Şimdi Ara

MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
3
Favori
75.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR DÜN AKŞAM BENDE BİR MSI EX600 SAHİBİ OLDUM.

TEKNOSADAN ALDIM VE İÇİNDEN 3 CD ÇIKTI. İLK AÇTIM VE TÜRKÇE SEÇMEKLE BAŞLAYAN KURULUM GERÇEKLEŞTİ VE AÇIKCASI BANA PEK FAZLA BİR İŞ DÜŞMEDİ KISA ZAMANDA BİTTİ. İŞİN KÖTÜ TARAFI BEN İLK KEZ VİSTA KARŞISINA GEÇTİM VE NEREDEYSE AFALLADIM KALDIM.

SANIRIM ŞİMDİ DRIVER LARI YEDEKLEMEM GEREKİYOR ÖYLE DEĞİLMİ?

İLK KULLANIMDA YAPMAM GEREKENLERİ BANA KISACA ANLATIRSANIZ VEYA ANLATILAN BİR YER BELİRTİRSENİZ ÇOK MEMNUN OLURUM.

HEPİNİZ GİBİ SAĞLICAKLA GÜLE GÜLE KULLANMAK ÜMİDİYLE...

ACİL CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM LÜTFEN..

• Öncelikle hayırlı olsun;
    Öncelikle , bir çok laptop aktivasyonu yapan teknik servis arkadaşı kurulmda en hızlı kurulan laptopun MSI olduğunu söylemişti tabi ben daha makinayı almamıştım ve ona inanmamıştım. nekdar kısa süre de vista kurulduğunu bir çoğumuz görmüştür gerçekten makina bu konuda çok iyi cd yi takıyorsunuz hiç bişey yapmadan 20-30 dk kadar kısa bi sürede işletim sistemini kuruyor daha sonrasında Driver cdsini otomatik istiyor bizden ve cd yi ona verdikten sonra tüm driverları kuruyor. bize oturup onu seyretmek kalıyor(Dikkat driverları kurarken tüm donanımların açık olduğundan emin olun makina ancak bu şekilde driverlerı sağlıklı kuruyor yani Bluetooth wireless açık olsun) yalnız benim sonradan farkettiğim bişey var driver cdsinin içinde bi program var o otomatik kurulmuyor program MSI ın System control manager diye bi programı bu programla can sıkıntısı olan LCD ekranın ışığını açıp kısabiliyorsunuz yada touch pad in açılıp kapandığını görebiliyorsunuz ama ben şuan sağlıklı kullanamadım o benden kaynaklanıyor sonra anlatırım.
    Bu arada yeni arkadaşlara hatırlatalım o lanet olası touch padi kapatmak için bi kilitleme tuşu yok kısa yol ile kapatılıyor FN+F3 tuşu ile touch padi iptal edebilirsiniz.
    YEni aldığınız laptopunuzu ilk gün açtıktan sonra 1 gün kadar şarzda bırakın daha sonrasında pil ile kullanıp pili tam boşaltıp tekrar bu sefer 12 16 saat yeterli, şarzda bırakın bu işlemi 2 üç kez tekrarlayın sağlıklı bir piliniz olur. Dikkat tam boşaldıktan sonra şarz ışığı yanana kadar adaptörü sokete çıkarıp takı 3. de ışık yanıyor ışık yanmıyorsa şarz yapmıyordur buna dikkat edelim bu arad bu problem bahsettiğimiz gibi Bıos updateden sonra halloluyor.

Yeni alan arkadaşlar Laptoplarımızda iki fabrikada yazılımdan kaynaklanan hata var
    1. si şarz olacakken soketi 3 kere çıkarıp takmamız gerekiyor (şarz ucundan bahsediyorum)
    2. si açmak için nedense açma kapama tuşuna enaz 2 3 kez basmak zorunayız önce bunun bi güvenlik önlemi olduğunu zannetmiştim ama bıos update ile halloluyor. benim yapmaya daha fırsatım olmadı ama yapan arkadaşlar varmış ve sorunları kaldırmışlar bana göre canavarbi makine bide ram takviyesi ile bakalım ne olacak.

