Şimdi Ara

modem kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
96
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • maalesef internet servis sağlayıcılarındaki abiler ve ablalar bu konu hakkında pek bir şey bilmiyorlar, hiçbir şey bilmiyorlar.

Kendi kendime 1 gün uğraşarak kendi şifremi kendim buldum, sizinle nasıl bulduğumu paylaşmak isterim.

NOT: Öncelikle modem kurulumunuzu yapın

**İnternet servis sağlayıcınızdan wan şifrenizi ve kullanıcı adınızı alın, eğer ki telefondaki yardımcı wan'ın ne demek olduğunu bilmiyorsa şaşırmayın. internet şifresi/kullanıcı adı veya PPPoE bilgilerimi istiyorum derseniz yüksek ihtimalle daha cana yakın bir ses tonu ile yardım alırsınız.

Normalde kullanıcı adı kısmını verirler ve ardından SMS ile şifreyi gönderirler, fakat 2 gündür bana doğru wan şifremi vermiyorlar ayrıca hatalarını da düzeltmiyorlar. Eğer sizde aynı ızdırabı yaşıyorsanız, şimdiki hamleleri takip edin.

Adım 1: Eski modeminizin arayüzüne giriş yapın.(nasıl yapılacağını bilmiyorsanız internette aratabilirsiniz. Örn: tp-link modem arayüzü açma)

Adım 2: Gelişmiş ayarlardan(burada yoksa tek tek aramanız lazım ne yazık ki) PPP kullanıcı adınızı ve şifrenizi bulun.

Adım 3**: Şifrenizin yazdığı yer büyük ihtimalle HTML kodu ile sansürlenmiş olacak, bunu kaldırmanın çok kolay iki yolu var:

a)Şifreyi kopyalayın ve bir not defterine yapıştırın.

b)Eğer yukarıdaki işe yaramadıysa sağ tıklayın, öğeyi denetleyin ve type="password" yazan yeri silin, şifrenin üstündeki sansür kalkmış olacaktır.

Adım 4: wan kullanıcı adınızı ve şifrenizi girip bekleyin, modeminiz 1-3 dakika içinde çalışıyor duruma gelecektir.

dediğim gibi, internet servis sağlayıcılarının yardım hatlarında karşımıza çıkan kişiler mühendis veya işini bilen kişiler değil, genellikle meslek lisesi mezunu abi ablalar. Kimseyi küçük düşürmek istemiyorum, fakat yardım hattına şahsen daha fazla yardımım dokunuyor.

Umarım yukarıdaki yöntemler işe yarar, eğer yaramazsa yardım istemekten çekinmeyin.

Dipnot: bu yöntemler yalnızca altyapısı uygun olan bölgelerde ADSL-VDSL arası geçiş yapan kişiler için hazırlanmıştır. Yeni bir İSS'ye geçtiyseniz, İSS yardım hattınız size daha iyi yardımcı olacaktır.

(İSS: internet servis sağlayıcısı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swacgert -- 22 Aralık 2020; 22:48:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VDSL Kurulumu Yapamadım
    8 yıl önce açıldı
    Kurulumsuz modem
    14 yıl önce açıldı
    Modem Yazılımı
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.