merhaba romalılar.almanyada odama internet bağlattım .kabelbw diye bir internet şirketi fakat gerizekalı kadın kontratta wifi kısmını işaretlememiş bende dikkat etmedim imzaladım.Zaten wifisiz internet seçeneği nedir anlamış değilim.şimdi internetim var wifili modemimde var ama nasıl oluyorsa internet şirketi wifi vermiyor(sanırsam bunu kablodan verdikleri sinyalden yapabiliyorlar).Modemin arayüzüne bile girsem wifi aktif edemiyorum.Şimdi size sorum şu ethernetden interneti kullanıyorum gayetde hızlı.router alıp modeme bağlasam wireless kullanabilir miyim interneti?
Wi-fi modem ile gelen bir özelliktir. Bir kablodan bunu kesip açabileceklerini pek zannetmiyorum. Ancak şöyle bir durum söz konusu olabilir; Modeminiz de ki bu özelliği ya modemin arayüzüne girip kapatmış olabilirler(modemin fabrika ayarından devre dışı bırakarak) veyahutta kumanda panosundan girip modeminizin bu özelliğini devre dışı bırakmış olabilirler ya da size wi-fi özelliği bulunmayan bir modem vermiş olabilirler. Bence çok büyük ihtimal ile ya wi-fi özelliği devre dışı bırakılmış veya wi-fi özelliği hiç bulunmayan bir modem tarafınıza verilmiştir diye düşünüyorum.
Belirttiğiniz şekilde kablonun ötesine karışabilen bir teknoloji henüz Türkiye'de söz konusu değil. Bende bu teknolojiyi hiç duymadım. Bu neden ile aldığınız modeme ait özelliklere herhangi bir şekilde bir müdahale yapılabileceğini zannetmiyorum. Ancak yinede bir araştırıp ilgili internet servis sağlayıcının kumanda panosundan modeminize müdahale edilip edemeyeceği bilgisini öğrenmeniz yararınıza olacaktır. Eğer böyle bir hakları var ise alacağınız routere de müdahale edebilirler. Kolay gelsin.
NOT: Şimdi yazınıza bakıyordum modemde wi-fi özelliği var yazmışsınız. Modemin ara yüzüne girip wi-fi aktif edebiliyormusunuz. Bu bazı modemlerde dışarıdan bir açma kapama butonu ile de yapılabilmektedir.
edemiyorum çünkü yanlışıkla kontratta wifisiz internete imza atmışım .Almanyadayım.Modemin wifi özeliği var çünkü üstünde yazıyor modemin bu özelliği kapatmış durumdalar.wifili istersem ek ücret ödiycem her ay onun yerine router alıp modeme taksam daha iyi olur diye düşündüm