Şimdi Ara

MONSTER P150EM İNCELEME- OYUN-BENCHMARK TEST PAYLAŞIM MERKEZİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
6.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: busterr

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle metallurgy konu için teşekkürler. Yanlız bu oyun testlerinden sonra kafama birşey takıldı. far cry 3 ü örnek vereyim mesala. gtx660m de 40-60 fps demişsiniz. gtx680m de ise 30-50m demişsiniz bu açıkacsı bana mantıksız geldi. Ayrıca testlerine ve teknik özelliklerine bakarsak iki ekran kartı arasında büyük ölçüde fark var. Ve gtx680m i tek olarak ele alırsak bile orda yazan değerler beni tatmin etmedi açıkcası daha yüksek olur diye bekliyordum

660M'deki 720p + High , 680M'deki 1080p + Ultra ayarlarda. Fark orda, ayrıca 680M bu oyunda CPU yüzünden tökezliyor tam kullanamıyorum, %99 kullanım olduğunda çoğu yerde 60 fps alabiliyorum son ayarlarda ancak CPU oyunun çoğunluğunda darboğaz yaptığı için 30-50 arasında dolaşmak zorunda kalıyorum oraya da onu yazdım daha iyi bir CPU ile 50+ fps alınabilir sabit

Anladım cevap için teşekkürler. 3630qm işlemci o bilgisayara yetersizmi geliyor yani şimdi :)

Hiç sanmıyorum. 3630'un darboğaz yapabileceği bir oyun piyasada yok bence. Gpusunun %99 değil de %30-50 arasında çalışması bence yazılımsal bir sorun. Darboğazın gerçekleşmesi için cpunun oyun sırasında her daim %100 veya en azından %90+ üstünde çalışması gerekiyor. Far cry3'de kesinlikle cpu kullanımı +- %50 civarındadır. O arkadaş tekrar kontrol etsin.

ben de aynı şekilde düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

quote:

Orijinalden alıntı: TourniQueT93

quote:

P150EM'de tek slot var, ya HDD ya SSD koymaktan başka çaren yok, veya optik sürücüyü çıkartıp o şekilde SSD + HDD şeklinde kullanabilirsin. Ha bir de mSATA SSD slotu var ama sende SSD olduğu için onun artık bir önemi olmaz

Yapma ya. Aslında başta zaten yanına hdd eklemeyi düşünmediğim halde seçmiştim SSD, hdd olarak da harici kullanırım dedim ama harici konusunda bu kadar sıkıntıya düşeceğimi de düşünmemiştim. 3.5" dersen hem boyut hem adaptör ile taşınabilirliği dert. 2.5" desen ya 5400rpm ya da 7200rpm olup düşük boyut yüksek fiyat olacak. Sonra özelleştirme sayfasındaki ikincil hard disk olarak SSD seçilmesi aklıma geldi, ben de o zaman hdd eklerim falan diye düşündüm. O zamanlar Kingston HyperX görünüyordu bir de ama düzeltmişler herhalde şimdi baktığımda mSATA diyor gerçekten. Sen bunu söyledikten sonra internette aradım mSATA SSD satışı da bulamadım. Bilgisayarın elime ulaşalı 8 gün oluyor şu an hızından ne kadar memnun olsam da 120GB sorun haline geldi. Şimdi düşünüyorum ki adamlara yollasam sevgili upgradable monsterımı, bu "120GB Kingston HyperX 3K SSD Disk 6GB/sn" harddiski "750GB Momentus® XT 6GB/sn 7200RPM 32MB ST750LX003" ile değiştirerek bir downgrade de yaparlar herhalde? Açıkçası normal 7200rpm hdd'lerin haricinde bu Seagate Momentus XT modelini gözden kaçırmışım ki şimdi testlerini incelediğimde gayet güzel göründü SSD'den çok da aşağı kalır yanı yok gibi. İkisi arasındaki 50 TL fiyat farkını iade alabilir miyim ki acaba? :/

Hocam önceki mesajlarınızı okumadım ama anladığım olay şu. Sizde şuan 120 gb ssd var. Herhangi bir hdd yok sistemde. ( yanlış anladıysam özür dilerim. )

1- Öncelikle bence elinizdeki ssd'yi momentus hdd ile değiştirmeyin. Ssd'den aldığınız performansı momentustan alamazsınız. Ayrıca ileride olur da ssd kullanırsanız ssd ile momentusun sağlıklı çalışmadığını okumuştum.

