Şimdi Ara

Mizu'da satılan parfümler orjinal mi? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
5
Favori
89.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Oncelikle cevabiniz icin tesekkur ederim. Nerede yasiyorsunuz canbaz dostum? Turkiye gibi gorunmuyor cunku. Hani buraya cok hakim degil anlattiniz seyler. Tum dunyada ticaret, yapilacagi ulkenin vatandasinin seviyesine, sahip olduklari haklara ve bu haklarinin bilincine gore yapilir. Uretilmis her urunun bir ederi vardir!

Bu ornegi daha önce de verdim sizin için yineliyorum. Full donanim mercedes amerikada 3e avrupada orta donanim mercedes 4e bizim gibi geri kalmis ulkelerde bombos mercedes 6ya alici bulabilir. Bu sartlarda tum markalar geri kalmis ulkelere amerika muamelesi yapmaz daha fazla nasil kazaniyorlarsa oyle davranirlar.

Isin diger boyutu parfumun nasil koktuguyla degil fiyatiyla daha cok ilgilenen insanlara eger isim kaygin varsa bayat yoksa sahte parfumu sattiriverir benzer bakis acisi da.

Kac kisi sorgular ki bunu. Istemeyenden iadede aliyor adamlar ustelik. Yuzdeye vurursak kac kisi iade eder ki boyle bir ticaret sonunda.

Uulkemiz firmalarinin en buyuk sorunu vizyonsuz yoneticiler. Misal bir teknomarket hafta sonu %30 indirim yapti. Ama ne olay oldu ne satis oldu. Hafta sonu yikti ortaligi. Magaza sahibi tebrik etti helal sana verdigim maaslara diye. Oteki hafta sonu da yaptik ciro rekoru kirdik. Sonra musteri aliskanliklariyla oynadik. 2 gun deli gibi satis yaparken 5 gun yatan bir magaza oluverdik. Millet manyak degil o kadarda. Hafta sonu senden 3 e alabiliyorken neden ayni urunu 5 e alacak hafta ici. Ne oldu bindigin dali kestin. Ne oldu sicak para akisini kalici kestin 2gunluk keyif icin. Hadi bakalim ugras simdi milleti huyundan vazgeciricem diye. Kazandigin paralari misli misli vererek.

Uzun lafin kisasi Turkiye gibi ulkelerde bu yoneticilik anlayisiyla bayat parfumun nesine sasirdiniz anlamadim

Parfumun de sarabin da raf omru vardir. Sarap gunes isigindan uzak kalir ve ortalama soguk bir ortamda saklanir. Bu sayede yillanir. Ayni sarabi alir rafa koyarsan 35 derece gunesin altina uzum tursusu olur. Parfumu sarap gibi saklarsan sarap gibi tursu gibi saklarsan da tursu gibi kullanirsin. Bilmem yeterince aciklayabildim mi dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technics -- 25 Temmuz 2014; 8:22:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gerçekten ergenler basmış burayı.aldığınız parfümün kalıcılığını araştırdınızmı? Koskoca site 3 5 kuruş için mahkemelik olmayı göze alırmı? Ben mizu dan lacoste aldım.Zaten orjinal takılan insan anlar orjinal olduğunu.Hepsiburada.com da Armani code aldım.Bu ikisinin kokusu kalıcı değil.Evet inanırmısınız değil.Bre cahil kardeşlerim.Bu iki parfüm zaten kalıcı değil.Google da bir ton parfüm blogları var.Girin okuyun.Aldığınız parfümlerin zaten kalıcılığı zayıf.Böyle oluncada siz çakma sanıyorsunuz
  • scorpion3560 S kullanıcısına yanıt
    hayatında bir halttan anlamayanlar genelde sizin gibi klavyelerine sıkı sıkı yapışıp gözlerini kapatıp başlarlar hakaret sıkmaya. Çünkü bilgiye dayalı bir konuşma yapamaz, 2 kelimeyi bir araya getiremezler. Dünya kendi etraflarında döner, duayendirler aynı zamanda da. Dünya da code u bir tek kendileri kullanmış gibi code vs eğiticiliği taslarlar. Düşünemezler "ya adamlar doğru söylüyorsa arkadaş"'ı bile. Ruh hastası ya hani herkes kendileri dışında, durduk yere kullandığımız kokuya çakma diyicez.

