Şimdi Ara

motosikletlileri sıkıştıran caniler (birinin aynasını indirdim) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
3.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: commandx

quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

Motorsiklet kullanıcılarının duran trafikte etrafımdan geçmeleri dar olmasına rağmen dikiz aynama çarpmaları veya aynamı katlayıp kendilerine yer açma girişimleri hoşuma gitmiyor şahsen. Motorsiklet edebiyatından evvel motorsiklet adabını bileceksin neden söylüyorum şöyle tam techizatlı motorsiklet şöförleri hiç bir olumsuzluğa sebep olmuyorlar çünkü bu aletler ile trafiğe çıkmak için gereken usül adaba hakim insanlar diğerleri ise hem kuralsız davranıp isanların malına zarar veriyor trafiği tehlikeye sokuyor hem mağdur edebiyatı yapıyor...
    Trafik duruyor ise sende duracaksın
    Olur olmaz aralara girmeyeceksin girdiğin ara sana ait değil zira diğer otomobiller ile veya diğer yol şartlarına karşı braktığımız güvenlik mesefesidir
    Sıkışınca emniyet şeridine geçip sağından geçmeyeceksin
    Senin için dar biryere girip başkasının arabasına yaslanıp beklemeyeceksin
    Ve en önemlisi içindeki insanları seyre durmayacaksın hayır motorsiklet kullanıyor olmak trafikteki diğer vasıtalardan daha değerli kılmaz

Aralardan geçmeyeceksek motorsiklet kullanmamızın bir anlamı kalmıyor. Biz trafikten kurtulmak için tehlikeli olduğunu bile bile motor kullanıyoruz. Başkalarını tehlikeye atma konusunda haklısınız, ona bende karşıyım ama duran bir trafikte ya da emniyet şeridinde gitmemize kızmamalısınız. Emniyet şeridinde aksaklığa sebebiyet verecek bir durumu olmuyor motorların, arkadan birisi gelse kolayca yer verebiliyor. Neden kullanmayalım emniyet şeridini? Motorsiklet için en emniyetli yer emniyet şeridi.

Hocam şurada bulunan provakatörlerin konuyu çekiği gibi değil yani sadece ilerliyor olmaları herhangi bir porblem teşgil etmiyor duran trafikta iki arabanın yanına gelip ayna katlamak veya arabaya yaslanmak kask camına saklanıp içerideki insanları dikizlemek kapıya 0 yanaşıp durmak yada arabaın burnunda bekleyip önüne kırmak bunlar hemen hemen herzaman karşılaştığım olumsuzluklar. ama bakıyorum sürekli bir mağduriyet çabası hayır bukadar magduriyet tlaşı ile hareket edenler masum olamazlar.

• Küçüklükten beri motosiklet hayalim olduğundan mıdır nedir bilmiyorum aşırı bir saygım var motosikletlere ama şu caddede egzoz patlatan,değişik hareket yapan apaçiler hariç tabi

motosikletlileri sıkıştıran caniler (birinin aynasını indirdim)

Şöyle bir motor geçse hemen yavaşlıyorum geçince izliyorum büyük bir keyifle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcExpertt -- 10 Temmuz 2014; 22:48:10 >

• wehrmacht kullanıcısına yanıt
    Şartlarımı başkasına yüklediğim falan yok sadece biraz empati bekledim. 60sn de bir 15sn yeşil yanan bir ışıkta bekleyen az 20 sıralı araç ve varsa ve bu ışık 3-4 rotasyon ardından ancak geçilebiliyorsa, bir zahmet izin ver de motorcu adam aradan geçsin gitsin kime ne zararı var o adamın? Ben defalarca aynamı kapattım yanıma sokulan motorlu geçip gitsin diye. Motorla ışığa takıldığında önünde 5-6 araba varsa ve yeşil yandığında zaten geçebilecekse, aralara girmek ve en öne geçmek bir kazanım peşinde koşmaz efendi bi motorsiklet sürücüsü. Ben burda kırmızıda geçen araç sürücü yüzünden kaza yaptım diyorum sen bana gelmişsin yok takip mesafesi yok kırmızıda mı geçeceksin, senin dikkatsizliği gibi saçma atıflarda bulunuyorsun. 30 yaşındayım, çocukluğumda televizyonda yayınlanan kırmızı renault 19 ile çekilmiş trafikte güvenli seyir belgeselleri ile büyüdüm. Ayrıca canımı sokakta bulmadım 2 kez kaza yaptım acı çektim diyorum, aynı acıyı tekrar çekmemek için herşeye dikkat ediyorum merak etme...

