Şimdi Ara

Motorola V6 Maxx incelemesi by Heartless

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
1
Favori
28.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Motorola V6 Maxx incelemesi by Heartless

Merhabalar,

Motorola'nın fashion 3g sınıfındaki telefonu V6 Maxx'ı inceleyeceğim. İlk incelemem olduğu için eksiklikler olabilir, eksik/yanlış gördüğünüz, eklemek istediğiniz noktaları belirtebilirsiniz.

Uzun zamandır 2. hattım için forumda 2. el temiz ve uygun fiyatlı motorola L7, L9 ya da Z3 modellerinden bakıyordum taki desiya arkadaşımız beni V6Maxx fiyatından haberdar edene kadar. Baktım 300 lira ki high-end olarak çıkmış cihaz için çok çok uygun bir fiyat, dayanamadım aldım :) Ereyondan siparişim geldi ve gelen cihaz made in germany, açıkçası ayrıca sevindim. Başlamadan önce incelemede verdiğim resim-video kaydı örneği ve yazdığım tüm bilgiler cihazın kutudan çıktığı haliyledir. Beni bilenler bilir, telefonu modlayacağım. İleride hazırlayacağım V6 Maxx Mod Rehberi topiğinde telefonu geliştirmek adına mevcut maxx modlarını derleyip, inşallah zamanla V3X'i geliştirdiğim gibi V6Maxx'ı da geliştireceğim. Tabiki Türkiye'de adres sadece donanimhaber ve değerli arkadaşlarımız.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Kapsamlı özellikleri için tıkla

Kutu içeriği ; Kullanım klavuzu, garanti belgesi, şarj cihazı, kulaklık, batarya, 256 mb hafıza kartı, ne derler bilmiyorum ama süs için iple telefona bağlanabilen bir motorola logosu, mini-usb kablosu ve kolay senkronizasyon için Motorola Phone Tools 4.

Malzeme kalitesi / Tasarım / Boyut

Telefonda kullanılan malzeme gerçekten kaliteli kesinlikle boya atma, soyulma derdi yok, abartmıyorum kalitesini dokunduğunuz anda hissediyorsunuz. Çoğu motorola modelini kısa sürelide olsa inceleme ve kullanma fırsatım oldu. Maxx 3.motorolam. Firma malzeme kalitesine,dayanıklılağa önem veriyor fakat bu modelinde ekstra önem verdiğini söylebilirim. Telefonun çekiciliği aslında ayrıntılarda gizli. Dış kapak ve iç ekran kenarının metal-cam karışımı yapısı, dış ekranda müzik çaldığı zaman devreye giren dokunmatik müzik tuşları, bluetooth transferi aktifken dış ekranda beliren mavi neon bt simgesi, gelen mesaj ve aramalar sırasında aktifleşen dış kapak kenarındaki ve alttaki motorola logosu'nun neon mavi ışığı, tuş takımı dizilimi ve kullanılan parlak malzemesi, batarya kapağındaki gümüş motorola logosu, telefonun ince oluşu bunlar güzel ayrıntılar. Ayrıntılar güzelce harmanlanıp telefona maskülen agresif bir hava vermiş.

Boyutu 104 x 53 x 15 mm. Ağırlık 105 gram. Ele gelen ince bir yapısı var. Orjinal Razr tasarımınada incelik konusunda sadık. Kapağı açtığınız zaman kaçınılmaz olarak boyu uzuyor fakat benim gibi kapaklı telefon sevenlerin sorun yapmayacağı seviyede. Boyut karşılaştırması için phonearena'dan diğer telefonlarla eşit orantıda küçültülmüş resim ekliyorum ;

