Şimdi Ara

MOTOROLA MG7540 Kablonet'e uyumlu mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba uzun süredir kablonet üyesiyim. Yaklaşık 6 ay önce tarifemi ve modemimimi değiştirmem gerektiğini söyleyerek yeni bir modem verdiler (kiralattılar): UBEE-EVW32C . Şimdi çoğu arkadaşın aksine benim wireless çekme hikayesiyle ilgili bir sorunum yok. Sorun NET modem doğru düzgün çalışmıyor. Sandık kadar büyük olmasına rağmen inanılmaz ısınıyor ve 5 dakikada interneti kesiyor. Altında laptop soğutma ünitesiyle ancak çalıştırabiliyorum.
    Modeme 3 bilgisayar bağlı olduğu için en 4 girişli, ısınmayan, çöp olmayan, sağlam bir modeme ihtiyacım var. (Motorola SB-6120e + Router seçeneği var ama ilave routerla falan uğraşmak istemiyorum.)

MOTOROLA MG7540 kullanan var mı ? DOCSIS 3.0 uyumlu ama kablonete uygun mudur ? Teşekkürler.

• Motorola modemler pahalı, onu baştan eleyin.

MOTOROLA MG7540'e boşa para vermenize gerek yok. Zaten kablonet en fazla 100 mbps sunuyor. 4 kanal bile yeterli bu hızı vermek için.

Letgo'dan çevrenizde ucuza bir tane Docsis 3.0 destekli modem alın. Netmaster CBW383Z4 veya CBW383ZN olabilir. Genelde bu ürünler 50-60 lira civarında satılır. Maksimum 70 TL'ye bu işi kapatırsınız.

Aldığınız Netmaster cihazının Router özelliğini kapatın çünkü berbat kötü. Ubee de öyle. Bu cihazların Router özelliğiyle uğraşmaya değmez. Boşa vakit kaybetmenin manası yok.

Bridge moda alıyorsunuz ve sadece kablodan sinyali Ethernet'e çeviriyor.

Arkasına istediğiniz Router'ı takabilirsiniz. Ben şu sıralar Zyxel NBG6617 öneriyorum. Çok güçlü bir Router fiyatına göre.
  • loiloyse kullanıcısına yanıt
    Cevap için çok teşekkür ederim üstadım. Ancak ilave bir router ile uğraşmak istemiyorum. Eğer kablonete MG7540'i tanıtabiliyorsak fiyat açısından benim için bir sorun yok. (4 girişli ısınmayan sağlam bir modem ve routera ihtiyaç yok)

Yok eğer kablonet tanımıyorsa da Netmaster modem kullanmak istemiyorum. Daha önce kullandığım CBW-700V modeli de UBEE kadar olmasa da çok ısınıyordu. Sık sık kopma problemi yaşıyordum. İlla router ile halledeceksek Zyxel NBG6617 yanına netmaster dışında ısınma/kopma problemi bir modem önerebilir misiniz ? Mesela "Motorola SB6120E" uygun mudur ?

Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim üstadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erikthebloodaxe

Cevap için çok teşekkür ederim üstadım. Ancak ilave bir router ile uğraşmak istemiyorum. Eğer kablonete MG7540'i tanıtabiliyorsak fiyat açısından benim için bir sorun yok. (4 girişli ısınmayan sağlam bir modem ve routera ihtiyaç yok)

Yok eğer kablonet tanımıyorsa da Netmaster modem kullanmak istemiyorum. Daha önce kullandığım CBW-700V modeli de UBEE kadar olmasa da çok ısınıyordu. Sık sık kopma problemi yaşıyordum. İlla router ile halledeceksek Zyxel NBG6617 yanına netmaster dışında ısınma/kopma problemi bir modem önerebilir misiniz ? Mesela "Motorola SB6120E" uygun mudur ?

Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim üstadım.
    motorola modemleri kullanmadım, kullanan varsa bridge modda ne yaptığı hakkında daha doğru yorum yapabilir ama bu aletler bridge modda zaten gücünün az kısmını kullandığı için ısınmıyorlar ve sorun çıkarmıyorlar diyebilirim. ayrıca ısınıyor olması sizi neden rahatsız etti onu anlamadım, eski ttnet modemim ateş gibi 8 yıl çalıştı, hala da çalışıyor :D

netmaster cbw383z4 kullanıyorum ben. yeterli bir model. size de tavsiye ederim. şöyle söyleyeyim, 2 ay boyunca elektrikler vs. kesilmedi ve internetim hiç kopmadı. zaten router özelliği kapalı olduğu için, koaksiyel kabloyu internete çevirmekten başka bir iş de yapmıyor. cihazın hata yapma olasılığı olan her şeyi kapalı.

olur da sorun yaşama ihtimaliniz varsa zaten modem tarafından değil genelde kablonet tarafında sorun yaşarsınız. ki altyapıda problem yoksa zaten oyle bir ihtimal de yok.

motorla modemlerin fiyattan ziyade tanıtamama gibi problemleri de var. inanın maceraya değmez. dediğim gibi yaparsanız en kaliteli motorola modemden daha iyi performans alırsınız inanın bana. nbg6617'ye openwrt kurup SQM dahil olmak üzere internetinizi inanılmaz verimli hale getiren birçok şey yükleyebilirsiniz. bunları arris(motorola) modemle yapamazsınız. abd gibi docsis in çok yaygın olduğu ülkelerde de genelde modem ve router'ı ayrı kullanıyor birçok kişi. gateway cihazlar aşırı pahalı ve özellik yoksunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loiloyse -- 14 Nisan 2020; 23:38:36 >

• UBEE-EVW32C bridge modunda kullanıyorum, 16 aydır devamlı açık, hiçbir problem çıkarmadı.
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt
    Maalesef UBEE-EVW32C gördüğüm en berbat modem. Şu anda altında kocaman bir INCA laptop soğutucusuyla ancak çalışabiliyor. Soğutucu fan olmadan 10 dk. içerisinde eli yakacak kadar ısınıp gümlüyor. Hayvanı kapatıp bir yarım saat dinlendirirsen bir-iki saat internette verim alabiliyorsun. Sonra yine ısınma yine güm. Bana rast gelmiş defolu, bozuk bir cihaz da olabilir. Ama bana hiç güven vermedi ve değiştirmeyle uğraşacağıma güvenilir yeni bir modem almak istiyorum.

CBW-700V böyle değildi, kullanılabilir bir modemdi. Ama o da 2-3 günde bir büyük ihtimalle gene ısınma problemi yüzünden (onun da termal dizaynı çok kötüydü, ısıyı altına verip masayı ısıtıyordu) gümlüyordu.

Acaba sizin gibi bir router alsam bu ısınma problemi kalkar mı ?

(Biri download makinesi olmak üzere iki bilgisayar devamlı açık, bazen de sinema için bir üçüncü açılıyor. Max. 2.7mb Download bağlantı hızım var. Yani modeme binecek öyle aman aman bir iş yükünün OLMAMASI lazım gelir modemin ISINMAMASI gerekir diye düşünüyorum) Ama tabi ben routersız sadece modem kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erikthebloodaxe -- 15 Nisan 2020; 21:42:12 >

Isınması beni hiç rahatsız etmiyor üstadım ısınsın, yansın cayır cayır Romayı da yaksın problem değil de işlemiyor, kesiyor interneti. Sorunun modemin ısınmasından kaynaklandığını nereden biliyorum ?

Basit çünkü şu anda altta pancar motoru gibi gürültülü kocaman bir INCA laptop soğutucusu çalışıyor. Bu çalıştığı sürece asayiş berkemal sorun yok. Soğutucu fan olmadan 15-20 dk. içerisinde eli yakacak kadar ısınıp gümlüyor. Hayvanı kapatıp bir yarım saat dinlendirirsen bir-iki saat internette verim alabiliyorsun. Sonra yine ısınma yine güm. Bana rast gelmiş defolu, bozuk bir cihaz da olabilir. Ama bana hiç güven vermedi ve değiştirmeyle uğraşacağıma güvenilir yeni bir modem almak istiyorum.

Biri download makinesi olmak üzere iki bilgisayar devamlı açık, bazen de sinema için bir üçüncü açılıyor. Gündüzleri 1.5 Max. 2.7mb gibi gayet mütevazi bir Download bağlantı hızım var. Yani modeme binecek öyle aman aman bir iş yükünün OLMAMASI lazım gelir modemin ISINMAMASI gerekir diye düşünüyorum.

