Şimdi Ara

Msaa vs Txaa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar değişik bir konu olsun dedim ve gerçekten merak ediyorum Txaa nvidianın dediği gibi msaa dan kalitelimi sizce ?
    Performans olarak Txaa çok daha akıcı
    Bilmeyenler için bunlar antialising ayarları
    Msaa yı yuksege aldınmı fps yarıya düşer bu ayar neyseki nvidianın teknolojisiyle tarihe gomulecek gibi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Txaa açınca fxaa dan çok daha kaliteli oluyor ama msaa dan daha bulanık görüntü alıyorsun. Msaa daha iyi yani
  • TXAA nın amacı Film görüntüsü gibi bir atmosfer yaratmak. Yani görüntü prüzsüz ve yumuşak oluyor. Bu tarz kullandığınız monitöre ve resulasyona, hatta oyuna göre size güzelde gelebilir, çirkinde. Misal 2K Monitörde oyun oynarken FXAA bile işinizi görebilir. (tabi bu oyun motoruna göre değişkenlik gösterir)

Misal Battlefront'da 1080p oynarken TXAA acıyor mutlu oluyorum (Laptoptada)
    2K oynarken ise FXAA ve Resulatinon scale'yi artırıyorum. (yaptığı işlev sanırım SSAA) olağan üstü net bir görüntü veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 3 Ağustos 2016; 17:39:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TimFx

TXAA nın amacı Film görüntüsü gibi bir atmosfer yaratmak. Yani görüntü prüzsüz ve yumuşak oluyor. Bu tarz kullanğınız monitöre ve resulasyona hatta oyuna göre size güzelde gelebilir çirkinde. Misal 2K Monitörde oyun oynarken TXAA açmazsınız FXAA işinizi görür (tabi bu oyun motoruna göre değişkenlik gösterir)

2K oynarken FXAA ve Resulatinon scale'yi artırıyorum. (SSAA) olağan üstü bir görüntü veriyor.

peki msaa yı yükseğe aldıgımızda ultrada en guclu kartlar dahi zorlanıyor bunun nedeni msaa nın daha fazla düzeltme yapmasımı ışık vs gibi
    ideal olan 4x msaa şuan benim ekran kartım için 8xmsaa da 50 40 fpslere düşüyor güncel oyunlar
    gtx1060 kart

• quote:

Orijinalden alıntı: ^7pMş^

quote:

TXAA nın amacı Film görüntüsü gibi bir atmosfer yaratmak. Yani görüntü prüzsüz ve yumuşak oluyor. Bu tarz kullanğınız monitöre ve resulasyona hatta oyuna göre size güzelde gelebilir çirkinde. Misal 2K Monitörde oyun oynarken TXAA açmazsınız FXAA işinizi görür (tabi bu oyun motoruna göre değişkenlik gösterir)

2K oynarken FXAA ve Resulatinon scale'yi artırıyorum. (SSAA) olağan üstü bir görüntü veriyor.

peki msaa yı yükseğe aldıgımızda ultrada en guclu kartlar dahi zorlanıyor bunun nedeni msaa nın daha fazla düzeltme yapmasımı ışık vs gibi
    ideal olan 4x msaa şuan benim ekran kartım için 8xmsaa da 50 40 fpslere düşüyor güncel oyunlar
    gtx1060 kart

hiç pc üzerinden resim çizenleri gördünüz mü bilmiyorum. msaa'da olay sanırım şöyle. sahne önce çizilip daha sonra tekrar üstünden geçilerek kırıklıklar sert köşeler vs. düzeltiliyor yumuşatılıyor diye biliyorum. yani bir sahneyi birden çok kere işlemek gibi. e bu da ekran kartına ciddi anlamda yük bindirir. ama tam anlamıyla anti-aliasing budur işte.

fxaa ya gelecek olursak. mesela driver ayarlarından kendiniz fxaa açıp witcher 3'e girin. göreceksiniz ki sadece sert keskin köşeler değil tüm herşey yumuşayacak,bulanıklaşacak. yazılar dahil. daha kabataslak tepeden bir bulanıklık efekti gibi bir şey.

msaa daha ciddi daha sağlam ve daha iyi sonuç verir hepsinden. ama işini düzgün yapan usta gibi ücreti de fazla.

benim bilgim bu yönde. yanlışım olabilir varsa düzeltin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ryniesta

quote:

Orijinalden alıntı: ^7pMş^

quote:

gtx1060 kart

hiç pc üzerinden resim çizenleri gördünüz mü bilmiyorum. msaa'da olay sanırım şöyle. sahne önce çizilip daha sonra tekrar üstünden geçilerek kırıklıklar sert köşeler vs. düzeltiliyor yumuşatılıyor diye biliyorum. yani bir sahneyi birden çok kere işlemek gibi. e bu da ekran kartına ciddi anlamda yük bindirir. ama tam anlamıyla anti-aliasing budur işte.

fxaa ya gelecek olursak. mesela driver ayarlarından kendiniz fxaa açıp witcher 3'e girin. göreceksiniz ki sadece sert keskin köşeler değil tüm herşey yumuşayacak,bulanıklaşacak. yazılar dahil. daha kabataslak tepeden bir bulanıklık efekti gibi bir şey.

msaa daha ciddi daha sağlam ve daha iyi sonuç verir hepsinden. ama işini düzgün yapan usta gibi ücreti de fazla.

benim bilgim bu yönde. yanlışım olabilir varsa düzeltin.

Ben kendim grafikerim hocam mobil oyun karakterleri çiziyorum grafik tablette demek istediğinizi anladım 4x msaa ile devam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Boşverin vsr açın 1080p ekranda 1440p verin hem perf fazla düşmez hemde 2x aa gibi görüntü alırsınız :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS3 AntiAliasing Sorunu
    10 yıl önce açıldı
    BF5 fps drop problemi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.