Şebeke / Bağlantı Özellikleri / Hafıza

*Şebeke*

Gsm 900 / 1800 / 1900 Mhz, EDGE Class 10 (236.8 kbps), 3G 2100 (HSPDA 3.6 Mb) destekliyor. Her Motorolada olduğu gibi sinyal gücü yüksek, bu konuda motorola'nın yarı yolda bıraktığını görmedim. Çağrı sesi temiz ve yüksek. Şebeke desteği oldukça iyi. En çok ilgimi çeken özelliği HSPDA 3.6 mb. Telefon diğer standart 3G telefonlara göre (V3X, K810 vs.) 10 katı data transfer hızına uyumlu. Ev arkadaşlarım vodafone'un taşeron firmasında baz istasyonu projelerini çiziyorlar ve mevcut tüm şebekeleri 3g uyumlu hale getirdiklerini söylüyorlar. İhale yapıldığı anda görüntülü konuşma sistemleri hazır hale gelecek ve bu noktada HSPDA 3.6 mb'nin üstünlüğü ve varlığı kendisini hissettirecektir. Yurtdışı incelemelerinde yapılan testlerinde telefonun teoride 3.6mb download hızı pratikte sergilediği belirtilmiş. 3G kullanıma girene kadar Edge ile idare edeceğim.

*Bağlantı özellikleri*

USB V2.0 ile hızlı veri transferi var, 100 mb'lık dosyayı hafıza kartına 50 sn.'de kopyaladı. Bir güzelliğide driver gerekmiyor. İstediğiniz bilgisayara mini-usb kablo ile takın, Windows harici disk olarak tanısın cihazı. Ayrıca usb kablosuyla pc'den şarjda olabiliyor. Cihazda Bluetooth v2 var, A2DP destekli. Dosyaları hızlıca alıp gönderiyor, bu konuda abisi v3x gibi yavan değil. Kulaklık ve şarj aleti mevcut tek slotu kullanıyor. Slot'un açıkta kalmasını engelleyen, plastik kapağı var. Yerleşik Opera 8 for synergy web tarayıcısı java script, flash ve full html destekli, sayfada zoom in/out var. Sayfaları tam ekran yaparsan ekrana orantılı sıkıştırıyor, zoomlu sörf yaparken sağ-sol-aşağı-yukarı scroll yapabiliyor. Web tarayıcısı hakikaten iyi ve hızlı çalışıyor. POP3, IMAP4 email client standart sisteme entegre.

*Hafıza*

57 Mb entegre hafıza ve 2gb'a kadar mini-sd kart desteği var. Mini-sd kart hot-swappable fakat çıkarmak için batarya kapağını açmak gerekiyor. Telefon defteri 1000 kayıt alıyor ve her kişiye 4 adet numara, email, adres vs.. bilgileri eklenebiliyor. Son aranan listesi sayısı 60 sanırım. 27'a kadar geldim, baktım gidiyor daha uğraşmadım.

Ekran

Telefonda 2 ekran var. İç ekran 262000 renk, 240.320 pixel, 2.2 inç boyutlarında. Kenarları metal-cam karışımla kaplanmış. Telefonda Sharp TFT ekran var. Aynısı V3XX, K3'de de var.Kalitesi gerçekten yüksek, renkler canlı ve keskin. Dış ekran 120.160 pixel, 65000 renk. Görüntüsü okunaklı ve kaliteli. Dış ekrandan müzik kontrolü, arayanın resim/isim göstermesi, zil profili değiştirmesi gibi kontroller yapılıyor.

Menü / Hız

Sistem olarak standart synergy'nin bir üst versiyonunu kullanıyor. P2K arayüzünün eksiklikleri giderilmiş, geliştirilmiş ( V3X-E770-K1 ) ile karşılaştırıyorum. Maxx'da, V3XX ve K3 modellerinde kullanılan P2K05 arayüzü var. Beraberinde gelen temalar güzel. Menü, önceden motorola kullanmışlar için zaten kolay. Yeni alacaklar 2-3 günde sistemi tamamen kavrar ve hiç zorluk çekmezler. Ek olarak V6 Maxx'a Media Finder özelliği eklenmiş. Kısaca, resim / müzik / video ve diğer multimedia dosyalarını isim/tarih, albüm ve benzeri belirli kategorilere ayırarak kolay/hızlı erişim sağlıyor. Galeri görevi var. Ayrıca oyun severler için entegre Nvidia Geforce 4800 çözümü düşünülmüş. 3D oyunlardan birkaç tane test ettim, gayet hızlı ve grafikler güzel. Hızı anlamak için standart uyguladığım bir yöntemde 200 mb'lik mp4 video dosyayı oynatmak. Çal tuşuna basmamla oynatmaya başlaması salise sürdü, inanamadım 3 kere daha denedim. Anladımki V6 Maxx için hız standartmış. Bunu Arm9 243 Mhz işlemcisine ve kullandığı donanimi zorlamayan Synergy P2K05'e borçlu.

