Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (419. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19.043
Cevap
215
Favori
1.936.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 417418419420421
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 21.7.2025)
Giriş
  • arkadaşlar clio 1.2 için aşağıdaki yağı almak istiyorum.

www.hepsiburada.com
    Elf Evolution 900 SXR 5W-30 Motor Yağı (Benzin, Dizel) 4 lt Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/elf-evolution-900-sxr-5w30-4-litre-motor-yag-benzin-dizel-p-OTEL053000004

fakat fiyat aşırı uygun geldi. hepsiburada da sahte yağ olayı olabilir mi? ya da sizin tevsiye ettiğiniz bir internet sitesi var mıdır?

• DarK PaSSenGeR kullanıcısına yanıt
    Bu konuda tablo yapmak zor birşey çünkü değişkenler çok fazla .

Aklınızı karıştıran soruyu iletirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracım(Euro6 BlueHDi) için tavsiye edilen yağ Total Ineo First 0W30. Kitapçıkta Ineo ECS 5w30 un kullanımı bile uygun değil deniliyor. Bu durumda Total dışında hangi yağ kullanabilirim ?

Ineo First 0w30 un özellikleri şu şekilde;

INTERNATIONAL STANDARDS  ACEA C1 & C2 2010
    PSA PEUGEOT CITROEN B71 2312
    Satisfies requirements of FORD WSS-M2C-934-B

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...
  • Fiat Albea 1.3 Mjet dizel araç için hangi yağı kullanmalıyım? sanırım tam sentetik olması lazım
  • 2006 c4 1.6 hdi 110 aracıma 5w30 castrol edge almak istiyorum fakat castrol yağlarında dpf'li yazıyor. Fakat benim aracımda partikül filtresi yok. Buna rağmen bu yağı kullanabilirmiyim?

• vezir kullanıcısına yanıt
    evet üstad haklısınız,
    mobil in 5w50 ve 10w 60 yağları genel oalrak km si yüksek , eksiltmesi ok olan araçlar için mi uygundur?
    özellikle 5w50 versiyon hakkında genel bilgi sahibi olmak istiyorum, bu iki yağın da tam sentetik olduğu yazıyor
  • Sayın Vezir; size bir soru sormak isterim.
    Albea multijette kataloğa göre senede bir kez veya 10 bin km. de bir motor yağı ve yağ filtresi değiştiriliyor. Senede 2500-3000 km yol yapılırsa motor yağı ile birlikte yağ filtresini de değiştirmek şartmıdır. 10 bin km de bir yağ değişiminde değiştirilmesi belirtilen yağ filtresini bu şekilde çok erken km de (7 bin km. önce) değiştirmiş olmazmıyız.Yağ filtresini ikinci yağ değişiminde değiştirsek olmazmı. Her yağ değişiminde değiştirmemenin mahzuru ne olabilir.
    Saygılar.
  • DarK PaSSenGeR kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz yağ aşırı şartlar altında çalışan araçlar için tasarlanmıştır
    aşırı şartlar km yüksek olmayan araçlar için de mevcut olabilir .Aklıma gelen durumlar ;

Dur kalk koşullarının fazla olması mesela aynı aracın taksi olarak kullnılması.

Aşırı süratli araç kullnımı ve devamlı 0 dan kalkış koşullarının dip gaz yapmayı alışkanlık haline getirmek.

Aracı aşırı yüklü kullanmak hem bağaj hem yolcu sayısı maksimum yol almak.bunların üstüne yüklü durumda aracı zorlamak devirli kulaknmaya eğilim. Bu gibi koşullar mevcut olduğunda normal araç da yağ yakma ve eksiltme durumuna girer .ikinci hanenin yüksek olması yapın incelmesini önler ve eksiltmeyi azaltır

• vezir kullanıcısına yanıt
    Merhaba, aracım 2013 model 1.6 valvematic 132 hp 160 nm torklu manuel toyota Avensis ve 47000 km'de. 50000 km bakımına yaklaşıyoruz. Aracın kitapçığında 0w-20 yağın 1.öncelikli olarak kullanılması tavsiye ediliyor ve araç fabrika çıkışı bu yağla geliyor ama yetkili servis ısrarla 5w-30 yağ kullanıyor. Israrla sordum bir açıklama yapmadılar. Siz ne diyorsunuz, bir dahaki bakıma 0w-20 eneosla gitmeyi planlıyorum ama aklıma takılan son bir şey daha var o da aracımın lpg'li oluşu. Lpg'li araçlar için 0w-20'nin çok ince kaldığını okudum bir kaç yerde.