Öncelikle code karakteristik olarak ortalama 5-6 saat kalabilen bir koku. 5-6 saat kalan bir kokuya kalıcı değil diyebilen birisinin millete bıdı bıdı sıkması pek farz değildir. Küstahlığa girer direk.

İsmi bende saklı olan bir alışveriş sitesinden tarzım diye alınıp hediye edilen bir armani saatin aslında armani olmadığını saat & saat te ki orijinal modeli görmüş aralarında ki dağlar kadar farkı "oha ama" diyerek yaşamış birisi olarak misal, bana mı anlatacaksın neyin ne riskine girip girmeyeceğini?

omline sitelerden parfüm almak bir risktir, sen seviyosundur riski çeker gider damacanayla alırsın yıkanırsın gerekirse. Burada aksi yönde görüş belirten kimseye ayar çekmek kimsin ki senin haddin olsun. Okursun kulağına küpe edersin, etmezsin yolun açık olsun. Karşında insan gördüğünde insan gibi konuşacaksın. Madem forumdasın, o kuralları parfüm niyetine sıkmamış adamlar havaya, uyacaksın..

quote:

Orijinalden alıntı: scorpion3560

Gerçekten ergenler basmış burayı.aldığınız parfümün kalıcılığını araştırdınızmı? Koskoca site 3 5 kuruş için mahkemelik olmayı göze alırmı? Ben mizu dan lacoste aldım.Zaten orjinal takılan insan anlar orjinal olduğunu.Hepsiburada.com da Armani code aldım.Bu ikisinin kokusu kalıcı değil.Evet inanırmısınız değil.Bre cahil kardeşlerim.Bu iki parfüm zaten kalıcı değil.Google da bir ton parfüm blogları var.Girin okuyun.Aldığınız parfümlerin zaten kalıcılığı zayıf.Böyle oluncada siz çakma sanıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technics -- 25 Temmuz 2014; 20:00:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Technics

hayatında bir halttan anlamayanlar genelde sizin gibi klavyelerine sıkı sıkı yapışıp gözlerini kapatıp başlarlar hakaret sıkmaya. Çünkü bilgiye dayalı bir konuşma yapamaz, 2 kelimeyi bir araya getiremezler. Dünya kendi etraflarında döner, duayendirler aynı zamanda da. Dünya da code u bir tek kendileri kullanmış gibi code vs eğiticiliği taslarlar. Düşünemezler "ya adamlar doğru söylüyorsa arkadaş"'ı bile. Ruh hastası ya hani herkes kendileri dışında, durduk yere kullandığımız kokuya çakma diyicez.

Öncelikle code karakteristik olarak ortalama 5-6 saat kalabilen bir koku. 5-6 saat kalan bir kokuya kalıcı değil diyebilen birisinin millete bıdı bıdı sıkması pek farz değildir. Küstahlığa girer direk.

İsmi bende saklı olan bir alışveriş sitesinden tarzım diye alınıp hediye edilen bir armani saatin aslında armani olmadığını saat & saat te ki orijinal modeli görmüş aralarında ki dağlar kadar farkı "oha ama" diyerek yaşamış birisi olarak misal, bana mı anlatacaksın neyin ne riskine girip girmeyeceğini?

omline sitelerden parfüm almak bir risktir, sen seviyosundur riski çeker gider damacanayla alırsın yıkanırsın gerekirse. Burada aksi yönde görüş belirten kimseye ayar çekmek kimsin ki senin haddin olsun. Okursun kulağına küpe edersin, etmezsin yolun açık olsun. Karşında insan gördüğünde insan gibi konuşacaksın. Madem forumdasın, o kuralları parfüm niyetine sıkmamış adamlar havaya, uyacaksın..

Hayır bu kadar bilgili sanıyorsan kendini git dışişleri bakanı ol kardeşim.Bir benim mesajımı oku birde senin.Kim ruh hastası anlarsın zaten.Bak ben burdayım.Armani code adlı parfümün kalıcı olduğunu ispat et ozaman gel karşıma.Boş yapma burda.Snırsın fransa lordu beyfendi.Armani code un kalıcılığı her zaman 10 üzerinden en fazla 5 almıştır.Öğren gel burdayım.Ama böyle ingiliz lordunun oğlu gibi konuşcaksan öteden git

• http://www.parfummeraki.com/search/label/Giorgio%20Armani

Bu sayfanın sonuna gel bir zahmet.Oku bakalım parfümün eksilerini.Ama yok sen ingiliz lordusun.Sen herşeyi bilirsin.