Uygulamalar

Alarm, takvim, dünya saati, sınırsız ses kaydedicisi uygulamaları var. Hepside işini yapıyor. Mevcut uygulamalar eski modellerdekilerle aynı gibi gözüksede, hataları giderilmiş, kullanım kolaylığı sağlanmış. İçinde platinum sudoku oyunu var. Kutudan çıkan Motorola Phone Tools yazılımıyla kolayca telefon rehberi, sms yedeklemesi ve senkronizasyon yapılıyor.

Müzik

Rokr serisi gibi müzik çözümü olarak sunulmasada müzik kabiliyeti yüksek. Dışarıya verdiği ses ortalama düzeyde ve kaliteli. Ses, 7 Kademeden oluşuyor, en yüksek kademede bağırtı, cızırtı yok. Dışa verdiği seste bir walkman serisi telefon kadar bas veremiyor fakat kristal netlik var. Uzaysal ses ve maksimum bas gibi kademeli eko ayarları mevcut. Kulaklığa verdiği ses kaliteli, baslar,tizler doyurucu. Album art desteği var. MP3/AAC/AAC+ formatlarını ve başka formatları destekliyor, zengin medya desteği mevcut.

Kamera

Telefonda 2 kamera mevcut. Ana kamera 2 mp (1600*1200), ikinci kamera Vga, görüntülü konuşma için yüksek çözünürlüklü. Portre çekmeye de yarıyor. Telefonda Led-Flaş var. Karanlıkta iş görüyor ama xenon gibi olamaz sonuçta led. Güçlü beyaz ışık veriyor ve resimi çekene kadar devamlı yanıyor. Ana kamera güzel anları çekmek için ideal. Kamerada macro ya da autofocus yok, çiçek, böcek çekemiyoruz malesef. 8X Digital zoom, renk seçimi, beyaz dengesi, ışık koşullarını ayarlama, otomatik zamanlı çekim seçenekleri mevcut. Kamera'nın zoom seviyesi gayet iyi fakat zoomlu olarak çektiği resim her zoom kademesine göre boyutu küçülüyor. Bilgisayarda değilde, telefonun ekranından bakarsanız, sorun olmaz. Aşağıya sıfır ışıkta flaşıyla çektiğim bir foto ekliyorum. Yarın gündüz dışarıda yapacağım çekimleride ekleyeceğim. Hatun resmini meksikalı bir arkadaş V6Maxx ile çekmiş. Onu da ekleyim, güzel hatunmuş.

Video

176*144 3gp formatında@25 Fps kayıt yapıyor. 10 dakika video kaydı var. Video çalma desteği 3gp ve mpeg4, Uygun ayarlarda maximum encode edilen dosyaları yüksek kalitede tam ekran oynatıyor, ileri geri sardırma mevcut.Video örneği

Batarya

Li-Ion 940 mAh değerinde batarya ile maksimum 380 saat stanby, 5 saat konuşma süresi sunuyor. Bu konuda bir yorumum yok, İlk şarjı 1.5 saat sürdü. Kullanıcı yorumlarından anladığım standart kullanıcıya 3-4 gidiyormuş. 3-5 şarjdan sonra kendisini iyice toparlayınca ne kadar gittiğini eklerim. Yukarıda da belirttiğim gibi batarya usb portundan şarj olabiliyor.

Eksikleri

1- Dokunmatik müzik tuşlarına alışmak zaman alabilir. Tepkime çok iyi diyemem.
    2- Ön kapak cam yüzey ter lekesi topluyor.
    3- 320 Kbps mp3 çalmıyor.

