Şimdi Ara

MITSUBISHI HEAVY IND.. KLIMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    14 luk hıtachı ınverter kullanıyorum oncelıkle onu belırteyım,klimayı alalı 4 ay kadar oldu ve cokda memnun degılım suan ve bırcok defada bunu forumda paylastım
    ben kılmayı aldıgımda heavy de ınverter 12 lık de aynı fıyattı ve bende hıtachıyı tercıh ettım ama suan dıyorum kı keske heavy alsaydım neden mı??
    1-sımdıye dek forumda bır tek olumsuz kullanıcı yorumu okumadım ya heavy kullananlar forumu bılmıyor yada bılıp de yazmak ıstemıyorlar genelde heavy ıle ılgılı yorumlar mıtsu. elektrıc klıma kullanlardan
    2-ne olursa olsun mıtsubıshı ve bırcogumuz guvenmesede arkasında guclu bır sırket var
    3-ozlellıklerıne baktıgımızda benım klımamdan alta kalır yanı yok
    4-ıklımsa bayılerının yaygınlıgı
    vs. vs.
    cokda fazla teknık detaya gırmek ıstemıyorum btu hesabı yada elektrık hesabı gıbı hem cok teknık bılgım yok hemde cokda gereklı gormuyorum kendımce cunku adam yapmıs ıste tekrar kesfetmeye gerek yok
    kısaca sunu soylemek ıstıyorum aynı fıyata eger heavy tercıh etseydım daha verım alırdım klımadan dıye dusunuyorum bunun sebebıde yukarıda yazdıgım 4 temel sebeb ozellıkle ılk yazdıgım,forumda mıtsu elektık ve hırachı ıle ılgılı bolca sıkayet var (bende dahıl) kart arızası,ses sorunu vs. oysa heavy ıle ılgılı olumlu yorumlar azda olsa var ancak olumsuz kullanıcı yorumu yok...
    tabı sonuc olarak kullanmadan bılemıyorum heavy nın gercekten nasıl bır klıma oldugunu
    izmir den herkese selam

• imzamda belirttiğim gibi m.heavy inverter klima kullanmaktayım. çok çok memnunum. şidetle tavsiye ederim. tabiki odanıza göre klima seçimi önemli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kamerhan_55

imzamda belirttiğim gibi m.heavy inverter klima kullanmaktayım. çok çok memnunum. şidetle tavsiye ederim. tabiki odanıza göre klima seçimi önemli.

okumadanmı tavsiye ediyorsunadam almış,sadece memnuniyetsizligini belirtmiş,acaba mitsubishimi alsamıydımada gönderme yapmış.
  • İyi akşamlar

Sn.Co-Pilot

Yazdığın 4 maddeye bende katılıyorum,ama tam şikayetin ne oldu Hitac ile???
    Örneğin Isıtmada son derece başarılı bir klima,iki yerde bende gördüm ve kullanan kişiler ısıtma konusunda
    ziyadesiyle memnun idiler,ama "ses" çekilmiyor!!
    Ben gittiğim yerde( 2 ev)Dış üntitelerdeki sesin fazla-az olmasını pek anlıyamadım ve neticede dışarda olduğu için pekte önemli
    gibi gelmedi ama "iç ünite" ciddi sesli ve bu iki kişide bundan şikayetçi,yazın ise soğutma konusunu henüz yaz gelmediği için bilmiyoruz!
    Hitac lar böyle klima olduğu anlaşıldı sanırım,dolayısıyla sendeki tam sıkıntı nedir??
    -----
    Mits.Heavy Ind. ise dediğin gibi pek bir şikayetçi durumu yok gibi,ama Mits.Elect.ten şikayet edenler oluyor,benim komşuda
    gelen elektrik fat.dan aşırı şikayetçi
    ----
    Hocam ısıtma OK ise,sesi duymayacaksın gari
    Yazında güzel soğutuyorsa yine sese takmayacaksın gari!

