Şimdi Ara

MSI GP60 Leopard 2QE-888XTR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eğer 4000 tl ye yada 3999 a falan bir msı ge62 bulabilirsem yazın temmuza kadar cdirekvalıcam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MadEagle06

Kalite konusunda dünya çapında bir firma farkındayım ama kendim sonradan takabileceğim biriey yerine gpu ve cpu ya önem versem dedim msı kafama yatıyor lakin aradaki fak %10 değil malesef 950-960 m arasında 10 fps gark varsa 950-970 arasında 30 fps fark var malesef 950-960m 640 cuda cekirdeğine sahip fakat 970m 1280 cuda çekirdeğine sahip mimarileri zaten aynı detalı bi ge60 950 incelemeside malesef bulamadım peki temmuza falan beklesem msı ge60 ta falan 965 li 1024 cuda çekirdekli modeller çıkarmı ? Birde 950 m in performansı nasıl nette bulamadım video

http://www.pc-specs.com/gpu/Nvidia/900_Series/GeForce_GTX_950_Ti_2GB/2454 burada fpsler var
    şöyle söylim sadece cuda çekirdekleri farklı hız konusunda o kadar fark yok ben hızlara bakarak yorum yaptım cuda çekirdekleri ne işe yarar bilmiyorum şöyle bişey söylim 2 katı cuda çekirdeğine sahip ama hızlarda çok büyük fark yok

http://www.sanalmarketim.com/msi-ge62-2qe072xtr-apache-core-i74720hq-8gb-1tb-gtx965m-2gb-156-full-hd-freedos/p_59836/ burada 965m li model ?

• SMTZHR kullanıcısına yanıt
    Maşesef frekams hızıyla değil cuda çekirdekleri ile oyun performansı alıyoruz şöyle örnek vereyim 860-960 arasında farkın çok az olmasının sebebi cuda çekirdeği sayısı aynı tek fark birisi 944 mhz falan digeri 1024 mhz e böyle oluncada aradaki performans farkı %10 falan oluyoe 960 ile lakin cuda sayısı fazla olan bir modele gelince misal 960m ile 970 m de watch dogs ultrada 20-30 fps 960 veriyorsa 970 40-50 fps veriyor ki bu büyük bir rakam ha birde 970 192 bit bunları düşğnce monster alayım oda aliminyum kasa diyorum ama Bios güncellemelerini falan düşününce ge serisinden şaşmayayım varsın ultrada değilde mediumda oynatsın diyorum ama alınca 4 sene kullanmam lazım ha ssdi takarım falan o olur lakin beni süründürmemesi lazım hem performans hem kalite açısında msıda kalite monsterda performans oladar arada kaldım ki lenova y50-70 ve acer vn7 var i7 li olan birde aynı bütçeye

• quote:

Maşesef frekams hızıyla değil cuda çekirdekleri ile oyun performansı alıyoruz şöyle örnek vereyim 860-960 arasında farkın çok az olmasının sebebi cuda çekirdeği sayısı aynı tek fark birisi 944 mhz falan digeri 1024 mhz e böyle oluncada aradaki performans farkı %10 falan oluyoe 960 ile lakin cuda sayısı fazla olan bir modele gelince misal 960m ile 970 m de watch dogs ultrada 20-30 fps 960 veriyorsa 970 40-50 fps veriyor ki bu büyük bir rakam ha birde 970 192 bit bunları düşğnce monster alayım oda aliminyum kasa diyorum ama Bios güncellemelerini falan düşününce ge serisinden şaşmayayım varsın ultrada değilde mediumda oynatsın diyorum ama alınca 4 sene kullanmam lazım ha ssdi takarım falan o olur lakin beni süründürmemesi lazım hem performans hem kalite açısında msıda kalite monsterda performans oladar arada kaldım ki lenova y50-70 ve acer vn7 var i7 li olan birde aynı bütçeye

