Şimdi Ara

MSI B550 Gaming Edge+R5 5600X 'Ez Debug LED Boot Işığı yanıyor, ekrana görüntü gelmiyor ' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
10.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sorunun nerde olduğunu buldum.


    Anakartı uzay montaj yapmıştım. BIOS pilini söktüm 3-5 dk bekletip takacaktım.

    O arada kartın arkasına göz atmak istedim. Birde ne göreyim ? Diyotlardan biri patlak. Ortadan 2'ye bölünmüş vaziyette duruyor. Anakartın arkasında pasta izleri var. (patlayan diyottan kaynaklı diye düşünüyorum)


    Yarın iade işlemlerini başlatacağım.

  • re_death kullanıcısına yanıt
    Hocam bende aynı sistemden topladım birtek 3600x im eksik oda gelecek nasıl memnunmusunuz .
  • mgunsiray kullanıcısına yanıt

    ekran kartı hariç memnunum şuanda sistemden , onuda değiştirtirdimmi sistem on numara olucak bende 3060 ti beklemesindeyim

  • 3070 mi 3060ti mi? hangisi daha f/p ? bende aynı anakarttan sipariş verdim amazon almanyadan. r5 5600x hiçbiyerde stokta bulamıyorum benimde istediğim işlemci oydu. birde bişi daha soracam msi b550 gaming edge wifi anakarta r5 5600x işlemciyi takar takmaz sorunsuz çalışırmı yoksa bios update fln gerekiyomu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi holyturk06 -- 3 Aralık 2020; 18:34:48 >
  • holyturk06 kullanıcısına yanıt

    Direk çalışmayabilir ama Bios Flash düğmesi olması lazım arkada. USB diske güncel biosu indirip kurabiliyorusnuz işlemciyi takmadan..

  • 02/12/2020 tarihinde Trendyol müşteri hizmetleri ile yapmış olduğum görüşmeler sonucu Trendyol Mobil uygulaması üzerinden anakartın hasarlı bölümünün fotoğaflarını müşteri temsilcisine yolladım.


    Sağolsun arkadaş epey ilgiliydi. Hemen bir iade talebi oluşturduk. Yurtiçi kargo iade kodu sms ile cep telefonuma geldi.


    03/12/2020 tarihinde sabah saat 09.30da kargoyu Trendyol'a iade edilmek üzere teslim ettim. Kargo aynı gün yola çıktı.


    Bu akşam 5 gibi telefonuma gelen mesaj ile iademin kabul edildiği ve en geç 10 gün içerisinde paramın tarafıma iade edileceğini öğrendim.


    Konuya mesaj yazan arkadaşlara teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzunvadeliyatirimci -- 4 Aralık 2020; 17:55:3 >
  • Brn flash bios ile güncellemeyi yaptım.fakat sıfır anakartta hiç görüntü alamadım.bu arada işlemcim 5600x.boot ışığı yanıyor.3400g ile denicem olmadı kartı garantiye yollıcam bende .
  • Arkadaşlar Aynı anakarttan bende de var. Ve işlemcim Ryzen 7 3700X. Ekrana görüntü gelmemesinin bir sebebi güncel bios yüklenmiş olması. İlk Bios'u yüklerseniz görüntü geliyor. Ben de çözüm bulamadım hala araştırıyorum hatta diğer foruma konu açtım dün. Bknz.

    https://www.technopat.net/sosyal/konu/msi-mpg-b550-gaming-edge-wi-fi-bios-guencellemesi-sonrasinda-sistem-uyanmiyor.1200150/#post-8298531

  • uzunvadeliyatirimci U kullanıcısına yanıt
    Bugün servisden anakartımı aldım .arkada komponent ler de hasar olduğunu söylediler.onarımı yapmışlar .fakat benim anlamadığım bn anakart hiç birşekilde böyle bir zarar vermedim.sıfır anakart .söyledim bunları servise onlarda doğal olarak sizin yapmadğınızı bilemeyiz o yüzden bu aeferlik müşteri memnuniyeti adına ücretsiz onarım yaptık dediler.Bu konudada aynı şekilde patlak çatlak vs sorunu mevcut acaba anakartlar patlak çatlak mı üretiliyorr noluyor anlamadım.
  • Bendeki sorun bios güncellemesi değildi. Kart fiziki olarak hasarlıydı. İade talep ettim. Kabul edildi. Müşteri memnuniyeti adına Trendyol hesabıma 100tl çek tanımladı. Kasaya fan alacaktım çeki orda kullandım.
  • mgunsiray kullanıcısına yanıt

