Şimdi Ara

MSI GTX 1080 ARMOR OC EKRAN KARTI (Fiyatta Son Revize)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1
    1 MSI GTX 1080 ARMOR OC EKRAN KARTI (Fiyatta Son Revize)
    Herkese merhaba,

    (Fiyatta son revize olmuştur: 9000 --->> 6250)

    Bu ürünümü Japonya'da bir son kullanıcıdan aldım. Ürün fotoğraflarından da görüleceği üzere iç aksamı kesinlikle açılmamıştır. Ev kullanıcısından aldım.

    Sadece fanlarında meydana gelen arıza nedeniyle, fanlarının değiştirilmesi ihtiyacı hasıl olmuştu. Fanların siparişini verdim, geldi taktık fanları, sessiz fanlar güzel. Sizi de bu dertten kurtardım, fiyatta da indirim yaptım. Sayın Cumhurbaşkanımız da elektrik zammına el attı, artık kartı almamanız için bir neden kalmadıı :)) Hadi bakalım ..

    Garantisi yoktur. Gerekli testleri yaptım. Herhangi bir sorunu bulunmamaktadır. İstediğiniz testi gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.

    Kutusu ve içeriği tamdır.

    Fiyatı uygun yazıyorum, borçlarım olduğundan satış ivediliği vardır. Pazarlık yoktur artık.

    Sorularınız için cep telefonu veya sistem üzerinden ulaşabilirsiniz.

    Saygılar, selamlar, hayırlı alışverişler dilerim.


    MSI GTX 1080 ARMOR OC EKRAN KARTI (Fiyatta Son Revize)
    MSI GTX 1080 ARMOR OC EKRAN KARTI (Fiyatta Son Revize)
    MSI GTX 1080 ARMOR OC EKRAN KARTI (Fiyatta Son Revize)


    MSI GTX 1080 ARMOR OC EKRAN KARTI (Fiyatta Son Revize)


    MSI GTX 1080 ARMOR OC EKRAN KARTI (Fiyatta Son Revize)



    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.
    Fiyat : 6250 TL Miktar : 1 Sıfır Ürün : Hayır Garantisi Var : Hayır Satıldığı Şehir : Ankara, Keçiören Kargo Ücreti : Gönderici Öder Kargo Şirketi : MNG Kargo İlan Durum : Satışa Açık







  • Bu kartın tercih olmamasını sebebi mining için verimli bir kart değil. Oyuncu olsa oda tekrar tekrar düşünür şu an bunun performansını sunabilecek yeni nesil kartlar piyasada mevcut; misal 6600xt ya da rtx3060 gibi, ki şöyle diyeyim DLSS mevzusunu devreye alınca RTX2060 bile daha iyi başarım sağlıyor.


    Dün İzmirde yerel bir bilgisayar dükkanında 6500liraya rtx2060 satılıyordu hala alan yok oradan yola çıkın.


    şahsi fikrimdir oyuncu bile olsam şu saatten sonra kalkıp eski nesil karta niye para vermek isteyeyim, üstelik fiyatlar fahiş iken. Ürününüze kusur bulmak için demiyorum ben ama dolu dolu 5. yılını dolduran kartlar(sizin kartınız o kadarlık olmasada 2. el ) teknoloji olarak. Yeni oyunları desteklemiyor, yeni teknolojilerden faydalanamıyor zamanına göre daha eski mimariyle üretildiği için yüksek tüketim ısınma vb durumları cabası.


    Miningci için ise bu kartlardan şu an için bahsetmek ölümcül bir durum. İyi şartlarda diyeyim geliri anlık en yüksek ethereumdan hesaplayalım ortalama 36mhs 145w tüketerek alacak ki GDDR5x olduğu için hiçte stabil kartlar değiller, aklı selim miningcilerin genelde son tercihi kartlardan.


    Alın ben size otomatik şu andan bir hesap tablosu çıkartayım: her başlıkta bunları sürekli zaman zaman dile getiriyorum aslında ki bu gelir sadece anlık üzerinden hesaplanır, düz matematikle buradan bile yola çıkarsak ne kadar süreçte kartın amorti ettiğine bakalım.