Bu arada arkadaşlar kurduğunuz programları ve oynadığınız oyunları buraya yazarsanız sevinirim yarın ben makinemi 3 ay kadardır kullanıyorum bu süre zarfında kurduğum program ve oyunları size aktaracağım.

Saygılar....

• bastoche çok teşekkür ederim bios update ile işim hallolur o zaman saol
  • Önemli değil bu arada yeni ayarlarla karşınızda olmaya çalışacağım.
    Sizde bişey keşfederseniz ve bizleri bilgilendirirseniz sevinirim.
    Şuan uğraştığım konu ekran kartlarımız 256 mb olarak diye satıldı bize ama özelliklerden ayarlarına bakarsanız makinenin 768mb ramini kullanıyor kullansın hoş feda da bu ayar nerden yapılıyor yani rami kısmak yada arttırmak için ne yapmamız gerekiyor.bilen varsa yazarsa sevinirim. Çünkü ben rami ayarladıktan sonra ram takviyesi yapmayı düşünüyorum yada vista için daha fazla ram ayırmak istiyorum 256+256 kullanıp 512 olsun 1 gb ta neyin nesi çok havalı oluyo ekran kartı :))

Saygılar görüşmek üzre....
  • quote:

Orjinalden alıntı: bastoche

Önemli değil bu arada yeni ayarlarla karşınızda olmaya çalışacağım.
    Sizde bişey keşfederseniz ve bizleri bilgilendirirseniz sevinirim.
    Şuan uğraştığım konu ekran kartlarımız 256 mb olarak diye satıldı bize ama özelliklerden ayarlarına bakarsanız makinenin 768mb ramini kullanıyor kullansın hoş feda da bu ayar nerden yapılıyor yani rami kısmak yada arttırmak için ne yapmamız gerekiyor.bilen varsa yazarsa sevinirim. Çünkü ben rami ayarladıktan sonra ram takviyesi yapmayı düşünüyorum yada vista için daha fazla ram ayırmak istiyorum 256+256 kullanıp 512 olsun 1 gb ta neyin nesi çok havalı oluyo ekran kartı :))

Saygılar görüşmek üzre....

Aynı olay bende de war ama nasıl yapıldığını daha çözmüş değilim.Yapan arkadaşlar varsa ve bizimle paylaşırlarsa çok mutlu olmuş olurum.Zaten fan yüzünden rahatsızım bari bunu düzelteyim

• merhaba ben daha iki hafta oldu msıex 600 aldım aslında sadecce çizim programları için aldım bunu şimdilik bi sorun yok onlarda ancak şöyle basit bir şeyi halledemiyorum bu bilgisayarda kamerayı kullanmak imkansız mı bir türlü bulup tanımlayamıyor dahili kamerasını bir yorum yaparsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler :)
  • MSI E600 lerde bıos update için:
    Öncelikle MSI ın sitesindeki bu linkten bıos update dosyasını indirmeyin (bundan sonra BUP) ben indirdim nedense boot edilmiyor bi işe yaramadı yada ben o an yapamadım.
    MSI'ın sitesinde EX600 için son bios şuradahttp://global.msi.com.tw/index.php?func=downloadfile&dno=6137&type=bios

lakenarr adlı arkadaşımız dosyaları cd imajı haline getirmiş ve bir linke aktarmış ona teşekkür ediyorum arkadaşımız linki
    ALINTIDIR!!!
    Kendime yaptığım cd image ı da upload ettim kullanmak isteyen olur belki; http://www.box.net/shared/cqqmv8otco
    code by lakenarr ©®

arkadaşımızın verdiği linkten dosyayı bilgisayarımıza indirip yazılıp silinebilen bir cdye yakıyoruz cd israfı etmeyin benim gibi zaten msı linkindeki dosyalar bir cdmi götürdü.

