Şimdi Ara

MSI DKA790GX vs. DKA790GX Platinum ?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MSI DKA790GX Platinum'un DKA790GX'ten fazlalarını şu şekilde biliyorum :

- Entegre 1 Gb Grafik Kartı

- FireWire

- Soğutma sistemindeki tasarım farkı

Sizlere sorum ise şu olacak :

- Ekstra grafik kartı alacağım.

- FireWire ile işim olmaz.

- Peki... Nedir bu soğutma sistemindeki tasarım farkı? Çok önemli midir? 30 dolar fazla vermeye değer mi? Hızaşırtma yaparken çok lazım olur mu?

İleri de hızaşırtma yapmayı planlıyorum. Sizlere soruyu cevaplarken yardımcı olması için toplamaya karar verdiğim sistemi de buraya yazmak istiyorum.

İşte toplamaya karar verdiğim sistem :

Anakart : MSI 790GX SB750 Platinum

İşlemci : AMD Phenom X4 2.6 Ghz 2 Mb L3 Cache 65nm Black Edition

Bellek : Corsair Dominator DDR2 2x2 Gb 1066 Mhz CL5 Fanlı

Sabit Disk : WD Caviar Black Sata II 500 Gb 32 Mb Cache 7200 Rpm

Ekran Kartı : HIS ATI Radeon HD 4870 IceQ4 Turbo+ GDDR5 1 Gb 256 Bit

Bilgisayar Kasası & PSU : Cooler Master Centurion 700 Watt PSU Middle Tower ATX

Cevaplarınızı dört gözle beklerken bu sisteme göre farklı anakart önerilerinize de açığım. Teşekkürler... Saygılar...

• İkisinde de entegre ekran kartı var. Platinum'da ki OC yapılmış. + side port memory bulunuyor.
    Performansı % 15 artırdığı söyleniyor. CF ile işim olmayacağından TR'ye geldiğinde KA790GX-M almayı
    düşünüyorum.
  • Umm... Bu işlere 6 yıl kadar oldu bakmıyorum. Sistemimi değiştirmek için yeni teknolojilere daha yeni adapte oluyorum da ... Acaba biraz daha açık anlatman mümkün müdür? Mesela Side Port Memory olayını bilmiyorum ve sanırım CF dediğin de CrossFire oluyor? Bir de performansı 15% arttıran nedir? Entegre grafik kartının performansını arttırıyor ise ben almayayım zaten ekstra ekran kartı alacağım. Benim merak ettiğim olay şu "Tasarımı farklı soğutma sistemi" ?!..

KA790GX-M için inceleme linki vermen mümkün müdür bir de? Teşekkürler...
  • KA790GX-M incelemesi görmedim ama DH'da KA790GX incelemesi yapmıştı bir arkadaş.
    Soğutma sistemi açısından MSI DKA790GX Platinum'un DKA790GX'ten çok fazla artısı olacağını sanmam.
    Hız aşırtmada işlemci gittikten sonra iki kartta da sorun olmaz sanırım. PC labs'da hız aşırtma testi yapmışlar
    110 $'lık Biostar'la Asus'un üst seviye anakartı 790 FX aynı seviyede tıkanmış 3.7 Ghz.

Önemli olan CPU soğutucusu zaten işlemcinin çarpan kilidi açık(black edition) olanından alırsan anakarta çok yük
    binmiyor diye biliyorum.Senin sorduğun kartların ikisinde de ACC (Advanced Clock Calibration) özelliği var.
    Hızaşırmayı kolaylaştıran bir özellik diye biliyorum. MSI'ın sitesinde bu özelliği kullanmak için bu iki kartı öneriyor.
    Sanılnın aksine bütün 790 GX ve SB 750'li kartlar ACC'yi desteklemiyor sanırım.

Not: Side Port Memory dahili grafik kartını güçlendiren bir özellik.

