Merhaba bozulan anakartım için laptopu monstera gönderim (garanti kapsamında değil) Aradılar ve anakartı yapılamayacağını ve değiştirilemeyeceğini bu yüzden anakart parasını(2.000 TL) ödeyeceklerini söylediler ama laptop onlarda kalacakmış bilgisyarının içinde çalışan ekran kartı, ram ve SSD gibi diğer parçalar var ödemeyi kabul etmeyip bilgisayarın çalışan parçalarını kendim mi satmalıyım? yoksa ödemeyi kabul edip bilgisayarın bütün parçalarını onlara mı bırakmalıyım? Bilgisayarın özelliklerini paylaşıyorum Lütfen yardım edin. Teşekkürler ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f1enginesound -- 14 Haziran 2021; 12:0:55 > |
Monster'dan aradılar ne yapmalıyım?

-
-
Üff olaya bak! Skandal! Ondan sonra sendeki parcalari baskalarina "sifir olarak yurtdisindan getirtiyoruz" diyerek satip, onlardanda keyfi 1000, 2000, 3000 lira isteyecekler. Suana kadar kac konu varsa yurtdisindan getirtiyoruz diye söyledikleri anlatiliyordu. Hemde kimine dolar fiyati söylüyorlardi. Ben bu olayi bilmiyordum. Tamiri mümkün degil de ne demekmis? Aciklasinlar, teknik servis raporunu ve tutanagini isteyin. Benden habersiz parcasina dokumayin diye tembih edin. Burda sorunun kaynagina göre cözüm yollari olabilir. Sorun neydi tam olarak? Disarda o parayi belki siz verip tamir ettirip kullanabilirsiniz. Sorun neymis önce bunu ögrenin. Bu yüzden monster almayin diyoruz iste... Baska marka olsa bozuk parca ne ise yurtdisindan kendin bulabilirdin. Gecmis olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 14 Haziran 2021; 12:59:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İşlemci ve ekran kartı anakarta lehimli değil mi? Anakartta nerenin tamir olamadığını paylaştılar mı? Size neden 2.000 lira vereceklerini anlamadım, yedek parça olarak mı kullanacaklar geri kalanını?
Bu bilgisayardan çıkarabileceğiniz parçalar
Plastik alt kasa: 50-100 TL
Plastik üst kasa: 50-100 TL
Plastik bezel: 50-100 TL
Plastik lcd cover: 50-100 TL
HDD/SSD: 300 TL
RAM: 700 TL
LCD ekran: 200-400 TL
Klavye: Genelde sıfırı alınır
Dokunmatik: 50-100 TL
WIFI/Bluetooth kartı: 25-50 TL
Web kamerası: 25-50 TL
Flex kablolar: 25-50 TL
Güç kablosu: Genelde sıfırı alınır
Soğutma blok: 50-150 TL
Fan: Genelde sıfırı alınır
Hoparlör: 50-100 TL
Ölmediği halde anakarttan sökülmesi ve başka yerde değerlendirilmesi zor parçalar
İşlemci
Ekran kartı
Servis dışında mikroskopla çalışabilecek bunu tamir edebilecek bir yer bulabilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X