Şimdi Ara

Motorola RAZR2 V8 CIKTI (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
796
Cevap
1
Favori
55.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Linux kullanıyor, Daha nasıl bir işletim sistemi olsun ?
  • Linux un hangi versiyonunu kullaniyor.Yazda bende ogreneyim.
    Senin ve bircogunun zannettigi gibi bir isletim sistemi degil.Pc den ismine asina oldugunuz,internet tablet pda vb cihazlarda kullanilan,tam anlamiyla linux isletim sitemi olarak adlandirilamayacak,bir isletim sisteminden bahsediyorum ben.

Linux kullaniyormus
    Ki bende biliyorum Linux based oldugunu.Ama sozde linux based olan mobil telefonlarda kullanilan bu isletim sistemi zannedilgi gibi,yani symbian vb isletim sistemleri gibi pilin standby suresini zorlayacak aman aman,oturmus ,performans veren bir isletim sistemi degil.

Uzun lafin kisasi Linuxtan kirpilmis javayla desteklenmis ,pc vb cihazlardan ismine asina olundugu icin teoride kulaga hos gelen ancak teknik olarak bekleneni veremeyen,Linux dan bozma java agirlikli bir isletim sistemine sahip cihaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaSSive

Linux un hangi versiyonunu kullaniyor.Yazda bende ogreneyim.
    Senin ve bircogunun zannettigi gibi bir isletim sistemi degil.Pc den ismine asina oldugunuz,internet tablet pda vb cihazlarda kullanilan,tam anlamiyla linux isletim sitemi olarak adlandirilamayacak,bir isletim sisteminden bahsediyorum ben.

Linux kullaniyormus
    Ki bende biliyorum Linux based oldugunu.Ama sozde linux based olan mobil telefonlarda kullanilan bu isletim sistemi zannedilgi gibi,yani symbian vb isletim sistemleri gibi pilin standby suresini zorlayacak aman aman,oturmus ,performans veren bir isletim sistemi degil.

Uzun lafin kisasi Linuxtan kirpilmis javayla desteklenmis ,pc vb cihazlardan ismine asina olundugu icin teoride kulaga hos gelen ancak teknik olarak bekleneni veremeyen,Linux dan bozma java agirlikli bir isletim sistemine sahip cihaz.

buna kısaca Jinux diyebiliriz..

• quote:

Linux kullaniyormus

Ne yazacakmışım, Baya "biliyorsun" mevzuyu. Bizde linux dediysek masaüstünde ki linux'ün aynısı demedik. Benim ve diğerlerinin ne zannettiği önemli değil, motorola'nın ne dediği önemlidir.
    Motorola'nın Linux tabanlı mobil platformunun adı MotoMagX. Bir çeşit mobil linux dağıtımıdır ve tamamiyle açık kaynak kodludur. İleride çoğu mobil aygıtla beraber sunulacak olan Motorola, NEC, NTT DoCoMo, Panasonic Mobile, Samsung ve Vodafone ortaklığından oluşan Limo Foundation'da temelidir. Limo'nun bir diğer görevi Mobil Linux sistemli cihazlar arasında evrensel bir yazılım ağı oluşturacak olmasıdır. Öğret demişsin, haşa kimseye birşey öğretmek haddime değil ama anlatabilirim, isteyen öğrenebilir.
    Bu telefonda 500 mhz işlemci var. Linux'e ordan burdan bozma demeden önce sana, Symbian'ın Psion'dan bozma olduğunu, Linux'ün özgün bir sistem olduğunu hatırlatmak elzem.

developer.motorola.com
    https://opensource.motorola.com/sf/sfmain/do/home
    https://www.limofoundation.org/sf/sfmain/do/home?page=1002

• Güncel fiyat listesi (19.12.2007):

Ereyon.com: 725 YTL / 710 YTL (Havale indirimi)
    Hepsiburada.com: 701 YTL / 680 YTL (Havale indirimi)
    Genpatech.com: 695 YTL / 668 YTL (Havale indirimi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 27 Aralık 2007; 9:58:09 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..Knight..

Güncel fiyat listesi (19.12.2007):

Ereyon.com: 725 YTL / 710 YTL (Havale indirimi)
    Hepsiburada.com: 701 YTL / 608 YTL (Havale indirimi)
    Genpatech.com: 695 YTL / 668 YTL (Havale indirimi)

Hepsiburada.com: 701 YTL / 680 YTL (Havale indirimi) dedim havalede 100 ytl mi oynuyor..
  • Hafıza kartının ve radyosunun olmaması ciddi bir eksiklik.
  • quote:

Orjinalden alıntı: olkancan

quote:

Linux kullaniyormus

o bedene linux bile bence hayal.ama yapan yapıyo.çalışın sizin de olsunbi de kalkmış linux based oldugunu biliyorus diyo.bizim de hiç ingilizcemiz yoktu zatenyok illa atıcak havasını.başka hangi marka var ki senin dedigin gibi gelismis linux kullanan¿

Clalisin sizinde olsun diye yazarak,gercek yasinla akil yasinin arasindaki farki cok guzel sergilemissin.

