Şimdi Ara

Moleküler Biyoloji ve Genetik hakkında 2 soru .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugünlerde bu bölümü araştırıyorum ve özellikle sormak istediğim bazı şeyler var.
    1-)Bilkent,Boğaziçi,Koç,Odtü gibi üniversitelerden mezun olup yurtdışında yüksek lisans ve çalışma olasılığı nedir?
    2-)Yine bu üniversitelerin puanları neden diğer bölümlerine göre çok çok daha düşük bu üniversitelerde okumak bir fırsat değilmi yani ? Örn:Odtü Bilgisayar 4k genetik 20k diğer üniversitelerde de durum böyle

• 2000 yillarda ilk 1000den alan bolum turkiye 1. Gittikleri yer hey yavrum hey.Googlede genetik blog yaz gir siteye her istedigini bulursun hocam.Sakın siralamana yazik etme derim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadasin bahsettigi blog bu muhtemelen, iki sorununda cevabi var, hatta genetikle ilgili sorabilecegin neredeyse butun sorularin cevabi var

http://genetikbolumu.blogspot.com.tr/2012/07/gelecegin-meslegi-genetik.html?m=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tethark -- 29 Mart 2015; 18:05:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • türkiye 5.si olup bilkent genetik yazmış bizim ilden bi adam. dersanede hala resmi durur duvarda asılı. akibeti ne oldu bilmiyorum. tabi baya eskilerden bahsediyorum 15 sene olmuş galiba bu olalı.

soruna gelince çok ilgin varsa yazılabilir. akademisyen olup yurtdışına çıkarsın. oralarda hocalık yparsın bi yandan da araştırma.
  • Bu ülkede biyoloji alanında iş bulmak cidden çok zor. Genetik alanında bir nebze bulabilirsin belki ancak genel olarak biyoloji imkansıza yakın gibi. Kendini çok iyi geliştirip yurtdışını düşünmelisin eğer bu alana ayak basacaksan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yurtdışına gidip orda master yapma ve kalma garantin yoksa sakın öyle bir hata yapma..benim tanıdıgım ve duydugum çok kişi var. en yakından İstanbul Genetiğe zamanında tıp PUanıyla girip ;işsiz kalanlar var. hatta bazıları düz memur olmaya bile razı..bu arkadaşın bazı sınıf arkadaşları mezun olduktan sonra ;işsiz kalınca tekrar sınava girip tekrar yeni bir bölüm okuyanlar var..bu bölüm avrupa ve amerikada iyi ..istanbulda bir ara bir yurtdışı eğitim fuarında tanıştıgım bir izmirli öğrenci vardı..isveçte doktora yapıyordu.. ne kadar alıyorsunuz dedim isveçte ? yeni başlayan biri 3000 euro demişti ..iyi bir para değil..ama isveçte 30-40 tane firma varmış ..ama aslında bu yine iyi bir sayı değil.. türkiyedekiler hep boşta kalıyor..eğer ailenin maddi durumu iyiyse ve çalışıp uğraşıp bir şekilde yurtdışına gidip ordada kalırım diyrosan olabiilir..ama türkiye gibi bir ülkede akıl ve mantık işi değil.. çünkü genetikle ilgili tek bir firma bile yok ..

• Okuduğum blogda yurtdışında bile imkanın çok az olduğunu söylüyor şimdi anladım neden düşük olduğunu değersiz bir bölüm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    biyoloji ve coğrafya sorunsalı
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende o blogu tavsiye etmek için girmiştim. Yurtdışında bile kalmamış yer bir de 4 yıl sonrasını düşün. Çocuk sonra çok düşük bir bölüm okumuş kısacası yazık olmuş. Bazı bölümler öyle şişirilmiş bir balon olabiliyor. Bundan yıllar önce birincilerin gittiği telekomünikasyon mühendisliği vardı sahi ne oldu ona?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.