biliyorsunuz 8.nesiller çıkmadan 9. nesiller duyuruldu ve 10nm olacak elimde de 4. nesil i7 işlemci var 960 evo 500gb ssd almak istiyorum m2 slot dan dolayı sistem güncellemesi yapmam gerekecek 2018 sonunda 9. nesil çıkınca muhtemelen z370 platformuyla kullanılamayacak ve yeni anakart alıcaz o yüzden çok para harcamak istemiyorum i5 8600k + msi z370 tomahawk + 2x8gb ram + 960 evo ssd alacağım
diğerleri tmm ama anakart da karar veremiyorum sebebi de bilgi eksikliği anakart seçimim doğru mu? gtx980 ekran kartım var bir ihtimal sli yapabilirim 16 gb ram olacak benim için optik ses çıkışı olması önemli oc pek yapmam başka da bir ihtiyacım yok. wifi olsa güzel olur ama fiyat uçuk olacağı için kalsın
OC yapmayacaksan 8600k değil, 8700 almalısın. OC ile işin yoksa en ucuz anakartı alsan bile yetip artar.
Ayrıca Z370 anakartlar normalde bir nesil daha destekleyecek fakat gelecek nesilde 8/16 çekirdekli işlemci çıkarsa muhtemelen onu desteklemeyecek(onun için z390 anakart hazırlıyor) öteki 6/12 çekirdekli işlemcileri destekleyecek.