    30 günde bu kart 328lira net kazım yaptı. 7500/328 = 23 aya tekabül etti. şimdi yine yanlış anlamayın elbetteki kripto kazanç yükseledebilir alçaladabilir bu zaten belirsiz ancak şu anki hesaptan bile yürüyünce nerdeyse 2 sene size hiç kazanç sağlayamayacak bir yatırıma ki riskleri tomarla, o kartın 2. el aldınız ve muhtemelen 2 seneden fazla zaten bir kullanımı olduğunu tahmin ediyorum ortalama bu durumda üzerine 2 sene daha kendini ödeyecek bir ürünü kim niye almak isteyip bu riske girişsin ?


    Piyasanın kendini oluşturan bir fiyat politikası var belli dönemler bu kısır döngü patlıyor ama bir süredir üst üste gelen durumlar, haberler vs zaten piyasanın toparlanmayışı bunu aşağı yönlü kırmak zorunda. şimdi siz kendiniz olsanız bu fiyattan alacak olsada yeni nesil mi tercih edersiniz yoksa gidip böyle bir ürünü alır mısınız her 2 açıdanda kendinize önce bunu sorun.

    Hocam ben belirttiğim üzere yorumu açık yazdım, zaten asıl amacım asla sizin satışınızı kırmak vs değil. Sizde haklı olarak benzer bir fiyattan alıp, üzerine 3 5 koyup satarak ticaret yapmak istiyorsunuz benim buna hiç bir şekilde itirazım yok.


    Ancak çift taraflı bakıncada olumsuz durumları dile getirdim. GTX1080 donanımsal olarak kaslı bir kart bunda hemfikirim ancak kendi döneminin güçlü bir kartı, zamane olarak baktığımızda yeni sürücüler tarafından artık pek destek alamıyor, bir çok yeni teknolojiyi malesef ki desteklemiyor. Bu yaptığım yorum aslında sizin ilanınıza yönelik değilde kartların geneline hitaben bir yorum. Aslında bu döngü hep bu şekilde. Fiyatların yüksek olmasını sağlayan döviz kuru temelli değil burada tamamen kripto gelirine endeksli.


    Misal örneği geçen RX400/500 serileri şu an piyasada bolca var ve zaten satılmıyor; satılmazda. Geçen sene bu bahsi geçen kartların fiyatları zaten 10x fiyatı altındaydı sizin kartın fiyatı ise 3x fiyatı altındaydı. Yani burada zaten amd safında bahsi geçen kartlarda piyasada müthiş bir köpük var. E zaten belki yanlış anlaşılacak salak olmak lazım aynı kartın 4/8gb arasında 2 katı fark olabileceğini kabullenmek.


    Ben yorumlarımı dile getirirken işlerin içinde olan birisi olarak yapmaya çalışıyorum, çok kart sağlıyorum sağa sola 100lerce kartları olup mining yapan çevrem falanda var. Bu döngüler hep vardı ama bu son tur 1 senedir süregeldi. Miningci için gelir döngüsü 2. el üründe 6-7 ay sıfır üründe 9-10 ayda amorti hesabına girilecek şekilde yapılırdı. şimdiki fiyatlar referans alınınca kısatasım daha belirgin olmuş olur.


    Ben siz kartınızın fiyatını düşürün düşürmeyin bunu demiyorum ama sizinki dahil şu an tüm kartların olması gerekenin üzerinde %25-40' lık bir fazlalığı var yaklaşık. Ha burada ki faktör yine mining fiyatlarının etkileşirliğide oluyor. Yani risk sonuçta kazım yapılan coin 2x düşedebiliyor 2x yükseledebiliyor ama eskiye nazaran artık bazı değişkenler var. Elektrik sarfiyatları ve artık büyük devletlerin bu işe el atıp regülasyonlar getirme çabasında olması. Yani bu durumda artık eskisi kadar manipülatif oynak fiyatlandırmaların olmayacağı yine kripto ekosistemlerde arzdan fazla miningci ve ekipmanlarının bulunması gibi çok büyük konular devreye giriyor.


