Şimdi Ara

MKV (h264 ve AC3) dosyalarını PS3 için ALTYAZILI çevrim işlemi (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
453
Cevap
2
Favori
63.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: gaslan

optionsadan sbutitle a bak belki gözüküodur o zman açablirsin çıkar hmen altyazı.bende yeşil bant olduğu için gözükmüyo altyazı

AVCHD olarak yazdım yeşil bant sorunu. videonun satır sayısından kaynaklanıyormuş bu da.

Örnek bir bilgi dosyası:
    RELEASE.NAME..: The.Dark.Knight.2008.720p.BluRay.DTS.x264-ESiR 
    RELEASE.DATE..: 24.11.2008
    THEATRE.DATE..: 14.06.2008
    RUNTiME.......: 2:32:13
    SiZE..........: 7.9 GB
    ViDEO.CODEC...: x264
    FRAMERATE.....: 23.976
    BiTRATE.......: 5850 kbps
    RESOLUTiON....: 1280x720
    AUDiO1........: English DTS 5.1 1.5 mbit
    AUDiO2........: English vorbis 2.0 commentary
    SUBTiTLES.....: Eng,Ro,Fre,Spa,Por,Ger,Dut,Swe,Fin,Nor,Dan,Hun - ASS
    SOURCE........: The Dark Knight Blu-Ray 1080p VC1 TrueHD 5.1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeyds -- 4 Aralık 2008; 11:05:49 >

PSN: aeyds
  • peki bu çözünürlükse yeşil bant olmadanmı çalışır?
  • Tam 720 satır olduğu için yeşil bant olmaz. 720p yazıp 1280*600 gibi sunum yapan gruplar da oluyor buna da dikkat etmek lazım. Ayrıca 16:9 veya 4:3 görüntünün oluşmasıyla ilgili bu çözünürlükler, bu sebeple de filmlerdeki sütun/satır oranı 16:9 olursa yeşil bant çıkacağını düşünmüyorum.

• ben burdakileri okuyarak bi şeyler yapmaya çalıştım 1080p godfatherim gitti

Genelde 3.şahısların konuşmaları veya şarkılar <i> codu içerisinde, italik olarak verilir bu şekilde görülür. Ancak ps3te bu kodu bir türlü doğru uygulatamadım. Filmde <i> Cümle </i> şeklinde görünüyor ve rahatsız ediyor. Bu sorun hakkında bilgisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeyds -- 5 Aralık 2008; 19:01:01 >

• ya ben başka yerden indirdim film türkçe sesli olduğu için sorun yok ama dosya avi. ps3 avi oynatıyo diyo bliodm direk usbye attım. unsupoorted data diyo gne:S
  • Tsmuxer programıyla daha once create avchd yaparak alt yazılı film seyretmiştim ama şimdi olmuyor avchd klasörünü tıklayıp filmi başlattığım zaman siyah ekran kalıyor film başlamıyo manuel menülerden mts dosyasını tıkladığımda film başlıyo ama altyazı yok haliyle,sizce ne olmuş olabilir ? acaba 2.53 firmware bişeyleri bozmuş olabilir mi ?
  • elimde Batman; Kara Şövalye'nin 720p mkv dosyası var (Çift dil destekli).tsMuxer ile filmi problemsiz olarak M2TS ve blu-ray formatına çeviriyorum.İngilizce seste problem yok.Türkçe de seste problem oluyor.İngilizce sesin bitrate 320 Kbps, Türkçe sesin bitrate 224 Kbps zanedersem problem bundan kaynaklanıyor.Netten indirdiğim bu mkv formatlı filmi açtığımda ses problemi olmuyor.Yani sorun çeviride oluyor.Bu problemi nasıl aşabilirim.

Orjinalden alıntı: jack_sparrow_82

elimde Batman; Kara Şövalye'nin 720p mkv dosyası var (Çift dil destekli).tsMuxer ile filmi problemsiz olarak M2TS ve blu-ray formatına çeviriyorum.İngilizce seste problem yok.Türkçe de seste problem oluyor.İngilizce sesin bitrate 320 Kbps, Türkçe sesin bitrate 224 Kbps zanedersem problem bundan kaynaklanıyor.Netten indirdiğim bu mkv formatlı filmi açtığımda ses problemi olmuyor.Yani sorun çeviride oluyor.Bu problemi nasıl aşabilirim.

programda ses ayarları için bi bölüm varmış sorunu hallettim.