@Technics
    Bkz. Okudugunu anlama sanati.
    Onemlidir...

Benim yazdigimdan farkli ne yazmislar? 5-6 sast temde kaliyor. Kalici ama farkedilirligi zayif. Farkedilirlik ile kalicilik nedir aralarinda ne fark vardir bunu bile bilmezsin gelir burada millete cahil cuhela diye hakaret edersin. Ah be kardesim. Hep derim kendini bileceksin arkadas kendini. Boyle tersten gol yiyen brezilya kalecisine donersin sonra. Hadi bakalim selametle code expertisyeni.

• Kalıcılığı ortalama. 5-6 saat tende kalıyor. Ama Code’un en büyük eksikliği çok zayıf bir kokusu olması. Farkedilirliği düşük. Sıktıktan bir süre sonra neredeyse hissedemiyorsunuz. Tene yakın kalan, bağırmayan, kendini gösteremeyen bir hali var.

Bu makaleyi yazan senin gibi çok bilmiş birisi işte.Bu yüzden okumanı istedim.Kalıcılığı ortalama 6 saat yazıp sıktıktan kısa bir süre sonra hissedemiyorsunuz diye yazan bir kişi senin gibi çok bilmiş işsizin tekidir.Bütün mesajlarında bir çok bilmişlik bire laf sokmalar.Olum bir çık dışarıya hava al.Baban üretmiyo sonuçta bunları.Harbiden ya da bir psikoloğa git.Ömrün bu forumda geçmiş belliki.Ama hayatta daha önemli şeyler de var.İşin gücün yoksa özelden numaramı vereyimde iş bulalım sana.

@Teknode
  • quote:

Oncelikle cevabiniz icin tesekkur ederim. Nerede yasiyorsunuz canbaz dostum? Turkiye gibi gorunmuyor cunku. Hani buraya cok hakim degil anlattiniz seyler. Tum dunyada ticaret, yapilacagi ulkenin vatandasinin seviyesine, sahip olduklari haklara ve bu haklarinin bilincine gore yapilir. Uretilmis her urunun bir ederi vardir!

Bu ornegi daha önce de verdim sizin için yineliyorum. Full donanim mercedes amerikada 3e avrupada orta donanim mercedes 4e bizim gibi geri kalmis ulkelerde bombos mercedes 6ya alici bulabilir. Bu sartlarda tum markalar geri kalmis ulkelere amerika muamelesi yapmaz daha fazla nasil kazaniyorlarsa oyle davranirlar.

Isin diger boyutu parfumun nasil koktuguyla degil fiyatiyla daha cok ilgilenen insanlara eger isim kaygin varsa bayat yoksa sahte parfumu sattiriverir benzer bakis acisi da.

Kac kisi sorgular ki bunu. Istemeyenden iadede aliyor adamlar ustelik. Yuzdeye vurursak kac kisi iade eder ki boyle bir ticaret sonunda.

Uulkemiz firmalarinin en buyuk sorunu vizyonsuz yoneticiler. Misal bir teknomarket hafta sonu %30 indirim yapti. Ama ne olay oldu ne satis oldu. Hafta sonu yikti ortaligi. Magaza sahibi tebrik etti helal sana verdigim maaslara diye. Oteki hafta sonu da yaptik ciro rekoru kirdik. Sonra musteri aliskanliklariyla oynadik. 2 gun deli gibi satis yaparken 5 gun yatan bir magaza oluverdik. Millet manyak degil o kadarda. Hafta sonu senden 3 e alabiliyorken neden ayni urunu 5 e alacak hafta ici. Ne oldu bindigin dali kestin. Ne oldu sicak para akisini kalici kestin 2gunluk keyif icin. Hadi bakalim ugras simdi milleti huyundan vazgeciricem diye. Kazandigin paralari misli misli vererek.