    Sizin konuya gelecek olursak, tekrar etmişlik gibi olacak ama oyuncu adam başta düşük fiyatlı politikayı tercih eder. Evet parası imkanı olan elektrik bilmemnesini önemsemez şayet bu imkana sahip olan insanlarda gidip şu an minimum RTX3060Ti gibi kartları almayı tercih eder. Kalan zor durumdaki oyuncu kitlesi daha çok 3/4gblık fiyatı yüksek olsada geçici idare etsin gruplarını tercih ediyor. Sizin kart burada 2 arada bir derede kıvamda kalıyor, yine beklemeye sabrı olmayan oyuncu ise daha ziyade hemen hemen dengi olabilecek yeni kartlardan alıyor. Dilerim satarsınız ama şu fiyatlardan oldukça zor, miningcide şu an sadece fiyatını değil ileride ürünü elden çıkartabileceği ya da değiştirmesi gerekliliği durumlarınıda düşünmesi gerek; zaten 5 senelik bir özgeçmişi olan ürün standartının 2-3 sene sonra elden çıkartmak istenilse ne kadar şansı oluruda düşünmek durumunda. şu an zaten bir teknoloji çöplüğü ve birçok satış platformunda ne kadar çok olduğu boyutta bir oluşum boy göstermeye hatta patlak vermeye başladı. Yakında tepe kartlar bile satılamamaktan yine dayanma gücü kalmayan miningcilerin hızla elden kart çıkartmasını vs düşününce fiyatların ne denli hızla düştüğünü görüyor olacağız.


    Size tavsiye vermek benim haddime düşmez ama anlatımlarımdan içinden kendiniz içinde birşeylerde çıkarım yapıp eğer al sat düşünerek eski kartlardan tedarik ediyorsanız, eksilerle pek uğraşmamanız zarar edersiniz. Hususi gelip yazmadım bu arada başlığınıza tekrar tekrar dile getiriyorum yanlış anlaşılmak istemem. Herkese hitaben piyasanın durumuna hitaben yazdım, kimseden yorum gelmedi yazmışsınız ve akabinde bazı arkadaşlarda birşeyler yazınca kendimde birşeyler harmanlamak istedim.

  • kimseden yorum gelmedi .. piyasada bir sorun war galiba ama ne .. daha 2-3 hafta önce güzel satılıyordu kartlar .. elektrik zammı yedik, ayrı mı düştük ..

  • fiyat abartısız söylüyorum en az 1500 TL daha düşmeli. bu kart şu an bu paraları zerre etmez.

  • Peki üstadım, kim belirliyor bu piyasayı acaba ?? Zerre etmez demişsiniz de ..? Neye göre etmiyor veya neye göre para ediyor ?? Sadece elektrik tüketimi mi ?? Sadece miningci insanlar mı ??


    Oyun oynayan insan zaten lüks tüketim yapıyor demektir, lüks tüketim için de elektrik doğalgaz düşünmüceksin ..


    Mantıklı insan 2nci el piyasasını satışta olan aynı sıfır ürün üzerinden değerlendirir. Garanti süresi, OC'siz temiz kullanım vs. gibi etkenler de bu fiyatta rol oynar. Örnek verecek olursak, hiç bilmeyenler, zır cahiller için: GTX 1660 şuan 10-12.000 lira civarında, temiz 2nci eli de 8-9.000 civarında olmalı .. Çünkü MAL halen çalışır durumda ve bütün parçaları üzerinde yani .. YOK olmadı ..


    Elektrikmiş, doğalgazmış, suymuş, bunları geçmek lazım beyler .. MAAŞLAR da %30 ARTTI .. kimse bunu söylemiyor .. duymayanlara büyük harfle yazdım ..


    Ama burada maalesef mantıklı insan çok az, göremiyoruz onları ..


    Allah sonumuzu hayreylesin, akıl versin, izan versin, insaf versin hepimize ..





