Şimdi Ara

MKV/HD PLAYER ALMAK ISTEYEN VAR MI?Popcorn Hour/IstarHD/Tomacro/TvixHD/Egreat/Netgear/Helios/Ziova.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
4.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bence hdmi nin 1.1 ile 1.3 olması arasında taşınacak ses ve video açısından bir fark yaratacağını sanmıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: unpop

Bu rip yapanın tasarufuna göre değişir, rip yapan release grubu arzu ederse true hdleri rip yaaprken barındırır arzu ederse onları çıkarır sadece ac3 yapar. Genelde truehd ses formatlari daha fazla yer tuttugundan, rip yapilan dosyalari küçültmek adına ac3 tercihe diliyor, bir de son zamanlarda dts lere denk geliyorum

quote:

Orjinalden alıntı: nightmare666

quote:

Orjinalden alıntı: kizilelma

quote:

DivX oynatıcılar için HDMI 1.3'ün önemi var mı ki MKV DivX.... gibi formatlar TrueHD sesi destekliyor mu ki ?

mkv de 5.1 aac ses destegi var. ama bildigim kadariyla dvix te yok.
    her ikisindede dolby gidital ve dts ses destegi yok.

DivX'de de AC3 5.1 özelliği var
    ama HDMI 1.3 özelliği bildiğim kadarıyla sesi HDMI'dan aktarmaya yarıyor eğer bağlı olduğu medya TrueHD ses formatını desteklemiyorsa HDMI ses bağlantısının optical veya coaxial ses bağlantısından pek farkı olmaz
    onun için soruyorum Blu-Ray ve HDDVD Rip filmler TrueHD sesmi desyekliyor yoksa en fazla AC3 5.1 mi ?

Dolby Digital taş çatlasın 448Kbit TrueHD 17Mbit
    arada acayip fatk var tabi Ripi hazırlayanın sesi TrueHD kaydetmesi de yeterli olmaz herhalde izlediğimiz cihazın HDMI 1.3 dışında TrueHD dtsHD gibi formatları da desteklemesi gerek

• riplenmiş medya oynatan cihazlar için trueHD ses gibi gereklilikler olmadığını düşünüyorum.Dolby dijital5.1 ve DTS 5.1 oynatsın yeter.Zaten bu cihazları ses için değil hi-def kaynaktan riplenmiş medya için almak istiyoruz.
    Ayrıca hangi marka olduğu önemli değil ilk gelen MEVCUDUNUN tamamINI satar.Ama kutusuna 700 Usd istemeyecek:)
  • bunlar ithal edilirse hepsine TR SUB özelliği eklenir değil mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: prosecutor

riplenmiş medya oynatan cihazlar için trueHD ses gibi gereklilikler olmadığını düşünüyorum.Dolby dijital5.1 ve DTS 5.1 oynatsın yeter.Zaten bu cihazları ses için değil hi-def kaynaktan riplenmiş medya için almak istiyoruz.
    Ayrıca hangi marka olduğu önemli değil ilk gelen MEVCUDUNUN tamamINI satar.Ama kutusuna 700 Usd istemeyecek:)

fiyat cihazına göre değişir sanırım. içlerinde en ucuzu popcorn hour. o da 450 dolar civarı olur diye tahmin ediyorum.
    diğerlerini ona göre hesap edin artık.

quote:

bunlar ithal edilirse hepsine TR SUB özelliği eklenir değil mi ?

eklenir diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: prosecutor

riplenmiş medya oynatan cihazlar için trueHD ses gibi gereklilikler olmadığını düşünüyorum.Dolby dijital5.1 ve DTS 5.1 oynatsın yeter.Zaten bu cihazları ses için değil hi-def kaynaktan riplenmiş medya için almak istiyoruz.

fiyat cihazına göre değişir sanırım. içlerinde en ucuzu popcorn hour. o da 450 dolar civarı olur diye tahmin ediyorum.
    diğerlerini ona göre hesap edin artık.

