Şimdi Ara

Modern Warfare 2 - Singleplayer'da NPC/AI/Bot Spawn etme Rehberi (Sonunda artık mümkün)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun zamandır hayalini kurduğum singleplayer modunda npc spawn etmenin bir yolunu sonunda buldum. Benim gibi npc/ai spawn etmeye çalışan, araştıran ancak bir şey bulamayan çok insanın var olduğunu bildiğim için, nasıl yapıldığını öğrenir öğrenmez mod/script dosyalarını paylaşmak istedim. Youtube da bunu yapan kişiler mevcut, ancak scripti bizzat kendileri yazdıkları için yayınlamıyorlardı.

    Modun nasıl çalıştığını internette anlatan ve scriptin nasıl mod ile beraber kullanılacağını anlatan herhangi bir anlatım mevcut değildi, dolayısıyla modun geliştiricisi olan ile P!X isimli modder ile temasa geçtim, kendisi bana modun ve scriptin nasıl yükleneceği konusunda yardımcı oldu.

    Ben de şimdi sizlere Modern Warfare 2 de nasıl NPC spawn edilir adım adım bunu anlatıcam. 2 şeye ihtiyacımız var ModLoader + AI bot spawner script
    İhtiyacınız olan dosylaraı kısaltılmış link biçiminde aşağıdaki anlatım yaptığım maddelere ekledim, yine de kaynak olarak mod linklerini paylaşıyorum;


    ModLoader'ın sayfası;https://cabconmodding.com/threads/mw2-singleplayer-spec-ops-modloader.2481
    AI bot spawner script; shorturl.at/akNO9 (çok uzun bir discord linki olduğu için kısalttım) yedek:ai bot spawner script


    1. ModLoader sayfasındaki d3d9.dll dosyasını indirin. link;d3d9.dll
    İndirdiğiniz d3d9.dll'yi oyunun kurulu olduğu ana dosyaya sürükleyin aynısı dosyada olucak indirdiğiniz ile değiştirin, eski orjinal d3d9.dll'nin yediğini almanızda fayda var.

    2.Sonra oyununuzu başlatın, rastgele bir singleplayer bölüme girin 1-2 dakika oyalanın ve geri çıkın. Oyununuzun ana klasöründe "ccm_data" isimli yeni bir dosya oluşucak. 1. maddeyi yaptıktan sonra oyunu başlatamadıysanız/hata aldıysanız bu iw4sp.exe dosyasını indirin ve oyun klasörüne atın. Bundan sonra oyununuzun açılmış olduğunu ve oyundan çıktıntan sonra ana klasörünüzde "ccm data" ismli dosyanın oluştuğunu var sayarak devam ediyorum.

    3.Bot Spawner Script'i indirin; Bot Spawner Script
    İçerisindeki "Maps" isimli klasörü, oyununun kurulu olduğu ve sonradan oluşan "ccm data" isimli klasöre sürükleyin, değişiklikleri onaylayın.

    4.Oyuna girin, klavyedeki X tuşuna her bastığınızda rastgele bir NPC/AI spawn olucaktır.

    Yapılacaklar sadece bu kadar, modun çalışıp çalışmadığını oyuna girer girmez anlayacaksınız çünkü herhangi bir singleplayer bölüme girdiğinizide ekranın ortasında "press X to spawn bots at crosshair" yazısını görüceksiniz. Şimdiden iyi eğelenceler.

    Not: En başta patlaştığım mod yapımcısının sayfasına girerek ayrıca ingilizce bir teşekkür mesajı bırakabilirseniz çok sevinirim, yapımcıya bir destek ve moral vermiş olursunuz.

    Ayrıca aşağıda bu NPC/AI spawner modunu kullanarak yaptığım ve yaparken de oldukça zevk aldığım videoyu izleyebirisiniz. NPC spawn etme ve NPC savaşları tarzı videoları beğeniyor iseniz kanalıma abone de olabilirsiniz, videolarımın hepsi npc spawn etme ve npc savaşlarını izleme üzerine.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lastmandar -- 30 Temmuz 2020; 14:7:32 >







  • Steam versiyonu dışında test eden arkadaşlar modun çalışıp çalışmadığını da söylerse çok sevinirim. Kendim sadece steam versiyonunda test ettiğim için modu denemek isteyen diğer versiyonlarda oynayan arkadaşlar için de bilgilendirici olmuş olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.