2- 120 gb ssd sisteminizde takılı kalsın. yanına msata ssd alın. Türkiye'den alabileceğin msta ssd modeli 64 gb kingston msata ssd'dir.http://www.bilendenal.com/Urunler/kingston-64gb-1--msata-sms100-ssd-1-adet-urun-sms100s2-64g-2133.html

3- Eğer 120 gb +80 gb size yetersiz gelirse ( ki günümüz oyun ve program boyutlarını düşünürsek yetersiz gelmesi normal )o zaman benim yaptığım gibi yapacaksınız. İmzamdaki gibi. Yani 500 gb normal hdd alın yanına da msata ssd takın. Monster'a rica edin bakalım elinizdeki ssd'yi alıp 500 veya 750 gb normal mekanik disk verip üzerine para verecekler mi. Bana kalırsa kullanılmış bir ssd vereceğiniz için para vereceklerini sanmıyorum aradaki fark için size upgrade imkanı verebilirler. Neyse bu detayı onlarla konuşursunuz.

4- Normal mekanik hdd alıp dvd-rw slotuna takın.

normal hdd + msata ssd de gayet performanslı. msata sssdler normal ssdler kadar performanslı değil ancak günlük kullanımda bu farkı anlamanız çok az. yani windows açılış hızı, loading süreleri hemen hemen aynı. tek fark okuma ve kopyalama hızları.

Evet 120gb ssd var ve bu durumda hdd ekleyemiyormuşum. Momentus + msata ssd sağlıklı olmuyor muymuş? SSD performansımdan çok memnunum halbuki, şimdi normal bir HDD ile değiştirsem ferrariden inip eşeğe binmişe döncem ._. Ki zaten kullanılmış diyip değiştirmemeleri veya para iade yapmamaları durumundan korkuyorum, 150 TL ssd farkı uçmuş olacak, ne upgrade yapsınlar ki 675mx'i 680m mi yapacaklar sanki? :) msata + hdd mantıklı ama msata pahalı ve adam gibi de satılmıyor Türkiye'de. Verdiğin linkteki ucuzmuş ikinci el sitesi mi? Güvenmiyorum bu tarz sitelere. Viyana'ya yerleşiyorum okumak için. mSATA alırsam da oradan alırım amazon'dan falan. Ama işte onun için de biraz beklemem gerekecek kağnı gibi bir bilgisayarla :/ 120gb ssd + 750gb hdd için cd-rom'u sallamam gerekcek ve cd-romsuz bilgisayar mı olur :D Şu an o kadar kafam karışık ki bir karar verip arayamıyorum da Monster'ı. SSD'den vazgeçemiyorum, Harici alacağım ama hariciden oyun oynamakta sıkıntı çekebileceğimi söylediler. Şu an elimdeki eski 2.5" usb2.0 5400rpm 750gb WD'den AC3 oynayamadım ve TERA'da da 5-10 dakikada bir 2-3 saniyelik duraklama yapıyor. Almayı düşündüğüm harici ise buhttp://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=100225&Productid=bd131147 usb3.0 olsa da sonuçta 5400rpm ve yine sorun olacağını düşünmekteyim. Off ne yapsam 2 oyun kurulu bir halde kapasiteyi muhafaza ederek mi kullanayım, performanstan ödün verip memorye mi yöneleyim .___.

