Şimdi Ara

Modelistlik Kursu Eğitimleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Modelistlik mesleği son zamanlarda revaçta olan ve oldukça merak edilen mesleklerdendir. Tekstil piyasası içerisinde yer alan meslek gruplarından olan modelistlik mesleği çeşitli eğitimler sonrasında edinilir. Modelist olmak isteyenler için modelistlik kursu vardır ve burada alınan teknik eğitim ile modelist olunabilir. İstanbul' da bu eğitimi veren Yeni Ümit Modelistlik Kurslarını tercih edebilirsiniz.


    Modelistlik Kursu Eğitimleri


    Kod

    Yığını:
    <h2>Kursa Gitmeden Modelist Olunur Mu?</h2>


    Tekstil piyasasında çalışamaya başladığınız zaman çeşitli iş deneyimleri ve tecrübeler edinirsiniz. Bu iş deneyimleri sayesinde çalıştığınız statüler değişir. Yani kısaca usta çırak ilişkisi ile bu sektörde yükselebilirsiniz.

    Modelistlik mesleği için de tecrübe gerektiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Tekstil sektöründe ne kadar çalıştığınız bu meslek grubu için önemli değildir. Modelistlik, teknik eğitim almadan yapılan bir meslek değildir. Bu neden modelistlik kursu ile gerekli eğitimleri alarak mesleğinizi icra edebilirsiniz. Modelistlik kursu eğitimleri almadan yalnızca tecrübe ile bu mesleği yapma şansınız yoktur.


    Kod

    Yığını:
    <h2>Modelistlik Eğitiminde Neler Öğrenilir?</h2>


    Modelistlik kursu ile bu meslek için teknik eğitim alabilir ve mesleğe geçebilirsiniz. Gerekli eğitimleri aldıktan sonra edineceğiniz sertifika ile tekstil sektöründe yer bulabilirsiniz.

    Modelistlik kursunda alacağınız eğitimler çeşitlidir. Kurs ile alacağınız eğitimlerden bazıları şunlardır:


    1. Giysi kalıpları nasıl olmalıdır?
    2. Giysi kalıpları hazırlama konusunda teknik bilgiler
    3. Giysi kalıbı hazırlanırken kullanılacak araç ve gereçlerin tanıtımı ve nasıl kullanılacağı
    4. Farklı moda anlayışları
    5. Farklı kol, yaka ve paça gibi stil bilgileri


    Eğitim süreci içerisinde kurs eğitmenlerinden çeşitli teknik dersler alınır. Kurslardan genellikle sertifika alınır bununla birlikte büyük markaların modelist kursları sertifika da vermektedir.


    Yeni Ümit Modelistlik Kursu instagram sayfasını ziyaret edebilirsiniz: https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/yeniumitmodelistlik/


    Modelist Olmak İçin Ne Yapmalıyım?


    Modelist mesleği oldukça ilgi çeken ve keyifli mesleklerden biridir. Bu mesleğe sahip olmanız için yıllarca çalışıp tecrübe edinmenize gerek yok. Modelistlik tamamen teknik bilgilere dayanan bir meslektir.

    Modelist olmak istiyorsanız eğitim almanız gerekir. Modelistlik eğitimi birçok kıyafet markası tarafından verildiği gibi çeşitli kurslarda da verilmektedir. Modelistlik kurslarına giderek teknik eğitim alabilir ve eğitim sonrasında alacağınız diploma ya da sertifika ile modelistlik mesleğini yapabilirsiniz.


    Modelistler Nerede Çalışır?


    Modelistlik mesleği kıyafetlerin kalıplarını çizme ve üretime geçirme mesleğidir. Modelist olduktan sonra stilistler tarafından tasarlanan kıyafetlerin kalıplarını çizer ve seri üretimlerini sağlarsanız. Bu nedenle modelistlik mesleği teknik eğitime dayalı bir meslek grubudur.

    Modelistlik mesleği eğitimi aldıktan sonra tekstil piyasasında çalışabilirsiniz. Tekstil sektörü içerisinde yer alan şirketlerde kıyafet kalıplarını ve seri üretimi sağlayabilirsiniz. Modelistlik mesleği iş bulma konusunda avantajlı olan mesleklerdendir. Tekstil sektörü sürekli kendini yenilen bir sektör olduğu için her zaman tasarımcılara ve üretim yapacak meslek guruplarına ihtiyaç vardır.

    Çeşitli tekstil firmasında çalışabileceğiniz gibi büyük markalar ile de iş yapabilirsiniz. Yeni Ümit Modelistlik ve Vakko gibi dünyaca ünlü markalar modelist eğitimi vermektedir ve bu eğitim sonrasında marka ile çalışmanıza olanak da sağlamaktadır.


    Kaynak: https://www.yeniumitmodelistlik.com/modelistlik-kursu-istanbul/










  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.