvenlik duvarının bloklamadığına emin ol. 6. IE cache ve cookie’lerini temizle. IE de araçlar menüsünde, Internet Seçenekleri, Dosyaları Sil butonu ve Çerezleri Sil butonu gibi bişiler olması lazım onlara tıkla. 7. IE Güvenlik ayarlarını gözden geçir. IE Araçlar menüsünde, Güvenlik sekmesine git, orada “Check for server certificate revocation” Sunucu sertifika vs zımbırtısı işaretli olmasın. SSL 2.0 ve SSL 3.0 kullan seçenekleri işaretli olsun. Sonra OK e tıkla. 8. Başlat çalıştıra tıkla ve aşağıdakini yazıp enter a bas: regsvr32 softpub.dll aşağıdakiler içinde aynı işlemi yap: regsvr32 wintrust.dll regsvr32 initpki.dll 9. MSN Messenger 7 kullanıyorsan, Araçlar menüsünde Seçeneklere ordan da Bağlantılar kategorisine geç, Gelişmiş ayarlar butonuna tıkla ve tüm seçimleri kaldır. iki kez OK e tıkla ve tekrar bağlanmayı dene.
udede
ılgıne tesekkur ederım evet bunları denedım sonuc yıne sıfır
Hocam Windows Live bu sorun için yayınladığı çözümü yazıyorum google translate ile çevirilmiştir!!!
Eğer hata kodunu 80048823 haberci üzerine oturum açtığınızda karşılaşıyorsanız, şunları deneyin:
1. Oturum açma doğrulayın-kimlik olarak Windows Live ID website. 1.a. Ziyarethttp://account.live.com. 1.b. Farklı bir hesapla tıklayın açın. 1.c. Windows Live girin size Messenger ve doğru şifre ile kullanılan kimliği. 1.d. Oturum açın'ı tıklayın 1.e. Bu karakter dizisi ile girmek için sunulacak. Doğru ve sonra hesabınızı kilidini tıklayın Üye sıra girin. Not: karşılaşacaksınız bu yalnızca hesabınızda birden çok oturum açma girişimleri tarafından kilitli.
2. Eğer başarısız olan, parola sıfırlama deneyin. Bunu yapmak için şu adımları izleyin: 2.a. Ziyarethttp://account.live.com. 2.b Farklı bir hesapla tıklayın açın. 2.c. Ve sonra Parolanızı unuttunuz tıklayın kimliği girin 2.d. Sihirbazında Şifrenizi sıfırlamak için adımları izleyin. 2.e. Ihtiyacınız varsa, çünkü Windows Live ID desteği-posta adresi, irtibat gizli soru-cevap veya e alternatif hatırlayamıyorsanız şifrenizi sıfırlamayı yardımcı olur. Bunu yapmak için, sonra aşağıdaki Web sitesini ziyaret seçin Windows Live ID: http://support.live.com 2.f. Sonra başarıyla sonraki adıma ayarlarını güncelleştirmek gidin parola sıfırlama.
3. Eğer başarılı bir hesap bilgilerinizi kullanarak imzalanır, sonra kaydedilen kimlik çıkarmak güncelleştirilmiş kimlik bilgileri yeniden girin. Bunu yapmak için şu adımları izleyin: 3.a. Messenger oturum açma penceresinde, in E e-posta adresi-posta adresi açılır listesinden seçin. Eğer listede, Kimliğinizi göremiyorsanız adıma c. gitmek 3.b. Tıklatın ve sonra Evet silme işlemini onaylamak için tıklayın Forget Me. 3.c. Tip e-posta adresinizi ve şifrenizi. 3.d. Seçin beni ve sonra Üye inç tıklatın giriş bilgileri, kaydetmek için Şifremi onay kutularını Remember Remember
4. Eğer tekrar Messenger, aynı hata iletisini hesap yeniden kilitlenmiş değil doğrulamak için adımları 1 izleyin. Eğer hesap art arda kilitli olduğunu, iletişim Windows hesabınızı öğrenin yardım için destek Live ID. Bunu yapmak için, sonra aşağıdaki Web sitesini ziyaret seçin Windows Live ID: http://support.live.com