Şimdi Ara

##MSI KT6-V ,AMD sempron 2400+ ;Overclock Olur mu?###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar , bu sistemi over clock yapabilirmiyim?
    Yardımcı olabilirseniz sevinirim....

Sistemim Şu parçlardan oluşuyor..
    Anakart:MSI KT6-V (MS-7021 v2.0)
    İşlemci:AMD sempron 2400+
    ram:2*256Mb 400Mhz
    Ekran kartı:ATI RADEON 9200 SERIES (128 MB)

Teşekkürler.

not:bios resimlerini ekleyebilirim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi err_ryn -- 8 Temmuz 2007; 21:05:31 >

• kardeş elinde ayını anakart olan biri olsa daha iyi yorum yapar ama biostan fsb arttırman için menü ( msı larda cell diye bir menü var) varsa gir ve 5 er 5 er en fazla %10 artırım yap. mesela 200 fsb ise 230 u geçme. ( ram lerin - güç kaynağın çok öenmli şu anki işlemci sıcaklığını kontrol et )

ayrıca ekr kartını bende 9600xt gibi agpx8 bir kartla kesinlikle yükselt
  • Bildiğim kadarıyla kt600 chipset'i agp-ram-fsb çarpanlarını ayrı ayrı değiştirme fırsatı sunmuyor. Bu sebeple cpu haricinde elindeki ram ve ekran kartının sınırları da senin overclock potansiyelini etkiler.
  • sanırım bu karta overclock yapmadan önce, ram lerimi yenilemem lazım..
    iki tane 256'lık var sistemimde.. biri kingston diğeri Maya diye birşey...
  • Overclcok yapmadan önce parça değiştirilmez. Önce overclock denenir, olmuyorsa ve sebebi belli ise; sebep olan parça değiştirilir mantık olarak
    Çünkü bazen hiç ummadığın oem bir ram bile kingston'dan çok daha iyi performans verebilir..
  • @SeVeRaL

Teşekkür ederim...
    Bios'dan CPU Fsb Clock:166Mhz --> 170Mhz yaptım...
    Sınırın nereye kadar olduğunu nasıl anlayabilirim..
    Sadece ''CPU Fsb Clock'' ilemi oynama yapacağım...
  • Cpu fsb clock 170'in üzerine çıkınca ,windows açılışından tibaren 10 dk. içinde kitleniyor...Ne yapmam gerekiyor, bilen arkdaşlar bi akıl versin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ram ve işlemciye voltaj vermeyi dene hafiften.
  • aynı anakartla imzamdaki sistemi sorunsuz kullanıyorum hem de voltaj değerlerini arttırmadan fsb ı direk 200 e getirirsen sorunsuz çalışması lazım
  • İyi de güzel kardeşim sendeki barton bir zamanların o.c. efsanesi zaten. Arkadaştaki sempron aynı oranı yakalayamaz.
  • hocam gir biostan ram bölenini düşür, ramlere yüklenme hemen, sonra bi soğutmanı garanti altına al, artıkdan o anakart için yavaş yavaş 185 fsb ye çık, sonrası için birşey diyemem, çünkü agp/pci böleni sorun yaratıyor kt600 de
  • @SeVeRaL

hafifteni, hafiften geçince bilgisayarı yakarız galiba, hafifteni nasıl ölçeceğiz...

@dikmenibo

ram böleni için biraz daha açıklama yapabilirmisiniz...

sistem sıcaklığı değerlerini sonradan ekleyeceğim, kaçın üzerine çıkmamak lazım yardımcı olursanız sevinirim...
  • 1:1 3:4 1:2 gibi seçenekleri olan birşey görürsen dediğim şeyi buldun demektir
    burda amaç ramlerin oc performansını engellemesini önlemek.sen ramlerin ddr400 müş, o zaman 1:1 oranını seçip dediğim frekansa kadar çıkman yeterli olacaktır
  • @dikmenibo

dediğin gibi birşeyler aradım ama bulamadım.. bios resimlerini ekliyorum...bi göz atarmısın....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.