Şimdi Ara

Monster Arynod A32 V1.1 Monitör Panel Arızası Ölü Pixel Şeridi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
26
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Monster Arynod a32 v1.1 Monitörümü 17.10.2021 Tarihinde satın aldım,

Monitörümü ortalama günde 2-3 saat kadar kullanıyorum ve buna rağmen durduk yere monitörde panel arızası oluştu.

Monitör panelinin alt kısmında boydan boya yeşil ölü pixel dizisi ve altında siyah çizgi bulunmakta.

165Hz, 144Hz, 120Hz gibi yüksek tazeleme hızlarında bu sorun kendiliğinden oluyor, Farklı bir Displayport kablosu ve diğer DP portu ile denedim sorun düzelmedi.

Monitörü fabrika ayarlarına döndürdüm, sorun düzelmedi.

HDMI ile 120Hz olarak başka bir bilgisayara bağladım, sorun devam ediyordu.

Maalesef monitörün paneli kendiliğinden arızalandı, buradan okuduğum kadarıyla panel arızalarında 7000 TL gibi ücretler talep ediliyormuş, zaten neredeyse o fiyatlara sıfırı var.

Kullanılan panelin kalitesizliğinin sorumluluğu müşterilere neden yükleniliyor? Günde 12-16 saat çalışan 14 yaşında başka markanın TV ürünü var evimde, onda hiçbir sorun yok mesela bu da kalitesizliğin göstergesi kesinlikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diemcizone -- 16 Kasım 2025; 12:25:31 >

• Panel arızaları şans işi gibi bir şey. Vatan bilgisayardan sıfır aldığım leptopun panelinde 3 tane ölü piksel vardı. Yeni aldığım için daha kullanmadan hemen mağazaya teslim edip yenisi ile değişim istemiştim. Asus gibi bir firma leptoplarında kalitesiz panel kullanmaz diye düşünüyorum. Zaten piyasa da panel üretimi yapan ve başı geçen 5-6 firma var dünyada. Diğerleride bu üreticilerden alıp panelleri özelleştirip kendi tv'lerinde veya monitörlerinde kullanırlar. Panel'in kendisinde arıza ve ölü piksel oluşmasının başlıca nedeni genel olarak üretim kaynaklı ve darbe kaynaklıdır. Voltaj git gel yüzünden de olabilirler. Ama şans işi. En dandik panel bile kolay kolay bozulmaz.İş yerindeki ofislerde markasını bile duymadığınız monitörler senelerce sorunsuz kullanılabiliyor. Ama hiç beklenmeyen bir şekilde bozulan monitörlerde var ünlü markalara ait.

Velhasıl kötü bir deneyim olmuş size ve evet panel arızalarında komple panel değişecekse sıfıra yakın bir fiyat çıkıyor genelde.

O yüzden yeni bir monitör almanız gerekiyor.

Geçmiş olsun.

• Önce servisi ile temasa geçin verecekleri bilgi doğrultusunda yeni bir ürüne yönelirsiniz...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    SanDisk Ultra 3D NVMe (250 GB)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.