• quote:

Orijinalden alıntı: m_alpay

2006 c4 1.6 hdi 110 aracıma 5w30 castrol edge almak istiyorum fakat castrol yağlarında dpf'li yazıyor. Fakat benim aracımda partikül filtresi yok. Buna rağmen bu yağı kullanabilirmiyim?

Cvp veren olursa bende merak ettik peg 307 2006 model 1.6 hdi var makyajlı kasa partekul filtre yok bendede aynı yağ kullanmak istiyorum sıkıntı olurmu?

• Merhaba
    2008 model 1.6 125ps ti-vct mondeo aracım var.
    130000 km de aldım.o güne kadar benzinle kullanılmış.
    Ben brc lpg taktırdım.şimdi 157000 km de.

Bundan önceki değişimlerde Mobil süper3000 5w30 kullandım.

Yakın zamanda yağ değişimi yapacağım.
    Aracımda yağ eksiltme yok.Herşey yolunda.
    Yaşa veya km ye bağlı başka bir öneriniz var mi?

Lukoil genesis 5w30,motul 5w30 ya da mobile devam mi?

Kalınlaştırma yani 5w40 veya başka öneriniz var mi?Teşekküler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soner76 -- 20 Mart 2016; 11:33:13 >
  • bahaman B kullanıcısına yanıt
    Aracınız lpg li ise zaten katalogta bu durum öngörülmemiştir. İlk birkaç yağ değişimi 0w20 yapıldıktan sonra 0w30 veya 5w30 yağlarından birine geçilebilir.

• Hayır sıkıntı olmaz.

Kural şudur ;araç Dpf ise yağ da dpf olmalıdır .

Ancak araç dpf değil ise dpf yağın kullanılmasında bir sakınca yoktur

Fakat araç dpf ise dpf uygun olmayan yağ kullnılmamalıdır

• xyz85 X kullanıcısına yanıt
    Yağ giltresini bahsettiğiniz şekilde erken yağ değişimi yapılıyorsa iki bakımda bir depiştirebilrinsiz .yağ filtresinin görevi yağın içinde dolaşan partikülleri filtre etmektir.yağ erken değişince teorik olarak yağ filtresinin kirlenmemiş olması gerekir .Ama pratikte yap filresi dolu ise tabii ki değiştirilmesi gerekir . Yağ basıncı ölçülebiliyorsa buradan ne zaman değiştirilmesi gerektiği görüşebilir . Filtre tıkanınca yağ baoncı değişir tıkalı süpürge filtresi gibi pislikler yağ içinde dolaşır . Kural olarak her yap değişiminde yap filtresi değişmelidir ama bakım kişinin kendisi yapıyprsa ve yağ temiz ise filtre de temiz olduğu kabul edilebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: vezir

Aracınız lpg li ise zaten katalogta bu durum öngörülmemiştir. İlk birkaç yağ değişimi 0w20 yapıldıktan sonra 0w30 veya 5w30 yağlarından birine geçilebilir.

Cevap için teşekkür ederim. Bu durumda motor yağ eksiltme yapmadığı sürece Mobil 1 5w-30 esp formula ile devam etmemde bir sakinca olur mu? Başka öneriniz varsa değerlendirmek isterim

• quote:

Orijinalden alıntı: soner76

Merhaba
    2008 model 1.6 125ps ti-vct mondeo aracım var.
    130000 km de aldım.o güne kadar benzinle kullanılmış.
    Ben brc lpg taktırdım.şimdi 157000 km de.

Bundan önceki değişimlerde Mobil süper3000 5w30 kullandım.

Yakın zamanda yağ değişimi yapacağım.
    Aracımda yağ eksiltme yok.Herşey yolunda.
    Yaşa veya km ye bağlı başka bir öneriniz var mi?

Lukoil genesis 5w30,motul 5w30 ya da mobile devam mi?

Kalınlaştırma yani 5w40 veya başka öneriniz var mi?Teşekküler

Hocam benim durum için bir yorumunuz var mi acaba?

• Sayın Vezir;
    Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim.
    Saygılar.
  • bahaman B kullanıcısına yanıt
    Hayır bir problem olmaz teorik olarak

• soner76 kullanıcısına yanıt
    Evet 5w30 devam edebilirsiniz ama km yükseliyor 5w40 da uygun olur .Size kalmış

• hb bu yağı buldum ;

http://www.hepsiburada....n-dizel-p-OTEL053000004

ful sentetik fakat emsallerine göre fiyat çok ucuz. eski tarihli ya da sahte olma ihtimali var mıdır?
  • 
Sayfa: önceki 417418419420421
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.