Sonuç :
    Küçük eksikliklerine rağmen, V6 Maxx özellikleri, malzeme kalitesi, tasarımı, ortalama kamerası, yüksek müzik yeteneği ve en önemlisi 300 YTL fiyatıyla kapaklı telefon düşünen düşünmeyen herkes için çok iyi bir telefon ve de fırsat.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heartless -- 24 Mart 2008; 2:36:30 >

• güzel inceleme olmuş kısa ve öz ayrıca v3x ne güzel foto çekiyomuş benim v3i den dilim yandı birazda o yüzden motorola yı üfleyerek yiyorum
  • İnceleme için teşekkürler.Kapaklı telefon kullanan vede almak isteyenler için fiyatıylada uygun bir telefon.Yalnız 300 ytl ye nereden aldınız.BURADA 330 YTL
  • kazıklandın bende 512 mb microsd li olarak 299 liraya aldım media markt'ta kampanyadaydı
  • Ağzını topla, terbiyesiz.
  • hatun iyimiş
    şakası bir yanada şemseddin kardeşi dinleyip en başta w510 yerine bu telefonu alsaydım diyorum şimdi
    yaw ben nereden bileyim
    telefonun adı . maxx
    dedim herhalde v3x gibi birşey kalın kütük gibi
    kendi diğer telefonumda pebl u6 ama v3xlerde iyice abartı be kardeşim
    dedim herhalde buda böyle hiç sallamadım
    allahtan w510u ucuza kapadım ondan içim yanmıyo
    şimdi diğer telefonumu satıp birazda kendim ekleyerek bu telefondan alacağım
    umarım ben alana kadar fiyat diğer sitelerde olduğu gibi 500lere çıkmaz
    çünkü şu anda ereyon ve hepsiburadada 310lira telefonlar diğer sitelerde 500küsür
    sakın ereyon yada hepsiburadadan almayın bana kalsın en azından bir iki telefon

• quote:

Orjinalden alıntı: heartless

Ağzını topla, terbiyesiz.

Ellerine sağlık inceleme gerçekten çok güzel olmuş

Telefon fiyat/performans olarak çok iyi yerde

Yukarıdaki .....ları da salla bunlar her yerde var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Over. O kadar uğraş paylaş, gece yarısında fake'in biri gelsin laf atsın. Ben alışık değilim böyle şeylere. Sağolasın, dediğin gibi telefon f/p cuk oturuyor.

@Desiya, ne diyeyim sana diyeceğimi çok kez dedim forumda. Gene bildiğini yaptın. Fırsatı söylediğin için tekrar teşekkür. V3X takoz, kütük vb asla değil. 2005-06 modeli ama hala özellikleriyle ve Hmod ile dimdik ayakta, kullanmayan bilmez.

Burçin abi sen sormadan söyleyim, bu telefon vodafone'a telsim tr demiyor.
  • quote:

Ağzını topla, terbiyesiz.

özür dilerim

bu arada bendeki laptopta bluetoot 2.0 olmamasına rağmen aktarım sanki daha hızlı oluyor gibi

bi de pilinizi bitirmemek için soldaki yalnız tuşa basılı tutup dışardaki tuşları kitlemeyi unutayın sonra aa şarjım bitti durumu oluşmasın
  • quote:

@Over. O kadar uğraş paylaş, gece yarısında fake'in biri gelsin laf atsın. Ben alışık değilim böyle şeylere. Sağolasın, dediğin gibi telefon f/p cuk oturuyor.

@Desiya, ne diyeyim sana diyeceğimi çok kez dedim forumda. Gene bildiğini yaptın. Fırsatı söylediğin için tekrar teşekkür. V3X takoz, kütük vb asla değil. 2005-06 modeli ama hala özellikleriyle ve Hmod ile dimdik ayakta, kullanmayan bilmez.

yok kardeş ben özellikler olarak demedim asla
    sadece boyutlar olarak dedim
    kuzende vardı v3x ondan gayet iyi biliyorum
    ama neyse er geç alırım bende bu telefondan
    aslında avusturyadaki fiyatlarıda tam hatırlıyorumda bu telefon orda bile sim kart klit olmadan aldığında 300euro gibi birşeydi sanırım
    burdaki fiyat 160eruo gibi
    gayet iyi

