Şimdi Ara

MSI Z77A-G43 , i5 - 3570K Overclock YARDIM lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu aralar Overclock yapmayı düşünüyorum yalnız şöyle bir olay var forumdan bir arkadaşın bana dediğine göre

msi g43 bence sınıfının en iyi anakartlarından birisiydi, ancak manuel voltaj yok, bunu atlamayın, oc yapacaksanız voltajınız her halukarda otomatik olacak &
    g43 te manuel voltage ayarı var gibi görünse de , dikkatle bakarsanız voltage a manuel müdahale ettirmez. kendi kafasına göre değerlerde voltage verir.
    demişti.

bazı arkadaşlar ise 4.5 ghz de 1.2 voltage da normal oldugunu söylüyor. ve normal manuel olarak ayarlandıgını da vurguluyorlar. açıkcası şunuda diyim voltage hakkında pek bilgim yok onuda açıklayabilirseniz sevinirim.

soğutucu olarak Corsair H80i kullanıyorum bu arada. normal hava ısısı değerlerinde
    şunuda belirteyim , thermal macun olarak elimde mevcut olmadığı için kullanamadım ama oc. yapacağım zaman 1 adet alacağım ( ne alabilirim sizce ? uygun fiyat yüksek performans )

masaüstündeyken " 28 - 35 " derece arasında [ şuanki havaların sıcaklığından dolayı masaüstündeyken " 30 - 40 " derece arası ]
    herhangi bir oyundayken ( Crysis 3 - Cod 4 - Hitman ) yüksek grafik isteyen oyunlarda " 35 - 48 " derece arasında [ şuanki havaların sıcaklığından dolayı oyundayken " 40 - 50 " derece arası ]
    aida64 programı ile %100 yük üstündeyken , " 45 - 53 " derece arasında sıcaklık oluyor [ şuanki havaların sıcaklığından dolayı aida64 programı ile %100deyken " 45 - 57 " derece arasında ]

sistemim imzamdaki gibidir.

yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar. saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MR.BYKUSH -- 2 Ağustos 2013; 4:45:37 >

• UP
  • öncelikle şunu söyleyim her çip için voltaj değerleri farklılık gösteriyor.
    mesela benim 3570imle senin 3570in birebir aynı hızlarda çalışsa da farklı voltajlar kullanabiliyor. bu tabi çok farklı voltajlar değil ama gene de farklı.

normalde aşırtma yapanlar 1.2 - 1.25 volt ile 4.3-4.7 GHZ seviyelerine çıkabiliyorlar ama 1.2V dediğin üst sınıra yakın bir voltaj iyi bir havalı soğutma kullanmanda yarar var. mesela cooler master hyper 212 evo olabilir. çok kaliteli.

ayrıca test için prime95 veya intel burn test v2 öneririm. AIDA'nın işlemciyi tam yüklemediği söylentileri var etrafta.

sonuç olarak, eğer anakartın sen 4.5GHZ bastığında 1.2V civarında bir voltaj veriyorsa problem yok demektir. ama tabi ki kontrol edilebilir voltaj değerleri olsa daha kullanışlı ve efektif olur.

kolay gelsin.
  • n1ghtr4v3n kullanıcısına yanıt
    anladım hocam son duydugumda 1.30 volt ile 4.7 de oluşuydu . hava sogutmasından ziyade su soğutucu var .

