Şimdi Ara

MSI GE60 vs Monster MONSTER® Q63P150EM765 Kıyaslaması + Başka Laptop Tavsiyeleri Aranıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu konu benim için gerçekten çok önemli. ATI Hd5650 kartlı mevcut Acer laptopumla uzun yollar katettim ve artık güncel oyunlarda çok sıkıntı çekiyorum. Bugün Planetside 2 oynayayım dedim, en ama en düşük ayarlarda her 15 saniyede bir 1-2 FPS'e kadar düştü sonra maksimum 15-20'lere çıktı ve beni çok üzdü. Battlefield 3 oyunumu da Low'da zorlayarak oynadığım için kaldırdım bilgisayardan. Zaten laptopumu yenileyecektim ama artık bunu en kısa sürede yapmak istiyorum.

Uzun zamandır Monster'ı takip ediyorum. Bundan önce birkaç çok güzel kampanyası olmuştu ve onları göz göre göre kaçırdığım için kendimi kötü hissediyorum. Şu an 2 bilgisayar var kafamda:

-- MSI GE60 (Nvidia GTX660M + 128 GB SSD ve 16 GB RAM)

-- Kişiselleştirilmiş MONSTER® Q63P150EM765 (Aynı harddisk ve RAM özellikleri, ama bu sefer GT770M ekran kartı)(Kişiselleştirilmiş haldeki özelliklerini resim olarak paylaşıyorum)

EDIT: Şimdi baktım da bu Monster'ın öğrenci indirim kampanyası için tarih geçmiş. O yüzden bu bilgisayarı es geçecem büyük ihtimalle. Yine de yazının geri kalanına dokunmuyorum.

EDITIN EDITI: Facebook sayfasında yazdığına göre kampanya 27 Mayıs'a uzatılmış. Monster'ı düşünmeye devam

İkisini kıyaslayınca Monster çok daha iyi duruyor bana göre ama sıkıntı şurda ki bu kadar kişiselleştirme sonucu (özellikle GT770M ekran kartı, kim bilir ne zaman çıkar) Monster'ın Ekim'in başlarına kadar elime geçmemesinden korkuyorum (öğrenci kampanyası için verdikleri tarihte elime geçecekse hiç sorun yok). Sizin de düşüncelerinizi almak isterim bu kıyaslama hakkında.

Ayrıca bu laptoplar dışında, şimdi vereceğim kriterlere uygun laptop tavsiyelerinizi de bekliyorum. Kriterler: Yaklaşık 2000-3000 TL fiyat aralığı, GTX 670MX ve üstü ekran kartı (ya da buna yakın ATI ekran kartı), verdiğiniz satış sitesinin güvenilir olması (hepsiburada, bimeks, hizlial vb.)

İlgilenen herkese çok teşekkürler.

NOT: Bir de birşey eklemek istiyorum. Her ne kadar GTX660'lı MSI modelini yazıma koymuş olsam da benim bugüne kadar düşüncem hep GTX 675MX civarında (GTX670MX'i bile düşük görüyordum ) karta sahip bir bilgisayardı. Ve eğer MSI GE60 alırsam 1 sene sonra bu kararımdan üzüntü duyacağımdan şüpheleniyorum. Ne yapmalı ne etmeli? Monster'ın gelecek kampanyalarını mı beklemeli yoksa? (bekle bekle nereye kadar be abi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasirkula -- 26 Mayıs 2013; 5:22:11 >

• kardeş bende şu anda senin gibi bu sıkıntıyı yaşıyorum monsterdan kampanya bitmeden direk alsammı diyorum ama benim aklım bi yere daha takıldı