Forum; yazilanlari anlamayan,anlatilmak istenen konuyu kapasitesi yetmeyince, muhaha vb argumanlara sarilan senin gibi coluk cocuklarla dolmus durumda.

Karsima alsam linux u anlat desem anlatamayacak, linux un L sini kullanmamis adam gelmis burada bana kafa tutuyor.O yarim yamalak ingilizcenle iyiki linux based oldugunu kavramissin ya neymis pili iki gun gidiyormus ona gore iyiymis,cunku isletim sistemi varmis peh peh peh.

Bunu okuyanda cihazda gercekten windows veya symbian tarzi isletim sistemi var sanacak.

Bu cihazdaki java agirlikli linux tan kirpilmis isletim sistemini, Mpx serisine has telefonlarin sahip oldugu windows mobile isletim sistemi gibi bir sey sanip,pilin iki gun gitmesini normal karsilayip buna bagliyorsan yanilirsin.Sen neysede baskalarinin yanilmasini istemem.

Ki hadi diyelimki bu cihazda zannettigin gibi bir isletim sistemi var.Ki bana gore yok varsaysak bile ,Sen daha linux un standby suresine en az etki eden,pili kullanmakta en cimri isletim sistemi oldugunu dahi bilmiyorsun gelmissin burada ahkam kesip,duz mantikla bu cihazda isletim sistemi var bence pilin iki gun gitmesi normal diye yorum yapiyorsun.

Senin gibi birinin kotaracagi bir sey degil bu.

• quote:

Orjinalden alıntı: heartless

quote:

Linux kullaniyormus

Ne yazacakmışım, Baya "biliyorsun" mevzuyu. Bizde linux dediysek masaüstünde ki linux'ün aynısı demedik. Benim ve diğerlerinin ne zannettiği önemli değil, motorola'nın ne dediği önemlidir.
    Motorola'nın Linux tabanlı mobil platformunun adı MotoMagX. Bir çeşit mobil linux dağıtımıdır ve tamamiyle açık kaynak kodludur. İleride çoğu mobil aygıtla beraber sunulacak olan Motorola, NEC, NTT DoCoMo, Panasonic Mobile, Samsung ve Vodafone ortaklığından oluşan Limo Foundation'da temelidir. Limo'nun bir diğer görevi Mobil Linux sistemli cihazlar arasında evrensel bir yazılım ağı oluşturacak olmasıdır. Öğret demişsin, haşa kimseye birşey öğretmek haddime değil ama anlatabilirim, isteyen öğrenebilir.
    Bu telefonda 500 mhz işlemci var. Linux'e ordan burdan bozma demeden önce sana, Symbian'ın Psion'dan bozma olduğunu, Linux'ün özgün bir sistem olduğunu hatırlatmak elzem.

developer.motorola.com
    https://opensource.motorola.com/sf/sfmain/do/home
    https://www.limofoundation.org/sf/sfmain/do/home?page=1002

Sende ne demek istedigimi,neyi anlatmak istedigimi gayet iyi biliyorsun.Bende pc deki linux ile kiyaslamiyorum dikkat et.""ismine pc ve pda vb cihazlardan asina oldugunuz linux diye bahsediyorum""

Ayrica sanki symbiani diye bir isletim sistemi olmadan once psion u biliyormus gibi bana psion ornegini vererek,konuyu saptiriyorsun.Bu forumda kac kisi psion olan cihaz kullanmistir sence veya psion varken symbian, psionun mobile versiyonu olarakmi cikmistirki sen bu alakasiz ornegi veriyorsun.Psion dan gelistirilen symbian basli basina bir isletim sitemidir ve burada var olan bir isletim sisteminin,isletim sitemi olarak adlandirilamayacak ,linuxtan kirpilmis sozde mobile versiyonundan bahsediyoruz biz.ismi Motomag ne olursa olsun bu cihazdaki isletim sistemi gercek manada bildigimiz isletim sistemlerinden cok uzak.Bugun bir cok java platformundaki telefonlarda bile 300mhz islemci soz konusu iken.Cihazin 500mhz islemcisi olmasida tek basina bu cihazin gercek manada en basiti mpx serisindeki gibi bir isletim sistemine sahip oldugunu gostermez.Acikcasi açık kaynak kodlu olmasida,bu cihazdaki sozde linux mobile lin su haliyle bir anlam ifade etmiyor.

Kisacasi zannedildigi gibi,win mobile ve symbian cihazlarindan asina olunan pil tuketimine etki edecek bir isletim sitemine sahip degil cihaz.linuxtan kirpilip,agirlikli olarak java ile desteklenmis java ayarinda bir isletim sistemine sahip okadar.