Uzun lafin kisasi Turkiye gibi ulkelerde bu yoneticilik anlayisiyla bayat parfumun nesine sasirdiniz anlamadim

Parfumun de sarabin da raf omru vardir. Sarap gunes isigindan uzak kalir ve ortalama soguk bir ortamda saklanir. Bu sayede yillanir. Ayni sarabi alir rafa koyarsan 35 derece gunesin altina uzum tursusu olur. Parfumu sarap gibi saklarsan sarap gibi tursu gibi saklarsan da tursu gibi kullanirsin. Bilmem yeterince aciklayabildim mi dostum.

ortamın gerilmiş olmasına üzüldüm :(

önceden de verdiğiniz bu örneği açıklığa kavuşturalım. kurduğunuz mantıkla sanırım aşağıdaki ifadeleri kullanmak yanlış olmayacaktır:

(fd+m+t > fd+m+e > fd+m+a) ya da (od+m+t > od+me > od+m+a) ya da (bd+m+t > bd+m+e >bd+m+a)

fd: full donanım
    od: orta donanım
    bd: bomboş donanım :)
    m: mercedes
    t: türkiye
    e: avrupa (ab)
    a: abd
    >: büyüktür, pahalıdır
    +: toplama

kısacası sizin ifadenizi de ( bd+m+t > od+m+e > fd+m+a) dahil edersek tüm tercihlerdeki mercedes; türkiye'de en yüksek fiyattan, avrupa'da ikinci yüksek fiyattan, abd'de ise en düşük fiyattan satılacaktır.

''Tum dunyada ticaret, yapilacagi ulkenin vatandasinin seviyesine, sahip olduklari haklara ve bu haklarinin bilincine gore yapilir. Uretilmis her urunun bir ederi vardir!'' ile ''Bu sartlarda tum markalar geri kalmis ulkelere amerika muamelesi yapmaz daha fazla nasil kazaniyorlarsa oyle davranirlar.'' demeniz satış fiyatını sadece ''marka'' belirliyor gibi bir izlenimine neden oluyor. distribütör ve mağazalardan da bahsetmiyorsunuz. hadi hepsi tamam da bu filimdeki ''devlet''in rolünü görmezden gelmeniz gerçekten çok ilginç. gümrük, ötv, kdv vesairenin ürünün satış fiyatındaki yeri nedir sizce?! ayrıca abd pazarı ile türkiye pazarını büyüklük açısından bir kıyaslayın lütfen. tıpkı arkadaşın dediği gibi:

quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis
    onun sebebi büyük oranda vergi + biraz da pazarın darlığından başka birşey değil.

ülkemizde petrol çıkaramadığımız için akaryakıtın pahalı olduğuna inanılması büyük resmi görülmesini engelliyor. halbuki vergi en kolay -en temiz- akaryakıt, alkol, tütün ve otomobil üzerinden toplanıyor. hatta bu öyle bir kanıksanmış ki hesaba bile katılmıyor artık. hele ötv...

gelelim markaların 2. kalitede, 3. kalitede, 4. kalitede parfüm üretimlerine; öncelikle bunu kabul etmiyorum. insanlar dolaşım halindeler; yurtdışına çıkıp parfüm alıyorlar ya da yakınlarına aldırıyorlar; internet üzerinden dünyanın çeşitli ülkelerinden parfüm sipariş ediyorlar. yine internet sayesinde basenotes vb. forumlardan enformasyon da sağlıyoruz; yani saklanıp gizlenecek ve fark edilmeyecek bir duruma ihtimal vermiyorum. fakat daha önceden de dediğim gibi elinizde bunların aksi yönünde bir bilgi ya da tecrübeniz varsa paylaşmanızdan memnuniyet duyarım. ayrıca arkadaş yine çok doğru bir noktaya temas ediyor:

quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis
    2-ülker'de çalışan bir gıda mühendisiyle görüşmüştüm. halk süt ve içim süt arasında hiçbir kalite farkı yok, sadece ambalajı farklı, farklı kalitede üretmek de ayrı bir maliyet demişti. firmalar farklı markalarda bile (farklı markalarda üretimin amacı marka ve fiyat çeşitliliği sağlamak) aynı kalitede üretim yaparken neden aynı markada farklı kalitede üretim yapsınlar?

türkiye'de tüketici bilinci henüz yerleşmiş değil. yöneticilerdeki vizyon eksikliğini de kabul ediyorum. ama tüm bunlara rağmen orijinal parfüm diyerek sahte parfüm satışının sürdürülebileceğini kabul etmem mümkün değil. bu durum ayıplı ürünler için de geçerli.