cdniz hazırsa 1. aşama bilgisayarı yeniden başlatıp bıosa girip cd den başlatmasını boot etmesini istiyoruz F11 ilede açılışta cd yi seçebiliriz.
    2 . aşama bilgisayar cd yi okuduktan sonra kendince ms dosta bir program başlatıyor ve yanlış hatırlamıyorsam bi tuşa basıp devam etmemizi istiyor.
    A: kök dizinine gelene kadar devam edin yapılan işlemler sonucunda BUP dosyaları R sürücüsü diye sanal bi sürücü oluşturmuş olucaklar
    siz A: kök sürcüsündeyken R: komutu verip R: sürücüsüne geçiyorsunuz.
    3. aşama R sürücünde flash yazıp arkanıza yaslanın (R:flash enter) hiç bişeye dokunmayan ilk başta
    dosya bıosu silecek ve flashıda silecek sonra her iki romuda yeni dosya ile update edecek bu işlem olurken en altta 100e kadar işlem tamamlanma sayacı siz ona bakarken coss diye bilgisayar kapanacak korkmayın 5 sn beklediktten sonra açma tuşuna sadece bir kere basın farkı göreceksiniz
    benim fark ettiğim konular sanki az da olsa performans artışı olmuş
    birde sanırım lcd ekrana daha fazla voltaj verilmiş gibi update sonrasında gözlemlediklerinizi yazarsanız sevinirim.
    sonuçta bıos update ciddi performanslar getirebilir.
    bu arada elektirik kesintisine karşın mutlaka pilin enerjisi yeterli düzeyde olsun zaten update toplam cd kayıt dahil 5 dk sürmüyor.
    sonrasında Düğme problemi ve Adaptör algılama problemi ortadan kalkıyor.

Kamerada problem yaşayan arkadaşlar bende ilk aldığımda problem yaşadım komşuda toshiba laptop var oda aynı sorunla gelmişti bana
    sanırım biraz nazlanıyorlar gibi sürücüleri yüklenmişse problem yok birde kameranın programı otomatik kurulmuyor manuel kurmanı gerekiyor.
    AVEO marka kameranın softunu cd içinde bulabilirsiniz driver cd içinde vista 32 klasörü yanlış hatırlamıyorsam aveomuydu cam miydi klasörü bulun programını yükleyin ayarları yaptıktan sonra ve ışık altındayasanız fena değil ama performansı çok iyi değil tabi toshibayıda söylüyeyim size en azından bizim kamera daha iyi toshibadaki kadar karıncalanma yok zaten 1.3 mp camden den bundan fazlasını beklemek doğru olmaz nokia 7610nun kamerasına eş değer bi görüntü ile karşılaşıyorsanız problem yok ama ışığın kuvettli olduğu ortamları seçin

bıosu mutlaka update edin sanırım ciddi bi problem bazen açmadığı bile oluyordu arkadaşlarınız yanında karizmanız çizilmesin.düğmeyi bozacam diye korkuyordum.
    Herkese saygılar....

• merhaba, bir hafta önce ilk dizüstü PC'mi aldım. MSI EX 600. Ram'ıi1024'den 2048'e çıkarttım. Hardisk 120 GB. İşlemci hızı 1, 50 GHZ ve çift çekirdekli. Vista Home Basic yüklü olarak geldi. Hardisk alanım yaklaşık 100 GB'a düştü. Bunun 30'u C sürücüsünde, 70'i D'de... Isınma ve ses ile ilgili sorun yok. Fotoğraf renklerine ve genel olarak renklere henüz alışamadım. Renk ayarlarından bi kaç düzeltme yaptım ve daha iyi hale getirmeye çalıştım. Genel olarak memnunum, bluetooth ve kamera çalışıyor. Tuş takımı güven duygusu vermiyor, esneme var ve çok nazik gözüküyor. İlk izlenimlerim bunlar...
  • mermehderviş kardeşimiz bi problem olmasın:

MSI EX 600 aldım diyorsun msı ex 600 ün özellikleri aldığın bilgisayardan üstün ben yanlış anladım heralde

ram 1024 ten 20048 e çıkardım demişsin ex 600ler zaten 2048 ramli satılıyor işlemcileride t7250 özel bi işlemci senin bilgisayar msı ın başka bi modeli olmasın hardisklerimiz de 160 gb seni kazıklamış olmasınlar dikkat et kardeşim.

