Şimdi Ara

MOBİL KLİMA SORU ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
1
Favori
102.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: DemirAylak

Ya beyler biraz konuyu hortlatıcam ama şu malum boruyu bacadan sal gitsin. Soba kurarken olduğu gibi. Cam delmeye falan ne gerek var?

eski evlerde olabilir ama yeni evlerde soba da yok baca da
  • onder markası ne? Ben de alacağım da kıytırık bişey almayayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onder748

evet arkadaşlar gene bir yaz ve gene aynı konular :D
    Ben geçen senden beridir kullanıyorum. Odadan odaya da geçiriyorum. He oda da delik delmedim çünkü kiracıyım. Ama pencerelerde sineklikler var ya onlardan plastik camlar var. onlardan yaptın mı her o oda kulnaılıyor. Tabi çözümler bir kaçı bu.:D Ses meselesini de söyle yaptım. İlk başta en yüksekte bir çalıştırıp sıcağı kırıp sonra da en alt modda hiç problem olmuyo.

teknosada 666 liramı ne alıcam sanırım bende aydının sıcağı hiç çekilmiyor bu saat oldu zırnık ders çalışamadım lanet olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: reydab

quote:

Orijinalden alıntı: onder748

evet arkadaşlar gene bir yaz ve gene aynı konular :D
    Ben geçen senden beridir kullanıyorum. Odadan odaya da geçiriyorum. He oda da delik delmedim çünkü kiracıyım. Ama pencerelerde sineklikler var ya onlardan plastik camlar var. onlardan yaptın mı her o oda kulnaılıyor. Tabi çözümler bir kaçı bu.:D Ses meselesini de söyle yaptım. İlk başta en yüksekte bir çalıştırıp sıcağı kırıp sonra da en alt modda hiç problem olmuyo.

teknosada 666 liramı ne alıcam sanırım bende aydının sıcağı hiç çekilmiyor bu saat oldu zırnık ders çalışamadım lanet olsun

airfel bendeki. dandik markalar alma; çünkü ses ve soğutma değişebilir. Bende darty den almıştım geçen sene bu tarihlerde 700 tl ye almıştım.
    Nasıl kullanılacağını daha önce ki mesajlarımda yazmıştım onları oku bence.

• quote:

onder markası ne? Ben de alacağım da kıytırık bişey almayayım.

airfel bendeki. ama modelini hatırlmıyorum. 9000 Btu. dandik markalar alma; çünkü ses ve soğutma değişebilir. Bende darty den almıştım geçen sene bu tarihlerde 700 tl ye almıştım. az bi para verdim 7 yıl garanti yaptırmıştım.
  • quote:

Ya beyler biraz konuyu hortlatıcam ama şu malum boruyu bacadan sal gitsin. Soba kurarken olduğu gibi. Cam delmeye falan ne gerek var?

Baca yoksa nerden salsın?
  • Ben daha bacasız eve rastlamadım.
  • quote:

Ben daha bacasız eve rastlamadım.

Ben bu gun 8000 btu mobil klima aldım.
    Soba borusundan çıkartacaktım borusu yetmedi, pencereden saldım bu sefer içeri sıcak hava girdi, arkasındaki sıcak hava egsozu epey sorun.
    Gürültü buyuk sorun, dış ünitenin evin icinde çalıştığını duşunun, çekilmiyor kafamız şişti.
    Split klima almaya karar verdim yarın değiştireceğim.
    Tavsiyem şudur;
    1- dış ünite konacak yer yok ise yani mecbursanız ve 20m2 den küçük yerlerde denenebilir
    2- alacaksanız duvarda-pencerede boru icin delik açmayı ve gürültüyü GOZE alın
    3- herseye rağmen Split klima kadar sogutmayacaktır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Split klima almayı biz de biliyoruz be kardeşim. Herkesin kendince sebebi var bunu almak için. Misal benim oturduğum sitede 2. klimaya izin verilmiyor. Kime ne deyip taktıramıyorum çünkü duvarlar tünel kalıp. Başka bir soğutma çözümü de bulamadım odam için. Vantilatör baktım bu iyonizer ayağı hep yalan.
  •  MOBİL KLİMA SORU !

