Şimdi Ara

Monk Rehberi, İpuçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Forumda takip ettiğim kadarıyla bu class ile oynamakta zorlanan. Nerede ne zaman hangi skilleri kullanması gerektiğine tam karar verememş pek çok arkadaş var. Şu an 57 lvl Monkumla hell seviyesinin 3. bölümüne solo oynayarak çok fazla zorlanmadan geldim. 1 hafta boyunca elde ettiğim tecrübelere dayanarak sizlere rehber hazırlıorum. Burada yazanlar kesinlikle benim kişisel oynayış tarzıma ve düşünceme bağlı olarak yazdıklarımdır. Fikirlerime katılmayanlar olabilir onlar kendi istedikleri şekilde oynayabilir Neyse lafı fazla uzatmadan rehberimize geçelim.

Monk Rehberi, İpuçları

Monk nedir, kimdir, ne yer, ne içer?

Monk hybrid bir classtır. Örnek vermek gerekirse wow oynayan arkadaşlar druidi bilirler. Yani 3 farklı rolde Dps, Tank, Healer(support) görevini üstlenebilirler. Bütün bu görevleride çok güzel yerine getirir. Kimseye muhtaç değildir kendi kendine yeter.

Monkun ana stat sıralaması

Weapon Damage > Dexterity > Spirit Stats > Diğerleri

Dexterity: Karakterinizin hasar verme(damage) , ataklardan sıyrılma (dodge) oranına etki eder.
    Spirit: Karakterinizin aktif skillerini kullanmak için gereken enerji.

Diğerleri:
    Attack Speed: Aktif skillerinizi kullanma hızınızı arttırır
    Critical Chance: Karakterinizin critical (tek seferde yüksek hasar) verme oranını artırır
    Critical Damage: Karakterinizin critical (tek seferde yüksek hasar) miktarını artıtır.

Bu statlar ana statlardan sonra kullanmanız gerekenlerdir. Yani örnek olarak weapon dmginiz 4 dexteriniz 3 spritiniz 2 ise bu statlara 1 vermeniz yeterlidir.

(vermek derken bildiğiniz gibi stat verme olayı yok bunları itemlere göre ayarlamak durumundasınız )

Monk için en iyi silah seçimleri

Dual-Wield Fist Weapons (2 elinizde bulunan ayrı ayrı silahlar)> Two-Hand Daibo ( 2 elinizle tek kullandığınız silahlar) > One-Hand + Shield (tek el silah ve kalkan)

Monka özel eşyalar

Duel Wield : Fist weapon
    Two hand: Daibo
    Helmet armor : Spirit stone

Peki bu silahların hangisini kullanmalıyız? Öncelikle bu silahların bize verdiği avantajlar ve dezavantajlar nelerdir onları inceleyelim.

Duel wield: Bu silah tipini kullanmak size %15 atak hızı sağlar. Bu sayede çok hızlı ve crit şansı daha yüksek saldırılar gerçekleştirebilirsiniz.
    Two hand: Bu silah tipini kullanmak size yavaş ancak yüksek oranlı hasarlar vermenizi sağlar.
    One handed (shield ile birlikte) : Çok yüksek hızda atak yapmanızı ancak düşük hasar vermenizi sağlar. Fakat skillerinizi daha hızlı şekilde kullanabilirsiniz.
    Shield: Aldığınız hasar miktarını azaltıp defansınızı yüksek tutar.

Spirit kullanımı

Monkun skillerini kullanması için spirit olarak adlandırılan enerjiye ihtiyaç vardır. Bu enerjiyi Primary skil olarak geçen 4 farklı saldırıyla sağlarız.Diğer bütün aktif saldırılar için spirite ihtiyaç duyarız.

Oyun içerisinde spirit kullanımına çok dikkat etmeniz gereklidir. Hangi skili nerede kullanacağınızı iyi ayarlamanız boşa harcamamanız gerekli.
    Bu yüzden mümkün olduğunca güçsüz moblarda (düşman) sadece primary skillerinizi kullanıp spirit seviyenizi maksimumda tutun.
    Spirit gerektiren skillerinizi elit moblarda ( güçlerine göre renklerini sıralamak gerekirse (mavi<sarı<mor<boss)) kullanmaya özen gösterin.

Şimdi 1 den 60'a kadar kasarken kullanmanız gereken en rahat skill buildleri şu şekilde sıraladım.

Options >gameplay> electiv mod u aktif hale getirin.

Boss fightlarda zorlanırsanız bi kaç ufak değişiklik yapabilirsiniz.

