Şimdi Ara

MSI Live Update ile bios güncellemek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu yazılım aracılığıyla bios güncellemeyi denedim flash bellek üzerine yükleme yaptı sonra restart istedi tamam dedim "yeniden başlatılıyor" yazısı felan da geldi.. sonra ekran karardı bayağı bekledim restart yapmadı.. sonra pcyi kapatıyım tekrar açıyım dedim açıldı fakat görüntü gelmedi.. çok panik oldum pcmi kaybettim felan diye.. neyse ki bios pilini sök tak yaptım görüntü geldi çok şükür.. neden böyle oldu anlamadım..

• OS üzerinden bios güncellemek sağlıklı birşey değil, başta bu yöntemi kullanarak hata yapmışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 6 Mart 2021; 23:49:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

OS üzerinden bios güncellemek sağlıklı birşey değil, başta bu yöntemi kullanarak hata yapmışsın.

Ben en başta bios'a girip yüklememiz için flash diske imaj oluşturduğunu felan sandım.. OS üzerinden BIOS güncellenebileceğini bile sanmıyordum.. o nedenle bu da neymiş gibisinden denemek için talimat verdim vermez olaydım.. O değilde OS üzerinden BIOS güncelleme madem sakat MSI neden bu kadar rahat olmuş bu yazılımda?

• Aynsı benim başıma gelmişti.

Dragon Center üzerinden Scan yapınca bios güncellemesi buldu, güncelle dediğimde, indirme bitti, PC restart oldu ama kapkara ekran geldi ve baya bir bekleme rağmen (belki biosu yazıyordur falan diye) geri gelmedi. Mecburen PC'yi kapatıp, yeniden açtım, ama Bios göçmüştü.

Bir flash diske Biosuatıp, Flash_Bios butonu ile biosu yeniden yazdırdım kurtuldum.

Yapmamak lazım, zaten Dragon Center çok stabil bir yazılım değil, bir de Bios update gibi önmeli bir konuda kullanmamak lazım.

Bu da,benden bir tecrübe olarak burda kalsın.

• işlemciniz amd 3xxx veya üstü anakartınız b450 olabilirmi

• quote:

Orijinalden alıntı: cemania

işlemciniz amd 3xxx veya üstü anakartınız b450 olabilirmi

aynen öyle 3500x var
  • maksimum r2 işlemci ile bios update yapıp r3 leri takıyorlar. bendede öyle bir imkan olmadığı için eski bios kullanıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    USB Bellek ile BIOS Update!
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • amfahren benim bilgisayardada amd ryzen 3 3200g var ana kartımda b450 biosumu güncelledim mavi ekran aldım bana kullandığın sürümü söylermisin reis

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.