turşu-şarap konusunda ise fikir ayrılığımız nerdeyse kalmamış gibi, o yüzden uzatmıyorum ;)

bu arada türkiye'de yaşadığımı da belirteyim.

selamlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canbaz -- 26 Temmuz 2014; 23:42:30 >

• canbaz kullanıcısına yanıt
    Canbaz dostum, çok uğraşmışsın denklemlerde değişik olmuş ama eline sağlık :)

Sony, Amerikaya farklı , avrupaya farklı, Türkiye'ye farklı ürün satar, Apple, Sharp, vs vs vs hemen hemen tüm markalar için geçerlidir bu. Bu amerikayı yeniden keşfetmek değil bilinen bir şey, Daha önce duymadığınızı sanmıyorum eğer öyleyse araştırın bunun böyle olduğunu göreceksiniz. Veya gelin bildiklerimizi birlikte paylaşalım. Devlet, vergi vs ayrı şeyler benim söylediğim şeyler ise farklı. Vergiler çok çok çok fahiş. Hiç bir ülkede olmadığı kadar acımasız, ve o kadar geri dönüşü de olmuyor bize malesef. ama bu ayrı bir konu elbette.

İnanıp inanmamanız elinizde ki argumanların neticesi. Ben deneyimlerimle söylüyorum bunu size. İnternet sitelerinin çoğu isim vermiyorum bayat parfümleri uygun fiyata alır uygun fiyata satar. Sahte kokularla ilgili yeterince bilgim yok bilmediğim bir şey için iddia da bulunamıyorum bu sebeple. Ancak yine internet ortamında bazı sitelerin sahte markalar(parfüm demiyorum bakın) sattığını çok iyi biliyorum yine kendi deneyimlerimden.

Bunların tamamı kanunlarda ki boşluklar, adalet sistemininde ki çıkmazlardan kaynaklanan durumlar. Detaylandırabiliriz gerekirse seve seve.

Saygılar.

• dostum 1 sene armani code kullandım hiç 5-6 saat üzerimde durmadı. Bahsi geçen parfümün performansı kendi üzerimde max3-4 durdu yani armani codeyi baz alarak site orjinal veya sahte satıyor diyemeyiz ancak dior homme intense veya tomford black orchid almış olan varsa onların yorumları önemlidir benim için zira iki parfümde çok yoğun ve orj-sahte ayrımı yapılması daha kolay olur. zaten şuan mizu parfüm alışverişlerinde çek kullandırmıyor yani pek bi esprisi kalmadı sitenin. diğer siteleri kontrol edin eğer içiniz rahat edecekse.
    Misspera.com
    Balerin.com
    Hizlial.com
    Kliksa.com
    Lidyana.com

• abiler baya teknik ele almışsınız konuyu, başından beri okuyorum başlığı.

ben de geçen sene mizu'dan Hugo Boss Bottled 30ml almıştım 40 tl'ye. İlk defa orijinal parfüm kullandığım için başta pek farkına varmamıştım.Ancak parfüm hiç güzel

kokmuyor ve uçuculuğu çok fazlaydı.piyasada ve diğer int. sitelerinde 60 tl olan bu ürünü 40 tl ye aldığım için sanırım kazıklandım falan dedim. Geri gönderme ile falanda uğraşmadım.

şimdi sizleri okuduktan sonra, sonuçta parfümden anlayan biri değilim, acaba bu parfüm bana uygun değil mi diye düşündüm. Mizunun günahını almıyım. kararsız kaldım
  • quote:

:)

https://www.facebook.com/notes/saffet-sancaklı/dunning-kruger-sendromu-bu-cahillik-kendini-bilmezlik-nasıl-fark-edilmez/149459641781746

Beyler susun bu arkadaş KAMİL biz cahiliz susun.Bırakın forumu bu arkadaşa yazsın dursun egosunu tatmin etsin