• 30-50 çalışan CPU değil 30-50 dediğim fps %60-70'te çalışıyor GPU oyunda, aynı sistemin 3920XM'lisinde GPU sabit %99 da çalışıyor bu da bu sonuca ulaşmamı sağladı nvidia forumlarında aldığım cevaplardan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

30-50 çalışan CPU değil 30-50 dediğim fps %60-70'te çalışıyor GPU oyunda, aynı sistemin 3920XM'lisinde GPU sabit %99 da çalışıyor bu da bu sonuca ulaşmamı sağladı nvidia forumlarında aldığım cevaplardan

iyi de gpunun %60-70 lerde çalışması için cpunun %80-90-100 civarlarında çalışması gerekiyor. oyun sırasında cpu kullanım yüzdesi nedir sizde?
  • Durumu aktarıyorum, öyle çok baba bir oyun da değil, TERA Online oynuyoruz arkadaşlarla. Ana şehirde 15 fpslere vurdu. Arkadaşımda msi ge60 var 8gb ram 2 gb gt 650m ekran kartlı ve onun aynı grafik ayarında aynı yerde pürüzsüz bir şekilde oynadı yanımda kendisi. Benim bu sistemle kasmasını aklım almadı, saatlerdir araştırıyorum, güç seçimi high performance, oyunu nvidia control panelden özellikle nvidia ekran kartıyla çalıştırılmak üzere ayarladım optimus teknolojisinden dolayı. Nvidia GPU'su çalıştırıyor onu da kontrol ettim, driverlar güncel, ne yaptıysam da sonuç bu. CPU kullanımı %20 civarı oluyor. Sorun nedir yardımcı olabilecek biri var mı? Sistemi önceki postlarda paylaşmıştım ama tekrar paylaşayım

i7 3740QM işlemci
    16 gb 1600mhz ram
    4 gb gtx 675 mx 256 bit ekran kartı
    120 gb ssd üzerinden oynuyorum oyunu, hard disk sorunu olmadığını da belirteyim dedim.
  • quote:

Durumu aktarıyorum, öyle çok baba bir oyun da değil, TERA Online oynuyoruz arkadaşlarla. Ana şehirde 15 fpslere vurdu. Arkadaşımda msi ge60 var 8gb ram 2 gb gt 650m ekran kartlı ve onun aynı grafik ayarında aynı yerde pürüzsüz bir şekilde oynadı yanımda kendisi. Benim bu sistemle kasmasını aklım almadı, saatlerdir araştırıyorum, güç seçimi high performance, oyunu nvidia control panelden özellikle nvidia ekran kartıyla çalıştırılmak üzere ayarladım optimus teknolojisinden dolayı. Nvidia GPU'su çalıştırıyor onu da kontrol ettim, driverlar güncel, ne yaptıysam da sonuç bu. CPU kullanımı %20 civarı oluyor. Sorun nedir yardımcı olabilecek biri var mı? Sistemi önceki postlarda paylaşmıştım ama tekrar paylaşayım

i7 3740QM işlemci
    16 gb 1600mhz ram
    120 gb ssd üzerinden oynuyorum oyunu, hard disk sorunu olmadığını da belirteyim dedim.

Oyunu bilmiyorum ama eğer söylediğin gibi çok baba bir oyun değilse bu imkansız. Benim Canavar'ı şimdilik GTX 670MX ile yolladılar(Orjinali GTX 680M) ancak performansı çok iyi. Far Cry 3'ü ultra max ayarlarda hiç kasmadan 3-4 saat oynadım ve ısı değerleri en fazla 60'ı gördü. Black Ops'ta son ayarlarda , çok seyrek fps 25'in altına düştü. İlk aklıma gelen sorunun oyundan veya internet ile alakalı olabilir. Aynı Wi-fi'yı kullanıyorsanız bildiğim kadarıyla MSI'nin online oyuncular için tasarladığı yüksek internet bağlantısı sağlayan device'ı mevcut. Bu yüzden ya arkadaşın senin interneti sömürüyor ya da internet zaten yavaş bir de çok kaliteli olmayan wi-fi bağlantısı ile fps'en de bu kadar düşüş yaşanıyor. En iyisi Ethernet kablosu ile bağlanma şansın varsa onu tak ya da wi-fi'ın en yüksek çekim yaptığı yere git. Bir de foruma yazmadan önce Monster servisi aramayı tercih et.