Dediklerinde haklısın maalesef öyle ama durum bu monster garanti servisi nasıl onuda bilmiyorum sonuçta msi garantide iyi, ben derim ki biraz bekle 965 li al ikisininde arası bu hem performans hemde msi kalitesi

Gönlüm msı dan yana ama bir yamdanda msı da karşımda muhattap bulamama korkusu bar ölü piksel falan çıkarsa diye uğraş dur sonra Birde 4000 tl lerin üstüne çıkamam malesef 4000 e ssd li ve 970m li aliminyum kasa monster var fiyat yazın dahada düşer sanırım ama msı 4000 e olursa onu alır ssdi takarım bir iki ay spnra lakin fiyat düşmel yerine diğer sitelerdeki gibi 4300 falan olursa almam çok zor

• quote:

Gönlüm msı dan yana ama bir yamdanda msı da karşımda muhattap bulamama korkusu bar ölü piksel falan çıkarsa diye uğraş dur sonra Birde 4000 tl lerin üstüne çıkamam malesef 4000 e ssd li ve 970m li aliminyum kasa monster var fiyat yazın dahada düşer sanırım ama msı 4000 e olursa onu alır ssdi takarım bir iki ay spnra lakin fiyat düşmel yerine diğer sitelerdeki gibi 4300 falan olursa almam çok zor

elektronik işi biraz da şans işi oluyor, iyi düşün hocam ona göre karar ver bence

Valla hocam okadar kitlendim kaldım ki anlatamam size yani şimdi tam 3800 e kadar çıkabiliyorum şuanda temmuz gibi falan lakin hani max 4000 olur olursa oda zar zor yani kötü yoldan düşünürsek ya bir ge60 yada monster tulpar t5 düşünüyorum bbirvyanda msı bir yanda monster oluyo cok zor gerçekten sizne kullanıyorsunuz

• quote:

Valla hocam okadar kitlendim kaldım ki anlatamam size yani şimdi tam 3800 e kadar çıkabiliyorum şuanda temmuz gibi falan lakin hani max 4000 olur olursa oda zar zor yani kötü yoldan düşünürsek ya bir ge60 yada monster tulpar t5 düşünüyorum bbirvyanda msı bir yanda monster oluyo cok zor gerçekten sizne kullanıyorsunuz

bende çok arada kaldım pc alırken lenovo falan derken en son buna karar verdim bende msi ge70 var imzada da özellikleri var 1 yılını tamamladı çok şükür nazar değmesin tık etmedi daha

Ha birde lenova y5070 var :D 765 ile neleri oynuyorsunuz hocam shadow of mordor falan oynatıyormu 60 serisi yada 50 serisi

• quote:

Ha birde lenova y5070 var :D 765 ile neleri oynuyorsunuz hocam shadow of mordor falan oynatıyormu 60 serisi yada 50 serisi

bf4 ve bf3 oynuyorum ultra - high karışımı ayarlar multi olarak oynuyorum ultra yapsam hepsini kaldırır ama daha akıcı olmasını istiyorum min 40 fps alıyorum ikisinde orjinaldir tabi,

nfs most w 2 tomb raider, cities,fifa 15,cod ghost gibi oyunlarda highlarda oynadım kasmayla karşılaşmadım
  • quote:

orjinal oyun ve korsan oyun arasında fps farkı oluyor haberin olsun, artık korsan oyun indirmiyorum bu pc yi aldıktan sonra virüs bulaşmasını istemiyorum, virüs prog. lisanslı artık neredeyse crackli 2 3 uygulamam vardır yani
    Anladım hocam optimizeyle alakalı sorunlar yani bilgisayarı bi alakımda oyunları alırız elbet

• quote:

Anladım hocam optimizeyle alakalı sorunlar yani bilgisayarı bi alakımda oyunları alırız elbet

aynen inşallah hayırlısıyla alırsın
    İnşallah hocam ya msı ge62 alabilirsem onu alayım diyorum ama aynı paraya ssdli gtx 970m li tulpar var :D @SMTZHR