450$ çok ciddi bir rakkam bence bu şartlarda alıcı bulması zor bu fiyatlara HTPC kurulur

bence bu cihazlara maximum 300$ verilir

• Tvix HD-M 6500A Beni ekle, Tr destek olursa alırım.
  • quote:

450$ çok ciddi bir rakkam bence bu şartlarda alıcı bulması zor bu fiyatlara HTPC kurulur

bence bu cihazlara maximum 300$ verilir

gelis maliyeti bile 300 dolari gecer.
  • quote:

MKV/HD PLAYER ALMAK ISTEYEN VAR MI?

arkadaslar,
    kuzenim ile birlikte firma olarak ithalatini yapmayi dusunuyoruz. bu sekilde sanirim garanti sorunu da olmaz ve ucuza getirtebiliriz.

almak isteyenleri listeye ekliycem. eger yeterli sayiya ulasirsa getirtmeyi dusunuyoruz.
    buraya liste yapicam.

oncelikle marka ve model belirlememiz gerekiyor. once burada gorusleri alicam sonra bir anket acip
    oylama yapmayi dusunuyorum. en cok oyu alan MKV/HD player i getirtebiliriz.

benim simdilik yazacaklarim asagida. burada tek tek elestirisini yapip en uygun modeli getirtebiliriz.
    sonucta hemen hemen hepsi Cin mali sanirim ve islemcilerini bir tek firma uretiyor ( Sigma islemci diye biliyorum )

FİYATLAR YURTDIŞI SATIŞ FİYATLARIDIR.
    TÜRKİYE SATIŞ FİYATLARI VERGİLERDEN DOLAYI TABİ Kİ DAHA FAZLA OLACAKTIR.

1. Popcorn Hour...HDMI 1.1 $179
    http://www.popcornhour.com/onlinestore/

2. IstarHD...HDMI 1.3 $218.80
    http://www.istarhd.com/

3. Tomacro...HDMI 1.1 $200-$250
    http://www.tomacro.com/english/index.htm

4. Tvix HD-M 6500A...HDMI 1.3 $347
    http://www.tvix.co.kr/Eng/products/HDM6500A.aspx

5. Helios X-Line Network Media Player
    X3000...$349
    X5000...$579
    http://www.helios-labs.com/us/products/xline/index_xline.shtml

6. Netgear EVA8000...$350
    http://www.netgear.com/Products/Entertainment/DigitalMediaPlayers/EVA8000.aspx

7. Egreat...£299
    http://www.egreatworld.com/en/ProductShow.asp?ID=118

8. Ziova...£ 299
    http://www.ziova.com/products.php

evet arkadaslar gorusleriniz neler.

İSTEYENLER:

1 - azazel_666..........Tvix HD-M 6500A
    2 - prosecutor..........Tomacro yada Tvix
    3 - leventen.............Tvix HD-M 6500A yada Istar MiniHD
    4 - aLeX_BuRaK.......Tvix HD-M 6500A
    5 - Witchdoktor........IstarHD, Popcorn Hour veya Tomacro
    6 - next
    7 - esegoz................Tvix HD-M 6500A

EVET ARKADAŞLAR. İSİM EKLEMEYE BAŞLADIM. İSTEYENLER NE İSTEDİĞİNİ BELİRTİP PM ATSINLAR.

Böyle ithalat da hiç görmedim ben yahu, sipariş alınıp da ithalat mı olurmuş

• quote:

herseyin bir ilki vardir
  • quote:

quote:

herseyin bir ilki vardir

temiz iş
    Hatta alanların adreslerini de alda direkt adrese yolasınlar

• hepsini aynı marka topla bari, 5 i elma istemiş 5 i armut nasıl siparişini vereceksin onun.
  • şimdi sen liste yapıyorsun sen bu adamlara fıyat vermeden nasıl oluyor bu ıs net fıyat yok herkes ıstıyor dıyelım kapora aldın getırdın malıyet cıktı 400 usd ye ınsanlar almaktan vazgeçtı nasıl olcak bu ıs?bence sen fırmadan bır adet belırleyıp fıyat al ve malıyet hesabını cıkar ole net fıyatla gelde alacakları sırala bence buısın sonu acayıp bıter dıe dusunuyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: haylaz74

şimdi sen liste yapıyorsun sen bu adamlara fıyat vermeden nasıl oluyor bu ıs net fıyat yok herkes ıstıyor dıyelım kapora aldın getırdın malıyet cıktı 400 usd ye ınsanlar almaktan vazgeçtı nasıl olcak bu ıs?bence sen fırmadan bır adet belırleyıp fıyat al ve malıyet hesabını cıkar ole net fıyatla gelde alacakları sırala bence buısın sonu acayıp bıter dıe dusunuyorum.

bende oyle yapmaya calisiyorum zaten
  • Ben geçenlerde Tvix 6500 getirttim Çin'den gelen bir arkadaşa. İçindeki hazır 500gb Seagate SATA2 hard disk ile birlikte bana maliyeti 580 USD oldu. Bu direk Çin'deki satış fiyatı ! Hard disk 120-130 USD civarı birşey. Demek ki 450-460 USD çıplak cihaz. Amerikadaki satış fiyatı 400 USD ki Türkiye'ye bu fiyatın altına getirmek kesinlikle mümkün olmaz ! Bence ucuz fiyata bu cihazları almak isteyen arkadaşlar 5-6 ay daha beklemeli. Alternatif bir sürü cihaz çıktı zaten fiyatları kesin ucuzlar.

