Şimdi Ara

##MSI MEGABOOK M670 KULLANICILARI DERNEĞİ## (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.040
Cevap
1
Favori
99.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaw kullanan biri şu makina için kesin bir şey desin....

alıcam korkuyorum walla
  • Pil sorununu göze alıyorsan al.
    quote:

Orjinalden alıntı: rodec

yaw kullanan biri şu makina için kesin bir şey desin....

alıcam korkuyorum walla
  • Kankalar ben kendimce çözümümü buldum.... pili doldurduktan sonra makineden çıkarıyorum.... eksilmiyor u şekilde... yani fişe takılı kullanıyorum genelde bu pil sorunu yazılımla çözülebilecek bir soruna benziyor.. sistem tüketiyor yani pili msi bu konuda bi çözüm bulacaktır....
  • quote:

Orjinalden alıntı: rodec

yaw kullanan biri şu makina için kesin bir şey desin....

alıcam korkuyorum walla

korkun nedir dostum.. pil problemi herkeste var sanırım.. diğer artı ve eksilerini önceki sayfalarda konuşmuştuk.. biraz daha düşünürsen mal kalmayacak piyasada... yok böyle bir alet piyasada .. stoklar eritiliyor... batan geminin malları
  • şimdi makinanın tek sorunu pil sorunu mu yani...?
    eğer tek sorun buysa korkulacak bir şey değil bana göre....
  • dostum hiç düşünme gözün kapalı al bu aleti (880 ytl 12 taksit aldım ben) bu civarda al yani ucuzunu bulabiliyosan tabi daha iyi olur makineye çok alıştım ben gözüm gibi bakıyorum...pişman olmassın yani .. bide sen sen ol biosa girip ekran kartı paylaşımını disabled yapma (64 mb dır normalde) çok başın ağrır makine git gel piç olur yollarda... dediğim gibi ben çok alıştım şimdi teker teker aksesuar larını alıyorum işte kulaklığıydı mouse siydi.... bide alırken hediye laptop çantası koparmaya bak.. ben acele ettim alamadım gerçi kampanyalı fiyattı 559us+kdv d belki ondan vermemiştir... özellikle ekran kailtesi çok iyi aletin 15.4'' crystal felan diyor yani çok parlak.. forumdada okumuştum adamın elinden vaio felan geçmiş hiç biri bu kadar kaliteli değildi diyordu...(ekran için)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo1209 -- 25 Haziran 2007; 11:14:42 >
  • ya neo1209 ben o hataya dustum gecen hafta paylaşımı disabled yaptım goruntu gitti bilgisayar sorunsuz calışıo ama goruntu yok ne kadar suruyo bunun duzeltilmesi daha bugun ulaşmış servise de.

quote:

Orjinalden alıntı: neo1209

dostum hiç düşünme gözün kapalı al bu aleti (880 ytl 12 taksit aldım ben) bu civarda al yani ucuzunu bulabiliyosan tabi daha iyi olur makineye çok alıştım ben gözüm gibi bakıyorum...pişman olmassın yani .. bide sen sen ol biosa girip ekran kartı paylaşımını disabled yapma (64 mb dır normalde) çok başın ağrır makine git gel piç olur yollarda... dediğim gibi ben çok alıştım şimdi teker teker aksesuar larını alıyorum işte kulaklığıydı mouse siydi.... bide alırken hediye laptop çantası koparmaya bak.. ben acele ettim alamadım gerçi kampanyalı fiyattı 559us+kdv d belki ondan vermemiştir... özellikle ekran kailtesi çok iyi aletin 15.4'' crystal felan diyor yani çok parlak.. forumdada okumuştum adamın elinden vaio felan geçmiş hiç biri bu kadar kaliteli değildi diyordu...(ekran için)

