Şimdi Ara

Modem Vasıtasıyla Bilgisayara Girmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
6.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlık biraz garip oldu farkındayım. Sorularımı en açık haliyle sormaya çalışacağım.

    Malum wireless modemlerde şifre koyuluyor. Bu şifreyi bilen birisi yani benim modemimle internete girebilen birisi, modem üzerinden bilgisayarıma girip ben farkında değilken bilgisayarımda dolanıp dosyalarımı kopyalayabilir mi?

    Bir de buna benzer bir başka sorum olacak. Modem ilk alındığında internet bağlantısı için bazı yapılandırma ayarları yapılıyor. Yanlış bilmiyorsam bu ayarlar esnasında modemin bir numarası oluyor, IP veya DNS benzeri bir numara. Bu numaranın bi şekilde başkası tarafından öğrenilmesi ile bu kişinin bilgisayarıma girme şansı var mı?

    Umarım sorularım anlaşılır olmuştur. Modem konularında pek iyi olmadığım için gerekli terimleri kullanamadım.



  • Sorularınızın bir kısmına yanıt vermeye çalışayım;

    Modem içindeki menüye ulaşmak için modeme atanan bir IP adresi bulunur bu birçok modemde standart bir adrestir. 192.168.. diye devam eden bir IP adresidir. Bu IP adresini değiştirebilir istediğiniz başka bir adres atayabilirsiniz. Bu numara başkası tarafından bilinmesi birşey ifade etmez bu iç network adresidir.

    Sizin modeminizle internete bağlanan birisi sizin bilgisayarınızda paylaşıma açılmış klasörlere, yazıcılara ulaşabilir. Bilgisayarınızda dosya paylaşımına açmadığınız HDD , klasör, yazıcılara erişim için o kullanıcıya yetkilendirme vermelisiniz ya da bilgisayarınızda açık bağlantı noktaları varsa erişim sağlanabilir. Bu sebeple güvenliğiniz için sisteminizde bir firewall yazılımı bulundurmalısınız.
  • Yetkilendirme yaparsan yasal olarak girebilir
    ama zaten aynı modeme bağlı olmasına bile gerek kalmadan bunu yapabilen virüsler var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.