Ben özelliklerini ve modelini yazayım 3 ay kadar önce aldım yeni bi modeli çıktımı bilmiyorum

T7250 2.00 GHZ santarose işlemci bu işlemci sadece bize özel centrino duo çift çekirdek
    2048 mb DDR2 667 mhzlik ramler
    256 mb DX10 destekli ekran kartı 8400 mg
    160 GB sata2 hardisk
    dvd rom
    bluetooth
    wireless
    1.3 mp cam
    pcı ex ses kartı HD
    kart okuyucu
    windows vista premium

arkadaşlar bana satılan model bu MSI EX 600 benim ex 600 farklı diyenler bizi aydınlatsın satıcının yakasına yapışalım.

• Sizce windows vista ile ilgili güncellemeleri indirip kurmak önemli mi? Seçerek yüklenip kurulsa bile sürekli hardiski doldurmuyor mu bu işlem? Ayrıca her gün çeşitli güncellemeler yapılıyor. En iyisi otamatik güncelleştirmeleri kapatmak mı ya da çok önemli güncelleştirmeler varsa yalnızca onları mı seçip yüklemeli ve kurmalıyım?
  • Merhaba Bastoche... BU MSI EX 600'ü mediamark'tan aldım. Mediamark, MSI'ya özel siparişle yaptırmış (satıcının söylediği bu) Vista Premium yerine basic yüklemişler, harddisk 160 değil 120 ve işlemcisi intel core 2 due, işlemci hızı düşük 2.0 değil 1, 50 GHZ. Ama fiyatı (sanırım burası önemli) 1240ytl. Bu fiyata bunu verdiler:) İyi mi oldu kötü mü, emin değilim.
  • Ben ne 2000de ne xpde nede vistada güncellemeleri asla yüklemiyorum aksine onları kapatıyorum cp kullanıyorsanız service pack 2 yeterli güncelleştirmeleri kapatmanız daha iyi ben bu halinden memnunun xp kullanırkende temiz xp kuruyor ve service pack 2 yi kuruyordum güncelleştirmeleri kapatıyordum ne oldukları belirsiz programlar ben sade halinde bi problem görmüyorum eğer mecburi bi güncelleştirmeyse bende mecburen kuruyorum mesela msn gibi yeni sürümü olamdan açılmıyor gibi aksi halde hiç dokunmuyorum.

Şimdi açıklayıcı oldu işte demekki ex 600den farklı bi model ama canınızı sıkmayın öncelikle fiyat farkını söyleyeyim ben 1600 ytlye aldım siz 1240 ytl ye almışsınız 360 ytl oynuyor sanırım 360 ytl ile aynı özelliğe getirebilirsiniz yani pek bi kaybınız yok gibi canınızı sıkmayın zaten 1 2 sene sonra satıp değiştiriyoruz zırt pırt ama size tavsiyem iyi araştırdıktan sonra alın güle güle kullnın.
    yorumu diğer arkadaşlara bırakıyorum
    sağlıcakla kalın....

• Yanıtınız için teşekkürler Bastoche... Aslında haklısınız, yeterli araştırma yapmadan aldım. Doğrusunu söylemek gerekirse dizüstünü almadan önce forumu okuduğumda karar vermenin çok zor olduğunu fark ettim. Aynı fiyat aralıklarında aynı özelliklere sahip farklı farklı markalar var ve çoğu zaman en iyi olarak bilinen markalar bile sorunlarla dolu. MSI anakart ve ekran kartı üreticisi olduğu için yani marka reklamı yerine kendi üretici firmasının kimliğiyle ürün sattığı için MSI'yı seçtim. Dediğiniz gibi arada pek fark yok. Premium yerine basic olması benim için sorun değil, 120 GB harddikte yeterli benim için. Üzerindeki işlemci T5250 imiş ama sanırım bu da santarosa, onun dışında diğer özellikler aynı. Almayı düşünen arkadaşlar için de sanırım aydınlatıcı olur bu bilgiler. Her EX 600 aynı değil, daha iyi araştırarak almak lazımen azından daha bilinçli olmalı:)

• fotoğraf makianla çektiğim videoları pc de çalıştırırken videonun sesi gelmiyor.

ne yapmam gerekeni bilen varmı acaba?

