Şimdi Ara

MIT'den üç boyutlu nesneleri nanometre ölçeğine indirgeyebilen çalışma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Nanoteknoloji geleceğimizi şekillendirme konusunda birçok çalışmaya ilham veriyor. MIT (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) duyurduğu yeni bir gelişme ile 3D nesneleri nanometre boyutunda oluşturabildiğini belirtmiş.

    Poliakrilat iskelet yardımcı oluyor


    Daha öncesinde iki boyutlu katmanlardan bu üretim yapılmaya çalışıyordu ama oldukça yavaştı. MIT araştırmacıları geliştirdikleri yeni teknik ile üç boyutlu nesneleri nanometre ölçeğinde çok daha hızlı üretebiliyorlar. Ayrıca önceki tekniklere kıyasla yeni versiyon çok daha fazla materyal ve şekle izin veriyor. Bilim adamları, çocuk bezlerinde emici bir malzeme olarak bulunan poliakrilattan iskelet yaparak işleme başlamışlar. Sonrasında özel bir solüsyon içerisinde bu yapı ıslatılıyor ve lazer yardımıyla istenilen malzeme içerisine yerleştirilebiliyor. Bu noktadan sonra yapıyı küçültmek için poliakrilat iskeleti küçülmeye zorlayacak bir asit uyguluyorlar. Böylelikle oldukça küçük bir üç boyutlu yapı oluşmuş oluyor.



    Ayrıca Bkz.Paris İklim Anlaşması’nın hayata geçmesi için uzlaşıya varıldı

    Teknolojinin takıldığı bazı limitler mevcut. Ancak potansiyelinin oldukça yüksek olduğu söyleniyor. Araştırmacılara göre yeni yöntem ilk etapta mikroskoplar ve akıllı telefonlar için özel optikler üretmek için oldukça yararlı olabilir. Hatta robotlar teknolojilerindeki nanometre boyutundaki parçalar da bu teknik yardımıyla oluşturulacak.

     







  • Mitin boşu yok nasıl bir kurum insan hayret ediyor gerçekten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SARRRRRDI

  • Vay be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.