  • Arz talep meselesi aslında, son gelen elektrik zammından sonra madenciler de kara kara düşünmeye başladı. Eski nesil kartlara şuan ilginin düşük olmasının en büyük sebebi bu bence, bu saatten sonra eski nesil kartların fiyatı eskiye dönebilir yavaş yavaş MSI GTX 1080 ARMOR OC EKRAN KARTI (Fiyatta Son Revize) MSI GTX 1080 ARMOR OC EKRAN KARTI (Fiyatta Son Revize) 

  • Bu kartın tercih olmamasını sebebi mining için verimli bir kart değil. Oyuncu olsa oda tekrar tekrar düşünür şu an bunun performansını sunabilecek yeni nesil kartlar piyasada mevcut; misal 6600xt ya da rtx3060 gibi, ki şöyle diyeyim DLSS mevzusunu devreye alınca RTX2060 bile daha iyi başarım sağlıyor.


    Dün İzmirde yerel bir bilgisayar dükkanında 6500liraya rtx2060 satılıyordu hala alan yok oradan yola çıkın.


    şahsi fikrimdir oyuncu bile olsam şu saatten sonra kalkıp eski nesil karta niye para vermek isteyeyim, üstelik fiyatlar fahiş iken. Ürününüze kusur bulmak için demiyorum ben ama dolu dolu 5. yılını dolduran kartlar(sizin kartınız o kadarlık olmasada 2. el ) teknoloji olarak. Yeni oyunları desteklemiyor, yeni teknolojilerden faydalanamıyor zamanına göre daha eski mimariyle üretildiği için yüksek tüketim ısınma vb durumları cabası.


    Miningci için ise bu kartlardan şu an için bahsetmek ölümcül bir durum. İyi şartlarda diyeyim geliri anlık en yüksek ethereumdan hesaplayalım ortalama 36mhs 145w tüketerek alacak ki GDDR5x olduğu için hiçte stabil kartlar değiller, aklı selim miningcilerin genelde son tercihi kartlardan.


    Alın ben size otomatik şu andan bir hesap tablosu çıkartayım: her başlıkta bunları sürekli zaman zaman dile getiriyorum aslında ki bu gelir sadece anlık üzerinden hesaplanır, düz matematikle buradan bile yola çıkarsak ne kadar süreçte kartın amorti ettiğine bakalım.

    MSI GTX 1080 ARMOR OC EKRAN KARTI (Fiyatta Son Revize)

    30 günde bu kart 328lira net kazım yaptı. 7500/328 = 23 aya tekabül etti. şimdi yine yanlış anlamayın elbetteki kripto kazanç yükseledebilir alçaladabilir bu zaten belirsiz ancak şu anki hesaptan bile yürüyünce nerdeyse 2 sene size hiç kazanç sağlayamayacak bir yatırıma ki riskleri tomarla, o kartın 2. el aldınız ve muhtemelen 2 seneden fazla zaten bir kullanımı olduğunu tahmin ediyorum ortalama bu durumda üzerine 2 sene daha kendini ödeyecek bir ürünü kim niye almak isteyip bu riske girişsin ?


    Piyasanın kendini oluşturan bir fiyat politikası var belli dönemler bu kısır döngü patlıyor ama bir süredir üst üste gelen durumlar, haberler vs zaten piyasanın toparlanmayışı bunu aşağı yönlü kırmak zorunda. şimdi siz kendiniz olsanız bu fiyattan alacak olsada yeni nesil mi tercih edersiniz yoksa gidip böyle bir ürünü alır mısınız her 2 açıdanda kendinize önce bunu sorun.





  • Mumi35, güzel hemşerim, mükemmel sunum için çok tşk ederim. Bilmediklerimizi öğrendik sayenizde çok sağolun var olun.