• Merhaba Yanasip, fotoğraf makineniz hangi dosya formatında çekiyor filmi? Eğer makinenizle çektiğiniz filmler mov. uzantılı ise quicktime player yüklemeniz ve bu programla izlemeniz gerekir. Umarım yardımcı olur.
  • Sorularınızda tam bir bilgiye sahip olmadığımız için size çok fazla yardımcı olamıyoruz sorularınızda cihaz bilgilerini verirseniz daha iyi yardımcı oluruz.
    Makinenin markası:
    Hangi formatta çekiyor:
    makinede videolar sesli bilgisayardamı sessiz makinede ses çıkıyormu?
    başka bir bilgisayarda denedinizmi?
    makine ile gelen soft yüklümü?

Muhtemel problem?
    makinenizde görüntü codeği yüklü ses codeği yüklü değil bu nedenle avi dat mpg uzantılı video dosyalarında ses alırken flv 3gp mov dvx gibi uzantılı dosyalarda codecler yüklü değil ise sadece ses yada sadece görüntü yada her iksinide çalıştıramama gibi problemler oluyor.
    Öncelikle tavsiyem K-lite codec programını yükleyin neredeyse tüm ses ve video codeclerini bilgisayarda çalışır hale getiriyor sonrasında Gom player mutlaka bilgisayarınızda yüklü olsun bu program ilede bir çok codec makineye yükleniyor.

bence tek ihtimal gibi ama detaylı bilgi verirseniz daha iyi yardımcı olabilirim.

saygılar.

• Merhaba Bastoche... İzninizle, size sormak istediğim bir konu var: PC'de vista home basic işletim sistemi hazır geldi, güzel fakat Office 2007'nin 60 günlük deneme sürümünü kullanıyorum. Bu sürenin bitiminde Office 2007 için ne yapmamı öneririsiniz? ( Orjinal yazılımı mı alayım yoksa daha kolay ve külfetsiz bir yolu var mı?)
  • Office 2007 yi yasal yolla satın alabilirsiniz tabi bunun için yüklü bi para ödemeyi göze alıyorsanız sorun yok.
    2. seçenek internetten indirebilirsiniz daha sonrasında activasyon şifresini yani key girdiinizde program sınırsın oluyor.
    3. seçenek gider bi işportacıdan alırsınız cdyi cd içinde muhtemelen crak dosyası keyi aktivasyon gibi dökümanlarla gelecektir tabi bu işlem için de para ödersiniz sanırım 3 ila 5 ytl arasında değişiyor.
    4. seçenek sizde yüklü 60 günlük yüklü sürümün aktivasyon kayıt kodu veya serialini girince sanırım sınırsız olacaktır ben bi kaç şifre yazayım onları deneyin
    internette zaten standart dolaşan şifreler umarım işine yarar.
    bana göre en külfetsiz yolu bi siteden türkçe sini indirip şifrelerini bulup girmek daha sonrasında indirdiğiniz dosyayı şifre dosyasıyla cd ye yakın işte size tamamen ücretsiz ofice. tabi kota probleminiz yoksa dosya boyutu 530 ila 700mb arasında değişiyor bu ay kotanızdan 700 mb tı feda ederseniz indirin.
    Bu aradada başınızın yasal olmayan programlarla belaya girecek bi pozisyondaysanız dikkatli olun. malum işyerleri ve şirketler denetlenebiliyor.

KGFVY-7733B-8WCK9-KTG64-BC7D8
    tabi birde activasyon crak exe dosyası var onu indirip çalıştırıp kayıtlı hale getiriyorsunuz.
    olmadı gelebilrsen gel bakırköye yazayım sana bi cdye :)

• Ayrıntılı bilgi verdiğin için teşekkür ederim Bastoche...
  • buna bu kadar verecegime üstüne biraz daha koyup 7250 işlemcili 160 yada 250 gb lık diger marka dizüstülerden alırım daha iyi

bunda wirelless N desteginde yok
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.