Şimdi Ara

Mono Ve Stereo Amfi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Megane 2 aracıma ses sistemi bağlattım.
    Sistem olarak ;
    Jameson usa 505a 2500 watt amfi
    2 adet 550 watt pioneer oval hoparlör
    2 adet 13 cm cadence component
    Pioneer 1400 watt 400 rms kutu bass
    Teyp olarakda navitech android double teyp kullanıyorum.

    Havaların ısınmasıyla alakalı galiba veya müziklerin verdiği bass ile alakalı amfim çok ısınmaya başlamıştı sigorta attırmaya felan başladı.
    Şimdi diyeceksiniz stereo amfiye kutu bass baglanmaz ama çoğu arkadaşıda bu sekil bağlı hic birinde sorun olmadı bu güne kadar :) Benim sistemimdemi bi sorun var acaba amfim felan mı dandik beni aydınlatabilirmisiniz :) Kutu bassı söktüm amfiden 2 kanala ovalleri 2 kanalada componentleri girdim. Bugün extra olarak cadence 1.5 faradlık kapasitör aldım ve soundmagus a160 mono amfi vardı elimde onuda bağlayım dedim. Kapasitöre hem daha önce aküden gelen + ve diger iki amfinin + larını girdim şaseleride aynı şekilde girdim. Mono amfiye rem kablosunu diğer amfinin rem kablosundan çektim. Rca kablolarınıda diger amfinin out çıkışından mononun in girişine girdim ve teybi açtıgımda hoparlörlerden çok garip bi ses gelmeye başladı bip diye ötmeye başladı. Streo amfinin outundan rca ları söktügümde ses kesiliyo dogal olarak bass da gidiyor. Rca ları teypten mi cekmem lazım yeniden yoksa başka bir sorun mu var yardımcı olabilecek varmı?
    Mono Ve Stereo Amfi Hakkında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Jameson usa 505a 4 kanal bir amfidir. Bağlantı şeklinizi paralel yaptıysanız amfi 2 ohm empedansta çalışır. Amfi çok kaliteli olmadığı için 4 ohm stabil 2 ohmda zorlanarak çalışması normal bir durumdur. 4 kanal amfiye subwoofer bağlanabilir bunda herhangi bir sorun yok sadece subwoofer güçlüyse yeterli besleyemeyebilir. Sorun bağlantı şekliyle alakalı bir sorundur. Asıl sorunuza gelecek olursak amfilerdeki output rca çıkışları genelde 2 çift rca girişi bulunan amfilerde kullanılmakta yani teybinizde tek çift rca çıkışı var ama amfiniz 4 kanal ve 2 çift rca girişi bulunuyor teypten çektiğiniz rca kablosunu çoğaltıcı kullanmak yerine outputtan alıp yine aynı amfinin diğer kanallarına giriyorsunuz. Ses elektromanyetik dalgadır. Sistemde yapılan her yanlış bağlantı çeşitli ses parazitlerine yol açmaktadır. Çift amfi kullanımında teypten ayrı rca kablosu çekmenizi öneririm. Hem ses performansınızı artıracaktır hemde sorun ortadan kalkacaktır. Son bir şey daha eklemek istiyorum +12v kablonuzun tüm sistemi kaldırabileceğinden emin olun aksi takdirde araç yangınına sebebiyet verebilirsiniz. 8ga kablolar 1200-1500w 4ga kablolar 1500-1800w 2ga kablolar 1800-2500w civarlarına kadar dayanabilmekte. Kablonun paketinde kaç watt güce dayanabildiği yazar. Burada önemli bir faktörde kablonun materyali iç sarım kalitesi ve kabuk kısmındaki kauçuk yada plastiktir.


    Bilgilendirme amaçlı: Ayrıca ses parazitlerini önlemek amaçlı Rca kablolarını elektrik kabloları ve aksamlarından uzak tutmakta fayda vardır. Bu sebeple rca kabloları ile amfi elektrik kabloları ayrı hatlardan çekilmelidir. Sistemde deck çevirici kullanılacaksa deck çeviricinin teypten araç şasesinden elektrik kablo ve aksamlarından uzağa monte edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde araç motor sesi parazit sesleri meydana gelecektir.




  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim jameson 4 kanal amfiye rca ları y fiş ile çoğaltarak girdim. Boşta kalan out çıkışındanda diger amfiye rca kablolarını cektim takınca ses geliyo hoparlorden parazit sesi gibi degil farkli birsey.
    Güc kablolarıyla ayrı yerden gecirdim rca ları. Teybin diger rca sına takıp deneyecem son olarak.

    Peki bu sistem icin amfilerim yeterli mi önerebileceginiz bi amfi varmı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.