Q61W350ET765 MONSTER® Q61W350ET765 15.6" modelini alıp özelleştirirsen yine ekran kartı ve işlemci yine senin link verdigin gibi yüksek geliyor ssd yide aynı koydum

fiyatı 2.011 oldu seninkinden farkı nedir. seninkinin şu anki sürümü gtx670m den yükseliyor diye pahalı oldu açılış fiyatı sanırım tek fark seninki 3 gb bu 2gb ekran kartı arada 770tl fark var

http://www.monsternotebook.com.tr/W350ET-GTX660M-MONSTER%C2%AE-Q61W350ET765-428480-438381-440988.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi godlike1111 -- 26 Mayıs 2013; 8:50:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yasirkula

Merhaba,

Bu konu benim için gerçekten çok önemli. ATI Hd5650 kartlı mevcut Acer laptopumla uzun yollar katettim ve artık güncel oyunlarda çok sıkıntı çekiyorum. Bugün Planetside 2 oynayayım dedim, en ama en düşük ayarlarda her 15 saniyede bir 1-2 FPS'e kadar düştü sonra maksimum 15-20'lere çıktı ve beni çok üzdü. Battlefield 3 oyunumu da Low'da zorlayarak oynadığım için kaldırdım bilgisayardan. Zaten laptopumu yenileyecektim ama artık bunu en kısa sürede yapmak istiyorum.

Uzun zamandır Monster'ı takip ediyorum. Bundan önce birkaç çok güzel kampanyası olmuştu ve onları göz göre göre kaçırdığım için kendimi kötü hissediyorum. Şu an 2 bilgisayar var kafamda:

-- Kişiselleştirilmiş MONSTER® Q63P150EM765 (Aynı harddisk ve RAM özellikleri, ama bu sefer GT770M ekran kartı)(Kişiselleştirilmiş haldeki özelliklerini resim olarak paylaşıyorum)

EDIT: Şimdi baktım da bu Monster'ın öğrenci indirim kampanyası için tarih geçmiş. O yüzden bu bilgisayarı es geçecem büyük ihtimalle. Yine de yazının geri kalanına dokunmuyorum.

EDITIN EDITI: Facebook sayfasında yazdığına göre kampanya 27 Mayıs'a uzatılmış. Monster'ı düşünmeye devam

İkisini kıyaslayınca Monster çok daha iyi duruyor bana göre ama sıkıntı şurda ki bu kadar kişiselleştirme sonucu (özellikle GT770M ekran kartı, kim bilir ne zaman çıkar) Monster'ın Ekim'in başlarına kadar elime geçmemesinden korkuyorum (öğrenci kampanyası için verdikleri tarihte elime geçecekse hiç sorun yok). Sizin de düşüncelerinizi almak isterim bu kıyaslama hakkında.

Ayrıca bu laptoplar dışında, şimdi vereceğim kriterlere uygun laptop tavsiyelerinizi de bekliyorum. Kriterler: Yaklaşık 2000-3000 TL fiyat aralığı, GTX 670MX ve üstü ekran kartı (ya da buna yakın ATI ekran kartı), verdiğiniz satış sitesinin güvenilir olması (hepsiburada, bimeks, hizlial vb.)

NOT: Bir de birşey eklemek istiyorum. Her ne kadar GTX660'lı MSI modelini yazıma koymuş olsam da benim bugüne kadar düşüncem hep GTX 675MX civarında (GTX670MX'i bile düşük görüyordum ) karta sahip bir bilgisayardı. Ve eğer MSI GE60 alırsam 1 sene sonra bu kararımdan üzüntü duyacağımdan şüpheleniyorum. Ne yapmalı ne etmeli? Monster'ın gelecek kampanyalarını mı beklemeli yoksa? (bekle bekle nereye kadar be abi)

Alienwareler için pm atıldı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Merhaba,

Alienwareler için pm atıldı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: godlike1111

kardeş bende şu anda senin gibi bu sıkıntıyı yaşıyorum monsterdan kampanya bitmeden direk alsammı diyorum ama benim aklım bi yere daha takıldı