Benim sinirlendiğim nokta burda doğa ve trafiğe olabildiğince az zarar veren, adabıyla motor süren kitlenin, serseri mayın gibi dolaşan motorcular yüzünden genellenip trafikte saygıdan mahrum bırakılmasıdır. Bu şekilde motor sürücüsüne düşman gözüyle bakıyorlarsa, biz de o zaman bizi sıkıştıran hıyarlar yüzünden tüm otomobil sürücülerini şerefsiz ilan edelim düşmanlık besleyelim? Neyse ben boşa empati bekliyorum. Senin gibi "ben bekliyorsam o da bekleyecek arkadaş" zihniyetiyle bu trafik zaten adam olmaz. Zaten trafiği sebep olanlar 4 tekerlekli araç sürücüleri. Sen şehir içinde 12 litre mazot yakan 2 tonluk kamyonunla gezip doğanın ve trafiğin canını okumaya devam et ben de boşuna anlayış beklemeyeyim.

• ilteris_ kullanıcısına yanıt
    Affedersin bende müdahale edicem ama motosiklet sürücüsünün iki araç arasında ufacık yerden aynaları kapatarak geçmeye hakkı yok kimse onlara öyle bir hak tanımadı.ne demek aradan geçmek için motor alınıyor?böyle bir zihniyet mı olur ?motorsiklet sürücüleri parkederken 1 arabalık yer işgal ederken de hakkım diyor bir şey mı diyebiliyoruz ?paşa paşa arkamizda beklesin asıl aradan geçmeye çalışırken kargaşa çıkaran kendileri.motosikletin amaçları arasında araba arasından geçmek mı vardı ? ehliyet kursundan nasıl ehliyet aldiniz?size ehliyet verenin

Beb o aradan geçenler yüzünden kaç kere çizik kapattirdim bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenanceliker90 -- 11 Temmuz 2014; 9:51:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenanceliker90

Affedersin bende müdahale edicem ama motosiklet sürücüsünün iki araç arasında ufacık yerden aynaları kapatarak geçmeye hakkı yok kimse onlara öyle bir hak tanımadı.ne demek aradan geçmek için motor alınıyor?böyle bir zihniyet mı olur ?motorsiklet sürücüleri parkederken 1 arabalık yer işgal ederken de hakkım diyor bir şey mı diyebiliyoruz ?paşa paşa arkamizda beklesin asıl aradan geçmeye çalışırken kargaşa çıkaran kendileri.motosikletin amaçları arasında araba arasından geçmek mı vardı ? ehliyet kursundan nasıl ehliyet aldiniz?size ehliyet verenin

Ufacık yerden geçmeye çalışıp arabanı çizene ne söylesen haklısın. Aynı şekilde senin aynanı açıp kapatıyorsa bu da terbiyesizliktir ben bunları savunmuyorum kesinlikle. Kaldırımdan giden de dayaklıktır. Aradan geçme olayının yapılabileceğı yer var yapılmayacağı yer var. Ankarada eskişehir yolunda araçlar şeridinde beklerken 2 araç arasında 1 metreden fazla açıklık oluyor trafik tamamen durmuş ise burdan geçip gitmesinde ne zarar var? Ben olayın genellenmesine kızıyorum. Ben bekliyorsam o da bekleyecek çok bencil bir davranış değil mi? Yol müsaitse bırak gitsin motorlu adam. Siz hiç kliması açık belediye otobüsünün arkasında takılıp cehennem sıcağını yaşadınız mı? Hava soğutmalı motorunuz bu yüzden soğuyamayıp hararet yapıp arızalandı mı? Biraz empati lütfen.

Hala burda motosikletin parkederken işgal ettiği yerden bahsediyorsunuz ya ne diyeyim?

motosikletlileri sıkıştıran caniler (birinin aynasını indirdim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilteris_ -- 11 Temmuz 2014; 10:09:21 >