    Valla hocam bende en eski bios ile şuan çalışıyor, ellemeye korkuyorum akşama deneyeceğim tekrar. Açıkçası ben de sıfır aldım ve montajını yaparken çok dikkatli davrandım. Ama derseniz ki detaylıca inceledin mi, hayır incelemedim. Kaldı ki patlak çatlak olsa hiç çalışmaz diye düşünüyorum. Tahminen sizin şansınıza o şekilde bir ürün denk gelmiştir.

  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Bende ballistix 3600 cl 16 var gram sıkıntı yok. Bi xmp seçince ara sıra windowsa boot etmemezlik yapıyor bir iki denemeden sonra ok.

  • Rindaman kullanıcısına yanıt

    Hocam o olay bende de var, bende de xmp seçili. Hatta dün akşam eve gidince bastım görüntü gelmedi, kapattım tekrar bastım görüntü geldi. Senin ram ile alakalı değil bence. xmp yada bios sürümü ile alakalı olmalı diye düşünüyorum.

  • GORKEMGUR kullanıcısına yanıt

    Son iki bios gerideyim sadece.


    Manual girdiğimde daha da rahat ettim. Oc yapınca zaten böyle olması da şart.

  • Rindaman kullanıcısına yanıt

    bilgi icin tesekkürler  

    Yani calismasi lazim crucial in baskada rami yok ki   ama xmp de sorun olmasi pek hos olmasada manuelde ok ise tamamdir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Bir ara çok uğraştırdı dostum ama çözdüm, muhtemelen biostan idi.

  • Rindaman kullanıcısına yanıt

    bende v13 kullaniyorum, üzeri icin ryzen 5000 olmasi lazim (sam) pbo2 vs kullanabilmek icin... bios update yapmasi icin insanin gerekli gerekceleri olmasi gerekir. Vites atar gibi 1-2, 2-3 olmamasi gerekir :))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Anakart ı bugün tekrar montajladım .yine görüntü yok yine yok kafayı yicem.Ürün tekramarket den alınma.tekrayı aradım böyle böyle dedim .adamlar ürün onarım gördüğü için değişim için yardımcı olamıyoruz dedi.pazartesi servicepointe tekrar götürcem değişim isticem.Bana sormadan onarım yaptınız hem değişim yapamıyorum hem yine görüntü alamıyorum ve sorun devam ediyor dicem İllallah ettirdi yeminle .Anakartın sata kablolarını m2 vidalarını da almışlar servisde kutuda çıkmadı.mail attım geldiğinizde alabilirsiniz diyorlar .Ne yapmamı önerirsiniz.
  • mgunsiray kullanıcısına yanıt

    Neresini onarim yapmislar onuda aciklamalariyla fotolariyla gostersinler cunku tamir olaylarinda foto falanda cekip tamir edip etmeyeceklerini sorarlar. Sansina kim ilgilenmis ise bastan savma yapmis, kablolarini unutmus falan diyorsun. Degisim iste yenisini göndertsinler. Yada gostersinler neresi bozuktu da tamir ettiniz, seklinde...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pazartesi gidip atıcam başlarına bukadar terbiyesizlik olmaz .bana yıktıları suçlama boşa çıktığı gibi birde sıfır anakart tamir gördü.ayrıca. Değişim de yapılamıyor bunun yüzünden.kendileri artık kullansınlar .ok ile göstermişler anakartın arkasında yapılan onarımı ben bugün iyice baktım başka yerlerde de lehim izleri var.Kimi kime. Emanet ettim ben .internete bakdım çok vaka var böyle bu msi servis elrmanları ya bunu bilerek yapıyor yada işden anlamıyorlar
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.