Bildiğiniz gibi modem, bizim internet dediğimiz veri akışının sağlanabilmesi için çalışan bir aygıt ve ben bu aygıta erişim olarak telnet'i kullanıyorum fakat komutlara pek aşina değilim. Önceden telnet ile modem kontrol etmiş insanlar veyahut snr değerini sabitlemiş olan insanlardan yardım istemem gerekiyor çünki ya altyapımda sıkıntı var ya da santralden bir pislik yapılıyor anlamış değilim. Hat değerlerim müthiş iken pek problem gözükmüyorken pat diyerekten hattan kopuyorum çünki. İlgili resimleri ekledim. Kopma öncesi Kopma sonrası Farklı modemde ise bu değerlerin daha da altında değerler alıyorum ve daha az kopma yaşıyorum fakat şöyle bir mevzu var ki hat değerleri düştüğünde internet 3 dakikada bir düşüyor ve bunu engelleyemiyorum. Hatta durduk yere cızırtı[parazit] oluşuyor. Sizce bu santralden mi yoksa modem telnet üzerinden bu mevzuyu çözebilir miyim? Modemde kullanılabilen komutlar
[Konuyu tam olarak nereye açacağımı bilemedim ana mantığım modemdeki telnet erişimi üzerinden neler yapabileceğim bunun yanında snr değerini nasıl sabitleyeceğim. adslctl komutları mevcut] Modem Airties Air-5341TT modeli. İnternetin kopma anı