Şimdi Ara

Motorola Xoom Unboxing & Review - Ana Konu ve Paylaşım (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.991
Cevap
6
Favori
110.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kendimce

quote:

Orijinalden alıntı: imtr

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: caglet

Olmuyor... adb reboot bootloader yazıyorum..
    'adb' iç yada dış komut çalıştırabilir
    program yada toplu iş dosyası olarak tanınmıyor...
    DİYOR NAPICAM

Caglet:

Android sdk'yı kurduğun dizine girerek BIN klasörü olması lazım için ADB ve FASTBOOT'un olduğu bir dizindir. eğer windows 7 kullanıyorsan adb.exe yi arat o klasöre recovery-Tiamat-R4c-100611-1150-cwm.img kopyala sonra
    CMD açarak ADB.exe'nin bulduğu dizine cd komutları ile gir.

Sayın kendimce,

sitesnizde yer alan "Motorola Xoom’u root ediyoruz. (MZ601) ve Video’lu anlatım" başlığı altındaki uygulamayı satır satır yapmayı denedim. Aslında sonuna kadarda ulaştım. Cihaz kendini son olarak açtığında superuser yetkisi ile birlikte root olmuştu ama wifi özelliğinde problem oluştu. Error uyarısı veriyor. ve wifi devreye girmiyor. Cihazı root'lu hali ile fabrika ayarlarına döndüm ve açılışta taradığı wifi arama kısmında ise sadece arayıp durdu ve hiçbirşey bulamadan skip etmek zorunda kaldım.
    Sonra da yine sitenizde yer alan "unroot" uygulamasını yaparak tekrar orjinal'e döndüm.
    Ne den kaynaklanmış olabilir acaba ? Root edilirken cihazın geçirdiği safhalar wifi özelliğini etkilemiş olabilir mi ?
    Tekrar denemek istiyorum ama bu konuda da bir cevap bulmak istiyorum.

Saygılar

Tekrar denedim ve bu sefer wifi sorunu olmadı.

@imtr

Bende Türk Telekomdan alınma MZ601 var o yüzden sitemde yayınladığım yazıları gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.

sanırım ilk işlem esnasında bir yerde hata verdi dikkat çekmedi. ancak ikinci seferde sorunsuz oldu galiba. Sırada artık sizin için 3.1 yükleme ve rootlama kaldı.

Evet 2.ci seferde sorunsuz hallettim. Gerçekten çok güzel bir referans oluşturmuşsunuz. Çünkü burda yazılan mesajları bazen takip etmek ve bir işlem için yol çıkarmak çok zor oluyor. Elinize sağlık.
    Bugünde dediğiniz gibi 3.1'i deneyecem.
    Aklıma takılan :
    - Ben şu anda 3.0.1'de root'lanmış halde kullanıyorum. Ve Rom MAnager ile'de Clockworkmod Recovery'ide kurdum. Cihaz kapalı ile hangi tuş kombinasyonu ile açmamız gerekiyor " Clockworkmod Recovery'ide" açması için
    - 3.1'i kurarken anlatımınızda microsd kartı kullanacağımız anlaşılıyor. Cihaz artık microsd kartı görüyor mu olacak ? 3.1'i kurarken yada 3.1 kurduktan sonra

İyi pazarlar

1.ci sorumun cevabını buldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imtr -- 24 Temmuz 2011; 10:52:58 >

• quote:

Evet 2.ci seferde sorunsuz hallettim. Gerçekten çok güzel bir referans oluşturmuşsunuz. Çünkü burda yazılan mesajları bazen takip etmek ve bir işlem için yol çıkarmak çok zor oluyor. Elinize sağlık.
    Bugünde dediğiniz gibi 3.1'i deneyecem.
    Aklıma takılan :
    - Ben şu anda 3.0.1'de root'lanmış halde kullanıyorum. Ve Rom MAnager ile'de Clockworkmod Recovery'ide kurdum. Cihaz kapalı ile hangi tuş kombinasyonu ile açmamız gerekiyor " Clockworkmod Recovery'ide" açması için
    - 3.1'i kurarken anlatımınızda microsd kartı kullanacağımız anlaşılıyor. Cihaz artık microsd kartı görüyor mu olacak ? 3.1'i kurarken yada 3.1 kurduktan sonra

İyi pazarlar

1.ci sorumun cevabını buldum

1 - Diğerleri içinde Clockworkmod recovery açmak için Dual core logosu geldik 1-2 saniye sonra Volume Down ( Ses kısma tuşuna ) başıyoruz ve ekranın sol üsttünde android recovery yazısı cıkıyor. ve seçimi tamamlamak için Vol Up tuşu sonra Clockworkmod'un kendi ekranı açılıyor.

