Şimdi Ara

Momentum sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu soruda cisimin son hızını alırken arabanın atılmadan önceki hızını mı ekleyeceğiz yoksa atıldıktan sonraki hızla mı toplama yapacağız? Bazı çözümlerde atılmadan önceki bazılarında sonraki alınmış nedir kesin olanı Momentum sorusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smd123 -- 8 Nisan 2020; 15:55:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• bağıl hareket var yere göre mi arabaya göre mi demesi lazım cismin hızını sorarsa
  • Arabaya göre atılıyor burda

• cos37'yi de kullanarak sola arabaya göre 4v atılmış yani yere göre 3v hızıyla atılmış.
  • peau bleue kullanıcısına yanıt
    Hocam demek istediğim şu bir sizin gibi çözen bir kısım var bir de atıldıktan sonra araba varaba hızını kazanıyor diyelim. 3v +varaba şeklinde buluyorlar cismin hızını yani atıldıktan sonra arabanın kazandıgı hızla topluyorlar hangisi doğrudur?

• Hocam 11.sınıf fizik kitabında arabanın son hızına göre yapmış haberiniz olsun ama bazı kitaplarda direkt ilk hıza göre yapıyor.

• momentum vektörel bir büyüklüktür topun atılma yönüne bağlı değişir ekleneceği mi çıkarılacağı mı . Belli bir formu yok yani

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 fizik sorusu
    6 yıl önce açıldı
    1 trigonometri sorusu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Karboksipeptidaz K kullanıcısına yanıt
    Hocam ekleme kısmı sıkıntı degil arabanın hızı olarak atılmadan önceki hız mı yoksa atıldıktan sonraki hız mı alınacak diye sormuştum

• Karboksipeptidaz K kullanıcısına yanıt
    Hocam ekleme kısmı sıkıntı degil arabanın hızı olarak atılmadan önceki hız mı yoksa atıldıktan sonraki hız mı alınacak diye sormuştum

• smd123 S kullanıcısına yanıt
    Hocam demek istediğinizi tam anlayamadım ama ben bu soruları Pilk=Pson yapıp yerine yazarak yapıyorum sizin dediğinizi tam anlayamadım

• Cismin son hızını soruyorsanız arabaya göre hızı dediği için 4V den arabanın hızını çıkarıyoruz eğer arabanın gittiği yöne doğru atsaydık ekleyecektik V yi

hocam bizim gibi çözen kısım yok, doğru çözümü yapan kısım var yani olayın mantığını anlaman gerek. örneğin bir balon 10 m/s ile göğe yükselirken, balona göre 10 m/s ile yukarı atarsan eğer BALONA GÖRE dediği için toplarsın yere göre hızını bulursun yani 20 m/s olur. BALONA GÖRE serbest bırakırsan balonun hızıyla yukarı atmış gibi olur. balona göre 10 m/s hızla aşağı atılırsa serbest düşme yapar. umarım anlatabildim
    Hocam dediğinizi anlıyorum bana mantıklı gelen yol da bu. Demek istediğimi örnekle anlatayım. Bir araç 9m kütleli 10v hızıyla gidiyor. Top da m kütleli olsun. Bu topu araca göre 10v hızıyla attığımızda araç yeni bir hız kazanacak momentumun korunumu için. Burda cismin hızını alırken araçtan atılmadan onceki aracın hızıyla mı vektörel toplam yapmalıyız yoksa atıldıktan sonra aracın yeni kazandığı hızla mı diye sormuştum. Benim aklıma yatan atılmadan önce fakat birtakım kaynaklar atıldıktan sonrayı almış meb de öyle almış bunun mantığını merak etmiştim. İki farklı çözümü de yazayım:
    Pson=Pilk
    1.yol 10m.10v=m(10v+10v)+9m(v'')

2.yol 10m.10v=m(10v+v'')+9m(v'')

Sorulsa tabiki mebteki gibi yaparım ama mantıksız geliyor.

atılmadan öncekini almalıyız diye biliyorum ben de sanırım aynı şeyi düşünüyoruz. yani araca göre atıldıysa aracın eski hızıyla birlikte atıldığı hızı toplarız momentumunu buluruz daha sonra da aracın hızını buluruz. 2. yol çok saçma geldi şu an hatta hatalı gibi geldi.
    Aynen hocam bana da öyle geliyor ama kitaplarda böyle çözümler var.

• Hocam ben sizin verdiğiniz örnekteki 1.yol diye biliyorum ve soruları öyle çözüyorum yanlış çıkmadı daha siz de öyle yapın 2.yol falan boşver :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.