• Kardeş sana kötü bi haberim var.... o düzelmiyor ben aynı sorundan götürdüm... bana anakartı arızalı diye değişim raporu verdiler.. ben onlara ne yapacaklarını söylemiştim oysa... (biosa reset atılacaktı pil sökülüp beklenicekti yani) bu kadar bilgileri yokmu anlayamadım.... yada gerçekten anakartmı arızlandı.. ama ben disabled yaptım kaydedip çıktım sonra oldu bu .sanırım seninde aynı sorun xp açılıyor ses geliyor ama ekran simsiyah hiç bişey yok klavyede işlemiyor(xp açılınca basıyor ama biosa delle girmiyor ) görmeden felan bios a gireyim desem çok kötü bi durumdu ben 0 ıyla değiştim ürünü..... bidaha tövbe bios felan..... Ben ürünü elden vermiştim bimtese ertesi gün aradılar beni değişim yazıcaz gel al diye 1 günde halletmiştim ben.... aldığım firmadada tanıdık vardı anında değiştim.. şimdi değişim verirse sana raporla aldığın yere gidicen oda sana dicekki distribütöründe onayı gerek bırak cihazı bilmem ne kadar sonra bi ara..bide orda bekletcekler tanıdık varsa araya sok toplam nerden baksan 8-9 gün sürer gibi geliyor bana şu an servise ulaştıysa tabi en iyi ihtimal bu...

ÖNEMLİ!!! ---------- BİOS DAKİ EKRAN KARTI PAYLAŞIMINI DİSABLED YAPMAYIN!!! (64MB DİR NORMALDE)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo1209 -- 25 Haziran 2007; 13:20:48 >

• @neo1209, @igoceci
    Bu durumda sadece bios pilinin anakarta bağlantı noktasını çıkarıp 1-2 saniye bekleyip takmanız sorununuzu çözer.Notebook'un arka kapağını açıp bakıyorsunuz, anakart üzerinde yaklaşık 50krş büyüklüğündeki pili buluyorsunuz. Pilin bağlı olduğu kabloyu soket yuvasından çıkarıyorsunuz.(3 pinli fan soketlerine benziyor ama iki pinli).Böylece makinanız default bios ayarlarıyla yeniden açılıyor. Zaten makinamız bozulmamıştı, çalışıyor ama ekran görüntüsünü vermiyordu. Servis değişim raporunu pilden dolayı vermiştir. Yoksa bu kadarlık bir işlemi servis hayli hayli yapar. Bu işlemi bios şifresi koyup ta sonradan şifreyi unutanlar da uygulayabilir. Kısacası servislik bir durum yok. Makinanın arkasını ram ilavesi yapacağınız zaman da açmak zorunda kalacaksınız. Yani ben açamam garantisi bozulur diye düşünmeyin. Burada garanti ile ilgili bir durum yok.
  • pilden dolayı değiştirecekse hiç değişmesin zaten verdikleri de sorunlu cıkacak. bugun arayıp bi ogreneyim bakalım ne yapmışlar ben bootable cd den bios u guncellemeyi dusunmustum ama yemedi yanlış sürümü yuklerim fln diee. teşekkürler
  • valla bana anakart bozuk yazdılar değişme nedenine bimtesden aldığımdada görüntü yoktu :( benim eski cihazın pili daha iyi gidiyordu bu biraz daha fazla yiyor:( ama laptop bozulmasa en az 120 ytl verip kablosuz modem alacaktım... yani bi bilgisayarcıya gitmiştim böyle böyle oldu diye konu adsl kampanyasından açıldı bana taktiği verdi :D her işte bi hayır varmış.....
    quote:

Orjinalden alıntı: bahtiyaraziz

@neo1209, @igoceci
    Bu durumda sadece bios pilinin anakarta bağlantı noktasını çıkarıp 1-2 saniye bekleyip takmanız sorununuzu çözer.Notebook'un arka kapağını açıp bakıyorsunuz, anakart üzerinde yaklaşık 50krş büyüklüğündeki pili buluyorsunuz. Pilin bağlı olduğu kabloyu soket yuvasından çıkarıyorsunuz.(3 pinli fan soketlerine benziyor ama iki pinli).Böylece makinanız default bios ayarlarıyla yeniden açılıyor. Zaten makinamız bozulmamıştı, çalışıyor ama ekran görüntüsünü vermiyordu. Servis değişim raporunu pilden dolayı vermiştir. Yoksa bu kadarlık bir işlemi servis hayli hayli yapar. Bu işlemi bios şifresi koyup ta sonradan şifreyi unutanlar da uygulayabilir. Kısacası servislik bir durum yok. Makinanın arkasını ram ilavesi yapacağınız zaman da açmak zorunda kalacaksınız. Yani ben açamam garantisi bozulur diye düşünmeyin. Burada garanti ile ilgili bir durum yok.

• igoceci gelişmelerden bizide haberdar et bakalım ne diyecekler...........
    quote:

Orjinalden alıntı: igoceci

pilden dolayı değiştirecekse hiç değişmesin zaten verdikleri de sorunlu cıkacak. bugun arayıp bi ogreneyim bakalım ne yapmışlar ben bootable cd den bios u guncellemeyi dusunmustum ama yemedi yanlış sürümü yuklerim fln diee. teşekkürler
  • @neo1209,
    Makinayı pilden bağımsız şebeke elektriğiyle kullanacağın zaman pili %100 dolu saklaman tavsiye edilmeyen bir yöntem. Eğer makina sürekli olarak şebeke eletriğiyle kullanılacaksa pil %20-50 aralığında bir değere kadar boşaltılmalı ve bu şekliyle serin ve kuru bir yerde saklanmalı. Pilin uzun ömürlü olabilmesi için belli aralıklarla deşarj-şarj edilmesi gerektiğinden bu işlemin de 1 hafta ile 1 ay arasında bir sürede 1 defa yapılması tavsiye ediliyor.

quote:

Kankalar ben kendimce çözümümü buldum.... pili doldurduktan sonra makineden çıkarıyorum.... eksilmiyor u şekilde... yani fişe takılı kullanıyorum genelde bu pil sorunu yazılımla çözülebilecek bir soruna benziyor.. sistem tüketiyor yani pili msi bu konuda bi çözüm bulacaktır....

• abi ne iş debeledikçe batıyoz ya :(
    quote:

Orjinalden alıntı: bahtiyaraziz

@neo1209,
    Makinayı pilden bağımsız şebeke elektriğiyle kullanacağın zaman pili %100 dolu saklaman tavsiye edilmeyen bir yöntem. Eğer makina sürekli olarak şebeke eletriğiyle kullanılacaksa pil %20-50 aralığında bir değere kadar boşaltılmalı ve bu şekliyle serin ve kuru bir yerde saklanmalı. Pilin uzun ömürlü olabilmesi için belli aralıklarla deşarj-şarj edilmesi gerektiğinden bu işlemin de 1 hafta ile 1 ay arasında bir sürede 1 defa yapılması tavsiye ediliyor.

quote:

Kankalar ben kendimce çözümümü buldum.... pili doldurduktan sonra makineden çıkarıyorum.... eksilmiyor u şekilde... yani fişe takılı kullanıyorum genelde bu pil sorunu yazılımla çözülebilecek bir soruna benziyor.. sistem tüketiyor yani pili msi bu konuda bi çözüm bulacaktır....

• Arkadaşlar m670 inizin monitörü kimin yapımı merak ediyorum. m670 lerde samsung yapımı monitör kullanılıyor diye biliyordum ama sanırım bütün m670 ler samsung değil. Everest programıyla donanım bilgilerime baktığımda hepimizde yazması gereken samsung iken bende farklı bir firmanın üretimi yazıyor.Bildiğim kadarıyla cd sürücü de philips olması lazımken bende Lg görünüyor. M670 im Suse Linux etiketli geldi sağ altta belki sizde de aynı model varsa dierlerimizinkinden farklı mı ekran ve cd rom bilgileri bir kontrol edin. şu programla baktım