• quote:

Orijinalden alıntı: cmlls

quote:

Durumu aktarıyorum, öyle çok baba bir oyun da değil, TERA Online oynuyoruz arkadaşlarla. Ana şehirde 15 fpslere vurdu. Arkadaşımda msi ge60 var 8gb ram 2 gb gt 650m ekran kartlı ve onun aynı grafik ayarında aynı yerde pürüzsüz bir şekilde oynadı yanımda kendisi. Benim bu sistemle kasmasını aklım almadı, saatlerdir araştırıyorum, güç seçimi high performance, oyunu nvidia control panelden özellikle nvidia ekran kartıyla çalıştırılmak üzere ayarladım optimus teknolojisinden dolayı. Nvidia GPU'su çalıştırıyor onu da kontrol ettim, driverlar güncel, ne yaptıysam da sonuç bu. CPU kullanımı %20 civarı oluyor. Sorun nedir yardımcı olabilecek biri var mı? Sistemi önceki postlarda paylaşmıştım ama tekrar paylaşayım

i7 3740QM işlemci
    16 gb 1600mhz ram

Oyunu bilmiyorum ama eğer söylediğin gibi çok baba bir oyun değilse bu imkansız. Benim Canavar'ı şimdilik GTX 670MX ile yolladılar(Orjinali GTX 680M) ancak performansı çok iyi. Far Cry 3'ü ultra max ayarlarda hiç kasmadan 3-4 saat oynadım ve ısı değerleri en fazla 60'ı gördü. Black Ops'ta son ayarlarda , çok seyrek fps 25'in altına düştü. İlk aklıma gelen sorunun oyundan veya internet ile alakalı olabilir. Aynı Wi-fi'yı kullanıyorsanız bildiğim kadarıyla MSI'nin online oyuncular için tasarladığı yüksek internet bağlantısı sağlayan device'ı mevcut. Bu yüzden ya arkadaşın senin interneti sömürüyor ya da internet zaten yavaş bir de çok kaliteli olmayan wi-fi bağlantısı ile fps'en de bu kadar düşüş yaşanıyor. En iyisi Ethernet kablosu ile bağlanma şansın varsa onu tak ya da wi-fi'ın en yüksek çekim yaptığı yere git. Bir de foruma yazmadan önce Monster servisi aramayı tercih et.

Belirtmeyi unutmuşum , sistem sizinkiyle aynı sadece ekran kartı (gtx 670mx) ve ssd(yok) farklı.

• Dün sonunda Canavarıma kavuştum. Sonunda derken 7 gün oldu İlk kullandığımda internette bahsedilen başka bir P150EM olduğundan şüphe ettim. Hakkında yapılan tüm olumsuz yorumlardan sonra çirkin bir kasa, uyduruk bir klavye, cızırdayan bir ses sistemi bekliyordum. İleride uzun bir inceleme yapmayı düşünüyorum ama şimdi canavarını heyecanla bekleyen arkadaşlar içini rahatlatmak için tamamen kendi fikirlerimi paylaşacağım.

Klavye: Öncelikle klavye kesinlikle uyduruk değil. Tuşlara basarken her hangi bir klavyeyi kullanırken uyguladığınız baskıyı uygulamanız yetiyor. Tuş yerleşimi kolay ve rahatça alışılabilir, ben yarım saatte alıştım. Açıkçası gidip kendime hiç oyun klavyesi almadım ve klavyeye paralar saçmadım ama bana göre bir laptop için gayet güzel ve rahat bir klavyesi var. Işıkları gerçekten kaliteli ve şık.

TouchPad: TouchPad kesinlikle yeterince hassas. Yüzeyi kaygan ve kullanırken rahatsız olmuyorsunuz. Tuşlar biraz sesli ve baskı istiyor ama açıkçası sadece internette gezinirken kullandığım TouchPad için o tuşları kullanma ihtiyacı hiç hissetmedim. Touchpad'e iki kere tıklatmak yetiyor bana. Oyun oynamayan ve monster alan bir kezbanın aranızda olmadığını varsayarsak herkesin Mouse'u olduğu için altını çiziyorum "rahat bile etmezseniz" ki bence rahat, Mouse'unuzu kullanabilirsiniz.

