Şimdi Ara

MKV'yi AVI'ye encode yapmadan dönüştürme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elimde h264 codec kullanan bir MKV dosyası var (HD değil 624x352 23,976fps). Bunu MKVExtractGUI ile ses ve video olarak ayırabiliyorum (video .h264, ses .aac uzantılı). Ancak tekrardan AVI container içinde birleştiremiyorum.
    Bir çok yöntem denedim; TSMuxer ile .ts yapıp tekrar avi içine atma, AVIDemux ile de denedim sonuç aynı.
    Mantıken yapılabilir gibi görünüyor. Yani sonuçta AVI de h264 codec i barındırabiliyor. Bu arada tekrar hatırlatayım; convert işlemi yapmak değilde doğrudan muxing yaparak halletmek istiyorum.

• VirtualDub programı ile bir deneyin. VirtualDub pek user friendly olmadığından, "How to convert to avi with Virtual Dub" gibi googleda sorular sorarak bulduğunuz resimli tutoriallar ile yapabilirsiniz.
  • virtualdub, virtualdobmod, virtualdub-mpeg üçüde h264 açmıyor.
  • VirtualDub'ın en azından pluginlerinin desteklemesini beklerdim. İlginç..
  • Amaç ne vidyonun kalitesi düşmeden avi mi yapmak?

Mkv yi yeniden çevirmeden avi yapmak mümkün değil olması gerek? Sonuçta içinde ki vidyo h264 demişsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: birolayd

Amaç ne vidyonun kalitesi düşmeden avi mi yapmak?

Mkv yi yeniden çevirmeden avi yapmak mümkün değil olması gerek? Sonuçta içinde ki vidyo h264 demişsin..

avi de h264 barındırabiliyor. bir çok h264 codec'li avi var elimde. öyle sanıyorum ki ufak bir püf noktası var ama henüz keşfedemedim.
  • avidemux
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tv'ye video formatı ekleme
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Edius Pro 5.5
    Canopus ProCoder 3
  • quote:

Orijinalden alıntı: DLI

avidemux

quote:

Orijinalden alıntı: by_OriON

Elimde h264 codec kullanan bir MKV dosyası var (HD değil 624x352 23,976fps). Bunu MKVExtractGUI ile ses ve video olarak ayırabiliyorum (video .h264, ses .aac uzantılı). Ancak tekrardan AVI container içinde birleştiremiyorum.
    Bir çok yöntem denedim; TSMuxer ile .ts yapıp tekrar avi içine atma, AVIDemux ile de denedim sonuç aynı.
    Mantıken yapılabilir gibi görünüyor. Yani sonuçta AVI de h264 codec i barındırabiliyor. Bu arada tekrar hatırlatayım; convert işlemi yapmak değilde doğrudan muxing yaparak halletmek istiyorum.

edit: piştiii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_OriON -- 4 Eylül 2010; 21:36:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

Edius Pro 5.5
    Canopus ProCoder 3

dostum bu rogramarı kullanmadım ama görünüşe göre bildiğimiz convert işlemi yapıyor bunlar. bana convert yapmadan ses+video'yu avi içerisinde birleştirecek (muxing) bir program yada yöntem lazım
  •  MKV'yi AVI'ye encode yapmadan dönüştürme?

videonu içine at ve sadece "save video" de şimdi denedim ufak bi videoydu (30mb)
    başka yöntemlerede bakayım hemen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DLI -- 4 Eylül 2010; 21:50:01 >
  • quote:

dostum bu rogramarı kullanmadım ama görünüşe göre bildiğimiz convert işlemi yapıyor bunlar. bana convert yapmadan ses+video'yu avi içerisinde birleştirecek (muxing) bir program yada yöntem lazım

Bu programı Tv şirketleri kullanıyor. Edius ile yapamayacağın video işlemi yok.
  • kullandığın video h264 mü? ben yaptığımda ses görüntü beraberliği kalmadı index'leme yapsanda yapmasanda sonuç aynı, hatta vlc dışında da açan program yok oluşan video'yu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

quote:

Bu programı Tv şirketleri kullanıyor. Edius ile yapamayacağın video işlemi yok.

hocam haklısın da benim aradığım o değil. elimde çok sayıda bu şekilde video var. convert olayına girmek istemiyorum
  • işine yararsa böyle bir çözüm buldum
    avidemuxda format kısmını mp4 ses kısmını mp3 yaparsan videoyuda yine .avi olarak kaydedersen hata vermiyor

yada videoyuda dönüştür mpeg-4 avc ayarlarından constant rate factor değerini 1 veya 2 yap kayıp olsa bile çok az olur
  • Hocam ilgin için çok teşekkürler ancak ben mi anlatamıyorum acaba diye kendime kızmaya başladım. Tepki olarak algılama ama

NO CONVERT NO RECODE NO ENCODE JUST MUXING
  • tamam muxingte format uyumsuzluğu var galiba ondan dönüştürmesiz olmuyor
  • mkv tekrar mkv formatında sıkıştırılır mı?mpg,avi filmlerim var bunları mkv ye çevisem ne kadar yer kazancım olur.görüntü kalitesi çok düşer mi?Bunları yapabilen program varsa yazabilir misiniz?
  • mkv dediğin barındırıcıdır. yani codec'ler ile sıkıştırılmış ses ve video'ları birde altyazıları üçünü birden barındırır. avi'den farkı altyazı da eklenebilmesidir.

mkv'den mkv'ye dönüştürme yapılmaz sadece farklı bir codec ile yada farklı kalite ayarlarında tekrar sıkıştırma yapabilirsin.

avi'den mkv'ye çeviri de aynı şekildedir. yani kullandığın codec ve kalite ayarlarına bağlı olarak boyutunu arttırır yada düşürebilirsin. mesela bir örnek; divx yada xvid bir avi varsa elinde bunun codec'ini x264 yaparsan kaliteden az bir kayıpla boyutunu düşürebilirsin. ancak dvd-divx oynatıcında izleyemezsin (tabi hd desteği yoksa) Mpeg dosyaları divx'e göre çok fazla yer kaplar. elinde bu formatta filmler varsa divx olarak riplemen dosya boyutunu epey bir düşürecektir.

program olarak xilisoft video converter tavsiye ederim. çok fazla parametre ile uğraşman gerekmez. ayrıca cude destekli ekran kartın varsa convert işlemi birkaç kat kısalır. tabi program ücretli, haliyle ilaçlaman lazım anladın sen onu

• hd5650 direct compute 5.0 var bunu destekleyen yok mu?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.