Aldın bir sürü para verdin,epeyi bir sene kullancaksın,kızıpta atmak olmaz,yine masraf olur sadece!klima işi böyle,
    adama şansta lazım bu arada,neticede Hitachi,dandik bir marka değilki,markette 400 liraya satılan!
    Tosh en üst seri ile Daikin harici hemen hemen her klimada insanlar sorun yaşıyor takma sen kafana hocam,kullan gitsin,
    ama dua et arıza-marıza filan çıkarıpta masraf açmasın,gerçi Garanti var ama Kart işi sakat hocam,bu garantiye hangi
    şartlarda giriyor onu bilmiyorum,yandı filan oldumu,sende yanıyorsun sonra,sakat iş yaw bu kaliteli klimalardaki bu durum,
    gerçi,böyle kaliteli klimalarda bunlar olmaz deniyor ama,çok azda olsa oluyor ve herkesinde başına gelebilir neticede!

Selamlar

• Bu hitachiden sadece benmi memnunum anlamadımses konusuna katılıyorum ama izmirde her yeri buz kesti vallaha canavar gibi ısındık,hatta hiç defrosa girmedi,nasıl gördün ya diyeceksiniz hemen başmın dibinde dış ünite,ayrıca dış ünite süper sessiz,sadece tek şikayet iç ünitde sesi onuda oda ısınınca 1. kademeye alıyorum ses mes yok gibi,tv varsa o seste yok,artık bunada katlanacagım,daıkın kadar şahane ısıtıyor,ısıtmasına laf yok.

iyi geceler.
  • selam
    sn albani
    tam olarak şikayetim şu;ses olayı ve o kar yağan soğuk havalarda izmir gibi aslında çok da soğuk olmayan bir yerde ısınamam... klimanın kullanma klavuzunda eksi 7 ye kadar aldığım hıtachı bayisinin camında da koskocaman eksi 15 e kadar ısıtma yapan japon harikası yazıyor,yazıyor ama nafile eksi 1 ve 2 oldumu tamam verim bekleme, ses olayına napalım yapcak birşey yok alışcam artık ama o soğuk havada ısınamam beni tamamen hayal kırıklığına uğrattı,eger bana ısıtıyor mu diye sorarsan o soğuk birkaç güne kadar 10 numara ısındım,ses olayına yine gelecek olursak cidden çok sesli çalışıyor fanı - buda tabi doğal olarak rahatsız ediyor insanı.....
    şimdi forumda belki sizde okumuşunuzdur yine mıtsubıshı elekrtic ile ilgili bir arkadaş şikayet yazmış işte biraz da bundan dolayı pişmanlığım var heavy hakkında tek kelime olumsuz bir yorum yok forumda,daıkınıda unutmamak lazım-daıkınlada ilgili tek şikayet yok sadece bir tane vardı oda galiba bir arkadaşın klimasının kartı yanmıştı ve 400 usd civarı oldugundan bahsediyordu başka hiçbirşey yok
    konudan konuya atlar gibi oldum ama benim hıtachıyı alma sebebim bana bu klimayı teknik öğretmen yani bu işlerden anlayan bir arkadaşımın ısrarlı tavsıyesiydi kendiside hıtachı kullanıyor ve çok memnun...
    buda şu demek oluyor bence bu klima aleminde DAIKIN ve MITSU. HEAVY galiba en iyi klima...
    tabi bu benim düşüncem toshiba derseniz onunlada ilgili bolca şikayet var çeşitli sitelerde....
    bitirmeden şunuda belirtmek isterim benim çok teknik bilgim yok klimalar hakkında sadece çevremden ve forumdan edindiğim bilgilerin yorumudur yazdıklarım,şimdi yaz geliyor ben bir klima daha almayı düşünüyorum küçük odam için - seçimim kesinlikle daıkın olmazsada (fiyat olarak) mıtsu heavy olacak...
    son olarak neden servise gitmiyosun diyecek olursan,cidden ugraşmak istemiyrum zaten çalışıyorum vaktim kısıtlı birde servise ayıracak zamanım yok artı güvenimde yok çünkü gitcem parça değişşekler gelip gitcekler bir sürü angarya iş olcak şimdilik gerek yok
    herkese iyi günler

• İyi akşamlar Co-Pilot

-Mesele anlaşıldı,demekki bu sendeki klima soğukta şişiyor!!!ayrıca normal soğuklarda ısıttı diyorsun ama bunuda genelde her klima yapıyor.
    Hitac lar senin dediğin gibi ısıtmaıs zayıf olamaz,kullananlarda büyük çoğunluk memnun ama,sanırım bu klima "eksi" derecelerde dendiği
    gibi performans yapamıyor,o "eksi15" de külliyen palavradır,yaw bu derecede bir tek Daikin çalışır benim bildiğim çoğu -5 dedimi şişer!