2 - Clockworkmod'da MicroSd kartı görüyor ancak takmadan önce cihaz kapalı olması gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: XII.Nicksiz

hocam nerden bakıcam ona az önce marketten indirdim :D logosunda poset ustunde me fılan yazıyo setting liste gelıyorum t-mobile ustune basılı tutuyorum fake thıs provider now dıyorum ama markete gırınce hıc bısı olmuyo

Ben telefonda xoom'da kullandığımda genel telefonu veya xoom yeni açtığımda yani market programı daha kullanmadan ayaları yapıyorum ve kullanıyorum. market açıkken yapıldığında yemiyor. sim kartı çıkarmaya gerek yok. Cihazı yenibaşlat marketti açmadan verizon olarak ayarla veya Şu yönetimi deneye bilirsin. Uçuş moduna alıp telefon özelliğini kapatıp sonra WIFI'yı aktif hale getirme. ile.yapabilirsin.
  • artık 3.2 Honeycomb kullanıyorum [ROM][OMG] Team Tiamat Xoom Rom 2.0 Manta Ray [UPDATED 07/23/2011] ama ilerleyen saatlerde yine 3.0.1'e geri dönerim :))
  • :D 3.2 nasıl yaptın ben 3.1 yaparken eksik mi ne yapmısım suan olmadı 3.1 .. direk 3.2 yapsam ? nasıl yapacaz
  • quote:

:D 3.2 nasıl yaptın ben 3.1 yaparken eksik mi ne yapmısım suan olmadı 3.1 .. direk 3.2 yapsam ? nasıl yapacaz

sayfaları chat sayfasına döndürdünüz?.. sitemden bak bakalım Youtube'ye yüklediğim video'yı seyret istersen. oradan neyi eksik yaptığını anlarsın. Recovery menüsünü yükledin değil mi ? ayrıca şuan 3.1'e geri döneceğim 3G için bazi dosyaları almak gerekiyor. Onları bir alayım tekrardan deneyeceğim 3.2 yüklemek kolay ama 3G desteği ilk aşamada yok.. ek dosyalar yüklenmesi gerekiyor :)
  • ya şimdi micro sd karta birşeyler yüklemek gerekliymiş.. onları yükledim ama hani xoom'Da bir menü acıyoruz ya volume down up ıle haraket ettirip power dugmesıyle içini açtıgımız bi menü var ya orda imgleri tek tek yukluyoruz onları yaptım ama sanırım sd kartı takıp oyle yapmak gerekıyormus...ben takmadım .. karıstırdım kafam karıstı sımdı nerden baslıyıp yapıcam anlamadım en bastan mı yapıyım 3.1 i nasıl yapıyım
  • quote:

ya şimdi micro sd karta birşeyler yüklemek gerekliymiş.. onları yükledim ama hani xoom'Da bir menü acıyoruz ya volume down up ıle haraket ettirip power dugmesıyle içini açtıgımız bi menü var ya orda imgleri tek tek yukluyoruz onları yaptım ama sanırım sd kartı takıp oyle yapmak gerekıyormus...ben takmadım .. karıstırdım kafam karıstı sımdı nerden baslıyıp yapıcam anlamadım en bastan mı yapıyım 3.1 i nasıl yapıyım

3.1 yüklemek için.

gerekenler

Clockwork Recovery --> bunu yüklemiş olman lazım
    MZ601_Australia_3.1_Nandroid bunu çekmiş olman lazım
    sonra Microsd kart
    bilgisayarına takılı iken microsd kart

ilk önce clockworkmod dizini aç sonra o dizine backup / backup dizine için ise 2011-07-09.22.22.22 isimli dizin açacaksın.

bunları tamamladıktan sonra mz601_Australia için çıkanları 2011-07-09.22.22.22 isimli dizine kopyalayacaksın.
    dizin içinde şunlar olacak

boot.img
    data.img
    nandroid.md5
    system.img

Bilgisayarında bunları tamamladıktan sonra Microsd kartı bilgisayarından çıkar ve kapalı olan xoom'a kartı tak.

Xoom'u aç ve Recovery menüsüne gir.

Vol up – Vol down ile seçeneklerde yukarı aşağı gitmek için

Açma – Kapama ise seçmek için kullanılıyor.

