Şimdi Ara

MSI Afterburner İle Ekran Kartının Çekirdek Hızını Düşürmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar malum yaz ayındayız hava çok sıcak doğal olarak bilgisayarlarımız da ısınıyor.Ben de bunun önüne geçmek için MSI Afterburner yükledim ve ekran kartının çekirdek hızını düşürdüm.BF 4 'te 100-110 fps alırken 40-45 lere indi fakat bilgisayar gerçekten de ısınmıyordu.

    Daha sonra Afterburner'ı silmek gibi bir gaflete düştüm ve sildim.Şuan aynı ayarları yapmama rağmen oyunda 100-110 fps alıyorum ve bilgisayar ejderhaya dönüşüyor resmen.Normalde ekran kartından küçük değerler (20 Mhz civarı) kısardım hemen fps de oynama olurdu.Şimdi çekirdek hızını 135 Mhz düşürüyorum ama fps de bir oynama olmuyor ve bilgisayarım çok ısınıyor.Çözüm önerisi olan var mıdır?



  • Laptop kullanıyorsan güç ayarlarından filan yapılıyor olması lazım.Mesela işlemci için max %90 kullan gibi seçenekler var.Ekran kartı içinde aynısını yapabiliyoruz diye biliyorum.
    Ya da ekran kartı ayarlarından yüksek kaliteden performansa getirerekte ekran kartının zorlanmasını engelleyebilirsin.
  • yussuf273 kullanıcısına yanıt
    Laptop kullanıyorum hocam.Ancak nvidia denetim masasında ibreyi kaliteden performansa çektiğimde görüntüyü kalitesizleştiriyor sadece, ben ekran kartının daha az performansla çalışmasını istiyorum.Bu dediğim ayar da maalesef güç yönetiminde yok.Güç yönetiminde sadece işlemci için bir ayar var onu da ayarladım hocam.Yani bu durumun ilacı olan program Afterburner burada ancak o da çalışmıyor garip bir şekilde.
    Teşekkürler yinede cevabınız için.
  • Limon- kullanıcısına yanıt
    O zaman şöyle bir şey öneriyim.Hani bazı virüs yazılımları kaldırmak için uninstall programları kullanılıyor ya.Onlardan biriyle afterburner i sil.Loglarını filan tamamen temizlesin.Ardından tekrar kurup dene.Aksi taktirde zamanın varsa format atarsan afterburner tekrar kurulumda sorunsuz çalışıcaktır.
  • bana da program çalışmıyor gibi geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yussuf273 kullanıcısına yanıt
    Hocam işin garip yanı nvidia inspector de çalışmadı Afterburnerdan en başta aldığım tepkiyi alamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isınması normal ancak sıcaklıklar tehlikeli durumda ise bir termal macun yenilemesi ve genel temizlik işe yarayabilir ancak iş laptop olunca temkinli olmak gerek.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Michael Scofield M kullanıcısına yanıt
    Yok hocam macunluk değil. Konuda da anlattığım gibi yazılım ile çözmüştüm olayı 60-70 dereceyi geçmiyordu cihaz. Ancak artık işe yaramıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.