• iyide tüm arkadaşların eleştirilerine hedef olacak bir davranışı sergilemeyen arkadaşın suçu ne
    adamı öldürmeye çalışmışlar siz diyorsunuz aynamı katlayamaz yanımdan geçemez ben beklerken gidemez
    ne alaka siz aracınızla yolda beklerken yanınızdan bisikletli ile yayada geçemez o zaman
    sizde araç varya ayrıcalıklısınız
  • sene oldu 2014 hala daha motorsiklet diyen var arkadaş

motosiklet, moto motoooo
  • Hocam sağ tarafta bazen bazı araçlar kör noktada kalıyor ne dikizden nede sağ tarafa bakınca görülüyor. Bende bir arabayı sıkıştırmıştım kendi arabamla yanlışlıkla. Böyle bir durum olabilir mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    1 metreyse eyvallah ama bizim burada 50santimden geçmeye çalışıyorlar kusura bakmasın o zaman hayatta veremem sizde haklisiniz ama bu demekki adam benim arabama sürterek geçebilir

• quote:

1 metreyse eyvallah ama bizim burada 50santimden geçmeye çalışıyorlar kusura bakmasın o zaman hayatta veremem sizde haklisiniz ama bu demekki adam benim arabama sürterek geçebilir

Aşağıdaki videodaki gibi motor süren adama herşey müstehak kesinlikle savunulacak bir tane hareketi yok her türlü ihlal ve çakallık var. Bu kadar dar alanlarda trafik dakikalarca dursa bile böyle girişimlerde bulunmam ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilteris_ -- 11 Temmuz 2014; 11:37:03 >

Sen inanmıycan dün az daha bacaj motorsiklet sahibi olacakım çinli dediler parça tamir dediler vazgeçirdiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Türkiye'de çok fazla satıldığı ve çok fazla kesimin sahip olduğu bir marka olduğu için midir bilmem ama trafikte hata yapanların %90'ı Volkswagen oluyor.

Al buradan yak, Hondacı dostlarımızı da biliriz... V-TEC + Modifiye + abartı egzoslar, arabanın 0-100 ü 14 saniye kendisinden çıkan ses abartının ötesinde, canı sıkılan polemik yaratmak isteyen yazmak için yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

Sen inanmıycan dün az daha bacaj motorsiklet sahibi olacakım çinli dediler parça tamir dediler vazgeçirdiler

Dostum inşallah bir motosiklet sahibi olursun, gerçekten tadılması gereken birşey ama trafikte başa gelenler insanı delirtiyor. Dün eve motorla dönerken yine çileden çıkardılar. Eğer motosiklet alırsan beni daha iyi anlayacağını düşünüyorum.

Ayrıca Bajaj Pulsar 200NS den bahsediyorsan şunu bi izle. Çinli değildir hintlidir ama + ları kadar - leri de var

• Benim başıma da çok benzer bi durum geldi.
    Adam sıkıştırdı dikkatli olmasam ölüp gidicez.
    Neyse gideceğimiz güzergah aynıymış ışıklara kadar takip ettim.
    Kırmızı ışıkta durunca yanına yanaştım, camı açtırdım, baktım içerde 4 tane eleman var.
    Dedim niye böyle yapıyorsun falan, adam sana mı sorcam falan tarzı konuştu.
    Direk adamın suratına balgamı yapıştırıp U dönüşü yapıp kaçtım.
    Dersini almıştır diye umuyorum.
  • SH@RK kullanıcısına yanıt
    Balgam in your face
  • quote:

Arkadaş çok güzel söylemiş. Kendi kendinize hak yaratıyorsunuz. Öyle bir hak yok, herkes şeridinde, sırasında bekleyecek.

"Gerçek" trafik kurallarına uymadığınız sürece de başınıza öyle işler gelecek.

Trafikte motosiklet ve bisikletin yaygınlaşmasını çok isterim. Ama malesef ülkemizde medeniyet henüz o aşamaya gelmedi. Belki 100-150 yıl sonra.

• Sağdan soldan saçma sapan hareketler yapıyolar nefret ediyorum motorlulardan(Düzgün sürenlere lafım yok)

• çooook iyi yapmışsın, bugune kadar çok motorsiklet kullandım, hata kuryelikte yaptım.
    yapmak isteyipte yapamadıgımı yapmışsın, kesin o adam haketmiştir bunu, motorcu kadar saygılı sürücüler yok trafikte, ayrıca sıkışık trafikte bekleyeceksin diyenlere sesleniyorum:
    motorun amacı zaten, trafiğe takılmamaktır, ee yağmur yağdıgında etkliyeniyoruz, sıcak güneşte etkileniyoruz, kısaca bizi koruyan sadece ekipmanlarmız ve dikkatimiz. araç sürücülerin extra dikkat etmesi gerekir.
    -apaçi motorcular hariç diyeyim
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.