Neyse üstadım önerileriniz için teşekkürler. Ben en iyisi şimdilik tavsiye ettiğiniz Routeru alıp bu elimdeki modemle bir deneyeyim. Belki dediğiniz gibi bridge modda yük routera bineceği için sorun da ortadan kalkmış olur. Olmazsa modemi de cbw383z4 ile değiştireceğiz. Deneme yanılma en iyi yöntem.

• quote:

Orijinalden alıntı: erikthebloodaxe

Isınması beni hiç rahatsız etmiyor üstadım ısınsın, yansın cayır cayır Romayı da yaksın problem değil de işlemiyor, kesiyor interneti. Sorunun modemin ısınmasından kaynaklandığını nereden biliyorum ?

Basit çünkü şu anda altta pancar motoru gibi gürültülü kocaman bir INCA laptop soğutucusu çalışıyor. Bu çalıştığı sürece asayiş berkemal sorun yok. Soğutucu fan olmadan 15-20 dk. içerisinde eli yakacak kadar ısınıp gümlüyor. Hayvanı kapatıp bir yarım saat dinlendirirsen bir-iki saat internette verim alabiliyorsun. Sonra yine ısınma yine güm. Bana rast gelmiş defolu, bozuk bir cihaz da olabilir. Ama bana hiç güven vermedi ve değiştirmeyle uğraşacağıma güvenilir yeni bir modem almak istiyorum.

Biri download makinesi olmak üzere iki bilgisayar devamlı açık, bazen de sinema için bir üçüncü açılıyor. Gündüzleri 1.5 Max. 2.7mb gibi gayet mütevazi bir Download bağlantı hızım var. Yani modeme binecek öyle aman aman bir iş yükünün OLMAMASI lazım gelir modemin ISINMAMASI gerekir diye düşünüyorum.

Neyse üstadım önerileriniz için teşekkürler. Ben en iyisi şimdilik tavsiye ettiğiniz Routeru alıp bu elimdeki modemle bir deneyeyim. Belki dediğiniz gibi bridge modda yük routera bineceği için sorun da ortadan kalkmış olur. Olmazsa modemi de cbw383z4 ile değiştireceğiz. Deneme yanılma en iyi yöntem.
    ilginç hocam valla, ubee modemi arkadaşım da kullanıyor sorun yok.

modemi iade edip yeni modem temin edebilirsiniz. kira olduğu için çok sorun etmiyorlar. 6 tl her ay ödemektense cbw383z4 gibi bir modem kesinlikle daha mantıklı.

Durum Raporu:

loiloyse üstadın tavsiye ettiği ZYXEL Router maalesef kalmamış. Ben de (sorunun gerçekten Routerla çözülüp çözülmeyeceğini bilemediğim için) 170 TL.ye bir ASUS RT-N12+ Router edindim. Çöplük kablo modemimi Bridge moda aldım ve Routeri sorunsuz kurdum. İlk bir gün herşey şahane idi. Internet bomba gibi; Ohhh dedim gün yüzü gördüm. Hatta laptop fanından kurtuldum diye hanıma at demişim. İkinci gün ısınma problemi tekrar başgöstermeye başladı yavaşlama, kopma. Üçüncü gün modem ve internet toptan gümledi. Sonuç itibariylen gene laptop fanı pancar motoru gibi çalışıyor ve biz bu işi Routerlan aşamayacağız.

Netmaster modemlerin hiçbirine güvenmiyorum. Stabil değiller ve hepsinin farklı derecelerde ısınma problemi var. Galiba parayı bastırıp Amazondan MOtorola MB7420, NETGEAR Cable Modem CM600 veyahut ARRIS SB8200 ısmarlyacağım. (https://forum.donanimhaber.com/netmaster-kablonet-modem-alternatifi--131039211) Arayıştayım.

• erikthebloodaxe E kullanıcısına yanıt
    hocam gercekten normal degil. cihazi iade edip yeni cihaz isteyin. kira oldugundan sorun olmayacktir. cozulmesi gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.