Şimdi Ara

MSI GE73 Raider RGB 8RE Steelseries Klavye Aydınlatma Problemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • anilguleryuz A kullanıcısına yanıt
    Evet uzun süredir yazmıyordum şimdi size açıklayayım.
    Ayrıca çok teşekkürler.
    Dediğiniz gibi bu pc de i7 8750H modeli bulunuyor bu işlemci aşırı ısınıyor ve throttle oluşuyor(aşırı ısıdan frekans düşürme)
    Siz dediğiniz gibi oyunlarda bench yaptım ve stres testleri yaptım ve sıcaklıktan dediğiniz gibi frekans düştüğünü gördüm.
    Gördüğüm günden beri uzun süre araştırmalar yaptım ve yabancı kaynakları kullandım.
    Araştırmalarımın sonucunda i7 8750H modelinde kronik olduğunu bir çok kişinin bu sorunu yaşadığını gördüm(farklı laptop modellerinde)
    Ve intel in fabrika çıkışı işlemcilerin voltaj ını yüksek ayarladığını öğrendim hemen araştırdım ve çözümü undervoltta buldum.
    İşemciye Throttlestop üzerinden undervolt yaptım(tabi işlemci modeline göre yapılan birşey) undervoltta uğraştım ve kendi işlemcim için stabil ayarları buldum.
    Undervolt u yaptıktan sonra işlemcimin sıcaklığı düştü frekansı sabit çalışmaya başladı.
    Dediğiniz gibi stres testi yaptım undervolttan sonra işlemci sıcaklığı 78 derece eskiden 97 ydi.
    İşlemciyi test etmek için Rainbow Six Siege ye giridim msi afterburner ı açarak.Biliyorsunuzdur rainbow aşırı işlemci ve ekran kartı yoran bir oyun bu yüzden bu oyunu tercih ettim

    Sonuçlar şöyle:
    Sıcaklık değişken 89 81 93 90
    Fps değerleri 2 katına çıktı eskiden aldığım 80 90 fps şimdi aldığım 120 160 180 civarı
    Frekanslar en düşük gördüğüm 3,5 ortalama 3.7 3.8 3.9 bu frekans ortalama en yüksek 4.05
    Far cry primal da rainbowla aynı
    Gta 5 sabit 3.9 en düşük 3.8


    Ve bazı oyunlarda işlemci kullanımı daha az aldığını öğrendim mesela rainbowda bu yazdığım değerleri alıyorum fakat gta 5 te sabit 3.9 ve sıcaklık değerleri daha düşük oyundan oyuna frekans değiştiğini öğrendim artık rahatça oynayabiliyorum.
    Size teşekkür etmek istiyorum işlemci artık rainbowda ağır 78 70 gibi yüzdelerde yükte bile adam akıllı frekans düşürmüyor düşürse bile fps kayıbı vermiyor.Siz söylemiş olmasaydınız farkına bile varmayacaktım aklımda olan bir şey değildi :) iyi günler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emir8855 -- 25 Aralık 2019; 23:23:18 >




  • Ben pcyi iade ederek en iyisini yaptım valla. Tek sıkıntı şuanda her gittiğim yere pc götüremiyorum. Ama o pcden çok daha iyi bir masaüstü pc topladım, ve daha ucuza geldi. Bir daha msi mı düşmanımın başına vermesin. Zaten topladığım sistemde de asus markalarını tercih ettim hep. Servispointle de çok sorun yaşıyordum zaten, işini iyi yapan bir servis değil açıkçası.
  • anilguleryuz A kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi günler bende 3 defa menteşe ve kasa açılma problemiyle karşılaştım 2 defa yapıldı ve 3. Bu gün tekrar menteşesi kırıldı zaten yaptıklarında bi hassaslık vardı sağlam olmamıştı değişim talebiyle tekrar gönderdim ama endişeliyim kullanıcı hata denebilir veya para iadesi olurda dolar kuru çok değişti tecribeniz var sanırım sizce ne olur bu durumda
    Bilgisayarım msi ge63 7rd
  • oncelıkle bılgısayarınıza harıcı klavye taktıysanız bu sorun yaratıyor onu kaldırın aygıt yonetıcısınden de kaldırın tek klavye steelserıes keyboard olsun sonra steelserıes engıne3 programını kaldırın yukleyın donanımları guncelleyın duzelıyor 1 saat ugrastım butun klavyelerı sıldım wındows otomatık bulyor bırkac yenıden baslatmadan sonra duzelıyor bır daha da baska klavye takmayacagım sadjf

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.