• quote:

İnşallah hocam ya msı ge62 alabilirsem onu alayım diyorum ama aynı paraya ssdli gtx 970m li tulpar var :D @SMTZHR

ge60 almanı istemem ama ge62 lerin kasası ben çok güzel görünüyor, monster siteyi gezmiyor değilim ne bilim bana sanki kasaları çok dandik geliyor

Neden ge60 önermezsiniz :D zaten eğer gtx 965m yada 970mli bir msı 4000 tl olmazsa temmuz da falan monster alırım gibi duruyor msı yeni modelleri ne zaman çıkaracak 970 li ge serisini

• quote:

Neden ge60 önermezsiniz :D zaten eğer gtx 965m yada 970mli bir msı 4000 tl olmazsa temmuz da falan monster alırım gibi duruyor msı yeni modelleri ne zaman çıkaracak 970 li ge serisini

özellik olarak değilde kasa görüntüsü olarak sadece uzun bir süre msi pc çıkarmaz gibi geliyor yeterince model çıkardı stokları eritecektir yaz sonuna kadar
  • Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır bu bilgisayarı kullanıyorum.

Oyun bilgisayarı ama ben çizim için aldım, autocad civil 3d, xsteel gibi programları sorunsuz kullanabiliyorum.
    Sap2000 v17 de analiz konusunda performansı iyi.

Kasa buradaki arkadaşların bahsettiği gibi dandik değil, oldukça kaliteli buldum.

Bilgisayarın açılma süresi 7-8 saniye maksimum, ssd var.

Şu ana kadar ısındığını görmedim.

Bilgisayarı kasan oyunlar oynamadım hiç, oyunlarda ısınır mı bilemiyorum bu yüzden. Fan hızlandırma tuşu var, ısınma durumunda bu özelliği kullanabiliyorsunuz.

Klavyesi ışıklı lakin ben çalıştıramadım. SteelSeries klavye, steelseries programını yükledim ama klavyeyi görmüyor.

Sağ tarafında telefon, tablet şarjı için bir hızlı usb çıkışı var, bu çıkış ile hızlı şarj etme imkanınız var imiş. Ben s4 mini telefonumu buradan şarja taktığımda zırt pırt bağlantı kesildi uyarısı veriyor, usb girişinin sorunlu olduğunu düşünüyorum. Diğer usb girişlerinin 2 si usb 3, biri usb 2 sanırım (klavye mouse vs takmak için).

Bilgisayardan genel olarak memnunum, tavsiye edilebilecek bir model.

Hocam dalga geçmiyoruz değil mi? 950 ile 970 i mi kıyaslarken %80 yok dediniz yoksa yanlışmı yazdınız?
    Kısaca ürünlerden bahsedeyim.

[size=5]GTX 950M
    [size=4]GPU
    Saat hızı 914 MHz
    Turbo saat hızı 1.085 MHz
    [size=4]BELLEK
    Bellek saat hızı 1.253 MHz
    Etkili bellek saat hızı 5012 MHz
    Bellek veriyolu 128 bit
    Bellek 2.048 MB
    Bellek türü GDDR5
    Bellek bant genişliği 80.2 GB/s
    [size=4]Ham Performans
    Gölgelendirme birimleri 640
    Doku haritalama üniteleri 40
    Çıkış işlemcileri Render 16
    Piksel oranı 14.6 GPiksel / sn
    Doku oranı 36.6 GTeksel / sn
    Kayan-nokta performansı 1.170 GFLOPS

[size=5]GTX 970M
    [size=4]GPU
    Saat hızı 924 MHz
    Turbo saat hızı 993 MHz
    [size=4]BELLEK
    Bellek veriyolu 192 bit
    Bellek 3072 MB
    Bellek türü GDDR5
    [size=4]Ham Performans
    Gölgelendirme birimleri 1.280
    Doku haritalama üniteleri 80
    Çıkış işlemcileri Render 48
    Piksel oranı 44.4 GPiksel / sn
    Doku oranı 73.9 GTeksel / sn
    Kayan-nokta performansı 2.365 GFLOPS