Backup And Restore –> Advanced Restore –> 2011-07-09.22.22.22 seçin

ve sırası ile Sd card yüklediğimzi .img uzantılı dosyaları yükleyin

yükleme işlemleri bittince Reboot seçin ve 3.1 yüklenmesini bekleyin ayarlayın ve kullanın

• yapıyorm suan sd karta aktarıyorum tesekkurler
  • @ kendimce recovery menüsünü nasıl acıyorduk ? normal xoom acıyoruz dual core yazınca vol down'a mı basacaz ? olmuyor oyle fastboot oluyor
  • quote:

quote:

ya şimdi micro sd karta birşeyler yüklemek gerekliymiş.. onları yükledim ama hani xoom'Da bir menü acıyoruz ya volume down up ıle haraket ettirip power dugmesıyle içini açtıgımız bi menü var ya orda imgleri tek tek yukluyoruz onları yaptım ama sanırım sd kartı takıp oyle yapmak gerekıyormus...ben takmadım .. karıstırdım kafam karıstı sımdı nerden baslıyıp yapıcam anlamadım en bastan mı yapıyım 3.1 i nasıl yapıyım

3.1 yüklemek için.

gerekenler

sonra Microsd kart

ilk önce clockworkmod dizini aç sonra o dizine backup / backup dizine için ise 2011-07-09.22.22.22 isimli dizin açacaksın.

bunları tamamladıktan sonra mz601_Australia için çıkanları 2011-07-09.22.22.22 isimli dizine kopyalayacaksın.

boot.img
    data.img
    nandroid.md5
    system.img

Bilgisayarında bunları tamamladıktan sonra Microsd kartı bilgisayarından çıkar ve kapalı olan xoom'a kartı tak.

yükleme işlemleri bittince Reboot seçin ve 3.1 yüklenmesini bekleyin ayarlayın ve kullanın

sayın kendimce.

- mevcut root'lu 3.0.1 version'da kurduğum uygulamaları titanium backup'la yedeklerini alıp sonra yukarda tanımldığınız şekilde 3.1 kurduktan sonra geri alabilir miyiz. HTC Desire'da her bir değişik rom yükledikten sonra yaptığım gibi. Aynı mantık değil mi. Burda fark titanium backup sd kartta değil cihazın içinde yani önce tam bir yedek almak lazım.

- root'lu 3.0.1 'den son mesajınızda yazdığınız gibi 3.1'e geçtikten sonra tekrar root'lamak gerekecek mi ? yoksa zaten root'lu mu olacak ?
    - 3.1 yükledikten sonra artık sd kartı kullanabiliyor olacak mıyız ? YAni bütün ses ve videoları ordan çalıştırabilecek miyiz ?

iyi çalışmalar

• quote:

quote:

quote:

3.1 yüklemek için.

gerekenler

sonra Microsd kart

boot.img
    data.img
    nandroid.md5
    system.img

sayın kendimce.

- mevcut root'lu 3.0.1 version'da kurduğum uygulamaları titanium backup'la yedeklerini alıp sonra yukarda tanımldığınız şekilde 3.1 kurduktan sonra geri alabilir miyiz. HTC Desire'da her bir değişik rom yükledikten sonra yaptığım gibi. Aynı mantık değil mi. Burda fark titanium backup sd kartta değil cihazın içinde yani önce tam bir yedek almak lazım.

- root'lu 3.0.1 'den son mesajınızda yazdığınız gibi 3.1'e geçtikten sonra tekrar root'lamak gerekecek mi ? yoksa zaten root'lu mu olacak ?
    - 3.1 yükledikten sonra artık sd kartı kullanabiliyor olacak mıyız ? YAni bütün ses ve videoları ordan çalıştırabilecek miyiz ?

iyi çalışmalar

@caglet

dual core ekran geldiğinde 1 -2 saniye bekleyerek vol down tuşu sol ekranda recovery görünce vol up

@imtr

1 - Titanium backup hiç kullanmadım. Ama mantık aynıdır tek fark 3.0.1 de sd kart kullanmadığından cihaz hafızasına alacağın backupları bilgisayarına kopyalmayı unutma
    2 - 3.1 rootsuz rootlaman gerekecek. siteme bakarsan orada tüm herşey var.
    3 - film olayını denemedim ama sd kartta yüklü mp3lerimi rahatlıkla dinledim.

@visceroid konu içeriğinde temizlik yapılabilinir. Chat misali olan bölümleri.. net bilgiler kalsın sadece..

