arkadaslar interneti 3 kişi kullanıyoruz aynı apartman icinde modem bende duruyor yukarıdan biri bişey indirdigi zaman yada bişey izledigi zaman benim oyunda asırı derecede ping giriyor herkese esit internet hızı dagıtmayı dusunuyorum bu işe yararmı ping te ve modemim desteklemiyosa modem alırım yeni fark etmez yeterki sınırlayabilen bi modem gosterin bana :D vatan bilgisayardan alacagım ondan dolayı vatandan gonderirseniz linkleri iyi olur vede modemimden oluyorsa anlatırsanız sevinirim yardım edin lütfen artık cileden cıktım :S
modemim : d-link dsl-2640U
4 portlu tek anten wps mevcut
Alıntıdır... Umarım yardımcı olur ;
Modeminde QOS özelliği varsa çok kolay yapabilirsin.. Mesela Airties modemin var Modemin DHCP ayarlarından ip adres havuzunu 192.168.2.10/192.168.2.200 arası verirsin.. kendi bilgisayarın ip'sini elle verirsin 192.168.2.3 gibi
Modemin QOS bölümünden "Trafik Eşleme" bölümünden ip adreslerini 192.168.2.10 ile 192.168.2.200 arası kural oluşturursun.. Daha sonra "Trafik sınırlama" bölümünden minimum %40 - maksimum %50 gibi bir değer verirsin 1024mb hızın olduğunu var sayarsak kullanıcı maksimum 512mb ile internette gezebilir..
Eğer kullanıcı ip adresini elle verir ve bizim tanımladığımız aralık dışında ip alırsa kısıtlamaya girmeyecektir..
Çoğu modemde QOS özelliği bulunmakta hemen hemen hepsinin çalışma mantığı anlattığım gibi..
Bu arada hala ağdaki bilgisayarların MAC adreslerini öğrenmek istiyorsan http://www.youngzsoft.net/cc-get-mac-address/ ip aralığını tarıyor ve bulduğu bilgisayarların ve mac adreslerini çıkartıyor..
quote:
Orijinalden alıntı: mutlu80
Alıntıdır... Umarım yardımcı olur ;
Modeminde QOS özelliği varsa çok kolay yapabilirsin.. Mesela Airties modemin var Modemin DHCP ayarlarından ip adres havuzunu 192.168.2.10/192.168.2.200 arası verirsin.. kendi bilgisayarın ip'sini elle verirsin 192.168.2.3 gibi
Modemin QOS bölümünden "Trafik Eşleme" bölümünden ip adreslerini 192.168.2.10 ile 192.168.2.200 arası kural oluşturursun.. Daha sonra "Trafik sınırlama" bölümünden minimum %40 - maksimum %50 gibi bir değer verirsin 1024mb hızın olduğunu var sayarsak kullanıcı maksimum 512mb ile internette gezebilir..
Eğer kullanıcı ip adresini elle verir ve bizim tanımladığımız aralık dışında ip alırsa kısıtlamaya girmeyecektir..
Çoğu modemde QOS özelliği bulunmakta hemen hemen hepsinin çalışma mantığı anlattığım gibi..
Bu arada hala ağdaki bilgisayarların MAC adreslerini öğrenmek istiyorsan http://www.youngzsoft.net/cc-get-mac-address/ ip aralığını tarıyor ve bulduğu bilgisayarların ve mac adreslerini çıkartıyor..
sagol dostumda bütün modemlerde bu ayarlar aynı olmuyo cok denedim dün ve sunu fark ettim bizim sadece bi cocuk var yukarda kral oyunda falan takılıyo o yükleniyo cok fazla onun mac ini direk sınırlandırabilirmiyim acaba yada öncelik atayabilirmiyim kendi mac adresime ?