Şimdi Ara

MSI Claw A8 / 8 AI+ karşılaştırıldı: Z2 Extreme neler sunuyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MSI Claw A8 / 8 AI+ karşılaştırıldı: Z2 Extreme neler sunuyor?
    MSI'ın taşınabilir el konsolu Claw A8, Intel Lunar Lake tabanlı Claw 8 AI+ modeli ile karşılaştırıldı. Her iki cihaz donanım olarak büyük ölçüde benzer özelliklerle gelirken, işlemci bölümünde birbirinden ayrılacak. AMD tarafında 8 çekirdek ve 16 iş parçacıklı Ryzen Z2 Extreme yer alırken, Intel tarafı ise 8 çekirdekli Lunar Lake Ultra 7 258V kullanıyor. İşte sonuçlar...

MSI Claw A8 / 8 AI+ karşılaştırıldı

Paylaşılan test rakamlarına göre, Ryzen Z2 Extreme, 17W TDP seviyesinde rakibinden daha yüksek FPS sunuyor. AMD'li model Monster Hunter Wilds gibi bazı oyunlarda %27'ye varan artış gösterirken, genel fark çoğu senaryoda %5 ila %7 arasında seyrediyor. Özellikle 1% low (en düşük kare hızları) performansında Z2 Extreme'in daha akıcı ve tutarlı bir deneyim sunduğunu söyleyelim.

MSI Claw A8 / 8 AI+ karşılaştırıldı: Z2 Extreme neler sunuyor?
    30W güç seviyesinde yapılan testlerde ise Claw A8, 1080p çözünürlükte ortalama %5,7 oranında daha yüksek FPS değerlerine ulaşıyor. 17W seviyesine düşüldüğünde ise bu fark %7,4’e kadar çıkıyor. 

Kaçıranlar için grafik tarafında Radeon 880M APU, RDNA 3.5 mimarisi ve 16 CU (hesaplama birimi) ile çalışırken, Intel’in Lunar Lake mimarisi Xe2 tabanlı GPU ile geliyor. Lunar Lake, TSMC'nin 3nm sürecinden geçmesine karşın, Ryzen Z2 Extreme'in 4nm üretim süreci ve 5.0GHz'e ulaşan saat hızlarına sahip olduğunu söyleyelim.

Ayrıca Bkz.ROG Xbox Ally ve Ally X için geri sayım başladı: İşte fiyatı ve çıkış tarihi

Bu arada Claw A8’in önceki modeli olan Intel Lunar Lake tabanlı Claw A8 AI+ yaklaşık 999 euro fiyat etiketiyle satışa çıkmıştı. Ryzen Z2 Extreme'li modelin ise yine benzer fiyatlarla Avrupa'da ön siparişe çıktığını söyleyelim. Dolayısıyla çok yakında küresel pazarda olacak.

MSI Claw A8 Ryzen Z2 neler sunuyor?

Claw A8, 8 inçlik, 1920x1200 çözünürlükte,  500 nit parlaklık, 120Hz yenileme hızına sahip IPS dokunmatik ekranla geliyor. 24GB’a kadar LPDDR5X-8000 bellek, 1TB’a kadar PCIe Gen4 NVMe SSD ile donatılmış. Cihazda ayrıca 2 adet USB4 bağlantı noktası, WiFi 7 + Bluetooth 5.3 kablosuz iletişim desteği ve 6 eksenli IMU sensörü yer alıyor.

Yeni modelin dikkat çeken yönlerinden biri ise WiFi 7 desteğiyle gelmesi. MSI, Computex’te WiFi 6E desteği açıklamış olsa da, Çin’de listelenen versiyon WiFi 7 ile geliyor. Ses tarafında DTS destekli çift hoparlör ve Hi-Res Audio özellikleri sunulurken, batarya tarafında ise 6 hücreli, 80Wh kapasiteye sahip bir pil kullanılıyor. Claw A8’in ağırlığı 765 gram seviyesinde ve iki renk seçeneğiyle kullanıcıların beğenisine sunuluyor: "Polar Tempest" ve "Neon Green".

Kaynak:https://wccftech.com/msi-claw-a8-handheld-amd-ryzen-z2-extreme-intel-lunar-lake-tested-17-30w/

• Yetersiz pil süreleri.Oyun oynarkene pil daha fazla gitsin diye görsel kaliteden ödün verilmesi gerekiyor.
    Düşük donanımlarından kaynaklı ömürleri kısa al sat yapma ihtiyacı.
    Kullanım konforu kötü eller ve bileklerde ağrı kaçınılmaz.
    Yüksek fiyatları.

• Şu ürünlerin 5, 6 inç alternatifleri gelmeli bence

Zaten minnacık diye almıyorum, tek sebebim bu, sen daha da küçültsünler diyorsun. 11 inç bile olsa almayabilirim,13-17 inç tercihim ayrıca sökülebilir olsun switch gibi ama tuşları ve kolu Xbox gibi olsun istiyorum ben ayrıca batarya da yetersiz en azından 10000 mah falan koysunlar da 6-8 saat oynayalım ya da izleyelim. Ekran gövde oranı da çok dandik orası da ayrı mesele

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 4 Ağustos 2025; 19:33:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tobepeople kullanıcısına yanıt

Doğrudur tercih meselesi ama belli bir saatten sonra bu cihazlar bilek filan ağrıtmaya başlıyor. Mesela ben Sony vaio ux serisini sevmiştim. Ekran çok büyük değildi ama cihaza yakışıyordu be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psp ve Switch gibi ergonomik olmadığı sürece o paralara alınabilir cihazlar değiller. Pil ömrü tek başına bile vazgeçme nedenim. Legion Go kullandım ve iyi bir oyunu 45dk ancak oynayıp bir de üzerine el ve bilek ağrısı yaşayınca kararımı verdim. O paraya değmez kardeşim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.