• Çok kaliteli görünüyor
  • Linux'ten kırpılmış diyorsun, arkadaş tabiki kırpılacak sonuçta bu telefon pda değil. All in one bir çözüm hiç değil ama bu linux işletim sistemine sahip olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ha kırpık olmayan birşey istiyorsanız gider A1200 alırnısınız linux sistemli. Java ile desteklenmiş java ayarında bir işletim sistemi demişsin. Java müstakil bir API'dir. İşletim sistemiyle ne alakası var ? Java p.diliyle yazılan programların tel'de çalıştırılması için her telefonun özgün işletim sistemine eklenmiş bir api sadece. Nasıl telefonda mpeg4 çalmak için uygun codec gerekiyorsa, Java çalıştırmak içinde java desteği gerekli. Özetle java kendi başına hiç birşey değil, ötesi de olamadı. Symbian ile şu anda karşılaştıramaz malesef çünkü program desteği zayıf. İleride açık kaynak kodlu o.p'lu telefonlar çoğalınca misal Google'dan GPhone gelecek, o zaman yazılım desteği artar ve ne olup ne olmadığını hep beraber görürüz diye düşünüyorum. Mpx seriside farklı bir platform, v8 ile kulvarları farklı. Karıştıranları uyarmak hakkındır ama bunu yaparken insanlara güzellikle anlatmak yerine ahkam keserek yapıyorsun malesef. Bence bu da doğru değil.

• massive haklı:e6 ve a1200 dışındakiler smartpone degil
    heartless haklı:gelecek linüx ,ün
    olkancan haklı:çoktan reşit olmuş
    bende haklıyım:v serisi sitil serisidir,batarya performansı veya gelişmiş yazılım beklenmez
  • selam arkadaşlar Görüntü kalitesi nasıl resim felan ekliyebilirmisiniz..

Ayrıca Kulaklık ve hoperlör sesleri iyimi ? tşkler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: olkancan

bence forum çoluk çocukla değil,lafı linuxu ben buldum a getiren ukala insansılarla dolmuş...YORUMSUZ!

sanki sen çok büyüksün

• Güncel fiyat listesi (26.12.2007):

Ereyon.com.tr: 704 YTL / 690 YTL (Havale indirimi)
    Genpatech.com: 691 YTL / 664 YTL (Havale indirimi)
    Hepsiburada.com: 694 YTL / 673 YTL (Havale indirimi)
  • Arkadaşlar bu telefonu bilgisayara bağlamak istiyorum ama bağlantı kablosu var, programı yok. Bilgisayara bağlamak ve dosya atabilmek için gerekli olan programın ismini veya nerede bulabileceğimi bilen var mı? Çok acil lütfen. Teşekkürler.
  • Arkadaşlar, yurtdışı forumlardan takip ederken bir v8 kullanıcısının yazısını okudum.Otobüse binerken elinden düşürdüğü telefonunu hayır yere düştü nidaları ile yakalamaya çalışırken birde üzerinden tekerlek geçmesiyle tüm ümitleri bitmiş bir adam.Fakat otobüsten inip telefonu eline alıyor ve sadece arka batarya kapağının kırıldığını görüyor.Üstüne üstlük telefonda kapak harici çizik bile oluşmamış.Bu arada telefon çalışmaya devam ediyor haliyle...

Adam bundan sonrada artık motorola kullanırım diye yazmış, sadece çelik kasalı telefonlarını ve mineral camlı modellerini tabii diye eklemiş.
    Forumu bir bulsam orjinal yazıyı ekleyecem ama bir türlü bulamadım.

Uyduruktan bir yazı değil , otobüstekilerde acaip şaşırmış zaten , bilhassa şöför :)

Bende sırf bu yüzden gidip V8 aldım, gerçekten konuşma sesi, görüntüsü,kolay kullanımıyla farklı ve elit bir motorla modeli olmuş.
    V serisini sevenler düşünmeden alsınlar diyebilirim.Kamerasına yada radyosuna takılıpkalmadım açıkcası.Bir saat gibi yada ne bileyim bir kol düğmesi gibi değer vererek kullanacağınız çok hoş bir cihaz.(yanlız parmak izi mıknatısı diyebiliriz cihaza)

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yosunkaya -- 31 Aralık 2007; 0:41:23 >

• Arkadaşlar bir sorum var.

Ben de Panasonic X700 vardı. Kamerayı açtıktan sonra kapağı kapattığın zaman video çekimine devam ediyordu.

Bu cihaz da da kapak kapalı konumdayken video çekimi devam ediyormu. Çünkü bu sayede makineyi ses kayıt cihazı olarak kullanabiliyorsunuz.
  • Ediyor olmalı. Ama ses kayıt cihazı olarak kullanmanın daha verimli yolları vardır muhakkak. Ses kayıt özelliği var ise en azından hafızada az yer tutar..

Ama kısa ve anlık kayıtlardan bahsediyorsan neden olmasın.. Güzel düşünce..
  • Arkadaşlar bende V8 kullanıyorum. Bir sorum olacak eski V3 lerde pil biterken 7-8 dakikada bir bipleyerek uyarı verirdi. Bunda ise hem titriyor hem uyarı veriyor. pil biterken titremeden sadece sesli uyarı vermesini nasıl sağlayabilirim. Arandığımda titre sonra çal seçeneği seçili.
    Birde email send/receive yaptığımda sesli ve titreşimli uyarı veriyor bunların ikisinide kaldırmak istiyorum zaten zamanını ben seçiyorum uyarıya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playdead -- 2 Ocak 2008; 13:56:38 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.