1-60 Farming, Lvling

LVL 1-9
    1 Fist of Thunder ,
    2 Lashing Tail Kick,
    3 yok
    4 Blinding Flash
    5 Yok
    6 Thunder clap(Rune) Fist of thunder
    7 Vulture Claw(Rune) Lashing Tail Kick.
    8 yok
    9 Breath of Heaven

LVL 10-19
    10 Resolve (pasif)
    11 Cripling wave (fist of thunder yerine)
    12 Self reflection(rune) Blinding Flash
    13 Exploding palm ( Lashing Tail Kick yerine )
    14 Cyclone strike, Circle of Scorn (rune) Breath of Heaven.
    15-16 yok
    17 Seven sided strike ( Cyclone strike yerine)
    18 The Flesh is Weak (rune) Exploding Palm.
    19 Mantra of Evasion, Dashing Strike (Way of the fallen star rune ile birlikte) Blinding Flash yerine

Elim ağrıdığı için Runeları (R) Pasif Skilleri (P) şeklinde adlandırıcam

LVL 20-29
    20 Chant of Resonance (P)
    21 Mantra of Retribution ( Mantra of Evasion yerine )
    22 Mystic Ally ( Seven Sided Strike yerine)
    23 24 yok
    25 Strong Spirit(R) Exploding Palm.
    26 yok
    27 Water ally (R) Mystic Ally
    28 Retaliation (R) Mantra of Retribution.
    29 yok

LVL 30-39

30 Transcendence (P), Mantra of Conviction (Mantra of Retribution yerine)
    31 Fire Ally (R) Mystic Ally
    32 Quicksilver(R) Dashing Strike, Blazing Wrath(R) Breath of Heaven.
    33 34 yok
    35 Overawe (R) Mantra of Conviction
    36 37 38 yok
    39 Air Ally (R) Mystic Ally

LVL 40 49

Bu lvllar arası buildinizde değişikliğe gerek yok. Sadece boss Fightlarda zorlanırsanız Serenity skilinizi kullanın.

LVL 50 59

Bu seviyeye geldiğinizde (büyük ihtmal hell seviyesine geçmiş olursunuz) skillerinizi ve karakterinizi öğrenmiş olduğunuzu varsayıyorum. Artık kendi oynayış stilinize uygun bir build yapabilirsiniz.

Benim kullandığım solo oynadığım için survival odaklı build

http://us.battle.net/d3/en/calculator/monk#WUgXjk!gcd!aZcbca

LVL 60 için hazırladığım, araştırdığım buildler

Dodge master build :http://us.battle.net/d3/en/calculator/monk#adXfTh!YWb!ZccYcc
    Maximum dps :http://us.battle.net/d3/en/calculator/monk#aWbXkT!gTf!accbaa
    Support healer:http://us.battle.net/d3/en/calculator/monk#.aXSUh!fca!.aZaba
    Combo master:http://us.battle.net/d3/en/calculator/monk#aWUkXg!gZf!accaba

Birkaç İpucu

Arkadaşlar bildiğiniz gibi ah sistemi geldi mertlik bozuldu Artık öle sabah akşam farm atıp istediğiniz itemi düşürmek için uğraşmanıza gerek yok. ( en azından 60 tan önce )
    Düşürdüğünüz itemleri ah de satın. Paranızla kendinize item alın. Emin olun çok uygun fiyata çok iyi itemler düşüyor. Ah de biraz vakit harcayarak karakterinize en yararlı ve uygun fiyatlı itemler bulabilirsiniz.

Blacksmith te item yapmak için uğraşmayın. Bildiğiniz gibi statlar random geliyor her zaman işinize yarayacak item çıkma ihtimali yok. Paranızı boşa harcamayın. Lvl 60 tan önce craftla uğramayın. Bs seviyesini inferno moda gelene kadar arttırıp bırakın.

Kafalığınıza mutlaka Ruby (kırmızı gem) takın. Bu size ekstra experience verecek, hızlı bir şekilde seviye atlayabilirsiniz. Eğer varsa yüksek lvlli arkadaşlarınızdan isteyin çünkü onların elinde daha yüksek seviye gemler mevcut olucaktır.

Gold ve magic itemlerin düşme sansını arttıran eşyaları saklayın. Bunlar ilerleyen zamanlarda size farm için lazım olucak.

Mümkün olduğunca solo ilerleyin. Eğer birlikte oynadığınız bir arkadaşınız yoksa random partylere girmeyin. Bunun nedeni pek çok kişinin çabucak bölümü bitirme meraklısı olmasından dolayı. Bir üst seviyede ölüp durup sinir olursunuz sonra. Yavaş yavaş haritayı temizleyerek ilerleyin. Hem exp hem para sıkıntısı cekmezsiniz. Arkanızdan kovalayan yok. Zaten herkez hell modunu bitirince tıkanıp kalıyor acele etmeyin.

Hell moduna geçene kadar en az 150 200k gold biriktirin.
    Armor socketlerinize 60 a kadar kesinlikle vitality hariç gem basmayın. Hell modunda en az 15 20k hp ye ihtiyaç duyacaksınız.

Şimdilik bu kadar. İlerleyen zamanlarda ekleme yapıcam. Sizin de eklemek istedikleriniz varsa burada toplayalım herkez yararlansın.

Tekrar belirteyim. Rehber tamamen kendi kişisel fikirlerime dayanarak hazırlanmıştır. Beğenmeyenler olabilir. Eleştirilere açığım düzgün bir dille yapılmak üzere.