-Bu arada senin ısı yalıtım v.s yani odanın durumu nedir,yoksa ısı kaybındanmı,klimanın çok soğuk derecelerde ısıtamaması????

-Bende de buna benzer bir durum vardı; evdeki 3 tane 9000lik Vesteller soğuklarda hiç ısıtamıyordu ki burası Antalya!!
    Sonra Servisi çağırdım ve bütün Gaz değerlerinin az olduğunu gördük!!bunlar tamamlandı ve sorun kalktı ki Vestel 9000 likler
    zayıf klimalar,daha sonrada ve hatta bir kaç gün -2-3 lere düştü hava birkaç gün ama oldukça güzel ısıttı,Salondaki 18000 lik
    ise gaz ayarı doğru idi ve zaten o süper ısıtıyor

Demem o ki sendeki sorun büyük ihtimalle bundan dolayı olabilir,servis çağır görsün gaz ayarlarını,Montaj yapanlar genelde şişirme yapıyor
    bu işleri(Hitac daki durumu bilemem ama Vestel de durum böyle)
    Yada dışardan profesyonel adam gibi bir servis çağır ver 30/50 neyse baksın klimana
    Hitac lar ısıtmada son derece başarılı klimalar ama ses olayı fena,ancak ısıtmada sorun varsa,o zaman demekki bütün klimaları aynı
    performansta değil heriflerin!
    Valla kafam karıştı bu klima işinde,ondan dolayı yeniden masrafa giripte Vestelleri atıpta kaliteli bir şey almıyorum yaw!!!
    Bir dünya para ver gene işin şansa kalsın,bu kış Salonda süper ısındık Vestel ile,elektrik parasıda diğer komşularımla yarı yarıya geldi
    hatta geçen ay dahada az geldi,Inverter işinide çözemedim,herifler bir dünya para ödediler,Antalya gibi bir yerde,İzmirde olsa herhalde
    200 yerine 250/300 öderlerdi,birde devamlı çalıştırın diyorlar,yani o zaman dahamı az gelecek,birim fiyat belki düşecek ama toplamda yine
    fazla olacak,ulen ne anladım o zaman Inverter dan,ben çözemedim,çözen beri gelsin+

Sende küçük odana yerli montajlı yada bir sürü marka var ucuz yollu onlardan tak,madem oda küçük 9000 lik bir tane hesaplı al,bu klima sadece soğutmak
    için kullanılacaksa hiç fazla para verme,bütün klimalar güzel soğutur ama bazı klimalar çok iyi ısıtır,burada marifet ısıtmak olayıdır,sende ısıtma yoksa
    bu odada fazla hiç boşuna para veripte Mitsu/Daikin v.s alma,Vestel al diyeceğim ama dilim varmıyor!!bendekiler ya iyi çıktı,ya ustalar güzel ayarladılar(burası kesin)
    yada dendiği gibi o kadar dandik değil,yani bende 4 tane var hepside dandikmi bunların,ayarları adam gibi oldumu olay bitiyor,genelde bizde insanlar bakım v.s
    içinde para vermiyor,filtreleri değiştirmeyi bırak,temizlemiyor bile!!böyle olunca klima verim verirmi efeler!!!voltaj sorunu olabilir(ben voltmetreden takip ediyorum baktım
    195 oldumu aynen kapatıyorum veya en fazla 190 düşünce kapatıyorum çünkü burada genelde gece saatlerinde 175/185 gibi oluyor!!sende durum nedir,haberin varmı?
    belikide bundan dolayı bir şey oluyor!

Selamlar

Ebai yine cezalı!! yaw bu ne iş beyler?her hafta ceza alıyor bu üye,başka yerdemi bir şeyler yazıyor anlamadım gitti sürekli dikkatimi çekiyorda,hep cezalı,geliyor 2 gün sonra yine
    ceza!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 27 Mart 2008; 1:16:04 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.