Şimdi Ara

msi-z79 anakart hakkında sorun :/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar msi z97 gaming5 kullanıcısıyım ufak bir sorun yaşıyorum bu konuda bilgisi olan arkadasların yardımına ihtiyacım var. şimdiden cevaplarınız için teşekkürediyorum

    sorun:
    anakartıma bağlı olan bir kingston 120g ssd diskim var ve birde yedeklerin oldugu 2nci bir diskim var ssd değil normal disk anakartımdan boot manager ayarlarımda kingston ilk şecenekte aktif olmasına rağmen sata slotu 1 'de takılı herseferinde sata slotu 3 olan HDD üzerindeki windowsu başlatmaya çalışıyor.
    * windows kurulu olmayan hdd kullanıdığımda kington ile boot ediyor..
    uzun süredir bunu fixlemek için uğrasıyorum ve pes edip konu açmaya karar verdim. :)



  • Biçimlendirin hocam
  • üstadım bu kısımda bir sıkıntım var windowsun kurulu oldugu sürücü içerisinde de yedeklerim mevcut biçimlendirme konusunda sıkıntım var büyük kayıp olur :P fakat yinede saol ilgin için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lein

    üstadım bu kısımda bir sıkıntım var windowsun kurulu oldugu sürücü içerisinde de yedeklerim mevcut biçimlendirme konusunda sıkıntım var büyük kayıp olur :P fakat yinede saol ilgin için.

    boot menüsünün dışında birde hdd menüde hdd sıralamasını kontrol edin orada ssd niz ikinci sırada olabilir...
  • hocam tekrar tekrar kontrol ettim samsung marka bir hdd var onu taktıgımda normal bir sekilde calısıyor ust mesajda arkadasın dedigi gibi windowsu da sildim :)) disk tamamen bos isletim sistemi yok suan fakat hala aynı diski gormekte diretiyor markası toshiba 1tb ilk defa karsılastım boyle bir sorun ile karsılastım tam anlamıyla enteresan ayrıca benim makınamda çalışmayan diski bir baska makınada denedigimde disk normal bir sekilde 2nci disk olarak calsıyor bu kısımda msi z97 gaming 5 serisi anakartta bir conf yanlıslıgı yaptıgımı dusunuyorum fakat bunuda internetten de çek ettim tüm ayarlar olması gerektiği gibi görünüyor.

    #boot 1 Sata slot 1 kingston
    #boot 2 Sata slot 3 toshiba / burada samsung bagladıgımda işlem normal olarak çalışıyor

    ayrıca samsung diskte manuel jump ayarı var fakat toshibada maalesef manuel jumb ayarıda yok :/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lein -- 30 Aralık 2014; 2:17:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.