Herkeze iyi oyunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCb4uC -- 22 Mayıs 2012; 9:04:16 >

• Güzel ipuçları vermişsin dostum emeğine sağlık.
    Aynı şekilde Barbarian içinde bir arkadaş çıkıp böyle güzel bilgiler verse hiç fena olmaz.
  • Bir ipucuda benden olsun.
    Bölum sonu bossları farmlamak hızlı lvl almanızı sağlar.
    Örneğin ismini hatırlayamadığım şişman, ateşten, bir boss vardı altınıza siyah halkalat atıyordu bundan kacıyordunuz falan, bu bossu kesip questı tamamladıgınzda 40 k kadar ex veriyor.
    Bossu kesip change quest işlemiyle tekrar yapabılırsınız.
    Ben barbarımın buildini burst damage yapacak sekılde ayarlayarak bossu 30 sn bıle surmeden indiriyorum.
    Bu sekılde dün gece yarım saatte 1 lvl aldım gerisini siz düşünün
  • İnferno sololayabilen monk varsa statlarını ve kullandığı skill silahları yazarsa sevinirim ben tank olarakda denedim 2h silah ilede denedim hiç bir türlü kesemiyorum rare bossları.
  • Ben de tek ipucu vereyim yeterli olacaktır; Co-up oynayın, inanın aldığınız zevk katlanıyor. Party 4lenirse zaten bir daha solo oynamayı asla düşünemzsiniz.
    Mobları dağıtan Secondary başlığı altındaki skillerin hiçbirini kullanmayın, bilakis Cyclone strike la toplayıp partinin aoe yapmasını sağlamalısınız.
    Armorlarınızı 4-5 levelda bir güncelleyin Ah'de. Dex+Vit yeterli olacaktır. Amulet ve Ringler +Dmgli olmalı.
    Gemler ters üçgen şeklinde Radiant lar sanırım en uygun fiyatlı olanlar 300g civarı-kırmızısı 600g dir yalnız-. Silahlara Radiant Ruby +12-24dmg, Helm e Radiant Amethyst %10HP, geri kalan tüm armorlara Radiant Emerald +26Dex tavsiye ediyorum.

Tek dedim fakat birkaçtane olmuş, umarım faydasını görürsünüz.
  • monk kullananlar için çok faydalı bilgiler
  • Eline sağlık teşekkürler cok güzel bir rehber olmuş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: chickenchaser

Ben de tek ipucu vereyim yeterli olacaktır; Co-up oynayın, inanın aldığınız zevk katlanıyor. Party 4lenirse zaten bir daha solo oynamayı asla düşünemzsiniz.
    Mobları dağıtan Secondary başlığı altındaki skillerin hiçbirini kullanmayın, bilakis Cyclone strike la toplayıp partinin aoe yapmasını sağlamalısınız.
    Armorlarınızı 4-5 levelda bir güncelleyin Ah'de. Dex+Vit yeterli olacaktır. Amulet ve Ringler +Dmgli olmalı.
    Gemler ters üçgen şeklinde Radiant lar sanırım en uygun fiyatlı olanlar 300g civarı-kırmızısı 600g dir yalnız-. Silahlara Radiant Ruby +12-24dmg, Helm e Radiant Amethyst %10HP, geri kalan tüm armorlara Radiant Emerald +26Dex tavsiye ediyorum.

bu söylediğin sistemi hell de secondary skill kullanmadan 4 kişi elite mob keserken denemeni isterim, bakalım dağıtmadan toplayarak kesebiliyo musun tek mi yiyosun

• Eline sağlık dostum.Güzel bilgiler vermişsin.Ama skill dağılımı bence kişinin kendi zevkine ve oyun stiline göre değişir.O yüzden
    pek oraya bağlı kalmamak lazım.Zaten oyun zevkide bu deneyerek öğrenme
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drexfor

quote:

Ben de tek ipucu vereyim yeterli olacaktır; Co-up oynayın, inanın aldığınız zevk katlanıyor. Party 4lenirse zaten bir daha solo oynamayı asla düşünemzsiniz.

bu söylediğin sistemi hell de secondary skill kullanmadan 4 kişi elite mob keserken denemeni isterim, bakalım dağıtmadan toplayarak kesebiliyo musun tek mi yiyosun

Arkadaşlar Endgamer geldi, tüm sorularımızı bundan sonra ArchMonk Drexfor'a yöneltelim...

• quote:

Orijinalden alıntı: Drexfor

quote:

Aynen malesef hellde o şekilde cyclone la toplayp aoe fln yalan oluor. Hatta mümkün olduğunca elite packleri birbirinden ayrp kesmek gerekior Öle fanteziler normal modda yapabilirsiniz

• Kafalığa sarı gem takmak daha mantıklı bence ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sozar35

Kafalığa sarı gem takmak daha mantıklı bence ..

60 olana kadar %20 expten mahrum olmak pek akıllıca olmaz diye düşündüm. Bu şekilde hell seviyesinin 1. veya 2. bölümünde 60 lvl olmuş olursunuz. Tabi herkezin oynayış tarzı
  • Güzel konu olmus, barbardan sonra bu sınıf ile oynamayı düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.