    Ancak ben yukarıda da söylediğim gibi, mining için müşteri aramıorum aslında, daha çok kendim gibi oyunculara hitap ediyorum. Mining yapanlar tabi ki masraf kar stabilitiesine bakıcak, onlara sözüm yok, onlara 1660 super ve rx 580 getirdik işte :) daha ne yapalım :D


    1070 ve 1080i ise oyunculara getirdik ,, ben aldığımda bu kartlar 10k falandı burda ,, 1070ler 7 8k idi ,,


    tekrar söylemek gerekirse, ben de miningci olsam ben de almazdım bunları,, zarar ettirir tabi,, ama oyun kalitesine bişe demek de hakszılık olur bence, misal verirsek geçen sene 1070 ile RDR2 yi bitirdim, gayet de güzel zevk aldık oyundan. Ha ama sen 4K da 80 100 fps istiyorum diyosan tabi ki bu kartlar yetmez Hocam ,, o zaman da 15K verip 3060 70 alıcaksın ..


    ama az önce pub cii den çıktım, 1070 ile, elhd. süper akıcı 110fps den aşağı düşmüyor, görüntüler enfes 144hz.. maşallah..


    yani oyuncular için bu kartlar henüz ÖLMEDİ :)) lütfen bu konuyu bir kez daha belirtmek istiyrum .. 970ler bile halen oynanıyorken 1070 1080 gibi efsane kartlar yani oynatır Hocam .. 4K 8K ayrı bir konu ona girmiorum .. 1K 2K da hiç problem yok yani 1080 ile ..


    fiyat olarak da, ben şuna bakarım açıkçası: GÜCÜ ve yapabildikleri. Oyun kalitemi bana sağlıyorsa, gerisi teferruattan ibarettir. Elektrikmiş, doğalgazmış hava civa .. Ben keyfime bakarım oyuncuysam ..


    Tşkler yorum için, dediğim gibi 1660 ve rx 580 var onlar miningciler için, 1070 ve 1080 war onlar oyuncular için elimde :) fiyatları aldığım fiyattan veriyorum..





  • Hocam ben belirttiğim üzere yorumu açık yazdım, zaten asıl amacım asla sizin satışınızı kırmak vs değil. Sizde haklı olarak benzer bir fiyattan alıp, üzerine 3 5 koyup satarak ticaret yapmak istiyorsunuz benim buna hiç bir şekilde itirazım yok.


    Ancak çift taraflı bakıncada olumsuz durumları dile getirdim. GTX1080 donanımsal olarak kaslı bir kart bunda hemfikirim ancak kendi döneminin güçlü bir kartı, zamane olarak baktığımızda yeni sürücüler tarafından artık pek destek alamıyor, bir çok yeni teknolojiyi malesef ki desteklemiyor. Bu yaptığım yorum aslında sizin ilanınıza yönelik değilde kartların geneline hitaben bir yorum. Aslında bu döngü hep bu şekilde. Fiyatların yüksek olmasını sağlayan döviz kuru temelli değil burada tamamen kripto gelirine endeksli.


    Misal örneği geçen RX400/500 serileri şu an piyasada bolca var ve zaten satılmıyor; satılmazda. Geçen sene bu bahsi geçen kartların fiyatları zaten 10x fiyatı altındaydı sizin kartın fiyatı ise 3x fiyatı altındaydı. Yani burada zaten amd safında bahsi geçen kartlarda piyasada müthiş bir köpük var. E zaten belki yanlış anlaşılacak salak olmak lazım aynı kartın 4/8gb arasında 2 katı fark olabileceğini kabullenmek.


    Ben yorumlarımı dile getirirken işlerin içinde olan birisi olarak yapmaya çalışıyorum, çok kart sağlıyorum sağa sola 100lerce kartları olup mining yapan çevrem falanda var. Bu döngüler hep vardı ama bu son tur 1 senedir süregeldi. Miningci için gelir döngüsü 2. el üründe 6-7 ay sıfır üründe 9-10 ayda amorti hesabına girilecek şekilde yapılırdı. şimdiki fiyatlar referans alınınca kısatasım daha belirgin olmuş olur.