yukarda yazdıgım ve imzamda oldugu gibi corsair h80i , ve cooler master hyper 212 dan kat kat iyi oldugunu

düşünüyorum. diğer test programlarını deneyeceğim bakalım ne olacak. evet dediğiniz gibi 4.5ghz 1.2v'lar normal deniliyor öyle yapan çok kişi var bakalım

teşekkürler
  • su soğutma varsa problem yok zaten. tabi ki corsair serisi çok başarılı bu konuda. ben dikkat etmemişim imzaya...
    bu arada şunu söyleyim thermal macun tabi ki fark yaratıyor düzgün kullanılırsa ama bu inan ki 2-3C oynar genel toplamda. öyle mucizeler beklemeye gerek yok. artı zaten sıcaklıkların çok iyi seviyelerde eğer gercekten tam yükte ise. 10-15tl'lik güzel macunlar var. Cooler Master Performance almıştım Vatan'dan. Beyaz bi macun gümüş alaşımlı. Tavsiye ederim.
  • n1ghtr4v3n kullanıcısına yanıt
    doğru su soğutma çok iyi performansı var heleki corsair ise :) . valla pek corsair öneren yok bana genellikle şu markayı öneriyorlar " ARCTİC COOLİNG MX4 " ama birazcık pahalı .

ama araştırıyorum uygun fiyat , yüksek performans hangi macun olabilir diye

şunuda sorayım oc. yapmadan işlemci zaten 3.4 ghz , turbo ile 3.8 oluyor ya . oc. yapılıgında mesela 4.5 , turbo ile 4.7 yapma şansımız gibi birşey varmı yani kademeli olarak. onu merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: bykush1905

doğru su soğutma çok iyi performansı var heleki corsair ise :) . valla pek corsair öneren yok bana genellikle şu markayı öneriyorlar " ARCTİC COOLİNG MX4 " ama birazcık pahalı .

ama araştırıyorum uygun fiyat , yüksek performans hangi macun olabilir diye

şunuda sorayım oc. yapmadan işlemci zaten 3.4 ghz , turbo ile 3.8 oluyor ya . oc. yapılıgında mesela 4.5 , turbo ile 4.7 yapma şansımız gibi birşey varmı yani kademeli olarak. onu merak ettim

4.7 Ghz bu işlemciyle biraz hayel bence, ayrıca turbo ile bu hıza çıkamaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI z77a GD55 RAM SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    i7 4770 msi z87-g45 O.C
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • turbo'yu ben merak ettiğim için sordum 4.5 ile normal , 4.7 ye turbo ile geçermi diye.

ama diğer türlü direk 4.7 ghz yapılmaz hayal diyorsan istersen " @Commodore_64_ " arkadaşla bir görüş :)

@Commodore_64_ -> 4.7ghz hayalmidir ? arkadaş öyle dedi , bende senin bir yorumundan yola çıkarak hayal olmayacağını düşünüyorum ama ?

sonuçta i5 in en iyi işlemcisi 3570K ve sonrasında zaten 4. nesil geldi
  • Aynı seri bazı işlemciler takoz çıkıyor bu işlemcinin üretim kalitesi ile ilgili, amaç en az voltajla en iyi performans, günlük kullanım için 4ghz-4.5ghz arası gayet yeterli oyunlarda filan işlemcinin kullanımı zaten düşüktür..AİDA64 ile sıcaklıklara ve stabil olmasına bakarak azar azar işlemcinin hızını arttırırsın ben mesela İ7 2600K ile 4.7ghz rahat kullanıyorum dahada gideri var fakat gereksiz olsuğu için 4.0ghz çektim..

manuel olrak çarpanı arttırak işlemciyi o.c yaparsan turbo modu iptal olur zaten senin belirlediğin hız geçerlidir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Commodore_64_ -- 4 Ağustos 2013; 23:38:31 >
  • Commodore_64_ kullanıcısına yanıt
    anladım . turbo olayını zaten merak giderilmesi için sormuştum.

hayırlısı olsun bana 4.5 ghz hayli hayli yeter fazlasında gözüm yok zaten :D

4.5ghz , 1.2v. oluyor sanırım buda çok normal ve stabil çalıştığı söyleniliyor :)
  • Bende de MSI Z77A G45 anakart ile i5 3570k var. İnternetten Thermalright Macho soğutucu sipariş ettim. Gelsin deneyeceğim bakalım kaça kadar çıkacak OC ile.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.