Şimdi Ara

Motosiklet yıkanır mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
5.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Gazyağı ise bunun için en ideal üründür. Motosikletinizin heryerini gazyağı ile silebilirsiniz. Hem parlatır, hem korur.
  • Elektronik aksamları, kabloları vs. tazyikli suya tutmadıkça ve yıkadıktan sonra güzelce kurulayınca motorsiklet pekala yıkanır. Su değmemesi gereken yerler ise silinerek temizlenir.
  • Tüm motosiklet otoritelerine, bu işe yıllarını vermiş kullanıcılara ve en önemlisi üreticilere sorunuz.
    Hepsinin cevabı ortaktır. Motosiklet YIKANMAZ. Elektronik aksamdan ziyade korezyona müsait mekanik aksama zarar verilmesi ihtimali yüksektir.
    Kimyasalların silindir - buji - aktarım ağızları gibi noktalarda yaratabileceği olumsuz etkilere şaşıp kalırsınız..

Bizim toplumumuz yanlış bilinenleri doğru kabul etme gibi üstün bir alışkanlığa sahip. Mesela rodajdaki motora 2 kişi binilmesinde sakınca görmezler. Cross motosikletlerin fabrika çıkışlı lastiklerle asfaltta da kullanılabileceğini iddia ederler. İnsan iradesi iyiyse 600cc ile de başlanır derler. Motosiklette aynanın görselliği engellediğini, kafalarını geriye çevirerek daha iyi sonuç aldıklarını söyler; aynaları çıkarırlar! Yokuş aşağı boş viteste gidilirse daha ekonomik olacağını söylerler falan filan..

Örnekler çoğaltılabilir ama hepsi aslında YANLIŞTIR.

Bu konuda öyle. Motosiklet yıkanmaz arkadaşlar.

• Ben ybr,ye sonuna kadar güveniyorum hatta motor çalışır vaziyette bile tazyikli suyla yıkayabilirim hiç birşey olmaz motordan motora degişir arkadaşlar her motor yıkanmaz hele 2t motorları yıkarken çok dikkatli olun birgün memleketten dönüyordum hanımla beraber aşırı yagışa denk geldim yolda yagmur o kadar çok yagıyorki önümü dahi göremiyordum ama motorum banamısın demedi yani arkadaşlar motordan motora degişir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kahraman.E -- 2 Ocak 2010; 23:20:56 >
  • Motorsiklet yıkanır arkadaşlar. Korozyona müsait mekanik aksam motor hareket halinde iken oluşan rüzgardan dolayı bir güzel kurur ve korozyon olmaz. Soğuk silindire, bujiye su değse ne olur? Hiç bir şey olmaz. Şaşırıp kalmayız.

Rodajdaki motora tabi ki iki kişi binilmez, yüksek devir yapılmaz. Tabiki motor yokuş aşağı boşta sürülmez. Tabiki ayna şarttır. Bunlar doğrulardır.

Ama yıkama / yıkamama konusundaki düşünceler yanlış. Her yerini kurulamak ve gerekli aksamı yağlamak kaydıyla Y I K A N I R. Ben yıllarca yıkadım, bir zararını görmedim...
  • Motorun ıslanmasıyla yıkanması aynı şey değildir!

Dediğim gibi, dünyadaki tüm motosiklet otoritelerine - üreticilerine sorun; hepsinin cevabıı ortaktır. Motosiklet YIKANMAZ, silinir..
    Ben yaptım; bişey olmadı demek son derece yanlış bir yönlendirmedir.

600cc ile motora başlayıp sonrada diğerlerine "ben başladım hala yaşıyorum" demekten farksızdır.

---

Herkesin kendi tercihi. Ben bildiğimi söylüyorum. Referans olarakta motosiklet sevdasına 20-30 yılını vermeiş üstadları gösteriyorum.

Yıkayan yıkasın; ona da birşey diyecek halim yok.
  • Motor yikanmaz diyen arkadaşım size bir sorum olacak. Direnajlar uzerinde çamur ve toprak varken , motoru silmek zımpara yapmaya benzemez mi? O sorunu nasıl çözüyorsunuz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rally08 R kullanıcısına yanıt
    varsa tazyikli suyla yıka sonra bez alıp kurula
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.