    Ben siz kartınızın fiyatını düşürün düşürmeyin bunu demiyorum ama sizinki dahil şu an tüm kartların olması gerekenin üzerinde %25-40' lık bir fazlalığı var yaklaşık. Ha burada ki faktör yine mining fiyatlarının etkileşirliğide oluyor. Yani risk sonuçta kazım yapılan coin 2x düşedebiliyor 2x yükseledebiliyor ama eskiye nazaran artık bazı değişkenler var. Elektrik sarfiyatları ve artık büyük devletlerin bu işe el atıp regülasyonlar getirme çabasında olması. Yani bu durumda artık eskisi kadar manipülatif oynak fiyatlandırmaların olmayacağı yine kripto ekosistemlerde arzdan fazla miningci ve ekipmanlarının bulunması gibi çok büyük konular devreye giriyor.


    Sizin konuya gelecek olursak, tekrar etmişlik gibi olacak ama oyuncu adam başta düşük fiyatlı politikayı tercih eder. Evet parası imkanı olan elektrik bilmemnesini önemsemez şayet bu imkana sahip olan insanlarda gidip şu an minimum RTX3060Ti gibi kartları almayı tercih eder. Kalan zor durumdaki oyuncu kitlesi daha çok 3/4gblık fiyatı yüksek olsada geçici idare etsin gruplarını tercih ediyor. Sizin kart burada 2 arada bir derede kıvamda kalıyor, yine beklemeye sabrı olmayan oyuncu ise daha ziyade hemen hemen dengi olabilecek yeni kartlardan alıyor. Dilerim satarsınız ama şu fiyatlardan oldukça zor, miningcide şu an sadece fiyatını değil ileride ürünü elden çıkartabileceği ya da değiştirmesi gerekliliği durumlarınıda düşünmesi gerek; zaten 5 senelik bir özgeçmişi olan ürün standartının 2-3 sene sonra elden çıkartmak istenilse ne kadar şansı oluruda düşünmek durumunda. şu an zaten bir teknoloji çöplüğü ve birçok satış platformunda ne kadar çok olduğu boyutta bir oluşum boy göstermeye hatta patlak vermeye başladı. Yakında tepe kartlar bile satılamamaktan yine dayanma gücü kalmayan miningcilerin hızla elden kart çıkartmasını vs düşününce fiyatların ne denli hızla düştüğünü görüyor olacağız.


    Size tavsiye vermek benim haddime düşmez ama anlatımlarımdan içinden kendiniz içinde birşeylerde çıkarım yapıp eğer al sat düşünerek eski kartlardan tedarik ediyorsanız, eksilerle pek uğraşmamanız zarar edersiniz. Hususi gelip yazmadım bu arada başlığınıza tekrar tekrar dile getiriyorum yanlış anlaşılmak istemem. Herkese hitaben piyasanın durumuna hitaben yazdım, kimseden yorum gelmedi yazmışsınız ve akabinde bazı arkadaşlarda birşeyler yazınca kendimde birşeyler harmanlamak istedim.





  • Eywallah Ustadım cok tsk ederım bilgilendirme için, kesinlikle katılıyorum yorumlarınıza. Sadece bu kadar değişkenlik üzdü beni. Kısmet artık yapıcak bir şey yok. Hayırlısı olsun hakkımızda diyelim. Çok sağolun tekrar tekrar. Saygılarımla

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu fiyatlara sıfır tr garantili adınıza faturalı rx 6600 bulunuyor. hem daha performanslı hemde güç tüketimi çok daha az. fiyata ciddi indirim şart...

  • fre4k kullanıcısına yanıt

    Şekil A, aşağıda...!!


    MSI GTX 1080 ARMOR OC EKRAN KARTI (Fiyatta Son Revize)
  • itsuptome kullanıcısına yanıt

    Şekili şükülü bırak fps değerlerine bak;

    RX 6600 vs. GTX 1080 | 1080p in 2021 - YouTube


    Bundan sonra çıkacak olan güncel oyunlar rx 6600 çok rahat oynatacakken 6 yıllık 1080 ne kadar başarılı olacak orası muamma. oyun oynayacak olan adam karta bu kadar para verecekse geleceği düşünmek durumunda. bu sebepten dolayı aynı fiyata daha yeni 2021 in sonunda çıkmış sıfır kart almak varken neden 5-6 yıllık karta o kadar para versin?

  • Sen de haklısın kardeş ne diyim ..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.