Şimdi Ara

Mobil oyun için hangi programlama dili?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
10.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mobil oyun tasarımı için hangi programlama dilini öğrenmem gerekir?
    Bu dili sıfırdan öğrenmek ne kadar süre alır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• C# dilini kullanarak unity ile oyun geliştirebilirsin. Ben de hiç bilmiyordum. İngilizcem de o kadar iyi değildir. Youtube'deki anlatımları izleye izleye baya şeyler öğrendim. Ama hâlâ başlangıç seviyesindeyim. Hatta başlangıç seviyesinden de alt seviyedeyim
    Örneğin 2d sonsuz koşu için:
    https://www.youtube.com/watch?v=GrQalFLtQT4&list=PLiyfvmtjWC_XmdYfXm2i1AQ3lKrEPgc9-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ht1baron -- 2 Eylül 2016; 14:01:19 >
  • Kullanabileceğin bir çok farklı gameEngine ya da frameWork mevcut. CryEngine(c++ diye biliyorum), Unreal Engine(c++), Unity(c#, js, bir tane daha vardı galiba unuttum), Construct2(js, lua, emin değilim bakmak lazım), LibGDX(java). Bunlar benim bildiklerim ki daha flash için de farklı oyun motorları ya da frameWork 'ler var. Tabiki hepsi de birbirinden farklı özelliklere artılara ve eksilere sahip. Hedef sistemleri de çok farklı olabiliyor.

Eğer programlama konusunda yeni değilsen, bildiğin dili kullanan ya da geçişi kolay olabiecek bir dile sahip ama hoşuna giden bir oyun motoru ya da frameWork ile ilgilenebilirsin. Kısacası tam olarak yapmak istediğin işe karar vermen önemli bu noktada. Sorunun kesin bir cevabı yok.
  • bende java ile ilgilendim unity c# kullanıyormuş geçene kadar bilmiyodum kaldım öyle
  • __Utqu _ kullanıcısına yanıt
    Hiçbir bilgim yok sıfırım suan bilgisayar mühendisliği okumaya başlıyacagım okuldan bağımsız kendi ilgi alanımda birşeyler yapmak istiyorum.
    c# öğrenmem gerekli sanırım bunun için.öğrenebileceğim kapsamlı siteler var mı acaba?
  • Giriş icin türkçe kaynaklar yeterli hocam. Eğerki ingilizcen iyi düzeydeyse detayli ders anlatan youtubeda sürüsüyle kanal var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreazz

bende java ile ilgilendim unity c# kullanıyormuş geçene kadar bilmiyodum kaldım öyle

Unity 3D şu anda 2 farklı betik dil yapısını (Java Script ve C#) desteklemektedir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • C#dan ziyade unity frameworkü ve unity konseptini anlaman lazım. C# öğrenmesi kolay zaten. Sen unitye yoğunlaş. Oyun geliştirme sadece c#dan ibaret değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1ht1baron

C# dilini kullanarak unity ile oyun geliştirebilirsin. Ben de hiç bilmiyordum. İngilizcem de o kadar iyi değildir. Youtube'deki anlatımları izleye izleye baya şeyler öğrendim. Ama hâlâ başlangıç seviyesindeyim. Hatta başlangıç seviyesinden de alt seviyedeyim
    Örneğin 2d sonsuz koşu için:
    https://www.youtube.com/watch?v=GrQalFLtQT4&list=PLiyfvmtjWC_XmdYfXm2i1AQ3lKrEPgc9-

Arakadaşa katılıyorum unity ile c# yeni başlayanlar için kesinlikle ideal tavsiye ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.