@Technics

• EDİT:Armani code u zaten hepsiburada.com dan almıştım.Mizu dan Lacoste ESSENTIAL i almıştım.Yani koskoca Doğan holding koskoca hepsiburada.com 5 kuruş için sahte armani code satcak öylemi :)
  • demek ki bilgi, birikim ve deneyimlerimizden aynı sonuca ulaşamıyoruz, n'apalım, canınız sağolsun technics dostum :) ama yine de birkaç söylemeden geçemeyeceğim:

bir parfümsever ve koleksiyoner olarak parfümün öyle çok kolay bayatlayan bir sıvı olmadığını belirtmek isterim. hele ki kutusunun içinde, hiç açılmamış, fıslama yapılmamışsa. zaten yaşlanmayı fıslamalar sonrası şişenin içine havanın ilk girişiyle başlatıyoruz. bayatlama gerçekten uzun bir süreç... parfümlerinizi ışık, nem ve ısıdan korumanız bu süreci daha da yavaşlatacaktır. bazı koleksiyonerlerin iklimleme cihazları veya soğutucu dolap kullandıklarını biliyoruz. şahsi fikrim, buna pek gerek olmadığı yönündedir. bir önceki mesajımda linkledim ama, zannedersem fark edilmiyor, o yüzden direkt olarak linki veriyorum. konuyla ilgilenenlerin okumasında yarar var.

http://www.haberturk.com/yazarlar/muharrem-sarikaya/589633-bayat-sarap

''checkcosmetic.net'' üzerinden hem raf ömrünü öğreniyorlar, hem de orijinallik kontrolü yapıyorlar. ne mübarek site... giriş sayfasını okumak falan yok, ama güvenleri tam. bu sitenin birkaç defa saçmaladığına bizzat kendim şahit oldum... kullanmayın falan demiyorum tabii ama benim için güvenilir bir site olmadığını belirtmek isterim. üstelik insanların batch kodu düzgün giremediklerine bir çok kere şahit oldum. ama onlar bundan habersiz çıkan hesaplama sonucuna göre, sahte, bayat, batch kod parfüm üzerine yanlış basılmış gibi çıkarımlarda bulunuyorlar; sitenin yanlış hesaplayabileceği veya batch kodu düzgün girememiş olabilecekleri ihtimallerini hiç akla getirmiyorlar.

yurtdışından, yurtiçindeki zincir mağazalardan, yurtiçi ve yurtdışı internet mağazalarından birçok alışverişim oldu, oluyor. paralel ithalat parfümler de aldım. net olarak söylüyorum ''2. kalite'', ''3. kalite'' parfüm olayı gerçekten asılsız bir iddia. otomobil ve elektronik cihazlarda velev ki böyle bir şey olsun, onda varsa bunda da var ya da niye olmasın yaklaşımını kesinlikle doğru bulmuyorum.

yukarıdaki mesajların birinde olduğu gibi arkadaşımız joop pour homme kullanıyor ama, bunun jelatinsiz satıldığını bilmiyor. tamam bilinmeyebilir, ama bunu bir sahtelik alameti olarak göstermek ne kadar doğru? devamında koku performansını yeterli bulmadığını belirtiyor ve sahte damgasını vuruyor. bu arada unutmadan joop pour homme'un reformule edildiği de bilinmiyor. çok doğru joop eskisi gibi kokmuyor.

diğer bir arkadaşımız da aldığı just cavallı for him'i checkcosmetic.net'te sorgulattığında 2000 yılında üretildiği cevabını almış. halbu ki bu parfüm yeni bir parfüm, lansmanı da 2013 yılında yapıldı. bunu hatırlatınca da ''tamam işte, kesin çakma'' diyor arkadaşımız. batch kodu yanlış girmediğinden çok emin, checkcosmetic.net'in yanlış hesaplamayacağından çok emin. ne diyeyim artık... :(

http://www.haberturk.com/yazarlar/elif-safak/816927-hicligin-varligi

arkadaşların şikayet ve anlatımlarından şahsi çıkarımlarım bu şekildedir. yüzde yüz haklıyım falan gibi bir iddiam da yok. çok daha yazarak herkesi ikna edemeyeceğimin de farkındayım. o yüzden ''sürç-i lisan etmişsem affola'' diyerek sözlerime son veriyorum. hakkınızı helal edin.

selamlar, saygılar...

@Technics @erdal21 @unkerr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canbaz -- 27 Temmuz 2014; 19:44:23 >

• tc212 T kullanıcısına yanıt
    Hocam herkesin tenin de ayni etkiyi gostermeyebiliyor parfumler. Ben de ki black 6 saatten az kalmaz

• canbaz kullanıcısına yanıt
    Estafurullah dostum. Insanlar konusarak anlasir. Fikir ayriliklari mutlaka olacak. Onemli olan uslubu kaybetmemek.