Alet gayet kullanışlı, menüleri güzel ve görünüşü şık. Firmaya TR altyazı desteklemelerini rica eden bir mesaj gönderdim ama halen cevap gelmedi. Bakalım dikkate alacaklar mı ? Belki yeni sürüm firmware'da dahil ederler. Şuan da TR altyazılarda zaten çoğu harfi gösteriyor, sadece küçük "ı" harfinde problem var bilindiği üzere bu harf tanımlanamadığında "y" olarak görünüyor, ama fazla sorun değil açıkçası. Benim asıl sorunum HD riplere internetten bulduğum DVD 'den rip edilmiş altyazıların zamanlamasını uydurmak. Bir iki tane program var ama epey uğraştırıyor. Ayrıca cihaz altyazıların yerini, boyutunu ve 2sn'ye ye kadar da ileri geri zamanlamasını ayarlıyabiliyor. İyi senkronizasyonu olmayan altyazılarda gayet iyi bir çözüm.

Cihazı direk LAN kablosu ile kablosuz adsl modeme bağladım. (Benim modem PS3 vs bağlayayım diye TV'nin yanında duruyor) Bu şekilde wireless network üzerinden benim öbür odadaki bilgisayar ile görüşüyorlar. Paylaşıma açtığım photo-video-music klasörüne direk bağlanıp her türlü media'yı oynatıyor. Herhangi bir takılma vs. kesinlikle yok sadece network üzerinden büyük boyutlu bir film dosyasını açmak istediğinizde yakalış 20-25 sn. beklemeniz gerekiyor, sonra film açılıyor ve sorunsuz oynuyor. Sanırım belli bir boyutu stream ettikten sonra başlatıyor, o yüzden geç başlıyor.
    Mp3 dosyalarını aynı bilgisayarınızdaki bir media player gibi çalıyor, shuffle, repeat vs. her türlü alternatif var.
    Görüntüyü kademe kademe zoom ve kaydırma da yapabiliyorsunuz.

Selamlar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Easy_Diver -- 2 Mayıs 2008; 11:10:44 >

• merhaba arkadaşlar
    şuanda test ettiğimiz 3 model HDMI SIGMA 8635 chipsetli media player var.
    1. ürün özellikleri:
    ürün sigma 8635 chipsetli ufak bir ürün.üzerinde CPU 300 MHz, 512 Mb DDR ram ve 256 Mb Rom olan ürünün ön tarafında 2 adet usb girişi,arka yüzünde ise 1 adet usb girişi, Hdmi çıkışı,optik,( coaxiel,composite s-video,analog çıkışları ) pc usb bağlantısı ve ethernet var.Sata I ve II kullanıyor. ürün tüm codecleri destekliyor 1080p görüntü veriyor ( .mov .mkv h.264 kısaca tüm codecler). internet üzerinden yani torrent sitelerinden download yapılabiliyor. ayrıca ürüne usb klavye bağlanıp internet sörfü yapılabiliyor ( mouse desteği yok). yaptığım testler sonucunda ürün gayet iyi çalıştığını ve hiçbir problem çıkarmadığını gördüm. Satılması düşünülen fiyat ise yaklaşık 350$ civarında. üründe çok az ısınma var.

2. ürün özellikleri:
    ürün sigma 8635 chipsetli biraz büyük bir ürün. büyük olmasının sebebide disk yerine optik sürücü takılabilir olması. üzerinde CPU 300 MHz, 256 Mb DDR ram ve 32 Mb Rom olan ürünün arka çıkışları 2 adet usb girişi, Hdmi çıkışı,VGA çıkış,optik,coaxiel,composite s-video,analog çıkışları,pc usb bağlantısı,analog çıkışları ve ethernet var.Sata I ve II kullanıyor. ürüne hdd yi takmak için kasasını açmanıza gerek yok yan tarafında bulunan yuvaya koymanız yeterli isterseniz yuvaya dvd-rom takabilirsiniz. ürün tüm codecleri destekliyor 1080p görüntü veriyor ( .mov .mkv h.264 kısaca tüm codecler). internet üzerinden yani torrent sitelerinden download yapılabiliyor. yaptığım testler sonucunda ürün gayet iyi çalıştığını ve hiçbir problem çıkarmadığını gördüm. Satılması düşünülen fiyat ise yaklaşık 400$ civarında ayrıca ürünün türkçe dil desteği ve türkçe altyazı desteği var. üründe çok az ısınma var.

