Şimdi Ara

Moleküler Biyoloji ve Genetik mi? Tıp mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
9.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Boğaziçinde çap yapmak zor olsa da MBG okurken kimyayla çap yaparsa ve kendini devamlı geliştirirse çok iyi şeyler yapabilir. Böyle bir kişi tanıyorum şuan okurken bi yandan klinik araştırmada çalışıyor. Eğer daha çok akademik bir şeyler yapmak istiyorsa tıpta da bu alana yönelebilir siye düşünüyorum ama oldukça zorludur muhtemelen. Kendini geliştirdiği sürece ikisinde de başarılı olabilir bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mf123 M kullanıcısına yanıt
    Hocam tıpta da biyofizik, biyokimya var onlarında ders içeriği bildiğimiz kimya ve fizik gibi. Bazı hesaplama dersleri var onda da matematik konuları anlatılıyormuş.

istatistik, doz hesaplamaları ve sıvı replasman tedavisi hesapları gibi yerlerde. Tabi mezun olan doktorların hepsi dozları vs. sistemden hesaplıyor.
  • İmam Bayıldı kullanıcısına yanıt
    yazılan cevapları okumadım ama arkadaşının hedefleri dediğin şekildeyse kesinlikle moleküler biyoloji ve genetik okusun, mümkünse bilkent veya koç'ta okusun.

YouTube
    Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Tanıtım Videosu
    https://youtu.be/dGf8Pf9fluE

YouTube
    Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü | Tanıtım Günleri 2016
    https://youtu.be/hBfq3sSgHF4

şu iki videoyu da izlesin mutlaka, sorularına cevap alacaktır.

evet tıp okuyup da araştırma yapabilir fakat bu çok gereksiz ve saçma olur. kendisinin hayali olan alanlarda yaşıtları amerika'nın en iyi okullarında araştırmalar yaparken kendisi henüz tıp fakültesini bitirmemiş olacak. üstüne zorunlu hizmet de var. bunca yıldan sonra amerika'ya gidecek azmi kaldıysa da gittiği zaman temelinin ne kadar zayıf olduğunu fark edecek. çünkü tıp fakültesinde sadece bir doktorun ihtiyaç duyacağı kadar moleküler biyoloji öğrenilir.

ya ben işimi garantiye alayım, belki ilerde hayalim olan araştırmalara katılmam, sıradan bir hayat isterim belki ve doktor olup rahat bir hayat yaşarım diyorsa gitsin tıp okusun zaten ondan bilim insanı olmaz:)

ve son olarak gitsin üniversitedeki hocalardan ve lisanüstü öğrencilerden bilgi alsın, forumdan değil.

• Hocam benzer bir video var. Boğaziçi MBG hakkında bölüm başkanı Profesör konuşuyor birisi soruyor Tıp mı? Yoksa MBG mi? Diye oda MBG söylüyor. Aynı şeyleri anlatıyor. Hastalık tanısı koymak isteyen doktor olsun hastalığı keşfetmek isteyen genetik okusun diyor. Yüksek lisans ile genetik mühendisi olunabiliyormuş galiba. Eskiden TUS`a girebiliyorlardı ama kaldırıldı çok saçma bir karar bence. Kimya bölümü girebiliyor ama MBG giremiyor.

Ayrıca, arkadaşım her yerde araştırıyor rehber hocamızla da konuştuk tercih döneminde gidipte inceleyecek sadece forumda paylaştım zannetmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmam Bayıldı -- 23 Temmuz 2018; 15:48:18 >
    Arkadaş mbg'yi gerçekten seviyorsa Türkiye'de kalmak istemeyecektir zaten, bilimden çok uzağız. Ayrıca mühendis de olunmuyor, bilim insanı olunuyor, farklı şeyler bunlar.

• Mühendislik fakültelerinde eğitim veriyor bazı üniversiteler onlar niye fen fakültesinde vermiyor anlamıyorum. Bakalım artık tercih zamanı gezecek. İkna olursa okur. Nasıl olsa bu ülkede hangi mesleği internetten araştırmaya kalkarsan kalk hepsini kötüleyen var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmam Bayıldı -- 23 Temmuz 2018; 15:57:18 >
    Moleküler biyoloji ve genetik özelleşmiş bir bilim dalıdır, eğitimi de buna uygun verilmelidir. Yeditepe, Bilgi, Okan ve başka birkaç üniversitenin bu dalı mühendislik olarak lanse etmesi de saçmalıktır, amaçları da reklam yapmak ve ilgi çekmektir.(genetik mühendisi veya biyomühendis denilince kulağa çok havalı gelir)

Yukarıda attığım Boğaziçi mbg tanıtımında bu konudan bahsediliyor bu arada.

• Hocam videolara tıklamadan yorum yapmışım pardon :) şimdi baktım
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmam Bayıldı

Aynen bana da öyle diyor Tıpı bitirene kadar MBG bitirip üstüne yüksek lisans bitiririm. Öğretim görevlisi olurum diyor. Yani arada böyle de bir fark var. Genel olarak ülkede TIP dışında her bölümü kötülüyorlar. Yakınca gelecekte tıpta kötülenir belki. Keşke herkes istediği mesleği seçse ve iş imkanı yeterince olsa. Düşünsene HIV tedavisini bulabilecek bir insan sırf iş imkanı yüzünden tıpı seçiyor ve aile hekimi olarak kalıyor. Şimdi bazıları gelecek doktor olupta bulabilir diyecek ama o işler öyle yürümüyor.
    Tıp okuyunca yüksek lisans mezunu oluyorsun direk doktora başlarsın. Sene kaybın olmuyor yani 4+2=6
    Tıp yaz, tıp okurken kendin sürekli kitaplardan makalelerden tıbbi biyoloji ve genetik çalış.

• Tıp yazsın direk. Düşünmeye gerek yok. Zaten biyolojiye büyük ilgisi varsa tıpta parlar.
  • Neden tıp yazmalı biraz açıklar mısın? Ben de arada kaldım da.

• quote:

Orijinalden alıntı: mf123

Neden tıp yazmalı biraz açıklar mısın? Ben de arada kaldım da.
    Akademik çalışmak istiyorsa bile tıp daha uygun bana kalırsa. Eğer MBG seçerse, ilerde tıp yazmadığı için pişman olma ihtimali var. Ama biyolojiyi seven birinin tıp yazdığı için pek pişman olabileceğini düşünmüyorum. Klinik ilgisini çekmiyorsa, tıpta akademik çalışabilir yani.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.