Şimdi Ara

Modem crc nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1 aydır internetten kopma sorunlarıyla meşgulüm modemim dsl n17-u adslde kullanıyorum arızaya veriyorm yine sornlar yaşyorm bi geri dönüş bile yapmıyorlar sorunun şu diye...
    İnternet koparken modem sayfasını açıyorum crc değerleri 30bin küsür değerlere yükseliyor bu kopmanın nedeni ttnetmi yoksa modemmi bozuk eğer ttnetse interneti sözleşme bedeli ödemeden hukuksal yollardan kestirmeyi düşünyorom...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • kopmadan önce şekildeki gibi yükseliyor crc yavaşıyor ilk başta internet
    Modem crc nedir?
  • CRC verilerin doğruluğunu kontrol eden bir sistemdir. Yüksek olması verilerde hata olduğunu gösterir. Bunun nedenleri arasında, güvenlik duvarı, virüs ve telefon hattında parazitlenme.

    Kontrolu sağlaman gerek ilk önce telefon hattını kontrol et ahizeyi kaldırdığında cızırtı geliyor mu ? Splitter kullanıyormusun ? arızalı olma durumu olabilir. Ayrıca modeminin yazılımını güncellemeyi unutma.
  • Murt82 kullanıcısına yanıt
    bende bu şekilde. kopma yasamiyorum. download hizini maksimize etmek icin snr'yi 6db'ye cektim. fakat gorsel bir hata var bu ekran goruntusunde 10.7 gorunuyor. sadece 8e alirsam 8db'de kaliyor. sanirsam firmware ile alakali bir gorsel problem. neyse bende biraz fazla crc hatasi var ama kopma olmuyor

    Modem crc nedir?
  • CRC hatası kablo ve bağlantılardan dolayı olur.

    tesisatı kontrol edin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • micro77 kullanıcısına yanıt
    Hort olacak ama cevap kaç olmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kralexx42 kullanıcısına yanıt

    Kabul gören değer 8-10 arası snr CRC hatası 0 ve yakın olması makbul.

  • Pasa86 in işaret ettiği gibi, frameler birkaç nedenden dolayı bozulabilir: çift yönlü uyumsuzluk, hatalı kablolama ve bozuk donanım. Bununla birlikte, bir miktar CRC hatası beklenmelidir ve standart, Ethernet üzerinde 10-12 bit'e kadar hata oranına izin verir (1012'den 1 bit dönebilir) ve standarda göre kabul edilebilir.


    Bakırda sinyal, elektronlar arasında durum aktararak hareket eder (elektronların kendileri çok fazla hareket etmez) ve elyafta sinyal, elyafın duvarlarından yansıyan fotonlar tarafından hareket eder. Duvarlardaki ısı nedeniyle fotonun basitçe değişmesi veya elektronların durumunun kendi kendine değişmesi ihtimali sıfır değildir. Yani mükemmel durumlarda bile bazı hatalar her zaman olacaktır. Bilinmelidir ki, bit tek bir foton ya da bir elektronun tek bir hal değişimi değildir; bugün tek bir biti ifade etmek için birçok fotona veya elektron durum değişikliğine ihtiyacınız var, bu nedenle tek bir yanlış 'durum' bir hata vermeyecektir, çünkü bit bunların çoğunun ortalama durumudur.


    Kisacasi,CRC, Ethernet'te bir 4B numarası döndüren framelerde bir polinom işlevidir. Tüm tek bit hatalarını ve çift bit hatalarının iyi bir yüzdesini yakalayacaktır. Bu nedenle, framein aktarım sırasında bozulmadığından emin olunması amaçlanmaktadır. CRC hata sayacınız artıyorsa, bu, donanımınız frame üzerinde polinom işlevini çalıştırdığında, sonucun framein kendisinde bulunan 4B sayısından farklı bir 4B sayısı olduğu anlamına gelir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swat7 -- 2 Ağustos 2023; 0:6:32 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.