< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
En iyi performans için detaylı bir şekilde durumu izah edeyim: Öncelikle bağlı olduğunuz saha dolabında yazan etikette ne yazıyor? Eğer ALU-GÜRSAŞ yazıyorsa içindeki dsl çipi muhtemelen infineon (lantiq)'dur. HUA-GÜRSAŞ yazıyorsa içindeki dsl çipi broadcom'dur. Tabii bu durum tüm türkiyedeki saha dolaplarında aynı değildir ben genel konuştum.
En iyi performansı genelde saha dolabıyla aynı marka çip kullanan modemle alırsınız. Hangi modemde hangi marka dsl sürücüsü olduğunu önceden araştırıp alınız. En yaygın broadcom kullanılıyordu bildiğim kadarıyla ama son zamanlardaki 2019 etiketli saha dolaplarında hep ALU yani alcatel lucent görüyorum muhtemelen dsl çipi farklı olabilir. Sonrasında bu almış olduğunuz modemi köprü moduna alacaksınız yani modem sadece dsl bağlantısını ethernet bağlantısına çevirecek, modemin diğer bütün özelliklerini devredışı bırakacaksınız böylece şişme donma yapmayacak. Almış olduğunuz yüksek performanslı router'ın wan portuna modemden gelecek olan cat kabloyu bağlayacaksınız. Router üzerinden iss vermiş olduğu id-şifre'yi gireceksiniz. Böylece tüm yükü router üstlenecek modem sadece dsl işini yapacak. Türkiyede piyasadaki tüm huawei modemler broadcom çipi kullanıyor. Zyxel p2812 lantiq kullanıyor diğer modelleri broadcom kullanıyor. Tenda broadcom kullanıyor, asus bazı modellerinde broadcom bazılarında econet yani mediatek kullanıyor. tplink 9980 lantiq geri kalan modelleri broadcom kullanıyor. Almadan önce bunlara dikkat edin. |
|