Orjinalden alıntı: ahmetce19

Tsmuxer programıyla daha once create avchd yaparak alt yazılı film seyretmiştim ama şimdi olmuyor avchd klasörünü tıklayıp filmi başlattığım zaman siyah ekran kalıyor film başlamıyo manuel menülerden mts dosyasını tıkladığımda film başlıyo ama altyazı yok haliyle,sizce ne olmuş olabilir ? acaba 2.53 firmware bişeyleri bozmuş olabilir mi ?

az once 2.53 fw yaptıgım ps3 de denedım 5.1 tanıyor, ve altyazı falan gosterıyor, prison break 1280x720 attım usb belleke oldu;)

tabii ki avchd me programıyla usb ye attıktan sora usb icinde tıklayarak uyumlu hale getirdim

2.53 de sorun yok sen birdaha dene pixel e ii bak belki tam 720 degildir ondan olabilirr;)
  • usb bellekle usb harddisk arasında fark olurmu,kafayı yedim ya usb bellekde avcd tıklayınca film başlıyo gibi oluyor ama siyah ekranda kalıyo,usb harddiskde avcdhd klasörünü tıklıyorum hiç bir şey olmuyor direk klasörün içine giriyor nerde yanlış yapıyor olabilirim.

Herşeyden önce forumdaki özellikle bu başlıktaki paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim açıkcası benim çok fazla işime yaradı.

Ancak şu anda yeni indirdiğim Dark Knight 720 p ile ilgili bir problemim var

dosyanınn orjinaline tsmuxerdan türkçe altyazı srt dosyasını basıp ardından .ts yada .m2ts yaparak dosyayı almak istiyorum ancak olmuyor.

mutlaka bluray disk olarak almam lazım onda da gözle görülür bir kalite azalması farkediyorum. özellikle akıcı sahnelerde )

Sanırım mkv dosyasını kalite düşürmeden ve altyazılı olarak kısa süre içinde çevirmenin herhangi bir yolu yok.

işin ilginci .ts yada m2ts file ları oynatırken ps3 nin menusunda subtitle optionslarında çıkıyor olması

Ancak hiç bir subtitle gözükmüyor ( ts muxer da eklediğim halde ).

Yanlış biliyorsam bana yardımcı olabilirseniz sevinirim :)

• @ahmetce19

kardes ilk olarak AVCHD olarak büyük harfle yazacaksın:D
    sadece bi tane AVCHD dosyası tanıyor ps3,

bence su işlemi uygula, mkv formatlı dosyanı tsmuxer de işleme al boyutlarını vs ayarla(4gb den kucuk olsun)

daha sonra AVCHD klasorunu olustur ve certifice ile baslayan ve diger isimli bdmv sanırım bu 2 klasoru AVCHD nın ıcıne at ve AVCHD yi usb bellek veya usb hdd ne kopyala

sonra hdd nin icerisinde avchd me programını kullan ve ps3 le uyumlu hale getir, sonra pc den usb bellek yada hdd mızı guvenle kaldırıp ps3 basına gidiyoruz ve usb nın uzerıne gelıp X e basarak acıyoruz( usb ıcıne falan girip stream dan acarsan altyazı gorunmez)

ve film karsımızda. hayırlı olsun...
    ___________________________________________________________________________________________

@Yakuza81

kardes sen .m2ts falan ugrasmıcaksın film tam oalrak 1280x720 pixel ise ( media player clasic ile film oynarken mause ile durdurup sag kliık properties den ozellıklerıne bakabılırsın)
    blu-ray disc halinde cıkartıcaksın dosyayı,

ve yukarda yazdıgım işlemleri sende uygulayacaksın altyazıların hallolacak, goruntu kalitesinde ben gozle gorulur birsey sezmedım, pc den de 1080p film izledm ps3 dende, ama pek fark goremedım yani tsmuxer kotulestırmıyordur goruntuyu bence,

altyazı larıda sanırım yuklemeden once UTF8 yapıyorsun o zaman duzelıyor dıye bılıyorum dene istersen...