3. ürün özellikleri:
    ürün sigma 8635 chipsetli ince ve biraz ufa bir ürün. ufak olmasının sebebide anakartının bir sigara paketi kadar olması. üzerinde CPU 300 MHz, 256 Mb DDR ram ve 32 Mb Rom olan ürünün ön tarafında 2 adet usb girişi,arkada Hdmi çıkışı,optik,coaxiel,composite s-video,analog çıkışları,pc usb bağlantısı,analog çıkışları ve ethernet var.Sata I ve II kullanıyor. ürüne hdd yi takmak için açmanız gerekiyor. ürün tüm codecleri destekliyor 1080p görüntü veriyor ( .mov .mkv h.264 kısaca tüm codecler). internet üzerinden yani torrent sitelerinden download yapılabiliyor. yaptığım testler sonucunda ürün gayet iyi çalıştığını ve hiçbir problem çıkarmadığını gördüm. fakat üründe aşırı derecede ısınma oluyor soğukması yok. bu arada bu test ettiğim cihaz popcorn hour cihazı bu ürün ilerde problem çıkarabilir malum 2 yıl garanti

bilindiği üzere bu ürünlerin yurtdışı garantileri 1 yıl.ülkemizde ise 2-3 yıl garanti vermek zorunluluğu ve CE belgesinin olması şartı var. o yüzden testlerimiz tam anlamıyla bitmeden sizlere hangi ürünü ve ürünü getirecek firmayı söyleyemiyorum.

• merhaba arkadaşlar
    öncelikle network media tank ve diğer hdd media playerları test eden biri olarak benim şuana kadar beğendiğim 2 ürün var ( şuana kadar 20 nin üstünde hdd media player denedim.) denediklerim arasında playtime ve network media tank ( bu yazılım adıdır.) öncelikle alacağınız hdd media playerın full hd ve .mkv .mov h.264 .wmv desteklediğini nasıl anlayacağınızdır. bunun için çip setini bilmeniz gereklidir. örneğin: sigma 8635 chipsetli bir media player bütün codecleri desteklemektedir ve 1080p görüntü vermektedir. fakat sigma 8634 chipsetli media playerlar sadece 1080i vermektedir. ama , sigma 8623 veya sigma 8621 chipsetli media playerlar içinde 1080i destekliyor deniliyor (ancak yaptığım testlerde bu görüntüyü alamadım). şuan türkiyede bu ürünleri getirecek olan firma için bu testleri yapıyorum. bu ürünler türkiyede yaklaşık 350$ - 400$ civarı bir fiyata satılacağını size söyleyebilirim. çünkü üreticisi olan sigma ile yaptığımız görüşmelerde 1 media player 218$ FOB fiyatı. türkiyeye getirmek için yaklaşık %5 shipping %20 gümrük vergisi %18 KDV ve %1 veya 2 nakliyatı için veriliyor.

• Bunları ne zaman piyasaya sürmeyei düşünüyorlar ? 350 $ - 400 $ garantili ve Türkçe alyazı destekli olursa fena değil. Kredi kartına taksit falan da girince alınabilir duruyor.
  • evet,eğer fiyatı 350-400$ kadar olursa alınabilir
  • slm ark.lar
    barbilin bahsettiği playerlar kendi tahmimimdir
    1-tvix 6500a (tvix7000 olsa çok daha iyi olur tv tunerida var)
    2-tomacro 310s
    3-popcorn (zaten yazmış barbil)

bende 2. ve 3.sü mevcut
    ikiside güsel ama tomacro çok daha iyi ısınma yok,türkçe,embedded audio....
    ama tvixide görmek isterim.zaten analadığım kadarıyla ithalat tvix için uğraşıyor barbil arkadaş.
    allah kolaylık versin...
    elimde bulunan 2 adet sıfır 310 s var.almak isteyen varsa benle iletişime geçebilir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.