Q61W350ET765 MONSTER® Q61W350ET765 15.6" modelini alıp özelleştirirsen yine ekran kartı ve işlemci yine senin link verdigin gibi yüksek geliyor ssd yide aynı koydum

fiyatı 2.011 oldu seninkinden farkı nedir. seninkinin şu anki sürümü gtx670m den yükseliyor diye pahalı oldu açılış fiyatı sanırım tek fark seninki 3 gb bu 2gb ekran kartı arada 770tl fark var

http://www.monsternotebook.com.tr/W350ET-GTX660M-MONSTER%C2%AE-Q61W350ET765-428480-438381-440988.html

Aynen, aradaki tek fark ekran kartı gibi duruyor. 2,100'e senin topladığın bilgisayar ne yalan söyliyim acayip mantıklı. Ama ben ekran kartına önem verdiğim için kendi topladığım bilgisayarda kalabilirim. (ya da bulursam daha iyi bir bilgisayarı düşünürüm)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: godlike1111

kardeş bende şu anda senin gibi bu sıkıntıyı yaşıyorum monsterdan kampanya bitmeden direk alsammı diyorum ama benim aklım bi yere daha takıldı

Aynen, aradaki tek fark ekran kartı gibi duruyor. 2,100'e senin topladığın bilgisayar ne yalan söyliyim acayip mantıklı. Ama ben ekran kartına önem verdiğim için kendi topladığım bilgisayarda kalabilirim. (ya da bulursam daha iyi bir bilgisayarı düşünürüm)

birde 17.3'' liği var bende konu açdım oda 2.200 e geliyor birde ona bak istersen

• Teşekkürler o tavsiye için de. Ama ekran kartının GT670MX veya GT770M'den aşağı olmasını istemiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En son aldığım bilgiye göre (Monster'ın Facebook sayfasından) ekran kartını GTX7xx'e yükseltmeyi seçince bu öğrenci kampanyası bilgisayarlarında GTX750M'e yükseliyormuş. Ben bunu GTX770M olarak düşünmüştüm ve o bakımdan cazip gelmişti Monster. Sanırım yine erteleyeceğim bilgisayar işini :/
  • facebookda yanlış yazmıştır. ben çagrı merkezini aradım konuştum gtx770m gelecek dedi 30 kere sordum hemde. sende bence bi çağrı merkezi ile konuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi godlike1111 -- 27 Mayıs 2013; 23:53:20 >
  • Evet benim seçtiğim modelde öyleymiş. Seninkinde hangisi geliyor emin değilim ama sormuşsun zaten o halde sorun yok. SSD'nin stok durumunu öğrendikten sonra sipariş verebilirim. (yanında "(Sorunuz)" ibaresi yer alan SSD)
  • kardeş ben açılış fiyatı 3999 tl olan ı aldım 17.3'' olanı ama ssd taktırmadım fiyatı 2599 a geldi müşteri hizmetleri ile konuştum 15.6'' olanın kasası plastikmiş 17.3'' olan alimünyummuş. ayrıca zaten ssd yi garanti bozulmadan kendimde takabiliyormuşum. sanada önerim öyle yapman çünkü ssd yi biraz pahalı satıyor. kingston hyberx 120gb şuanda bile pcdepodan felan tek alırsan 289tl eylüle kadar biraz daha düşer kendin alırsın takarsın 17.3 çok daha mantıklı bence..

http://www.monsternotebook.com.tr/customize/customize.aspx?id=440987&secenek=&secenek2=&adet=1&lang=tr-TR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi godlike1111 -- 28 Mayıs 2013; 15:20:50 >

• Hayırlı olsun. Ben 15.6"lığı senin de yaptığın gibi SSD'siz alabilirim çünkü çok makul dediğin gibi böyle. Çok büyük ekran istemiyorum, şimdiki 15.6"lık ekran yeterli benim için.
  • Dediğim gibi sipariş verdim, 2.200 TL tuttu. Çok ucuz bu özelliklere göre. Umarım pişman olmam. İkimiz için de hayırlı olsun :)
  • eyw kardeşim sanada hayırlı olsun. inş bi sıkıntı olmadan elimize ulaşır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.