• quote:

Orjinalden alıntı: kagan06

@ahmetce19

kardes ilk olarak AVCHD olarak büyük harfle yazacaksın:D
    sadece bi tane AVCHD dosyası tanıyor ps3,

bence su işlemi uygula, mkv formatlı dosyanı tsmuxer de işleme al boyutlarını vs ayarla(4gb den kucuk olsun)

daha sonra AVCHD klasorunu olustur ve certifice ile baslayan ve diger isimli bdmv sanırım bu 2 klasoru AVCHD nın ıcıne at ve AVCHD yi usb bellek veya usb hdd ne kopyala

sonra hdd nin icerisinde avchd me programını kullan ve ps3 le uyumlu hale getir, sonra pc den usb bellek yada hdd mızı guvenle kaldırıp ps3 basına gidiyoruz ve usb nın uzerıne gelıp X e basarak acıyoruz( usb ıcıne falan girip stream dan acarsan altyazı gorunmez)

ve film karsımızda. hayırlı olsun...
    ___________________________________________________________________________________________

Zaten oyle yapiyordum ve seyrediyordum şimdi olmuyordu, bende tüm kodekleri ve programları silip tekrar kurdum çalıştı ama mesela batman darknight dts'li filmi yine çalıştırmayıp siyah ekran kalıyo ama dts'i ac3 yapınca düzeldi oda 5.1 ac3 olunca 2.0 yapınca sesde yankılanmalar oluyor mkv2vob'la yapınca hiç problem yok ama oda uzun sürüyor.

• @kagan06

Hocam sağolasın verdiğin bilgiler için ancak ben bariz bir fark azalması seziyorum ( samsung 32 inch 5 serisi full hd lcd var)

bilmiyorum bana mı öyle geliyor ama bariz seziyorum :)

istersen birgün pendiğe gel misafirim ol oturup beraber izleriz :)

görüntü bariz bir şekilde daha matlaşıyor sanki akıcı sahnelerde baya baya farkediyor ( özellikle parlak objelerde)

Orjinalden alıntı: Yakuza81

@kagan06

Hocam sağolasın verdiğin bilgiler için ancak ben bariz bir fark azalması seziyorum ( samsung 32 inch 5 serisi full hd lcd var)

bilmiyorum bana mı öyle geliyor ama bariz seziyorum :)

istersen birgün pendiğe gel misafirim ol oturup beraber izleriz :)

görüntü bariz bir şekilde daha matlaşıyor sanki akıcı sahnelerde baya baya farkediyor ( özellikle parlak objelerde)

rica ederim kardeş, istersen codeclerini guncelle,

ben filmleri degilde genelde dizileri ( 1280x720 olan heroes,prison break falan) blu disc seklınde ızlıyorum, altyazı cevırmeye gerek kalmıyor, ama sanmıyorum kalitenin desecegini bitrate kontrol eden programlar var sanırım onlara filmin mkv halini birde stream klasorundeki dosyaya girerk bakabilirsin bilgilerine,

birde blu-ray ayarlarını degistir ps3 ün ayarlar menusunden,

senin icin 1080p dark night turkce ve ıngılızce dilli dosyayı deneyecegım haber yazarım ama uzun surecek işlem biraz dosya buyuk cunki:D

ayrıca davet icin de sagol ankara daym kardes bayram ziyaretıne gelrdm ama:p baska zmaana artk

• @Kagan06

Hocam şimdi en son geldiğim en iyi durumu aktarıyorum.

Önce mkv merge ( mkv toolnix ) ile srt yi mkv ye direk basıyorum ardından da mkv2voba " Always encode subtitles " seçeneği seçili olarak basıyorum.

Şu an en akıcı ve canlı renkleri bu şekilde alıyorum Dark Knight 720p da

onun dışında bir iki heroes ve prison break bölümü denedim ve ne avhcd yöntemi nede bu yöntemle güzel görüntü alamadım sonra ferkettimki dosyanın kendisini direk oynatsam bile baya kötü geliyor renkler

laptopda oynatıyorum gayet iyi gözüküyor sanrıım ps3 nin bazı ayarlarına da bakmam lazım sen şu andaki ayarlarını gönderir misin ( bende samsung full hcd 1080p kullanıyorum sanırım sorun olmayacaktır.)

bunun dışında yellow dog linux yada TV ersity üzerinden mkv file oynatan varmı acaba ?

onlardaki kalite ve akıcılık nasıl :)

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.