• Teşekkür ederim, çok açıklayıcı olmuş. O bahsettiğin incelemeye baktım. Biraz karışık bir konu olmuş. Pek memnun olmayan arkadaşlar var. Bu da anlamadığım bir olay. Kimine göre MSI en baba anakart. Kimiyse lanet olup MSI'ın üstüne yağıyor. Senin bahsettiğin anakartın "M"ini bilmiyorum ama KA790GX modeline baktım şimdi. Açıkçası başlıktaki kartları almaya gerek yok gibi. KA790GX gayet makul gözüktü gözüme. CF ve FireWire ile işi olmayan ve ekstra ekran kartı kullanan birine, yani bana, gayet makul gözüküyo. Fiyat bakımından da öyle tabii.
  • KA790GX-M hale gelmedimi yaw türkiyeye.... bu anakartı alıp 1 sene kadar sonra directx 11 destekli ekran kartı satınalmak daha mantıklı ama ne kadar bekletcek bizi bilemiyorum...
  • Düşündüğünüz iki anakartta gayet iyi.Eğer bütceniz uygunsa Dka790gx Platinum,değilse Dka790gx alın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: KızılejdeR

Düşündüğünüz iki anakartta gayet iyi.Eğer bütceniz uygunsa Dka790gx Platinum,değilse Dka790gx alın.

platinium'un farkı side port memory'e sahip olması... belirttiği gibi onboard ekran kartını kullanmayacaksa platinium'a boşuna para vermesin... Hatta onboard ekran kartı olmayan 790fx serisi bir anakart alması daha mantıklı...
  • Hocam harici ekran kartı kullanırım cf yaparım diosan firewire ile de işim olmaz diosanız dka 790 gx işinizi cok rahat görecektir.ben aldım kullanıyorum mobonun sıcaklıgından gayet memnunum,fazla ısınmayan bir alet.platinuma para vermeye gerek yok bence.pcb aynı gibi sanki,ufak bi renk farklılıgı dışında.
    Biostarın 790gx ini tamamen katı kapasitor kullanmaması nedeni ile ben elemiştim buda aklınızda bulunsun.
    Biostar sadece işlemci etrafında katı kapasitor kullanıyor.
  • harici ekran karı alıp üzerindeki ekran kartıyla da CF yapabilirsin.
  • DKA790GX banada güzel geldi inceledikten sonra, bende AMD 3 veya 4 çekirdekli bir işlemci ile kullanacağım. HD4850 ekran kartı alacağım. Benimde soracağım şu . 4850 ekran kartı ile CF yapabiliyormuşum performansını ne kadar arttırır bu durum. İlerde aslında bir tane daha 4850 alıp CF yapmak istiyordum. Anakartın üzerindeki hd3300 ekran kartı benim ilerde çift 4850 kullanmama engel olurmu?

şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler
  • Hayır olmaz harıcı bır ekran kartı taktıgında zaten onboard olan ekran kartı devredısı kalıyor.İki tane 4850 baglamak ıcın yeterınce yerın var merak etme cunku ben aynen dedıgını yaptım bırazda overdrıve ıle kapasıtelerını yukselttın mı delı gıbı calısıyorlar...

DKA790GX cok kalıtelı ve tamamıyle AMD ıcın tasarlanmıs bır anakart ama bence platınum almaya hiç gerek yok zira harıcı ekran kartı ıle crossfire yapıcakmıssınız....
  • quote:

Orjinalden alıntı: bezgin

harici ekran karı alıp üzerindeki ekran kartıyla da CF yapabilirsin.

harici ekran kartı alıp hybrid CF yapmak için tek seçenek 3450 serisi

38XX, 48XX vs alıp onboard ile birlikte CF yapılmıyor.
  • Normal ile Platinium arasindaki fark, mosfetlerin voltaj araligi, kondansatorlerin farat miktarlari, Sogutucunun %X bakir yogunlugu(birebir ayni gibi ama aslinda degil)... onun disinda olanlar da zaten burda soylenmis...

Bu arada unutmadan baskili kartin kendisi degismis buyuk olasilikla Platinium'un baskili kart devresinin yuksek voltajlara ve frekanslara da dayanikligi daha fazla...
    saygilarimla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 15 Nisan 2009; 12:02:01 >
  • benim sisteme bak sadece 2 ay önce aldı anakart hala garantide benim fikrim
    1 msi alma dfi alabilirsin
    2 birde phenom 2 işlemci seçmelesin kesinlikle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.