Bir arkadaşım Sony q30a modeli DVD-Rom'unu çalışmama sorunu üzerine LG marka bir DVD-Rom ile değiştirtirtmiş... Sorunlar böyle başladı... :)) Ben bu Sony DVD-Rom'u başka bi bilgisayara taktım ve çalıştığını gördüm. Arkadaşımın kendi bilgisayarında MSI 649 Neo-V model anakart var,bi cd yada dvd taktığında cd'yi boş cd olarak görüyordu. Problemi buydu Sony DVD-Rom'un. Ama daha sonradan aynı problemi daha yeni almış olduğu LG'de de yaptığını fark ettik. IDE kablosunu değiştirdim,IDE1 ve IDE2 yi de ayrı ayrı denedim.Primary'den çıkardım Slave'e,Slave'den çıkarıp Primary'e taktım. Jumper'ını taktığım yere göre ayarladım. Her türlü kombinasyonu denedim yani En sonunda anakartın IDE slotunda bi problem olacağı kanısına vardım. Acaba bu anakartı kullanıp böyle bir problem yaşayan oldu mu? Biliyorum biraz karışık gibi oldu fakat kusura bakmayın... En son çalışır vaziyette => IDE2 kanalının Master'ında hard disk,Slave'inde DVD-Romu takılı bıraktım düzgün şekilde çalıştı. Fakat makineyi kapatıp açtıktan sonra hiçbir ayarı değiştirmeden tekrar çalışmadığını gördüm. Bunu LG'de de denedim,o da bi çalışıp çalışmadı.. İki DVD-Rom'da bi çalışıp bi çalışmıyorlar.. Çalışmama sorunu derken,Dvd-Romu BIOS'tan görüyorum,XP'de de görüyorum,herhangi bir CD ya da DVD taktığımda, DVD simgesinin yanında CD sürücüsü yazıyor ve içini boş görüyor.. Bunların hepsini yapmadan önce de (söylemeyi unutuyordum) Sony'nin güncel driverını update ettim. Sürücüde de bi problem yok. Kablolarda da bi problem yok,farklı farklı 3 adet kabloyla denedim. Acaba diyorum bu anakartı kullanan arkadaşlar IDE kanallarında buna benzer herhangi bir problemle karşılaştılar mı? DVD-Rom'un okumaması ya da Hard Disk'i bilgisayarın görmemesi ya da okuyamaması gibi?? Arkadaşımın acilen bi anakart'a ihtiyacı var mı??? Ya da yazılımsal olarak herhangi marka bir anakartta bu tarz (bi çalışıp çalışmama gibi) problem yaşanabilir mi? Bu tarz kötü anlamda da olsa bir tecrübe yaşayan arkadaş varsa şayet,burada paylaşabilirse çok memnun olacağım,çünkü yaklaşık 3 saatimi aldı bunları tek tek denemek.. Çok gücümü üzdü yani :)))