• http://www.akakce.com/cep-telefonu/en-ucuz-motorola-razr-maxx-v6-cep-telefonu-fiyati,008416.html

bu fiyatlandırma çok düşündürücü ama bide bi kutudan 256lık kart başka biyerde 512lik kart gelmesi daha bi ilginç 256lık olan da kingston mu acep?
  • Bana 256 sandisk çıktı. 256/512 önemli değil benim için 1 gb kullanıyorum zaten 500 mb'ı nı bile doldurduğunu hatırlamıyorum.
  • quote:

@Over. O kadar uğraş paylaş, gece yarısında fake'in biri gelsin laf atsın. Ben alışık değilim böyle şeylere. Sağolasın, dediğin gibi telefon f/p cuk oturuyor.

Bu inceleme beni yeterince tatmin etti, kardeşim sağol. İlk fırsatta edinip modlamak gerek ki, iyice tadı çıksın
    Şebeke isimlerinin düzelmesi de çok çok iyi olmuş

• güzel inceleme heartless ..................bir sorum olacak

wmv,veya mp4 videoları hangi boyutta kaç fps oynatıyor..(örn:320*240.24fps)
  • mcebi,

Stock haliyle 3gp, mp4 videoları 176.144 boyutta, 512 kbps / 30 Fps, Ses 128 Kbps encode edilmiş olarak kaliteli şekilde oynatıyor. Real desteği de var. Modlanmadan wmv dosyalarını açamıyor, modlayınca açıyor.

Edit : Modsuz halde wmv açıyormuş, modlayıca wmv desteği genişliyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heartless -- 29 Mart 2008; 22:58:59 >
  • heartless, inceleme için teşekkürler.Detaylı ve güzel bir inceleme olmuş.V6 Maxx ın hayırlı olsun.
  • Kapak kapalıyken müzik tuşlarına herhangi bir temasta ışıklar yanıyor mu, müzikçalar devreye giriyor mu? Pil tasarrufu açısından merak ettim.
  • Telefonda kapak kapalıyken manuel ya da otomatik tuş kilidi özelliği var. Smart key'e basılı tutunca tuş kilidi devreye giriyor, ben 15 sn. ayarladım, ellemeyince otomatik kilitleniyor. Smart key'e 2 kere basınca müzik menüsü kategori olarak çıkıyor, dokunmatik tuşlar aktifleşiyor, istediğin parçayı volume up / down tuşlarıyla seçip play'e basıyorsun, çalıyor.
  • heartless verdiğin bilgiler için teşekkürler.
    benim bir sorum olacak, bu v6 maxx almayı düşünüyorum da iç ekranı çokmu küçük ben şimdi n70 kullanıyorum ve ekran baya bi büyük ve motorola sitesin de ekran ölçüleri 24 / 36 mm yazıyor n70 36 / 44 mm civarında sence nasıl çok mu küçük ekran. bir de bu telefon özel kılıf bulmamız mümkün olurmu ya da kullanmasak çok çizilirmi ve çeşitli programlar yükleyebiliyormuyuz. bir de daha önce motorola c 350 kullanmıştım ve alarmı ayarladığımızda sadece bir kez çalıyor ve devreden çıkıyordu yeni motorolalarda bu özellik değiştirilmişmi yani nokialardaki gibi erteleme felan yapabiliyormuyuz.
    teşekkürler.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahatki -- 23 Mart 2008; 17:27:08 >

• Merhaba ekran ölçüsü ; 33 x 45 mm = 2.2 inç. N70 Ekranı daha büyük ama renkler V6Maxx'da ki gibi keskin ve canlı değil. Kılıf bilmiyorum nereden ama gittigidiyorda olabilir. Telefonu hor kullanırsan tabiki çizilmeye müsait. Ben dikkatli baktığım için sorun yok. Java programlar yükleyebilirsin ama symbian platformunda ki gibi çeşitlilik ve özelliklikle programlar yok tabiki. Programdan programa ne istediğine bağlı, biraz daha açarsan belki daha net cevaplayabilirim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.