Kasa: Kasa cidden beni şok etti. Sandığımdan kat be kat daha kaliteli çıktı. Kasanın malzemesi gerçekten sağlam ve aynı zamanda söylendiği gibi kasa hiç de çirkin değil, hatta bana göre güzel bile. Açıkçası sade bir laptopu tercih ettiğim için çok hoşuma gitti. Kasanın tek kötü yanı kenarları çok sivri ve yazı yazarken az da olsa sivrilik acı veriyor.

Monsterin hatası yüzünden GTX 680M yerine GTX 670MX'li laptop kullansamda performansı ve soğutma sistemine söylecek yok. Ekranı mat ve gerçekten çok kaliteli. Monster'a karşı çıkanlara inat, monster bana ürün konusunda gerçekten nasıl kalitede olduğunu gösterdi , umarım Canavarım böyle çalışmaya devam eder.

• quote:

quote:

P150EM'de tek slot var, ya HDD ya SSD koymaktan başka çaren yok, veya optik sürücüyü çıkartıp o şekilde SSD + HDD şeklinde kullanabilirsin. Ha bir de mSATA SSD slotu var ama sende SSD olduğu için onun artık bir önemi olmaz

Yapma ya. Aslında başta zaten yanına hdd eklemeyi düşünmediğim halde seçmiştim SSD, hdd olarak da harici kullanırım dedim ama harici konusunda bu kadar sıkıntıya düşeceğimi de düşünmemiştim. 3.5" dersen hem boyut hem adaptör ile taşınabilirliği dert. 2.5" desen ya 5400rpm ya da 7200rpm olup düşük boyut yüksek fiyat olacak. Sonra özelleştirme sayfasındaki ikincil hard disk olarak SSD seçilmesi aklıma geldi, ben de o zaman hdd eklerim falan diye düşündüm. O zamanlar Kingston HyperX görünüyordu bir de ama düzeltmişler herhalde şimdi baktığımda mSATA diyor gerçekten. Sen bunu söyledikten sonra internette aradım mSATA SSD satışı da bulamadım. Bilgisayarın elime ulaşalı 8 gün oluyor şu an hızından ne kadar memnun olsam da 120GB sorun haline geldi. Şimdi düşünüyorum ki adamlara yollasam sevgili upgradable monsterımı, bu "120GB Kingston HyperX 3K SSD Disk 6GB/sn" harddiski "750GB Momentus® XT 6GB/sn 7200RPM 32MB ST750LX003" ile değiştirerek bir downgrade de yaparlar herhalde? Açıkçası normal 7200rpm hdd'lerin haricinde bu Seagate Momentus XT modelini gözden kaçırmışım ki şimdi testlerini incelediğimde gayet güzel göründü SSD'den çok da aşağı kalır yanı yok gibi. İkisi arasındaki 50 TL fiyat farkını iade alabilir miyim ki acaba? :/

Win8 de 750GB Momentus® XT 6GB/sn 7200RPM 32MB ST750LX003 harikalar yaratıyor Acer 3820tg var ona bir win7 ile bir de win8 ile kurdum tepki süreleri ve açılış süreleri win8 de ssd gibi tepki veriyor win7 de hdd benzeri performnas veriyor. Ben yurtdışından 128gb msata getirtmeyi düşünüyorum halihazırda 120gb corsair force gt kullanıyorum onun yerine 500gb hdd takacağım 7200 rpm sistemi de msata ssd ye atacağım srt de kullanmayacağım direk oyunlar mssd ye arşivler hdd e o şekil düşünüyorum. Ayrıca aparatta almıştım şu cd romu sökmek için ama mssd daha mantıklı geldi onu da eşimin laptop a takmayı düşünüyorum corsair force gt ile birlikte. bence 120 gb ssd artı 80 gb*120gb gibi msata ssd falan da kullanılabilir hiç hdd almadan sistem normal ssd ye kurulur yetmeyen kısım msata ssd ile telafi edilir. Şahsen bana 120 gb yeterli oluyor 32gb usb lere atıyorum seyretçeğim filmdi diziydi falan o zaman 120 gb hdd yeterli geliyor.

• Arkadaşlar klavye ışık rengini nerden değiştiriyoruz bir türlü bulamadım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyler39

Arkadaşlar klavye ışık rengini nerden değiştiriyoruz bir türlü bulamadım?

Fn + (Del in altındaki tuş)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.