bazılarında cift boru var havayı bir borudan dışardan alıp ikinci boru ile dışarı veriyor vakum etkisi yapmıyor
  • Arkadaşlar iki sene evveline kadar iki sene boyunca bu klimalardan birini Libya'da kendi odamda kullandım. Kullandığım çin malı bir klima idi ama fiyatı diğer 12.000btü lük splitlere göre 100 dinar daha pahalı idi. Çin malı dediğime bakmayın, burda aynı klimayı bulsam gene direk alırım. 8 Bavulum vardı, oda kutusuyla epey bir yer tutuyordu, bir arkadaşa vermek zorunda kaldım. Burda aynı kalitede ve aynı btü de olanlara baktım. Burdakilerin orada aldığım klimanın kalitesinde olanları italyan veya japon malları ve neredeyse orda klimayı aldığım fiyatın 4-5 katı fiyattalar.
    Gelelim eksi ve artılarına:
    --eksileri:
    1- Full modda çalışırken fan pervaneleri küçük olduğundan çok hızlı dönüyorlar bu yüzden splitlere göre çok ses yapıyor. Alışık değilseniz ilk birkaç akşam uyumanız zor olabilir. Mamafi oda soğuyunca kendini uyku moduna aldığı için ses çıkarmıyor, çalıştığı zamanda zaten belli bir süre sonra o sabit fan sesine alıştığınız için rahatsız etmiyor. Ayrıca oda soğuduktan sonra daha sessiz bir moda da almanız mümkün.
    2- Split klimalar kadar çabuk ve etkili soğutma yapamıyor. Ben kışında ısıtıcı olarak kullandığım için pek bi rahatsızlık duymadım. Zaman ayarı vardı. İşten gelmeden yarım saat önceye ayarlıyordum. Geldiğimde oda hem soğuk hemde sessiz oluyordu, gelincede full moddan çıkarıp daha sessiz moda alıyordum. Bir kere soğuttuktan sonra vede odada ısı kaçağı yoksa zaten sorun olmaz ama pencere, kapı devamlı açık olursa ona 30.000 btülük klima bile yetmez ufak bir oda için.
    3- Sıcak havayı dışarı atmak için muhakkak odadan dışarı bir delik açmanız lazım. Benimkinin giyotin pencereler için bir aparatı vardı ama pencerelerim giyotin pencere olmadığı için pencerenin altındaki duvara 200mm(kolay sökebilmek için) lik PVC boru için delik açtırıp, 200mm lik boruyu sabitledim. Kendi duvar borusu 150mm idi(spiral esnek boruları 160mm) ve böyle delikler için sabitleme aparatıda vardı. İki boru açıklığını polüretan köpükle doldurdum. Aparatıda üzerine oturtunca hiçbir şekilde estetik bir bozukluk oluşmadı. Aparatın kapağıda olduğu için kışın ara boruları çıkartıp kapağını kapatıyordum. Böylece full mobil bir ısıtıcım oluyordu.:) Yazın ise anca aparatını sabitlediğim yerden 1-2 metre uzağa kadar taşıyabiliyordum. Su drenaj borusu içinde aynı şekilde dışarı, balkona, içerideki odadan gene aparatının altında 1-2cmlik bir delik açıp plastik su borusuyla, balkon giderine verdim.
    ***Bu sorunları çözdükten sonra aşağıdaki artılarına bakınca iyi ki split almamışım dedim.
    ++artıları:
    1- Sıcak hava tahliyesi için dışarı delik açmak dezavantaj olarak görülebilir ama zaten split alınca onuda yapıyorsunuz. Hem taşınmanız gerekince 2 vidayı söküp aparatı çıkartıp gidersiniz. Ama splitin hem kurulması buna göre bayağı bir iş, hemde sökülmesi. Dış ünitesini bağlarken ona göre yer yapacaksınız iç ünitesine ayrı. Projesini yürüttüğüm rezidansta 100 yakın split taktık. Gelin görün split borusu döşemek ne iştir diye! Öyle her dış ünitenin arkasına bir iç ünite bağlayamıyorsunuz , bazen metrelerce bakır boru için duvar kırıyorsunuz veya üstünü alçıpanla kapatmanız gerekiyor. Ben orda 2 defa yer değiştirdim. Klimayı 15 dakikada tekrar kurup çalıştırdım. Ama diğer arkadaşlardan bazıları kendi split klimaları için neredeyse bir hafta servis beklemek zorunda kaldılar. Bide üzerine para verdiler. Orda klima değil servisi pahalı!:) Bide burdaki en sıcak gecenin bile orda bayağı serin bir gece olduğunu düşünürseniz, olayın şeklini anlarsınız.
    2- Bizim elemanlardan birkaçı kendi odalarına split klima taktırdılar. Orada ucuz olduğu için en üst segmentteki klimalardan. Ama, hele ki sabahleyin, odaya ben giremiyordum; ter, ayak, çorap veya ayakkabı kokusundan. Bide içerde benim gibi sigarada içiyorlardı. Hele bide hafta sonları oda da 2'den fazla kişi sabahlayıp kalmışsa içeri hiç girilmiyordu. Oda içi resmen tiksindirici şekilde kokuyordu. Tabii belli bir süre sonra onlar alışiyorlardı bu kokuya. Bende ise içerdeki hava dışarı atıldığı için istediğim kadar sigara içeyim veya 10 kişi bile aynı anda sigara içse genede koku olmuyordu, hatta klimanın içerdeki pis havayı dışarı attığınıda söyleyebilirim. Benim için en önemli konu bu! Burda da içerde sigara içtiğim için split klima almayı hiç düşünmüyorum; çünkü muhakkak pencere açıp içerisini havalandırmak zorunda kalacağım.
    3- Elektriği normal bir topraklı fiş ile istediğiniz elektrik hattından alabilirsiniz. Tabii hattınızında ona göre olması lazım. Ama bağlayacağınız prize çamaşır makinesi takmakta sakınca görmüyorsanız gönül rahatlığı ile takabilirsiniz. Benim orda kullandığım yanlış hatırlamıyorsam max. 1750W çekiyordu. Splitte ise ayrı 2 hat çekeceksiniz, veya çektiğiniz tek hat hem dış üniteyi hem iç üniteyi besleyecek. Bide bu hattı estetik olarak gizlemek zorunda olduğunuz için duvarda da bir takım işlemler yapacaksınız. Burda bilmeniz gereken en önemli konu şu: bu tip mobil klimaların çektiği kw oranı az olabilir ama bunu makinenin çalışma zamanı ile de değerlendirmeniz lazım. Yani split klimalar daha yüksek kW ta çalışırlar, onun için daha kuvvetli, direk kofradan hat çekmeniz gerekebilir. Bu aletlerin soğutma güçleri kapalı ortamda çalışacakları(ısı yalıtımlı) ve dolayısıyla ısı kaybı az olduğu düşünülüp tasarlandığı için çok az çalışması ön görülerek yapılıp tasarlanmışlardır. Teorik olarak aynı ortamlarda mobil klimalar az güçle daha fazla, splitler ise çok daha fazla güçle az bir süre çalışırlar. Dolayısıyla slit klimayı çok sık çalışmaya zorlarsanız çok fazla güç tüketecek ama mobile göre daha iyi soğutacaktır. Bu yüzden de bizim gibi ısı yalıtımı çok az olan binalarda oturan ülkelerde inverter split klima seçmek doğru olacaktır. Bu klimalarda dış ünite kendini stoplamaz dolayısı ile çok sık çalışıp durma durumlarında ilk başta çalışmak için çekmesi gereken güçten daha az bir güçle aktif çalışmaya geçebilirler.