http://www.lavalys.com/news.php?article=31&selcat=PR&lang=en

• arkadaslar notebook bugun geldi anakart arızasındn dolayı değişim raporu vermişler ama ben anakart arızasına sebep olucak bisi yapmamıştım bios un sıfırlanması yeterli olurdu. acaba pil cıkartıldıgında biosun sıfırlanmasını onlemek icin bilgileri securty cip e kayeden bi sistem mi koymuş MSI bazı laptoplarda vardı bole bisey. ben bilgisayarı hepsiburada.com dan almıştım şimdi kargoyla onlaramı gondericem değişim raporuyla birlikte. Ha birde bilgisayrın arkasını actıgımda pile benzeyen bisi vardı ama etrafında sarı bir bant vardı pil gorunmuyo ama iki pinli bir kabloyla anakarta baglanmış. nasıl cıkartıcagımı bilmedigim icin hic ugrasmadım bilen varsa acıklasın, direk cekiyomuyuz.
  • Sana demiştim bu kadar bilgileri yok onların....... bahtiyaraziz sana çözüm bulur...
    quote:

arkadaslar notebook bugun geldi anakart arızasındn dolayı değişim raporu vermişler ama ben anakart arızasına sebep olucak bisi yapmamıştım bios un sıfırlanması yeterli olurdu. acaba pil cıkartıldıgında biosun sıfırlanmasını onlemek icin bilgileri securty cip e kayeden bi sistem mi koymuş MSI bazı laptoplarda vardı bole bisey. ben bilgisayarı hepsiburada.com dan almıştım şimdi kargoyla onlaramı gondericem değişim raporuyla birlikte. Ha birde bilgisayrın arkasını actıgımda pile benzeyen bisi vardı ama etrafında sarı bir bant vardı pil gorunmuyo ama iki pinli bir kabloyla anakarta baglanmış. nasıl cıkartıcagımı bilmedigim icin hic ugrasmadım bilen varsa acıklasın, direk cekiyomuyuz.
  • şimdi bu cihazı en ucuz nereden bulabiliriz
  • arkadaslar nootbookun bios pilini cıkartıp taktıgımda bilgisayar duzeldi gayet güzel calışıoo. Servistekiler sadece pil problemine bakmışlar ama benim sorunumla ilgilenmemişler anlaşılan. arka kapağı açıp bios pilini cıkartıp takmam 5 dakika almadı. Ancak hala elimde pil sorunundan kaynaklanan bir değisim raporu var. diğerleri 15 saatte %15 azaldığını fln yazmış benim notebook 15 saat te %6 azalıyor yani 15 saat sonra %94 civarına düşüyor yeni gelen urunde de aynı pil probleminin olacağı kesin gibi. Ya yeni gelen daha fazla tükerirse. ben suan bilgisayardan menunum değiştirmeyi dusunmuyorum siz ne dersisniz?

• Bencede kesinlikle değişme benim başıma geldi o yeni vereceği laptopta aynısı olacak(en iyi ihtimal bu) benim anlamadığım hiç bu sorunu düzeltmeden nası pil sorunu var diye rapor veriyolar(anakart arızalı diye not düşüpte) b işey anlamadım ben bu işten...
    quote:

arkadaslar nootbookun bios pilini cıkartıp taktıgımda bilgisayar duzeldi gayet güzel calışıoo. Servistekiler sadece pil problemine bakmışlar ama benim sorunumla ilgilenmemişler anlaşılan. arka kapağı açıp bios pilini cıkartıp takmam 5 dakika almadı. Ancak hala elimde pil sorunundan kaynaklanan bir değisim raporu var. diğerleri 15 saatte %15 azaldığını fln yazmış benim notebook 15 saat te %6 azalıyor yani 15 saat sonra %94 civarına düşüyor yeni gelen urunde de aynı pil probleminin olacağı kesin gibi. Ya yeni gelen daha fazla tükerirse. ben suan bilgisayardan menunum değiştirmeyi dusunmuyorum siz ne dersisniz?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.