Parfumler 30 derece uzeri isida fermantasyona ugrayarak ozelliklerini kisa surede yitirirler. Uygun olmayan saklama kosullarinda ayni sekilde dogrudan gunes isigina kalmalari da ayni etkiyi yaratacaktir. Bu ortamlari saglayamadiginiz anda parfumlerinizin bekleme omrunu ciddi bicimde azaltirsiniz.

Koleksiyonerseniz paslasiriz pmden. Ben de merakliyimdir. ;) saygilar

Bugun kac kisi oldun sen boyle aslan :)

Okulda matematik yerine yoga mi ogrettiler sana code expertisyeni. 3-5 kurusmus. :)

• Burda sözkonusu siteden alışveriş yapanların tecrübelerini paylaşması gerekirken teorik bilgiler üzerinden tartışma tutmuş gidiyor.Ben satın aldığım parfümün ilk sıkıldığında bile neredeyse hiç kokmadığını belirtttim ve bu sebeple iade ettim.Ve hiç sahte kelimesini kullanmadım.Firma durumu o kadar kanıksamışki ürününü savunmayı bile bırakmış.Bana ürünlerin gönderilmeden test edildiğini söylediler jelatinindeki ürün nasıl test ediliyor,onca ürün nasıl test edilir anlamış değilim.Gönderilen ürünün test edileceğini söylediler fakat bana bilgi verilmedi zaten test edildiğini de düşünmüyorum.İşin garibi üründe bir sorun olmuş yenisini gönderelim teklifi bile yapılmıyor sadece %100 orjinal deniyor.

Hayatımda ilk defa bir ürünün kutusunu atmadım ve hiç uğraşmam iade işlemi ile nasıl olduysa bu ürünün kutusu akşam geldiğimde evde duruyordu ısrarlar üzerine geri gönderdim.Elektronik eşyaların kutularını bile aynı gün atarım.Bu gibi durumlarda insanların üşenip aide etmediklerini düşünüyorum.ki büyük olasılık kutusununa zarar verdikleri için göndermenin çare olmadığını düşünüyorlardır.

20 yıldır yurtdışı ve freeshop tan bana parfüm gelir.Sorunlu ürün ile normal ürünü ayırt edebiliyorum.Arkadaş jelatinsiz joopa takılmış çok ayıp etmişim ama ben hiç jelatinsiz parfüm görmedim.Zaten o ürünle ilgili çok problemim olmadı ama şişe yarıyı geçince kokusu hisselmez oldu.Şunu da biliyorum.Tecrübe ile sabittir.Evde hanımlarım kullandığı neredeyse 10 yıllık açılmış parfümler var ve hala kokularında sorun yok.10 yıl neden duruyor derseniz farklı kokular denemeyi seviyorlar ve kendilerince parfümleri karıştırmak daha iyi sonuç veriyormuş.Parfümlerin raf ömrü mü yoksa açıldıktan sonraki ömrü mü var orası biraz muallak.Kozmetik ürünlerde mesela ürünün üstünde kapak açılışı resmi vardır.bundan son kullanma tarihi çıkarılabiliyor.Parfümler neden bu belirtilmez acaba.

Son 2-3 yıldır T....A... Mağazasından alışveriş yapıyorum hiç sorun olmadı.bulgari man,channel blue,hugo boss....

Parfüm gurmesi değilim ama nasıl kokmaları gerektiğini bilirim.Ama size alt nota üst nota anlatamam.Sadece kokusunu beğenir kullanırım.Birgün bana Tom ford hediye geldi ilk defa kokladığım bu koku hacı yağı gibi geldi bana Bende başkasına hediye ettim adam hala başka parfüm kullanamam diyor.

Parfüm zevktir,kulllanın gitsin.

Firma bile kendini savunmazken siz neden biribiriniz kırıyorsunuz.Zaten bu firmaya güvenmemizin sebebi partner olduğu sağlam firmalar.Fakat şikayet sitesinde bile tek vurgu %100 orjinallik.Onun ötesinde bir çözüm yok.

İsteyen istediği yerden alışveriş yapsın.Çayını beğenmediğim lokantaya bir daha gitmemVay arkadaş nerden alışveriş ettik millet biribirine düştü

Herkese iyi bayramlar...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.