Cihaza farklı rom yüklemek zor değil.
    Honeycomb 3.2 henüz 3G'li Xoom versiyon için olmadığından 3.0.1 geri döndüm. Stock yükledim. rootladım. içinden bazi dosyaları aldım. recovery'i yükledim ve şuan tekrardan 3.2 yükledim ilk açılışı bekliyorum Toplam süre 15 dakika :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendimce -- 24 Temmuz 2011; 13:24:00 >

• o 2011-07-09.22.22.22 isimli klasoru acıyorum recoveryden içinde 5-6 tane şey vardı hepsini actım tek tek acınca NO
    NO
    NO
    NO
    NO
    YES
    NO
    NO
    gibi şeyler cıkıyordu menüde geliyrdu yes'i seciyordum sımdı reboot attım bakıyım oldu mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglet -- 24 Temmuz 2011; 13:29:50 >
  • advenced restore giriyorum o 2011-07-09.22.22 vs.vs. dizinini acıyorum
    Restore boot
    Restore system
    Restore data
    Restore cacha
    Restore sd-ext
    GO BACK
    bunlar cıkıyor her birinin içindede üst mesajdaki gibi NO-NONO- VAR alt alta 6-7 tane sonra 1 tane yes var o yes e tıklıyorum ama olmadı
  • quote:

o 2011-07-09.22.22.22 isimli klasoru acıyorum recoveryden içinde 5-6 tane şey vardı hepsini actım tek tek acınca NO
    NO
    NO
    NO
    NO
    YES
    NO
    NO
    gibi şeyler cıkıyordu menüde geliyrdu yes'i seciyordum sımdı reboot attım bakıyım oldu mu

o ekranda sırası ile yes olanları yüklüyeceksin. Videoyu aksam fırsat bulursam düzelteyim. parlamadan anlaşılmıyor pek..
  • quote:

quote:

o 2011-07-09.22.22.22 isimli klasoru acıyorum recoveryden içinde 5-6 tane şey vardı hepsini actım tek tek acınca NO
    NO
    NO
    NO
    NO
    YES
    NO
    NO

o ekranda sırası ile yes olanları yüklüyeceksin. Videoyu aksam fırsat bulursam düzelteyim. parlamadan anlaşılmıyor pek..

sırayla yes olanlara bastım ıste olmadı
  • bilgisayara baglayacakmıydım bu ıslemı yaparken ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

3.1 yüklemek için.

gerekenler

sonra Microsd kart

boot.img
    data.img
    nandroid.md5
    system.img

sayın kendimce.

iyi çalışmalar

@caglet

dual core ekran geldiğinde 1 -2 saniye bekleyerek vol down tuşu sol ekranda recovery görünce vol up

@imtr

1 - Titanium backup hiç kullanmadım. Ama mantık aynıdır tek fark 3.0.1 de sd kart kullanmadığından cihaz hafızasına alacağın backupları bilgisayarına kopyalmayı unutma
    2 - 3.1 rootsuz rootlaman gerekecek. siteme bakarsan orada tüm herşey var.
    3 - film olayını denemedim ama sd kartta yüklü mp3lerimi rahatlıkla dinledim.

@visceroid konu içeriğinde temizlik yapılabilinir. Chat misali olan bölümleri.. net bilgiler kalsın sadece..

Cihaza farklı rom yüklemek zor değil.
    Honeycomb 3.2 henüz 3G'li Xoom versiyon için olmadığından 3.0.1 geri döndüm. Stock yükledim. rootladım. içinden bazi dosyaları aldım. recovery'i yükledim ve şuan tekrardan 3.2 yükledim ilk açılışı bekliyorum Toplam süre 15 dakika :)

Bir sorum daha olacak :

Eğer herhangi bir sebepten dolayı cihaz hiç açılmazsa, root'suz orjinal rom'a dönmenin yöntemi nedir. Elimizde "MZ601_H.6.1-38-11_Retail_Turkey " içindeki 4 adet img dosyasının olduğunu varsayarsak ? sd kartı'da görmeyeceğini varsayarsak

Sitenizde yer alan "unroot" açıklamasında yapılanlarla sanırım aynı yol mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imtr -- 24 Temmuz 2011; 13:58:32 >

• Unroot aslında orjinal Rom dönüş yollu bilgisayara bağlı olarak bilgisayar üzerinden yükleniyor. yani sd kart filan gerekmiyor.
  • ben napıcam olmadı bır turlu ?
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.