Yerim ve pencerelerim müsait olsa pencere tipi klima alırım. Hem içerdeki pis havayı dışarı atar hemde daha sessiz ve kuvvetli olarak pencerenin dışındaki havayı içeri soğuk/sıcak olarak verir, istersenizde dışarıdan hava almadan sadece içerdeki havayı soğutup/ısıtıp dolaştırır. Yeriniz müsaitse montajıda split klimalardan daha kolay. Bir arkadaşımda orda pencere tipi almıştı. Bende almadığıma pişman olmuştum. Montajı biraz daha uzun sürüyor ama hiç bir şekilde split ile kıyaslanmaz. İç dış ünite bağlantiları yapılıp basınçlı gaz koyma olayı olmadığından, montajını kendiniz bile yapabilirsiniz. Bizim apartmandaki komşularda da görüyorum, çoğu split klima koydurtmuşlar. Süs gibi duvarda duruyor, pencere kapılar açık!:) Neden diye sorduğumda, bir müddet sonra çok boğuyor, havasız kalıyoruz diyorlar!:) Karar sizin...

• Montaj ve su tahliyesi hakkında fikir verecektir...

http://forum.donanimhaber.com/m_63276762/tm.htm
  • Selam arkadaslar.Belcika da yasamaktayim yazlari bir ayligina memlekete gidiyorum.Kucuk bi karavanim var ancak ici cok sicak oluyor.Buradan bir mobil klma goturmeyi dusunuyorum.ikinci el bisey almaya karar verdim.Karavanin camina icerden bi kapak yapip delik acacagim,karavanin camini da acik brakacagim boylece cogu kisi icin buyuk problem olan tahliye hortumu sorununu cozecegime inaniyorum.Karavanim kucuk oldugu icin performansli olacagini saniyorum.Siz ne dersiniz?Almali miyim?
  • elektriğini halldersen mantıklı görünüyor.
  • Mobil klima konusunda Alman firması Trotec'i tek geçerim.

https://www.trotec24.com.tr/makineler/klima/mobil-klima-pac-serisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: gigipost

Mobil klima konusunda Alman firması Trotec'i tek geçerim.

https://www.trotec24.com.tr/makineler/klima/mobil-klima-pac-serisi
    Mobil klima almayı düşünüyorum, her mobil klima başlığında bu mesajını görüyorum. İlk gördüğümde bayağı araştırdım, ısınmıştım bu markaya, lakin her konuda bu mesajı görmek hem kıllandırdı hem tiksindirdi. Hayırdır 2 yıl önce bu cihazları mı satıyordun?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.