[size=6]KARŞILAŞTIRMA
    [size=4]970M Üstünlükleri
     MSI GP60 Leopard 2QE-888XTR
    [size=4]950M Üstünlükleri

[size=4]PERFORMANS
     MSI GP60 Leopard 2QE-888XTR MSI GP60 Leopard 2QE-888XTR MSI GP60 Leopard 2QE-888XTR MSI GP60 Leopard 2QE-888XTR

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihaslan7

Hocam dalga geçmiyoruz değil mi? 950 ile 970 i mi kıyaslarken %80 yok dediniz yoksa yanlışmı yazdınız?
    Kısaca ürünlerden bahsedeyim.

[size=5]GTX 950M
    [size=4]GPU
    Saat hızı 914 MHz
    Turbo saat hızı 1.085 MHz
    [size=4]BELLEK
    Bellek veriyolu 128 bit
    Bellek 2.048 MB
    Bellek türü GDDR5
    Bellek bant genişliği 80.2 GB/s
    [size=4]Ham Performans
    Gölgelendirme birimleri 640
    Doku haritalama üniteleri 40
    Çıkış işlemcileri Render 16
    Piksel oranı 14.6 GPiksel / sn
    Doku oranı 36.6 GTeksel / sn
    Kayan-nokta performansı 1.170 GFLOPS

[size=5]GTX 970M
    [size=4]GPU
    Saat hızı 924 MHz
    Turbo saat hızı 993 MHz
    [size=4]BELLEK
    Bellek veriyolu 192 bit
    Bellek 3072 MB
    Bellek türü GDDR5
    [size=4]Ham Performans
    Gölgelendirme birimleri 1.280
    Doku haritalama üniteleri 80
    Çıkış işlemcileri Render 48
    Piksel oranı 44.4 GPiksel / sn
    Doku oranı 73.9 GTeksel / sn
    Kayan-nokta performansı 2.365 GFLOPS

[size=6]KARŞILAŞTIRMA
    [size=4]970M Üstünlükleri
    [size=4]950M Üstünlükleri

[size=4]PERFORMANS
     MSI GP60 Leopard 2QE-888XTR MSI GP60 Leopard 2QE-888XTR MSI GP60 Leopard 2QE-888XTR MSI GP60 Leopard 2QE-888XTR

ellerine sağlık dostum güzel bir çalışma olmuş lakin orada benchmark,oyun fps testlerine çok dikkatli bakarsan birisinde GTX 950 yazıyor birisinde GTX970'M' yazıyor

ikinci bir durum ise şöyle resimlerle açıklayayım ;

GTX970M ekran kartının sadece bir türü var GDDR5 olarak nvidia nın kendi resmi sitesinde belirtildiği gibi

ama ve lakin;

GTX950M de ise 2 türlü veriler ortaya çıkıyor bunun hangisiyle testlerin yapıldığı belirsiz ve zaten cuda çekirdeklerinin oyunlara faydası yok cuda çekirdeklerinin görevi programlama,çizim v.b gibi programlarda iş görüyor.

şuna değinirsek 970M üstün mü? Üstün tabi memory band genişliği görüldüğü gibi yüksek ama %80lik fazlalık olamaz.

resimlerde yapılan testlerde bile puan yarı yarıya gelmiş yani %50 lik bir artış söz konusu bununda olması çok normal, ki hangi sistemde ve hangi tür ekran kartlarıyla test yapıldığını bilmiyoruz

arasında 2 ekran kartı var şöyle;

970M
    965M
    960M
    950M

İyi forumlar

DİPNOT: Bu arada siteye fazla güvenme benden öneri;

880M yerle bir olmuş durumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SMTZHR -- 26 Nisan 2015; 16:17:15 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.